Vragen over reizen in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
2 november 2021

Beste lezers,

Mijn vriendin en ik zijn van plan om voor het eerst volgend jaar voorjaar/zomer nazomer af te reizen naar Thailand met 2 goede vrienden. Ik ben Thai en wilt daar gelijk paar maanden rondreizen. Land verkennen daar ik daar geboren ben en voor het eerst terugga naar mijn geboorteland. Ik wil gelijk een grote rondreis maken in Azië van een half jaar tot jaar. Mits de covid situatie dat toelaat natuurlijk.

Ik lees dat de quarantaine regels al versoepeld zijn. 1 dag quarantaine maar en testen. Graag een aantal vragen aan uw lezers

 1.  kan men zelf een hotel naar keuze kiezen voor quarantaine? Ik lees dat er ‘business class’ hotels zijn dus wat luxere hotels neem ik aan. Ik wil het liefst in een 5 sterren hotel overnachten eerste week(en). Moet mijn Thai documenten in orde brengen allereerst, bank rekening openen etc inschrijven gemeente en heb verschillende afspraken met o.a. Thai ambassade etc.
 2. we willen graag een privé rond tour in en rondom Bangkok oa met zo’n langwerpig Thai boot. kunnen wij aan de gidsen vragen of ze eerst een covid sneltest willen afnemen alvorens wij hun services gebruik van gaan maken? Hoe zou u dit aanpakken?
 3. hoe is het momenteel geregeld met de vaccinaties in Thailand? als ik mijn broers/zussen ‘familie’ ga ontmoeten. Liefst zou ik willen vragen aan hen of ze gevaccineerd zijn en/of een covid test willen doen voordat ik ze ga ontmoeten. Hoe zou u dit vragen? Ik ben natuurlijk bereid dit alles te gaan betalen voor hen.
 4. mijn idee is om ongeveer 1 week in de meeste gekende buurten in Bangkok een hotel te gaan nemen en vanuit daar mijn basis te gaan nemen en de stad te gaan verkennen. Daarna door heel Thailand gaan reizen.
 5. kent iemand een survival expert in Thailand die mijn voor bepaalde tijd de natuur in zou willen nemen? (inhuren) Ik wil alles leren over de natuur en de mooist natuurplekken gaan bezichtigen, wildlife zien.
 6. hoe is het vissen in Thailand geregeld? Mag men zomaar overal gaan vissen? Vergunningen? Wie heeft er ervaring met het vissen op zee/aan zee en/of binnenland? Kent iemand een goede erkende visgids die ik kan inhuren?

Wat raad u aan, een auto kopen daar en zelf te gaan rondrijden of Thai locals/ gidsen in te huren die mij van alles willen laten zien.

Groet,

MasterS

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

10 reacties op “Vragen over reizen in Thailand”

 1. Ron zegt op

  Beste , als je nieuws een beetje volgt dan is het nu onmogelijk om iets te zeggen over “volgend jaar ” .
  Dus je vragen 1,2,3 pas stellen een maand/weken voordat je vertrekt.
  Mbt 4 wat is je vraag?
  Mbt 5 Khao Sok of Khao Yai googlen
  Mbt 6 Nog nooit mneegemaakt visvergunning , gewoon lokale haven inlopen en visser aanspreken

  Zelf een auto met chauffeur huren als je daar niet eerder geweest bent , de weg en de rij gewoontes niet kent

 2. Stan zegt op

  1. 5-sterrenhotels zijn niet goedkoop, Beginnen zo vanaf 150 euro per nacht. Waarom wilt u zich daar inschrijven bij een gemeente? U gaat daar toch niet wonen maar alleen rondreizen?
  2. Een soort omgekeerde wereld! U vraagt dit toch ook niet aan de buschauffeur als u hier de bus in stapt?
  3. Een beetje overdreven. Anderhalve meter afstand houden is dan toch voldoende?”
  4. Hoe lang wilt u in Bangkok blijven? Persoonlijk zou ik mijn hele verblijf in hetzelfde hotel blijven. Als u een maand wilt blijven kunt u misschien ergens een appartementje huren. Bij sommige hotels kan dit ook. Goedkoper dan per nacht afrekenen. Er is genoeg OV en taxi’s om makkelijk in andere wijken te komen. Oh wacht, moeten die chauffeurs zich ook eerst van u laten testen?
  5 en 6. Hier kan ik helaas geen antwoord op geven.

  Verder vraagt u nog raad over het kopen van een auto. 2e hands auto’s zijn in Thailand niet goedkoop. En op wie zijn naam en adres zou die auto dan moeten komen te staan? En bent u bekend met het verkeer in Thailand? Niet doen dus!

 3. Marianne Kok zegt op

  Bester MasterS,
  Greenwoodtravel contacten. Thai/Nederlands reisbureau in Bangkok en zij kunnen (t.z.t.) alles voor je regelen. Groet, Marianne
  https://www.greenwoodtravel.nl/

 4. PEER zegt op

  Beste Khun MasterS,

  Wat ik begrijp uit je vragen is dat je nog nooit in Thailand bent geweest, alhoewel je er Thais uitziet?”
  Hou er rekening mee dat de Thai je ‘t kwalijk nemen dat je geen Thais spreekt!!

  Zo’n boot, heet “longtail-boat” kun je overal in BKK huren, maar laat je niet afschepen.

  Wat betr. Familie & vaccitaties: wanneer jíj geprikt bent kun je dat kenbaar maken zodat ze niets te vrezen hebben. Het idee om ze te gaan “dwingen” zich te vaccineren werkt niet! Ook al betaal jij de kosten. Het duurt ook nog voordat ze dat kunnen regelen.

  Wat Nationale Natuurparken in Th betr: informeer even op eerder geplaatste posts op Thailand Blog! Er zijn over de 100 Nat Parcs! Dus: take it easy, er is voor jaaaren te exploreren.

  Wat “vissen” betr: Thai vangen vis om de honger/trek te stillen, dus verwacht weinig van “fun-fishing”
  Enjoy, welcome to Thailand

  • Hans Pronk zegt op

   Beste Peer, jij en ik wonen in Ubon en inderdaad de meeste mensen daar vissen alleen om wat eetsbaars uit het water te halen. Maar zelfs hier zijn er hengelaars met een dure uitrusting en die doen het voor de sport. Ruim dertig jaar geleden was ik bij een enorme visvijver in de buurt van Bangkok met vissen tot 100 kg en voor ik meen 100 baht mocht je proberen die uit het water te slepen (maar niet meenemen!). Er waren daar honderden hengelaars en bijna allemaal Thai. Ook in het verre noorden moeten er van die visvijvers zijn. En ook aan zee kan je een vissersboot huren, althans veertig jaar geleden was dat mogelijk. Er zijn/waren dus genoeg mogelijkheden.

 5. Erik zegt op

  MasterS,

  ad 1. Dus je hebt in Bangkok een afspraak op de THAISE ambassade? Kun je dat niet beter in Den Haag regelen? Waarom je inschrijven in een gemeente als je alleen maar op vakantie bent? Ik denk dat je dan ook een huis moet huren, geen hotelkamer.

  ad 2 en 3. Reizen=risico’s lopen. En voor welke ziektes ben je bang? Geen enkel vaccin geeft 100% dekking tegen Covid. Van alle andere ‘ziektes’ zou ik je willen waarschuwen voor muggen en voor het verkeer. Je familie verplichten prikken te nemen is not done tenzij men jou om geld vraagt om dat te betalen.

  ad 4. Zo blijf je wel in beweging! Ben je meer aan het verhuizen dan aan het verkennen. Bangkok heeft prima openbaar vervoer.

  ad 5. Survival in Thailand? Zover ik weet is het enige overgebleven woeste gebied in de provincie Tak en daar mag je alleen met een ranger in. Voor alle andere parken huur je lokaal een gids in.

  ad 6. Jouw eerste bezoek aan Thailand en zelf gaan rijden? Men rijdt in Thailand meestal links, denk daaraan! Met de nadruk op ‘meestal’. Ik heb me laten rijden tijdens mijn eerste bezoek.

  Ik wens je een goeie reis!

 6. Marcel zegt op

  Beste MasterS, ik zou zeggen: doe het eens wat kalmer aan. Je zet er nogal de vaart in. Mensen vragen of ze zich willen onderwerpen aan een zelftest en jouw familie of ze al dan niet gevaccineerd zijn? Vreemd! Lees je eerst eens in over Thailand. Informeer je over land en volk, want zelf Thai van geboorte. Als je Thailandblog afgelopen weken/maanden had bijgehouden, was je op de hoogte van de Covid-situatie aldaar, over de vaccinatiegraad van de mensen, de moeite en ellende die het voor velen van hen gekost heeft en nog, over het feit dat Thailand nog lang niet zo ver is om vrij en blij rond te reizen. Dit is toch wat je wilt? Ik zou nog een jaartje wachten, me terdege voorbereiden, een goed plan maken, en vervolgens gaan genieten. Nog een laatste advies: neem van tevoren eens contact op met je broers/zussen. Ben je de Thaise taal (nog) machtig, hoe ga je met hen communiceren, wat is jouw bedoeling- hen vluchtig ontmoeten/kennismaken, of wil je een langduriger familiale relatie? Kortom: nog genoeg te doen.

 7. Master S zegt op

  bedankt allen voor de reacties.
  ja ik ben Thai van geboorte. buiten mijn andere nationaliteiten die ik bezit, wist ik niet dat mijn Thai nationaliteit nooit verloren kon gaan. ben daar geboren maar daarmee is alles gezegd eigenlijk. heb over de halve wereld gewoond.
  ik ben online Thai aan het leren..basic natuurlijk en af en toe ‘oefen’ ik met wat Thai kennissen hier. ze verstaan me dus dat doet al deugd.

  mijn idee is eigenlijk om in de meest bekende buurten een hotel daar te gaan nemen en dan 1-2 weken in die buurten / omgeving te gaan verkennen. althans is mijn idee nu. ik vind het niet erg om verschillende hotels te gaan nemen. prijs maakt me in principe niet veel uit. OF ik ga een serviced appartement voor 1-2mnd huren is ook nog en mogelijkheid. keuze genoeg natuurlijk. ik neem mijn tijd ervoor.

  en betreft ‘vaccinaties’..ik dwing niemand en is ook niet mijn intentie. maar gezien het ‘gezichtsverlies’ en van wat ik lees over Thai people geregeld…natuurlijk gevaccineerd betekent niet dat men het virus niet kan oplopen maar omdat ik hoog risico persoon ben wil ik het risico minimaal beperken. en als ik daarmee familie die ik hoop te ontmoeten zou kunnen vragen zich voor de ontmoeting te laten vaccineren waarom niet denk ik persoonlijk. zijn hun ook beschermd. ik begrijp dat ze dat vast en zeker niet kunnen financieren dus natuurlijk ben ik ook dan bereid dit te betalen.

  ik heb brieven geschreven en die worden vertaald door de consul in Brussel op dit moment van schrijven. zij helpen mij om contacten met hen te leggen. ook zijn ze aan het kijken of ze daar via de embassy een Thai tolk kunnen regelen voor mij die met me mee reist naar de officiele instanties.

  de familie… ik hoop dat ik ze kan ontmoeten en dat ze mijn willen ontmoeten. zo niet dan heb ik daar vrede mee en ga ik gewoon komende 6mnd tot jaar rondreizen in Azië. 2 vrienden wonen in Thailand en die gaan mijn helpen met vertalen etc. ene vriend heeft met zijn vrouw een taalschool in Udonthani.(engels-Thai). andere vriend is Nederlander die in Udonthani woont met zijn Thai vrouw. allen hebben mijn heel erg geholpen in het verleden om mijn familie te vinden. die ga ik sowieso ontmoeten daar.

  en neen omdat ik illegaal geadopteerd ben geweest kan de Thai ambassade hier de documenten niet regelen. (long personal drama story).

  natuurlijk wil ik zoveel mogelijk van het land en de cultuur/ mensen leren. hoelang ik in Thailand ga blijven weet ik niet. kan zomaar zijn dat ik beslis er komende jaar of langer te gaan wonen. alles kan, niets moet. probeer zo open mogelijk te staan in alles.

  • Jacques zegt op

   Zo te lezen een weloverwogen beslissing om uw Thaise wortels te onderzoeken en het land te verkennen. Ik kan mij daar wat bij voorstellen en ik wens u daar alle succes bij. Positief zijn en volhouden leidt tot erkenning en welbehagen. Dit wens ik u toe en geniet van de momenten die zullen komen. Na de drama hopelijk voldoende bereidheid bij een ieder om uw wens in vervulling te laten gaan. Ik denk dat het u wel gaat lukken. Voor zover mijn kennis reikt, moet u, voor het verkrijgen van een Thaise ID kaart en een Thai’s paspoort, wel ingeschreven staan op een Thai’s adres (bij voorkeur bij familie). Het feit dat u de taal ook nog redelijk machtig bent, zullen er wat dat betreft ook geen beren op uw weg komen.

   • master s zegt op

    merci voor uw bijdrage. taal machtig is een groot woord lol…ik leer mijnzelf de basis aan en regelmatig oefen ik met Thai kennissen hier.
    2008 is mijn adoptie ongedaan gemaakt maar mijn Thai paspoort met ‘andere ID’ was een heel gevecht met de Thai ambassades. heeft jaren geduurd voordat ik er mentaal klaar voor was. in de jaren veel soul searching gedaan en als covid er niet was geweest was ik allang afgereisd en misschien daar tijdelijk wonen. wil de cultuur mensen het land leren kennen. en misschien ooit verhuizen? wie weet?

    om innerlijke rust te krijgen hoop ik bepaalde persoonlijke doelen daar te kunnen bereiken. geluk is datgene wat ge zelf creeërt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website