Vraag over visum Thailand: Volgorde visarun en reisplan?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 september 2014

Beste redactie,

Allereerst mijn complimenten voor deze site. Erg prettig en overzichtelijk.

Mijn vraag is vaker gesteld, maar ik ben nog niet helemaal zeker. Mijn zoon vliegt 29/9 naar Bangkok. Terugvlucht is op 29 januari. Hij moet nu volgens mij een tourist visum aanvragen met double entries. Na 60 dagen moet hij het land uit door bijvoorbeeld een visarun te maken. Hij krijgt dan opnieuw 60 dagen.

Echter dit is denk ik net te krap. Hij moet derhalve ook nog naar immigratie om het visum te verlengen. Maakt het uit of je eerst de visarun maakt en daarna immigratie of is volgorde niet van belang?

Daarnaast mijn vraag: wat vul ik in op het reisplan voor visum aanvraag? Immers het is niet bekend wanneer en of hij een ander land gaat bezoeken.

Groet,

Monique


Beste Monique,

Ik heb er de nieuwe regels eens op nagekeken:

Order of the Immigration bureau No. 327/2557. Subject: Criteria and Conditions for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand. “2.4 In the case of tourism purposes:
Each permission shall be granted for no more than 30 days from the date on which the permitted period has lapsed.
The alien:
(1) Must have been granted a tourist visa (TOURIST) or exempted from applying for visa.
Each permission shall be granted for no more than 30 days as announced by Ministry of Interior.
(2) Must not be of a nationality or type prescribed by the committee monitoring official proceedings of officers of the Immigration Bureau.

Normaal zou het dus niet mogen uitmaken of je een verlenging vraagt na de eerste 60 dagen of na de tweede 60 dagen. Tenminste dat lees ik toch nergens. Enige vraag die deze tekst bij mij oproept is – Bedoelen ze met “permission” een “entry” of het visum in zijn totaal met “Double” of “Triple entry”. Indien ze met “permission” de entry zelf bedoelen dan kan je op het einde van elke “entry” een verlenging gaan vragen. Bedoelen ze met “permission” het visum in zijn totaliteit dus inclusief de “Double” of “Triple” entry dan kan je slecht 1 verlenging per visum krijgen. Wanneer je die verlenging dan kan halen, na de eerste, tweede of derde entry, geven ze niet aan.

Indien het voor je zoon niet uitmaakt zou ik voor een verlenging gaan na de tweede periode van 60 dagen. Je weet maar nooit wie je treft aan de grens en hoe die immigratieofficier de nieuwe regels leest. Als er al een verlenging instaat na de eerste 60 dagen, kan die dat lezen als een back-to-back verblijf. Het kan trouwens ook best zijn dat wanneer je achter een verlenging gaat na de eerste 60 dagen, je die dan weer niet krijgt maar dat je eerst je entries moet opgebruiken.

Moeilijk te voorspellen nu met de nieuwe regels en hoe ze door die bepaalde immigratieofficier worden gelezen. Misschien vragen ze ook helemaal niks en krijg je alles zonder vragen. Ze zijn moeilijk te voorspellen. Met Immigratie ben je nooit op voorhand klaar.

Wat dat reisplan betreft, ik heb het zelf nog nooit ingevuld maar een plan is wat het is, namelijk een planning. Planningen kunnen veranderen. Ik zou dus zeggen, vul in wat de planning momenteel is. Hij moet toch enig idee hebben. Indien later blijkt dat hij vroeger, of later, of naar een ander land gaat dan gepland dan is dat maar zo. Ze kunnen niet verwachten dat dit allemaal zo strikt geregeld is (en ik vermoed ook niet dat ze dat van je zoon verwachten)

Vriendelijke groeten,

RonnyLatPhrao

Disclaimer: Het advies is gebaseerd op bestaande regelgeving. De redactie aanvaardt geen verantwoordelijkheid wanneer hiervan in de praktijk wordt afgeweken.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website