Beste lezers,

Is er een manier om te voorkomen dat je als toerist iedere keer die 220 baht moet betalen bij het geld opnemen via een pinautomaat? Ja, dan moet ik alles contant meenemen maar ik heb geen zin om met veel geld over straat te gaan. Een bankrekening openen in Thailand wil ik ook niet, ik woon er niet.

Graag goed tips?

Groet

Andre


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

41 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik de kosten voor geldopname in Thailand voorkomen?”

 1. IVO JANSEN zegt op

  Andre,
  ik woon er ook niet maar heb zowat 10 geleden toch een bankrekening geopend bij Siam Comercial bank. stort daar vanuit België regelmatig wat op( kon tot sinds kort gratis met Argenta, nu betalend). Heb bankkaart van SCB en kan overal geld afhalen. aan de eigen automaten van de bank betaal ik ” slechts” THB 40, wat nog steeds 1 euro is .Blijf meestal 10 à 12 weken , als je dus wekelijks geld afhaalt gaat dat toch al snel wat euro’s verschil maken ….

  • Daniel VL zegt op

   Bij Argenta moet men wel in Belgie zijn. Buitenlandse overschrijvingen niet mogelijk met internet banking Mijn zoon heeft een rekening bij Parisbas (fortis) Ik heb bij alle grootbanken reeds meerdere keren gevraagd om mij een simulatie te van 1000 tot 8000 € om naar Thailand over te schrijven daar ben ik nu al jaren op aan het wachten in oktober heeft mijn zoon dit gevraagd de uitslag trekt op niets. Ik heb nu zelf bij transferwise gekeken en dat blijkt tot 3000@het beste te zijn de goede wisselkoers maakt veel goed.er word baht overgeschreven bij overschrijving bank bank 2 keer kosten.
   9 jaar terug ben ik bij het verlaten van het consulaat in Antwerpen een kbc kantoor binnen gevraagd en hetzelfde gevraagd.Volgens de gekregen uitleg kreeg ik er nog geld aan toe.
   Ik denk dat men er van uitgaat, doe de overschrijving en je zult wel zie hoeveel ge ontvangt
   Bij bangkok bank waar ik een rekening heb betaal ik niets voor ATM enkel 15 bt als ik afhaal buiten de provincie CM

   • Niek zegt op

    Argenta staat wel buitenlandse overschrijvingen toe via internet bankieren alleen is het bedrag beperkt, ik meen me te herinneren niet meer dan 10.000 €.

    • Rob zegt op

     Ik wou deze week via internetbankieren bij Argenta geld overmaken naar Thailand: dat gaat dus niet (meer)

  • Jan zegt op

   Ik betaal in de regio zelf bv. Chonburi niets (mijn filiaal Pattaya Klang) en buiten de zone bv. nu in Chiangmai 15 baht bij Kasikorn. Heb eigenlijk nog niet nagekeken wat ik bij SCB zou betalen daar ik deze rekening alleen voor betalingen gebruik (electriciteit, internet, enz…).Ik ben eigenlijk verwonderd dat je 40 THB moet betalen bij SCB maat ik geloof je natuurlijk, moet dit eens nakijken voor mezelf.

 2. Bob zegt op

  Ja hoor, gewoon geld overmaken op de thaise rekening van een vertrouwde expat. Deze geeft jou de ontvangen Baht via zijn atm. Hij kan via zijn bankboek laten zien hoeveel hij van jou in Baht heeft ontvangen.

 3. Marion zegt op

  Beste Andre,

  Het is inderdaad het betalen om te pinnen in een niet euro land, dat het geld kost. Jij zegt 220 Bath, maar er komt ook nog eens het koersverschil bij en dan zit je al dik over de 10 euro of meer per 100 euro wat je kwijt bent om te pinnen. De meeste mensen vergeten dat erbij te tellen. Maar er is veel koersverschil wat de bank afschrijft na het pinnen of de koers die je krijgt aan een wisselkantoor. Wij nemen al jaren contant geld mee en lopen er niet mee over straat, maar leggen het in de kluis in het hotel. Succes ermee….

  • theoS zegt op

   De Thaise ATM neemt Baht 220-. De bank ,bijv ING, neemt Euro 2,20 plus 2% kosten opgenomen bedrag plus koersverschil en een limiet van Euro 500- perkeer pinnen. Bijv Euro 800- moet je over 2 dgn doen bij de ATM en komt je dan op ongeveer Euro 20 tot 25- kosten te staan. Lippen likken bij die graaiers.

   • michel zegt op

    ik heb kort bij abn amro gezetten rekende 2,65 en max 250,00 opnamen zit nu bij rabobank heb totaalpakket en betaal geen 2,65 meer en kan 500,00 opnemen

 4. Eric zegt op

  Je kan bvb. al beginnen met alleen een ‘Aeon’ bankautomaat te gebruiken. Die vragen ‘slecht’ 150bht.
  Ook een rekening open bij Argenta ( België) helpt voor bijzonder voordelige geldopnames.

 5. Dirk zegt op

  De informatie in uw vraag is wat beknopt. U gebruikt het woord toerist, dus ik ga maar uit van maximaal 30 dagen verblijf. Vervolgens zou het handig zijn uw vraag goed te beantwoorden wat uw vakantiebudget in euro´s is. Tenslotte bij welke Nederlandse bank u bent aangesloten. ING kunt u de tegenwaarde van maximaal 500 euro pinnen, bij Amro echter maar de helft, voorzover ik weet.
  In uw geval zou ik 700 euro contant meenemen. Wissel die niet op het vliegveld ongunstige koers, maar bij een wisselkantoor in de stad. Als u vervolgens ING klant bent nog 1 of 2 keer het maximum pinnen en dan valt de geldopnameschade voor een maand vakantie reuze mee.
  Prettige vakantie……

  • luc zegt op

   je moet niet naar de stad om geld te wisselen, dit kan, zeker ook op de luchthaven en aan dezelfde koers als in de stad. Op de verdieping waar de treinen vertrekken zijn verschillende wisselkantoortjes, dezelfde trouwen als die in de stad liggen. Als je daar even rondloopt en de kantoortjes vergelijkt kan je zelfs nog kiezen waar je wisselt .

  • Anita zegt op

   Op Suvarnabhumi AirPort kan je goedkoop wisselen. Volg borden Rail link dus naar beneden en vraag daar naar wisselkantoor Superrich of naar money Value.

 6. Rob zegt op

  Ik vrees dat het onmogelijk is om daar onderuit te komen. Een bijkomende vraag: als je via ATM geld opneemt, hoe kun je dat dan doen aan de beste koers. Moet je dan converted aanklikken of niet? Ik heb het hier ooit ergens gelezen maar ben de tip vergeten.

 7. Willy zegt op

  Contant geld is verre weg het gunstigste. Langs de weg wisselen scheelt ongeveer 2 bath per euro als dat je bij een gerenommeerde bank wissell. Een bankrekening openen is slim als je langer dan een paar weken blijft. Het is wel een gedoe.

 8. Peter N zegt op

  Pin automaat van AEON rekend 150 bath voor transactie kosten en geeft betere wissel koers

  • theoS zegt op

   Heb ergens gelezen dat Aeon ook Baht 200- gaat vragen en begonnen is met hun ATMs in te stellen of binnenkort te gaan doen. Misschien weet Google iets.

 9. Gerard zegt op

  De AEON automaten zijn goedkoper – 150 thb. Voorkomen kan denk ik niet tenzij je iemand kent met én geld in NL én geld in Thailand, dan kun jij het naar NL bank overboeken en die persoon voor jou in TH pinnen.

 10. Piet zegt op

  Je Moët als je in Thailand pint ook je eigen bank minimaal 2 euro per handeling betalen
  Contant geld mee nemen blijft de beste en goedkoopste oplossing ook koerstechnisch
  Wellicht heb je safe op je hotelkamer ?

  • michel zegt op

   bij rabobank niet als je totaalpakket hebt geen kosten alleen wisselkoers

 11. John mak zegt op

  Opnames in het buitenland kost altijd geld dat weet je toch

 12. Henk zegt op

  De beste tip om dit te voorkomen is dus niet naar Thailand te gaan.

  Aan de andere kant waar maak je je druk om.
  Opname kosten zijn 200 baht op 20.000 baht.
  Hoeveel scheelt je dit op de vakantie.
  Ik erger me meer aan bv de ING waar je naast de wissel koers provisie 2.25 euro betaald.

 13. Hans zegt op

  Ja hoor, die manier is er wel nl. Gewoon thuis blijven.
  Je zult toch moeten kiezen. Ik zou voor contant gaan, dat scheelt je een hoop kosten want de bank in Nederland vraagt ook kosten plus dat je een ongunstige koers hebt.
  Dus doe je voordeel ermee.

 14. brabantman zegt op

  Geld opnemen bij ATM AEON bank kost 150 baht

 15. rudy zegt op

  Ik denk dat er niet veel andere oplossingen zijn, ik heb gehoord dat je met Maestro in Belgie geen kosten moet betalen, hoe het zit in Thailand weet ik niet, maar ik betwijfel het, nogmaals ik kan verkeerd zijn.
  Ik heb twee Thaise bankrekeningen, ik betaal geen kosten, maar hier geld pinnen zonder kosten als je hier geen rekening hebt, ik betwijfel het.

  Trouwens, je hebt toch een kluis op je kamer, hoef je niet me veel geld de straat op te gaan?

 16. Kim zegt op

  Ik heb een rekening bij bangkok bank stort het vanuit nederland en neem het op via atm als ik dat doe in de plaats waar ik de rekening heb afgesloten betaal ik per opname o,o

 17. Arie zegt op

  Als je een bankrekening opend bij de Bangkokbank dan kan je kosteloos geld opnemen bij een bangkokbank ATM.

  • Kevin zegt op

   Dit kan alleen in de provincie waar u de banktekening opent daarbuiten betaalt u wel voor een opname uit een ATM.

   • Sjaak S zegt op

    Nee hoor, ik kan in Bangkok bij een ATM geld opnemen (wel van Bangkok Bank) zonder extra te moeten betalen. Mijn rekening is in Hua Hin.

 18. jose zegt op

  Bij de gele pinautomaten (ben even de banknaam kwijt), vaak bij de 7/11, kun je max 30.000 pinnen.
  Scheelt ook weer in de opname kosten.

 19. chris zegt op

  Gewoon niks uitgeven. Er zijn in deze wereld mensen die zonder geld leven, al jaren.
  http://www.greenevelien.com/blog/leven-zonder-geld

 20. Alex zegt op

  Ik zit hier nu ook en heb gisteren voor de tweede keer geld gepind met mijn ING pas.

  01-12-2017 10:57 -> 10.000 THB voor € 281.25 bij de groene ‘KASIKORN’ ATM
  18-11-2017 22:33 -> 10.000 THB voor € 291.03 bij de (kleur vergeten) ‘TMB’ ATM

  De opslag was per transactie € 2,25 maar verandert bij de ING per 1/1/2018. Het wordt natuurlijk duurder. Ik heb daarom vandaag de app REVOLUT gedownload. Vriend van me vliegt zakelijk wekelijks de wereld over en maakt hier al jaren dankbaar gebruik van. De beste koers (interbancair) en geen hidden fees. Moet nog kijken of het beter is dan BUNQ, maar die heeft ook mijn aandacht. Ik wil een huis laten bouwen dus scheelt het binnenkort een gratis zwembad door nu even goed onderzoek te doen! Oh ja, en ik heb op mijn toeristenvisum vorig jaar al een rekening kunnen openen bij de Bangkok Bank met een VISA card voor een paar euro per jaar, maar geld overmaken van ING naar de Bangkok Bank is ook weer gruwelijk duur, dus doen we dat ook maar niet.

 21. Kees zegt op

  Iedere Nederlandse bank heeft zo’n zijn eigen bijkomende kosten. Hier een snel overzicht:

  ING: € 2,25 per transactie + 1% koersopslag
  RABOBANK: variëert per pakket van € 1 tot € 3,50 per transactie + 1,1% koersopslag
  ABN AMRO: € 2,25 per transactie + 1,2% koersopslag
  SNS (incl. ASN Bank, RegioBank): enkel € 2,25 opnamekosten, geen koersopslag

  Met SNS ben je dus het voordeligste uit. Ik heb daarom destijds ook bewust voor de SNS bank gekozen, omdat ik wist dat ik voor langere tijd in Thailand zou verblijven.

  Verder betaal je nog, zoals Andre zelf ook al aangeeft aan de Thaise bank tussen de 180 en 220 bath opnamenkosten. Het verschil is € 1,-, dus daar kun je nog iets van voordeel uithalen.

  Er is geen manier om dit te omzeilen, voor een toerist is het niet mogelijk om een bankrekening te openen.

  Wat ik jou zou adviseren is om, afhankelijk van hoelang je blijft en met hoeveel personen je gaat. Even vanuitgaande 2,5 week met 2 personen, € 1000,- contant mee te nemen en dit op Suvarnabhumi Airport op de begane grond bij Superrich om te wisselen. Deze heeft 9 van de 10 keer de beste koers. Je kunt vervolgens telkens een gedeelte meenemen wanneer je op pad gaat en de rest in de hotel kluis, of, wat mijn voorkeur heeft in een afgesloten koffer stoppen.

  • Ann zegt op

   Hier kijken wie de hoogste bankkoers geeft(meestal krungsri)dit krijg je bij pinnen.(excl de 2,25eu)(abn/asn/knab)
   https://daytodaydata.net/

   Overmaken naar revolutrekening(je hebt er ook een ibannr etc..)en vandaar overmaken op een thaise rekening je kan al binnen 2dagen al over het geld op een thaise rek beschikken(weinig transfer kosten)

  • Alex zegt op

   Voor een toerist is het WEL mogelijk een bankrekening te openen:

   ‘Oh ja, en ik heb op mijn toeristenvisum vorig jaar al een rekening kunnen openen bij de Bangkok Bank met een VISA card voor een paar euro per jaar.’

 22. PEER zegt op

  Wat ik doe lijk me het beste.
  Tenminste wanneer je durft met contant geld te reizen. Neem in Ned gewoon geld op van je bankrekening, wat je denkt nodig te hebben.
  Let wél; € 10.000,= is het maximum! Dan in Thailand ‘n rekening openen ( ik deed dat bij de Bangkok Bank)
  Metéén ‘n pasje gekregen. Geld tegen ‘n betere koers wisselen tegen Th Bth, bv bij “Vasu”.
  En dan bij ‘n deposit-machine dat geld op je bankaccount storten. Daarna kun je bij je Bangkok Bank ATM gratis wlk bedrag pinnen.
  Succes

 23. theoS zegt op

  Peer, dat “gratis” is alleen in de provincie waar je bank kantoor zich bevind. Elke andere provincie, bij dezelfde bank, betaal je ATM kosten.

 24. Alex zegt op

  Zoals ik een paar reacties aangaf heb ik REVOLUT geïnstalleerd op mijn telefoon.
  Daar gekeken hoeveel ik kwijt zou zijn geweest als ik het hier, met hun betaalpas, uit de automaat zou hebben getrokken.

  Even terughalen:
  01-12-2017 10:57 -> 10.000 THB voor € 281.25 bij de groene ‘KASIKORN’ ATM
  18-11-2017 22:33 -> 10.000 THB voor € 291.03 bij de (kleur vergeten) ‘TMB’ ATM

  Het zou me via Revolut op 1-12-2017 €263.46 hebben gekost en € 264.88 op 18-11-2017 (+ATM fee).
  Okay: je hebt er nog wel een creditcard bij nodig. Een premium abonnement kost €7.99 per maand, maar do the math… 🙂

 25. Jan zegt op

  Misschien zijn Traveler cheques een optie. Die gebruikte ik vroeger gewoon in euro’s mee nemen en krijgt in Thailand nog steeds een betere koers dan met cash geld en ze zijn goed verzekerd. Ook daar een keer ervaring mee gehad. Weet niet wat de kosten momenteel zijn maar misschien een goed alternatief.

 26. Harrybr zegt op

  Ik kijk altijd naar meerdere kostendelen:
  a) bankkosten hier
  b) wisselkoers
  c) bankkosten daar
  d) snelheid van overboeken
  e) moeite die ik moet doen.

  Opnemen met pin automaat kost ALTIJD geld. Vaak verstopt in je bank abonnement, bijv in NL.
  Ik gebruik bijv NBWN of Ebury. Ik boek een bedrag aan buitenlandse valuta over, en krijg een betere wisselkoers dan bij de klassieke banken als ABN AMRO, ING of Rabo. Boven de € 10.000 zijn de internationale overboekingskosten inbegrepen, daaronder € 5,-. Ik boek in €uro’s over naar NBWM enz. kosten in NL: gering tot niets.
  Mijn ontvanger in TH krijgt dan in THB op de bankrekening bijgeschreven in ca 3 dagen.
  Doch.. opnemen van een Thaise ATM blijft geld kosten.

 27. John Chiang rai zegt op

  Je schrijft helaas niet hoelang je in Thailand blijven wilt,dus ga ik uit van een normale vakantie van ca 3 weken.
  Als je daar geen buitensporige wensen hebt,dan moet het toch mogelijk zijn dat je een beetje cash geld meeneemt.
  Mocht er toch iets niet afzienbaars gebeuren,dan is een creditcard aan te bevelen.
  Jou wens geen cashgeld,geen ATM kosten,en ook geen bankrekening openen,gaan in mijn ogen wel heel erg ver om een paar bahtjes te sparen.
  De vraag is haast te vergelijken met iemand die in Thailand geen warmte wil,en om raad vraagt,omdat hij tevens ook liever geen airconditioning, ventilator,of schaduw wil.555


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website