Lezersvraag: Waar in Hua Hin kan ik de Thaise belastingdienst vinden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
8 april 2015

Beste lezers,

Ik heb weer eens een vraag aan de experts onder ons…. zoals sommigen weten, ben ik sinds 2012 “vervroegd” gepensioneerd. Dat wil zeggen, geen pensioen, maar een mooie overgangsregel van mijn werkgever, waarbij ik nog steeds belasting moet betalen.

Nu krijg ik mijn inkomen in Duitsland, dus de belastingdienst in Heerlen zal me daar niet bij kunnen helpen. De Duitse Fiscus verlangt van mij een bevestiging van een Thaise belastingdienst voor het formulier “Bescheinigung außerhalb EU/EWR”.

Mijn vraag is: wie weet waar ik een belastingdienst vinden kan, waar ik genoemd formulier kan laten afstempelen? Ik was al in Soi 88 in Hua Hin, maar daar kon men mij niet verder helpen.

Verder heb ik op internet gezocht en vond een Pranburi Area Revenue Branch Office. Maar of dat hetgeen is dat ik zoek? Ik vrees dat dit dezelfde functie heeft als het bureau op Soi 88 in Hua Hin.

Alvast bedankt voor een paar goede tips!!

Met vriendelijke groet,

Sjaak S


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Waar in Hua Hin kan ik de Thaise belastingdienst vinden?”

 1. peter zegt op

  Ga dat niet zelf regelen. Ik spreek uit ervaring maar neem een deskundig accountant in de arm.

  • Sjaak S zegt op

   Peter, waarom zou ik dat niet zelf moeten regelen? Zou je me kunnen uitleggen, welke ervaring jij had en waarom het beter is een deskundig accountant te nemen?
   Het is een formulier dat bevestigd dat ik hier in Thailand sta ingeschreven en dat door de Thaise belastingdienst moet worden ingevuld. Ik vind ook op de Duitsle blogs niks daarover.
   Ik heb zelfs (nadat ik mijn vraag hier op het blog stelde) een email naar het Duitse Consulaat gestuurd. Deze schreven terug, dat ze mijn EU/EWR formulier zouden aanvullen, waarbij dan door hun bevestigd werd dat ik in Thailand geen belasting hoef te betalen. Dit voor 40 Euro (1700 Baht).

   Sinds 2007 mag het land waar je je inkomen hebt belasting over je inkomen heffen en ter voorkoming van dubbele belasting, hoef je dat dan maar in één land te doen.
   Maar ik lees ook weer dat je daar belasting betaalt, waar je je lijfelijk ophoudt. Dus dat zou dan Thailand moeten zijn. Thailand heft, voor zover ik begrijp minder of zelfs helemaal geen belasting. En het gaat de Duitse belastingdienst ook niks aan hoeveel belasting ik hier wel of niet betaal. Het gaat erom dat ik belastingtechnisch hier aangemeld ben.
   En dat ben ik aan het zoeken. Een belastingkantoor dat mij een bevestigen kan dat ik hier gemeld ben. Dat wil ik ook graag hebben.

 2. Rob Piers zegt op

  Beste Sjaak, zelf heb ik hetzelfde probleem gehad, maar dat ging om het verkrijgen van een vrijstelling in Nederland. De NL belastingdienst vroeg aan mij aan te tonen dat ik in Thailand belasting betaal. Heb daarop geantwoord, dat ik eerste vrijstelling wilde hebben om te voorkomen dat ik tweemaal belasting moest betalen.
  Toch wilde ze een bewijs hebben. Ben naar het belastingkantoor in Soi 88 gegaan, daar werd mij aangegeven dat ze geen verklaring zouden afgeven dat ik belastingplichtig ben in Thailand. Ze wilde zelfs geen briefje geven waarop alleen maar stond dat ik bij hen op het kantoor was geweest. NL belasting heb ik nog aangegeven dat je volgens Thaise wet belastingplichtig bent als je (ik dacht) 180 dagen in Thailand verblijft.
  Ik ken slechts één iemand die zo’n verklaring heeft gekregen in Pattaya omdat hij daar een goede kennis op het Thaise belastingkantoor had zitten.
  Geen idee of je hier iets aan hebt…. succes in iedere geval.

 3. theoS zegt op

  Zelfde meegemaakt als Rob Piers en ik had een bevriende Thaise accountant die dat voor mij wou doen en naar het tax office in Chonburi ging en ter onverrichte zake terug kwam. De redenering van hun was ” hij is tourist en is dus niet belasting plichtig aan Thailand” Dit terwijl ik hier zo’n 40 jr rondhang. Maar ja, dit is TIT.

 4. Rembrand van Duijvenbode zegt op

  Geachte heer Sjaak S.,

  Als ik uw verhaal lees dan denk ik dat u bij de Duitse belastingdienst (DB) een beroep wilt doen op vermijding van dubbele belastingheffing. Ik neem aan dat er ook een dergelijk verdrag bestaat tussen Duitsland en Thailand. De DB vraagt u om door de Thaise belastingdienst het formulier “Bescheinigung ausserhalb EU/EWR” te laten invullen. Er is hiervan een engelstalig formulier te downloaden van de DB en hiervan moet dus pagina 3 en 4 door Thaise belastingdienst worden ingevuld. De verklaring geeft aan hoeveel inkomen u in Thailand heeft aangegeven en dat Thailand uw (fiscale) woonplaats is.

  U heeft geprobeerd het te laten invullen door het belastingkantoor in Hua Hin dat gelegen is in het verlengde van Soi 88 Hua Hin en volgens mij is dat het enige belastingkantoor in Hua Hin. Ik heb in het verleden engelstalige verklaringen opgevraagd t.b.v. de Nederlandse belastingdienst en die verklaringen zijn alle afgegeven door het regionale belastingkantoor in Nakorn Pathom. Volgens mij geven alleen regionale kantoren deze verklaringen af. Het adres van het kantoor waaronder Hua Hin valt is Regional Revenue Office 6, 65 Thesa Road, Muang District, Nakornprathom, 73000 Thailand, telefoon 66 (0) 3421 3594, Fax 66 (0) 3425 5045

  Er is overigens een engelstalige verklaring die aangeeft dat Thailand voor een gevraagd jaar uw fiscale residentie is. Dat is het “Certificate of Residence: R.O. 22. Men geeft dat alleen af als u ook voor het betreffende jaar aangifte heeft gedaan en belasting heeft betaald. Mij lijkt het dat verklaring tbv de DB dus bij het bovengenoemde regionale kantoor moet worden ingevuld.

  Rembrand

  • Sjaak S zegt op

   Bedankt Rembrand,
   Dit is een zeer waardevol antwoord op mijn vraag. Het formulier dat ik van de Duitse belastingdienst kreeg, heeft ook een engelse aanhang. Dus dat heb ik al…
   Ik hoop dat men op dat adres iets kan doen.

 5. happy man zegt op

  Volgens mij krijg je alleen een verklaring als je ook daadwerkelijk belasting betaald in Thailand .
  Met de ingevulde belasting papieren naar Nakornprathom ( was voor mij Chonburi ) en na enige dagen wachten kan je een Engelstalige verklaring afhalen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website