Beste lezers,

Ik begrijp dat er nog airlines zijn die toch een PCR-test verlangen voor reizen naar Thailand, terwijl die officieel bij binnenkomst in Thailand niet meer nodig is. Heeft iemand hier meer info over? Wij vliegen van Frankfurt naar Bangkok met Thai Airways.

Groet,

Theo

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

12 reacties op “Vragen airlines toch een PCR-test voor een vlucht naar Thailand?”

 1. gust zegt op

  Ik heb vandaag nog Thai Airwayw in Brussel gecontacteerd i.v.m. pre-departue PCR-test.
  Die is NIET MEER nodig sinds 01042022 hebben ze geantwoord.

 2. henk zegt op

  ja ik heb ook de zelfde vraag ik vlieg met Emiraten op 30 april naar Thailand ik kan ook nergens iets vinden
  of ik nog een PCR test nodig heb als ik naar de website ga van Emiraten dan staat er nog steeds dat je een PCR niet ouder dan 72 uur voor vertrek hoop dat iemand mij er iets kan over vertellen gr Henk

  • Hans zegt op

   Beste Henk,
   Ik vlieg op 10 April van Amsterdam naar Thailand.
   Op de website van de Emirates staat duidelijk dat je geen PCR-test meer nodig hebt tenzij het verplicht is op je eindbestemming.

   Groetjes Hans

  • Carrie zegt op

   Beste als je volledig gevaccineerd bent geen pcr test nodig is enkel voor niet gevaccineerde
   Gr

 3. John Chiang Rai zegt op

  Zover ik het begrepen heb,richten de vliegmaatschappijen zich aan de toelatingseisen van het betreffende land van bestemming.
  De regering van Thailand heeft te kennen gegeven,dat ze geen pre Flight PCR Test meer verlangen,zodat als Thai Airways dit voor hun vluchten nog wel verlangen zou,ze eigenlijk hun eigen regering in de rug zouden vallen.

 4. Johan zegt op

  Als het land van aankomst geen verplichte negatieve PCR-test meer vereist, mag een luchtvaartmaatschappij deze ook niet meer vragen.

  • Lung addie zegt op

   Citaat:

   ‘Als het land van aankomst geen verplichte negatieve PCR-test meer vereist, mag een luchtvaartmaatschappij deze ook niet meer vragen.’
   Hier wordt het woord MAG gebruikt. Indien een maatschappij als eis stelt dat je een negatieve PCR moet voorleggen wel dan MOGEN ze dat wel, onafhankelijk van het land van bestemming. Je geeft een foute eigen interpretatie van een regelgeving. Meld uw officiele bron waaruit blijkt dat het NIET MAG.

 5. Tom zegt op

  Ik ben ook erg benieuwd naar het antwoord op deze vraag. Ik vlieg 26 april met Singapore Airlines naar Chiang Mai, met een transfer in Singapore. In hun email staat dat Thailand om een pre-departure PCR test vraagt, dit klopt uiteraard niet meer sinds deze maand. Ik heb al aardig wat gezocht op de website van de airline maar kan geen antwoord vinden.

 6. Freddy Van Cauwenberge zegt op

  mijn vriend vertrok met Thai Airways op 02.04 vanuit Brussel naar Bangkok en verder naar Phnom Penh. Volgens de officiele info was een PCR test voor Thailand niet meer nodig ( vanaf 01.04 ) en voor Cambodja ook niet ( vanaf 17.03 ). Ik kreeg een mail van Thai Airways dat het niet meer verplicht was. Maar ik vertrouwde het niet. Mijn vriend deed de test. En ja hoor, aan de in check moest hij de PCR code tonen of hij mocht het vliegtuig niet op . Ze wilden ook een uitprint van onze covid verzekering. We hadden die bij Connections , maar niet op print. Gelukkig was er een Connections in de luchthaven. Er was ook discussie over de Thai Pass. Maar mijn vriend deed alleen transfer in Bangkok Airport. Dus na veel zenuwen kon hij toch vertrekken. . Maar ik heb geen idee of hij een covid test nodig heeft voor terug te komen. Dus beter laten doen. Het plf document heeft hij ook. PS ; ik heb vier telefoonnummers van Thai Airways geprobeerd ; allen waren niet meer in gebruik. Wat is er toch aan de hand?

  • Erik2 zegt op

   PS ; ik heb vier telefoonnummers van Thai Airways geprobeerd ; allen waren niet meer in gebruik. Wat is er toch aan de hand?

   Als je dat na 2 jaar covid nog niet weet dan heb je te weinig Thailand blog gelezen. Wat mij behoorlijk verbaast is dat er weer vrolijk op los geboekt wordt bij Thai, mensen hebben blijkbaar een kort geheugen.

 7. Rob zegt op

  Ik vlieg dinsdag met Emirates naar Bangkok. Normaal geen Pre PCR test nodig maar ik doe het wel voor de afgesloten verzekering die wel een pre PCR vereist. Als ik die niet heb en bij Test &Go positief test vergoeden ze niets. Alles blijft onduidelijk.

 8. Dirk Quatacker zegt op

  Beste.
  Verleden week zaterdag 2 april vertrokken naar Thailand met Austrian Airlines ,gelukkig dat we toch een PCR test gedaan hebben de vrijdag. Bij inchecken in Brussel vraagde men de PCR test en ook in Wenen bij inchecken. Een goede raad ” Laat een PCR test doen” maatschappij beslist erover.
  Groetjes Dirk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website