Waar een Thaise bankrekening rekening openen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
31 januari 2022

Beste lezers,

De vragen die ik heb zal vast wel eens eerder gesteld zijn maar ik stel hem nog maar eens. Wil in maart een Thaise bankrekening rekening openen omdat in de toekomst daar een groot aantal maanden per jaar verblijf. Wat is de beste bank in Thailand om een rekening te openen? Hoe kan ik het voordeligst een groot bedrag overmaken van mijn Nederlandse bank naar de Thaise bank?

Groet,

Adri

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

17 reacties op “Waar een Thaise bankrekening rekening openen?”

  1. Founding_Father zegt op

    Op basis van persoonlijke ervaringen kan ik onderstaande banken aanraden:

    – Bangkok bank -> een van de filialen in Bangkok. Eventueel kan dit met een ondersteuningsbrief van Siam Legal, waardoor je zelf niet een hele papierwinkel hoeft te regelen.

    – Krungsri bank -> Mocht het mogelijk zijn, graag een Thaise getuige meenemen zoals bijvoorbeeld een eventuele schoonmoeder.

    Wat betreft het voordelig overmaken van geld naar Thailand. De voordeligste manier is om het zelf in de broekzak, koffer of binnenzak mee te nemen ;).

    Mocht dat niet lukken, dan kan ik Wise (voorheen Transferwise) aanraden. Eenvoudig, snel en met een prima wisselkoers.

    • Adri Anthoniesse zegt op

      Hoi
      Ff ter aanvulling ik ben gepensioneerd en mijn Thaise vriendin is dat ook na 41 jaar Thaise overheid

  2. Dennis zegt op

    Bangkok Bank. Andere banken (waaronder Kasikorn) doen soms moeilijk omdat het zogenaamd niet zou mogen of kunnen. Dat is pertinente onzin, bij Bangkok Bank staan er zelfs folders op de balies “Bank account for tourists”. Bangkok Bank doet ook niet moeilijk (hoewel je natuurlijk wel afhankelijk bent van het humeur en kennis van de baliemedewerker/ -ster.

    Geld overmaken kan op diverse manieren, maar het makkelijkste is via Wise. Geld dan wel eerst toevoegen aan je Wise-account (kan via ideal-betaling in de Wise-app) en dan geld overmaken naar je Thaise rekening, dat scheelt namelijk weer een beetje in de provisie.

  3. TheoB zegt op

    Adri,

    Sinds 7 januari j.l. geldt dat je alleen nog naar Bangkok Bank (ธนาคารกรุงเทพ), Kasikorn Bank (ธนาคารกสิกรไทย) en Siam Commercial Bank (ธนาคารไทยพาณิชย์) ฿50k of meer kunt overmaken.
    Alleen in Bangkok, Pattaya(?), Phuket(?) en Chiang Mai(?) zijn er wisselkantoren die voor contanten (grote coupures) meer baht geven dan als je met Wise geld overmaakt/wisselt.
    Wise is volgens mij op het ogenblik voor de gewone consument de goedkoopste om geld over te maken. Account aanmaken, opdracht voor transfer geven, geld overmaken naar Wise en wachten tot het op de bankrekening van de ontvanger staat. Bij mij duurt dat meestal minder dan één werkdag.

    • Raymond zegt op

      Als je per bank overmaakt, bv ING, kun je nog steeds ongelimiteerd een bedrag overmaken naar iedere Thaise bank.

      • Jos zegt op

        Je wilt niet weten hoeveel meer dat jou gaat kosten beste vriend….. En al zeker als je regelmatig transfers doet.

        • Raymond zegt op

          Ik weet precies wat dat kost, ben nl een huis aan het bouwen in Thailand, en heb hiervoor afgelopen 3 weken driemaal een bedrag overgemaakt van totaal ongeveer 2.5 miljoen tb. Transferkosten 6 euro per keer, ontvanger in Thailand betaalt ongeveer 1000 tb per overschrijving, tegen een voor mij zeer redelijke koers. Kan best zo zijn dat u wise beter vind, maar om zoeen bedrag te moeten splitsen om te voldoen aan de 50.000 tb regeling bij ander e banken zoals hier eerder genoemd, kost dat ook wel een aanzienlijk aantal Transferkosten. Dus niet aankomen met dat ik niet weet wat dat gaat kosten. De een vind wise beter, en ik voor mijn situatie toevallig niet.

          • Erik2 zegt op

            Heb het eenmaal geprobeerd via ING, een paar jaar geleden, puur om de ervaring te hebben. Van de €100 kwam er omgerekend netto €69 aan op Bangkok Bank rekening van mijn vrouw. Dat was dus eens maar nooit meer.

            • Raymond zegt op

              Dan heeft u niet voor SHA gekozen,
              is kosten delen met ontvanger. Uheeft dan waarschijnlijk er toen voor gekozen om alle kosten voor transfer te betalen en dat is idd een kostbare zaak. Kost dan bij iedere
              overschrijving al minstens 31 euro als ik me niet vergis. In mijn situatie met SHA en grote bedragen was een bankoverschrijvi ng een goede oplossing. Wise is ook prima, maar heeft ook zijn nadelen. Ieder zijn eigen keuze.

  4. Johan Braem zegt op

    Ik heb verleden week met de hulp van Tik Tok Services in Jomtien een rekening gemaakt, Tik Tok werkt altijd met Bangkok Bank en voor 3500 bath had ik in minder dan een uur een rekening.
    Ben opgehaald in het hotel waar ik verblijf en terug gebracht, ook de app hebben ze geïnstalleerd op mijn iPhone dus ik ben zeer tevreden met hun service.

    • Jos M zegt op

      Johan, je hebt 3500 baht betaald om een rekening te openen??
      Ik betaal bij Kasikorn 300 per jaar dus jij hebt de Thaise economie weer flink geholpen…

  5. Eddy zegt op

    Adri, zorg eerst dat je voldoet aan de voorwaarden om een bankrekening te openen – vaste verblijfadres, jaarverlenging- of werkvisum en handig om te hebben – een Thaise getuige.

    Ik heb zowel Kasikorn Bank en Bangkok Bank.

    De Kbank app is snel, die van Bangkok Bank traag en omslachtiger. Probeer maar aan de kassa bij de Makro met de Bangkok bank app te betalen. Gelukkig hebben Thais veel geduld, misschien jij wat minder net als ik. Bovendien kun je met de Kbank app de gas/water rekening scannen en betalen. De bekende nutsbedrijven in de provincie waar ik woon [PEA en PWA] worden door de app van Bangkok Bank niet herkend.

  6. Johan zegt op

    Ja mogelijk Jos, maar ik ben niet getrouwd en geen Thaise vriendin dus alles wat ik voordien heb gelezen is dat er iemand garant moet zijn dus heb ik niet vandaar mijn keuze voor een bureau in te schakelen.

    • Founding_Father zegt op

      Prima geregeld Johan.

      Zelf heb ik het ook op die manier gedaan en alles inderdaad binnen een uur geregeld.

      Het is inderdaad niet gratis, maar ach wat is 3500 baht op een mensenleven?

      Waarschijnlijk net zo weinig hoofdpijn als 300 baht per jaar 😉

  7. peter zegt op

    Ik weet niet hoeveel je over wil maken, maar las dat de banken nu maar tot 1 miljoen baht garanderen bij omvallen evt. Niet kunnen ontdekken of dat per rekening bij de bank is of niet. Want anders zou je meerdere rekeningen bij de bank kunnen hebben tot elk een miljoen, wil je risico spreiden.
    En als dat niet kan, zal je meerdere banken moeten hebben met een rekening to max 1 miljoen, wil je je geld terug kunnen krijgen bij een collaps.
    De maatregel bracht wat commotie, want waarom doet Thailand dat? Verwachten ze iets slechts?
    Als je 6 miljoen op de bank hebt en deze gaat onderuit, kost het jou 5 miljoen
    Zou wel eens willen weten hoe een Prayuth dat doet met zijn miljoenen.

  8. Jan si thep zegt op

    Vraag bij het openen van een rekening of het kantoor zelf een statement direct kan maken.
    Ik heb een rekening van bangkok bank bij een klein filiaal. Dit jaar had ik een statement nodig voor belastingopgave. Moesten ze via papierbende aanvragen bij hoofdkantoor. Duurde 4 dagen.
    Kun je mooi de mist ingaan als je het voor visa extension nodig hebt en immigratiekantoor verlangd een statement van de datum van aanvraag.
    KrungThai bank geen probleem, direct uitprinten en stempelen.

  9. Jos zegt op

    Zoals al eerder aangegeven, open best bij Bangkok Bank, Kasikorn of SCB een rekening, zo loop je al niet tegen die 50000 THB grens aan.

    Overschrijven van Europa naar Thailand doe je dus ook inderdaad best via Wise. Er is daar trouwens een FB groep voor tegenwoordig die je kan helpen bij allerlei vragen en/of info.
    Namelijk: https://www.facebook.com/groups/wisesolutions


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website