Vragen aan Thailand experts

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
15 augustus 2018

Beste lezers,

Graag een paar vragen aan de Thailand experts svp. Mijn partner gaat nazomer 2019 voor het eerst terug naar zijn geboorteland Thailand. Via hem ben ik terecht gekomen bij dit forum. Ik als partner heb best wel vragen bij zijn toekomstige reis.

 1. Zijn er mensen op dit blog die ook diabetes hebben en hoe doet u dit ivm uwe medicatie en vooral het goed houden van uw insuline? Mijn partner wilt minimaal 5-6 maanden gaan rondreizen daar en omliggende landen bezoeken. Insuline moet natuurlijk koel gehouden worden. Stel hij gaat een auto huren of kopen daar? Is dagen onderweg.
 2. Hoe veilig is Thailand? Moet ik me zorgen maken? Hij kent een aantal mensen daar zeg maar en is zelf nergens bang voor (ex para commando). Is geen Troublemaker maar zeer rustig van aard maar kan wel een kort lontje hebben als hij wordt lastiggevallen herhaaldelijk. Hij waarschuwt 1 of 2 keren aardig. Wat is uw eigen ervaring met lastige Thai of toeristen dronken of niet? Of als er onrecht wordt aangedaan naar kinderen of vrouwen/mannen/dieren.
 3. We zullen business class vliegen of 1st class zelfs. Ik lees bij geregeld de verhalen op dit blog..beste keuze is om een hotel te nemen vlakbij een metro of tram halte? Vooral in Bangkok of ook andere steden zoals Hua Hin of Pattaya?
 4. Kent iemand een persoon die als tolk zou kunnen fungeren? Thai naar NL of en. We proberen dit ook via de ambassade geregeld te krijgen. De Thai ambassadeur destijds heeft in een persoonlijk gesprek ‘beloofd’ te helpen waar die kan! (Eerst zien dan geloven natuurlijk). Een privé chauffeur met zeer goede kennis van Udonthani area. Een videograaf die een aantal dagen of weken mee zou kunnen reizen? Wanneer hij zijn familie vindt en of gaat ontmoeten wilt hij graag vastgelegd hebben of als hij het ‘graf’ van zijn ouders gaat bezoeken, kindertehuis, etc.
 5. Binnenkort hebben we een afspraak op de Thai ambassade in Brussel en die regelen al heel wat dingen. Die zeggen dat hij (wij) eerst naar udonthani moet gaan om daar zaken (Thai id card) te moeten regelen op het gemeentehuis en daarna terug naar Bangkok voor zijn Thai paspoort en of rijbewijs. Kan hij zich daarna met z’n Thaise documenten bijvoorbeeld een bankrekening daar openen? Creditcard aanvraag gelijk etc. Welke bank zou het beste zijn? Hij zou zich graag laten inschrijven in Bangkok maar hij heeft natuurlijk geen vaste woonverblijf. Ik regel het financiële normaal gezien en hoop te weten te komen hoe ik het beste en goedkoopste geld kan storten op zijn rekening in Thailand zodat hij genoeg geld heeft natuurlijk.
 6. Klopt het dat er in Thailand verschil in prijzen zijn voor zowel buitenlander ‘farang’ en Thai eigen? Toeristische sector of toeristische bezienswaardigheden alleen of ook in andere zaken? Hij zal vast als ‘farang’ gezien worden neem ik aan omdat hij de taal niet spreekt.

Alvast bedankt,

Sofie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Vragen aan Thailand experts”

 1. bert mappa zegt op

  Voor insuline pennen zijn hoesjes te koop die voor gebruik in water worden gelegd, daarna laten uitdruipen.
  De insuline blijft meer dan 12 uur op temperatuur. Daarna herhaal je het proces weer.

  • Jos M zegt op

   @ Bert,
   koop je die hoesjes in NL bij de apotheek?

 2. Sofie zegt op

  Beste idd daar zijn we ook al achter gekomen. Thnx

 3. Boonm SomChan zegt op

  Hi hi. Via Facebook zou je mister Surin Suvadinkun kunnen benaderen. Mister Surin heeft al veel geadopteerden uit Thailand begeleid met back to the roots trips mister Surin is bekend van Spoorloos

 4. willem zegt op

  punt2. Ten allen tijden handjes thuishouden anders kan het gebeuren dat u Nederland niet terugziet.

 5. Sofie zegt op

  Beste bedankt voor de informatie. Ik heb dit doorgegeven aan mijn partner, alle hulp is welkom.
  En alle info die we hier kunnen krijgen ook van harte.

  Ik zal hooguit 2-3 weken meegaan denk ik..weet niet zeker of ik meega. Dit is een reis die hij zelf moet gaan ondernemen. Liefst zou hij morgen naar daar gaan verhuizen.

  Beste manier om het land, de mensen en cultuur te leren kennen is naar daar verhuizen zegt ie maar Thailand trekt mijn totaal niet. Al dat ongedierte en armoede, corruptie etc…

  De manier van denken en leven…als ik veel dingen zo lees op dit blog…ik heb dan erge twijfels.

  Buiten dat ik daar denk ik toch geen Jon kan krijgen of vinden?? Alleen Thai mogen toch daar werken? Ik werk graag als manager of assistent manager in een grote supermarkt of warenhuis. Heb ervaring als Office manager ook.

 6. Sofie zegt op

  Willem idd daar ben ik dus ook erg bang voor. Hij komt al van heel erg ver. Hij is direct van aard. Ook zeer rustig maar zegt wat hij denkt. Houdt niet van schijnheiligheid en ergens omheen draaien. Afspraak is afspraak.

  Als ik zo de verhalen hoor hoe het daar gaat in algemeenheid..

 7. Geert zegt op

  punt 2 zou wel eens problemen kunnen opleveren.
  ik kom al 40 jaar in Thailand en heb mij nog nooit onveilig gevoeld, en ik ben in het verleden toch wel meer als eens in slechte wijken geweest.
  Maar er wordt hier wel anders met dieren omgegaan als in Nederland, als je daar niet tegen kunt dan kan je het moeilijk krijgen.
  Zoek het niet op zou ik zeggen, dan kan je niks gebeuren.

 8. Sofie zegt op

  Dat er op verschillende werelddelen anders met dieren wordt omgegaan weet hij als geen ander. De wereld veranderen kan toch niet. Hij heeft als militaire over de hele wereld gezeten oa Afrika z america etc genoeg gezien en meegemaakt.

  Ik lees wederom een artikel ‘prijzen voor Thai en buitenlanders’?. Is dat ook in hotels? Restaurants? En welke prijs zou hij moeten betalen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website