Beste lezers,

Een vraag over het overzetten van visa stempels van oud naar nieuw paspoort. Moet ik dat vooraf doen of kan dat volgende maand in een keer als ik mijn visa moet laten verlengen? Kopieën meenemen? Zijn er kosten aan verbonden? Wie heeft hier ervaring mee?

Voor 22 september moet ik naar de Immigratie Police in Nonthaburi.

Groet,

Walter

15 reacties op “Vraag over het overzetten van Thaise visa stempels van oud naar nieuw paspoort?”

 1. willem zegt op

  Je kunt in je nieuwe paspoort een verwijzing laten maken naar je oude paspoort. Deze is daarmee een officiële bijlage geworden van je nieuwe paspoort.

  Zo heb ik eerder mijn visum voor de Verenigde Arabische Emiraten kunnen behouden zonder een nieuwe te hoeven aanvragen.

  Dit moet je wel bij de aanvraag van een nieuw paspoort gelijk vermelden.

 2. Christiaan zegt op

  Hallo Walter,

  Twee jaar geleden deed het Immigratie Office in Hua Hin het voor mij tegen betaling van 500 Bath. Je moet het wel zo spoedig mogelijk doen. Het Immigratie Office heeft graag uw actuele gegevens.

 3. Han zegt op

  Als je een nieuw paspoort hebt is je oude en dus het visum dat daar in zit niet meer geldig. Dus om problemen te voorkomen……,
  Je hebt dacht ik alleen een gormulier nodig betreffende overzetten naar nieuw paspoort. Hier in Korat was het twee jaar geledn gratis.

 4. erik zegt op

  Heb je van de ambassade de brief die behoort bij het nieuwe paspoort? Er zijn Immigrationkantoren die dat eisen en dan kan je mooi terug naar de ambassade al is dat in jouw geval niet zo ver.

  Wat jouw vraag betreft, bij een maand of korter liet ik het wachten tot de 90 dagen of de verlenging van mijn stempel. Volgens mij zijn er geen regels voor. In Nongkhai kostte dat niets maar dat kan in Nonthaburi weer anders zijn.

 5. timker zegt op

  Hopelijk heb bij je nieuwe paspoort ook de brief voor Immigration mee besteld wwarin staat dat je een nieuw paspoort heb ter vervanging van je oude paspoort !!!
  Maar wanneer je 90 dagen melding nog geldig is kan je gewoon wachten tot je volgende maand voor je nieuwe visa gaat !!! Ik heb dat eind vorig jaar ook gedaan en dat was ook de instructie die ik van de Immigration Office (Sakon Nakhon) had gekregen. Buiten je nogmale kopieen en documenten voor je visa verlenging ook kopieen van je oude paspoort maken en een kopie van de door mij gemoemde brief.

 6. Rob Tha Mai zegt op

  Bij visum verlenging oude paspoort meenemen, vraag hiervoor bij de Ambassade of op Schiphol om het oude paspoort ongeldig te maken ( door gaten te boren zo groot als stuivers) bij immigratie kost het wel extra tijd.

 7. Bz zegt op

  Hallo Walter,

  Vorig jaar voor mijn 1 jaar retirementvisa werden de benodigde stempels automatisch door Immigration in mijn nieuwe paspoort gezet zodat ik mijn oude paspoort niet meer nodig had.

  Mvg. Bz

 8. David H. zegt op

  IK heb dat vorig jaar gedaan gelijktijdig met de hernieuwing van mijn jaar extensie retirement . Enig verschil tegen vroeger was dat mijn vorige vervaldatum wijzigde in een nieuwe , verloor een kleine 2 weken , dat was alles .Niets moeten betalen, buiten de jaarlijkse hernieuwing a 1900 baht , dit in jomtien/Chonburi immigratie office

 9. Renévan zegt op

  U kan dat gelijk doen als u gaat voor uw extension of stay, denk er wel om dat als u nu ergens uw paspoort nodig heeft dat u zowel het oude als het nieuwe meeneemt. Bewaar na het overzetten wel uw oude paspoort hier staat namelijk uw visum in. Ik geloof dat ik onlangs op Samui 500 thb heb betaald, maar dat kan wel overal verschillend zijn.
  Geef uw nieuwe paspoort nummer ook door bij uw Thaise bank(en) als u die heeft.

 10. Fred zegt op

  Ik ben gewoon met mijn oude en nieuwe paspoort naar immigration Jomtien gegaan en mijn jaarvisum is gratis overgezet.

 11. Gerard Van Heyste zegt op

  Het overzetten is altijd gratis, denk eraan als ze geen kwitantie van betaling afgeven dan is het altijd gratis, anders is het gewoon drinkgeld !!! Dit is ook het geval met een bewijs van woonst, durven ze ook 300 bath vragen, als je zegd ik wil het gratis dan kunnen ze niet anders maar dan zal je wel een tijd moeten wachten ?

 12. janbeute zegt op

  Het beste is op het moment dat je nieuwe paspoort in ontvangst hebt genomen .
  Zo spoedig mogelijk met het oude en nieuwe paspoort naar de immigration office gaan .
  En geen weken of maanden mee wachten .
  Het overzetten van de stempels van je visaextension en de stempel van wanneer je het laatst Thailand bent binnen gekomen als mede de stempel van de visum groep bv class O heeft mij in de twee maal ervaring alhier niks gekost .
  Dus gratis , en dat was nog wel in Chiangmai ..

  Jan Beute .

 13. janbeute zegt op

  ik wil nog even iets aan toevoegen .
  De brief die je vroeger kreeg van de ambassade bij vernieuwing bestaat geloof ik niet meer .
  Daar in het nieuwe paspoort het nummer van je oude paspoort staat vermeld op een van de eerste pagina met de tekst tervervanging van paspoort no .
  Het oude paspoort moet uiteraard wel doorboort oftewel ongeldig gemaakt zijn , gebeurt meestal op de ambassade in Bangkok als je het nieuwe paspoort hier in Thailand aanvraagt .

  Jan Beute .

 14. Kevin zegt op

  Als u voor 22 september 2018 moet verlengen kunt u de komende dagen al gaan voor verlengen u mag dit namelijk doen 45 dagen voor het einde van uw visum dan hoeft het ook niet te worden overgezet en u betaalt alleen voor uw nieuwe visum/extension. Wel uw oude paspoort meenemen om te verifiëren laten zien dat uw visum nog geldig is. En natuurlijk alle andere paperassen die ze weer denken nodig te hebben.

 15. Hans van der Veen zegt op

  Ik heb intussen ook een nieuw Paspoort In je nieuw komt te staan ter vervanging van.. (Je oude PP) In Bangkok krijg je meteen een nieuw visa stempel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website