Voor het eerst naar Thailand, wat kost een taxi?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 maart 2019

Beste lezers,

Op 5 mei gaan wij (60+) toch maar eens kijken hoe Thailand is. Enkele collega’s zijn er meerdere keren geweest en hebben wat foto’s en tips gegeven. Wij arriveren omstreeks 12:40 uur plaatselijke tijd in Bangkok. Op advies van collega’s gaan wij eerst 3 nachten acclimatiseren in Bangkok, hotel is gereserveerd. Weet iemand wat een redelijke prijs is voor een taxi naar het hotel in Bangkok?

Vervolgens gaan wij al heel vroeg (06:45 uur) met een lijnvlucht vliegen vanaf Don Muang Airport naar Krabi, ik krijg echter geen antwoord hoe laat wij uiterlijk op Don Muang moeten zijn 1 uur of 2 uur voor vertrek? Mogelijk dat iemand ook daar een antwoord op heeft.

Nog de vraag of ik vooraf een taxi regel of dat ik dat op de ochtend zelf moet/kan regelen?

Tenslotte wat is een redelijke prijs voor een taxi van vliegveld Krabi naar Ao Nang?

Bij voorbaat dank.

Groet,

Elly en Cees

25 reacties op “Voor het eerst naar Thailand, wat kost een taxi?”

 1. Any zegt op

  Hoi, ja wat een taxi kost is moeilijk te zeggen. Waar in Bangkok is het hotel?
  Als je op Krabi land, is er voor de uitgang een loket die verkoopt bustickets naar Ao Nang en zetten je af bij het hotel. Ik betaalde vorig jaar dacht ik 150 THB per persoon.
  Alvast een fijne vakantie,
  Gr Any.

 2. P. de Jong zegt op

  Stuur even een mailtje naar het hotel waar u in BKK gaat logeren. De meeste hotels beschikken over een eigen limo service. U betaalt dan wel meer dan wanneer u met een taxi gaat, maar bent dan wel verzekerd van een betrouwbare transfer.

 3. Wien zegt op

  1 maand van tevoren regelen op internet op de site bij Thaicall-taxi chauffeur staat klaar op vliegveld bij exit 3 met je naamplaatje, betalen doe je bij aankomst hotel of appartement, wij doen dit al meer als 15 jaar.

 4. Meggy Müller zegt op

  Mijn zoon en ik betaalden samen altijd voor elk rit, waar dan ook, 200 bath. En altijd een taxi regelen vanuit de receptie van het hotel. Veel betrouwbaarder.

 5. l.lagemaat zegt op

  Heeft het hotel in Bangkok geen pendeldienst, taxi service?

  Staat er op de vliegticket of bijbehorende papieren geen informatie hoe laat in te checken op Don Muang Airport?

 6. Merel zegt op

  Gewoon op het vliegveld 1 verdieping naar beneden en daar naar buiten lopen.
  Je kunt daar een nummertje trekken en de rest wijst zichzelf.
  Zodra jou nummer aan de beurt is loop je naar de taxi, geef de naam van het hotel en zeg nog even dat de meter aan moet. Ik heb nog nooit meegemaakt dat de chauffeur de meter niet aan zet, dus dat komt helemaal goed. De prijs zal ergen rond de 400 bath liggen afhankelijk van het verkeer.
  Onderweg betaal jij de tol, bij de tolpoortjes zie je hoeveel dat is.
  Als er op de meter 350 bath staat moet je 400 betalen omdat de chauffeur 50 bath moet afdragen om op het vliegveld mensen op te halen.

  Zelf mail ik altijd even naar het hotel en vraag om het adres in Thai. Dat print ik uit en geef het aan de chauffeur samen met het telefoonnummer van het hotel. Mocht de chauffeur het niet kunnen vinden dan kan hij altijd even bellen.

 7. wim v vliet zegt op

  Het beste is om een taxi vanuit Nederland te regelen via internet.
  Het is erg druk op het vliegveld daar en soms moeilijk om een taxi te krijgen.

  • Karel zegt op

   Ik kan mij dus totaal niet voorstellen dat er geen taxi´s beschikbaar zijn…

 8. Pieter zegt op

  De taxi vanaf the Intern. vliegveld naar Bangkok-stad kost zo rond de 350-500 B (incl. snelweg tol). Vraag of de meter aankan, maar dat gaat bijna altijd wel goed op het vliegveld. Wissel wat euro’s (bijv 1 of 2 briefjes van 50 ) bij Superrich of pin even wat op de luchthaven, niet teveel want de koers is iets slechter. Ga voor de taxi’s 1 verdieping naar beneden ! Je moet er rekening meebouwen dat er 50 B bij komt vanwege het feit dat de taxi dit al betaald heeft om je daar te kunnen oppikken. De kosten zijn zo laag dat je je geen zorgen moet maken over de prijs. (1 euro is nu ongeveer 35.70 B).
  Ga op tijd weg vanuit het hotel naar Don Muang !!!! Die weg kan ook ‘nachts zeer druk zijn. vraag bij het hotel toeland het naar Don Muang duurt, tel daar 15 min bij en regel je taxi een dag voordat je gaat. (Liever niet s’nachts doen). Het hotel kan mogelijk iets voor je regelen, vraag het de avond ervoor. Advies: plan dat je minimaal 90 min voor vertrek op DonMuang bent ! Liefst al online ingecheckt en met een print (vraag hotel te printen) je bij je, dat scheelt iets tijd.Sommige airlines hebben een stevige incheck rij op DonMuang, zelfs als je online ingecheckt bent. Hou het bovenstaande in de gaten en het zal wel goed gaan, beter even wachten op het vliegveld dan met veel gezweet rennen….
  Taxi Krabi vliegveld naar AoNang is ongeveer 600-700 B (probeer online te regelen , bijv. https://www.krabitaxi.com) of pak daar gewoon een taxi op het vliegveld (wat duurder, max 1000B)
  Succes

 9. haki zegt op

  Reken voor de taxi naar Bangkok Centrum op THB 400-500; maar je moet ook onderweg 1 a 2 keer de taxichauffeur geld geven t.b.v. de tol die onderweg van Suvarnabhumi Airport naar het centrum betaald moet worden. Ik dacht ca. THB 100-120 wat de tol kost. Taxi’s zijn bij de terminal (begane grond) ruimschoots aanwezig. Er is wel een systeem om de taxi te krijgen want je moet bij de taxistandplaats een ticket trekken waarop het nummer van het parkeervak staat waar je taxi dan op je wacht. Deze service kost je ook THB 50, later te betalen aan de taxichauffeur.
  Taxi kosten Krabi zijn mij niet bekend

 10. hein zegt op

  Taxi is geen probleem. Loop op vliegveld naar de verdieping waar de taxi’s staan.
  Dan pak je een bonnetje en dan wordt centraal geregeld wat je moet betalen.
  Dat gaat altijd goed dan. Uiteraard is prijs afhankelijk van locatie van je hotel.
  Vind je het te duur dan kun je stuk met trein gaan of soms busje pakken (naar Kao San road bv)
  Voor tips in Bangkok kijk eens op http://www.laithai.nl.
  Veel plezier en acclimatiseren lijkt me overigens makkelijker aan de zee (bv Jomtien).

 11. Eric zegt op

  Beste Elly en Cees,

  Taxi standplaatsen helemaal beneden op het vliegveld, in de aankomsthal loop je naar rechts dan met de roltrap naar beneden. De taxi standplaats zie je al snel voor je.
  De taxi`s zijn met een meter. Gemiddeld kunnen jullie uitgaan tussen de 600 en 800 baht , dit is inclusief de tol op de express way, deze dien je buiten de taximeter (Ca 500 bath) apart aan de chauffeur te betalen als hij de tol moet betalen, dus zorg voor wat briefjes van 20,50 en 100 baht. Wisselen (cash geld) doe je als je dat wilt ook beneden bij het superrich kantoor, de beste koers!
  Afhankelijk natuurlijk waar je precies moet zijn in Bangkok , dit is even in het hart van Bangkok, ongeveer 45 minuten rijden met de Taxi.

  Een taxi van centrum naar Don Mueang Airport zal ca 400-500 bath zijn.
  Ik zou de avond van te voren even vragen aan de receptie of de taxi ca 2 uur voor de vlucht klaar staat.
  1,5 uur van te voren inchecken is prima, 45 minuten voor vlucht sluiten de balie`s.

  Alles uitgaande van prive taxi`s.

  Taxi van Krabi naar Ao Nang weet ik helaas niet meer, dit was 10 jaar geleden , maar ook dit is helemaal niet duur.

  Fijne vakantie voor jullie.

 12. Ron Piëst zegt op

  Bewaar dat bonnetje dat je uit de automaat krijgt. Hier staan ook de gegevens van de taxi en de chauffeur op. Als er achteraf iets niet in haak was kan je met die gegevens weer terecht bij het klachten bureau.
  Hier hebben wij nog nooit problemen mee gehad. Gister betaalde wij naar Si Lom alles bij elkaar 490,00 ( 380 op de meter 50 toeslag luchthaven en 70 aan tol)
  Je kan op de luchthaven kiezen tussen een taci voor korte afstanden (-10 KM) normale taxi en grotere taxi’s voor als je veel bagage mee hebt.

 13. opdemeter zegt op

  Echt waar, en hoewel het velen totaal lijkt te ontgaan, maar de taxi’s hier in BKK hebben zelfs TaxiMETER bovenop staan. Vanaf de airport is dat zelfs een peuleschil, want je moet aan een automaat eerst een kaartje trekken met je bestemming. Er is wel extra naast de meter: 50 bt (nee, dat is nu iets meer) voor airport en de tol die je onderweg op de expressway moet betalen, hangt helemaal af van waar je heen wil welke. Merkwaardig is ook, dat ze als ze vrij zijn een rood sein achter de voorruit hebben. Al worden dat meter en rode inmiddels aan logischer verwachtingen aangepast. Reken op totaal voor HTL in centraal BKK op rond de 300 baatjes. En let erop dat mnr. driver met z’n school-boys shirt in blauw met geregistreerd nr erop ook daadwerkelijk de meter aanzet-die springt dan op 35 bij vertrek, een Km kost iets meer als 5 bt en loopt op in stapjes van 2 bt.
  Hoe vroeg je op DMK dient te zijn: dat is anders, zoals bij elke airport en elke airline waar ook ter wereld geldt iets anders; wanneer je ingesjekt bij jouw airline moet zijn (alweer iemand die denkt voor travel-agent te kunnen spelen zonder de details??). Staat vrijwel altijd ergens op je booking of anders op de site. Al is die rij nog zo lang-dat is geen excuus, enkel het feit van insjekken telt. Varieert ook nog voor domestic of international. Overigens heeft AirAsia automaten voor het insjekken-buiten de hal, met vrijwel nooit een rij. Ga nooit achter een rij met veel sjinezen staan.

 14. Martine zegt op

  Wellicht vinden jullie dit leuk om te weten. Wij komen al 10 jaar in Thailand en reizen altijd met openbaar vervoer. Een super leuke manier om Bangkok te ontdekken en je ziet veel meer. Als je je koffer van de band heb gehaald loop je richting de borden van de skytrain. https://travelhappy.info/bangkok-bts-and-mrt-map/ daar pak je de skytrain met de blauwe lijn. Check bij je hotel van te voren welke metro het dichts bij jouw hotel stopt. Met de Skytrain kun je overstappen op een andere lijn (afhankelijk waar je natuurlijk moet zijn) Het is makkelijk…lekker gekoeld, super goedkoop (50BTH enkel reis pp) en rijd over heel Bangkok. Overstappen naar op de BTS of MRT kost per reis gemiddeld 50 BTH) dat betekend dat je met z’n tweetjes ongeveer 100 BTH kwijt (= €2.75)ben voor een enkele reis naar je hotel. Mocht de halte van de metro te ver lopen zijn, heb je nog een leuke optie om een tuktuk te pakken eventueel. Veel plezier!

 15. Kareltje zegt op

  Tja,

  Ik woon in Lak-Si, dat is de woonwijk recht tegenover de ingang van de terminal op Don Muang airport.
  Vanuit Europa landen alle vliegtuigen op Suvarnabhumi Airport, vandaar ga ik met de “meter” taxi, een verdieping lager, buiten bonnetje uit een automaat halen en naar de taxi met het nummer van het kaartje.

  Let wel, je moet altijd 50 Bhat extra betalen i.v.m. de luchthaven (heeft de chauffeur al betaald) dan betaal ik zelf de tolgelden totaal 95 Bhat, krijg keurig het wisselgeld weer terug, dus let op, je moet dus 100 Bhat op zak hebben. (eerst pinnen, dan iets kopen bij 7-Eleven en je heb klein geld) Voor de rit zelf betaal ik 380 Bhat + dus die 50 Bhat.

  Binnenlandse vlucht of naar de regio, altijd vanuit mijn achtertuin (10 minuten met de scooter) ben ik altijd 1,5 tot 2 uur van te voren. Air Asia heeft in de vertrekhal, incheck printers staan, deze sluiten 1 uur voor vertrek.

  Let op; Bangkok is wat enorm groot, van Suvarnabhumi airport tot aan mijn huis is, ruim 43 kilometer. Alles binnen Bangkok. De keuze van jouw hotel is zeker van belang voor de tijd die je nodig heb om in Don Muang te geraken. I.v.m. de bouw van vele skytrain verbindingen, zijn zeer veel belangrijke wegen versmalt en staan er zeer lange file’s Mijn advies; ga de laatste nacht slapen in Lak-Si of het Airport Hotel in Don Muang.

 16. rene zegt op

  Zijn verleden jaar een maand en dit jaar 3 weken naar ao nang geweest. Van op het vliegveld kun je met een gezamenlijk busje voor 150 bath per persoon naar je hotel gebracht worden. Zet je af voor de deur. Ken tamelijk goed ao nang en indien je nog informatie wilt kun je mailen naar [email protected] in verband met restaurants,hotel of waar naar het strand gaan.
  Prettig verlof

 17. Jan zegt op

  Ik neem altijd de airport rail link. Vertrekt vanuit de kelder. Staat goed aangegeven op vliegveld. Snel en goedkoop. Tot eindpunt en dan het laatste stukje met een taxi.

 18. peter zegt op

  Er zijn 2 soorten taxi’s in BK. In jan in BK (suvarnabhumi), kaartje getrokken, naar nummer gevolgd. Zit in taxi, geeft chauffeur een prijs, geen meter. Wist dat dit te veel was voor het korte ritje. Eerder ervaringen.
  Dus zei nee te duur. Moest taxi weer uit, wel door chauffeur begeleid terug naar een balie en daar andere taxi gekregen met meter. Was dus goedkoper.
  Weet wel dat de taxi’s klein zijn en je meestal naast je koffer zit, koffer past nooit in bagageruimte vanwege gas.
  Zoals anderen stelden, hotel heeft meestal shuttle bus, probeer daar mee te regelen. Ophalen van Don Muang en s morgens terug op dag van vertrek.
  Wellicht kent hotel Krabi zelfde regeling.
  Wel in de gaten houden dat ze contact met je opnemen omtrent vervoer. ANders kan het zomaar anders lopen en staat er niets. Mee gemaakt in CM, geen reactie, kreeg toen wel vergoed van hotel bij het uitleggen.
  Mail was op eoa manier kwijt geraakt.

 19. Joost zegt op

  Op Suvarnabhumi Airport inderdaad naar beneden lopen en kaartje trekken. Meestal rijden ze op de meter, maar de laatste keer wilde de chauffeur dat niet (hij wilde een vaste prijs), toen heb ik mijn koffer weer uit de auto gehaald en ben weggelopen. Hij kwam achter me aan dat hij toch akkoord ging met het aanzetten van de meter. Achteraf scheelde het maar iets van 100 baht.

  Op alle andere plekken neem ik nooit een (opvallende) taxi, maar altijd gebruik ik de app Grab. Werkt perfect en snel. De prijs is vooraf bekend (staat in de app) en is meestal iets lager dan een gewone taxi (scheelt niet veel).

  Don Muang is soms enorm druk, zowel vertrekkend als aankomend. Toen ik naar Cambodja had ik 2 uur nodig en ben toen zelfs uit de rij gehaald door personeel om m’n vlucht te kunnen halen. Ook terugkomend uit Cambodja 1,5 – 2 uur, voordat ik door de immigratie op Don Muang was.

  Zaterdag weer richting Thailand 🙂

 20. eric zegt op

  Op luchthaven nummertje nemen , naar vak gaan waar taxi klaar staat 500 Bath bieden al in en je bent zo in hotel ! Over heel Thailand alle vervoer goed geregeld op voorhand info inwinnen en voor en prik ben je ter plaatse !

 21. Jan zegt op

  Rome 2 rio ff instaleren en je kent de verschillende mogelijkheden met kosten overal.

 22. henk zegt op

  Voor vervoer naar je hotel in Bangkok zijn diverse mogelijkheden. Zoals taxi of Skytrain.
  Je hebt niet vermeld hoe je hotel heet, dus je moet zelf even de kaart van Bangkok bekijken waar je hotel is en welk Skytrain of metro station het dichtste bij is. Skytrain en metro hebben een aantal overstapplaatsen. En neem eventueel voor het laatste stuk de taxi of misschien een tuktuk.

  Voor de binnenlandse vlucht naar Krabi is het gebruikelijk 2 uur voor vertrek in te checken. Wees ook op tijd. Inchecken is vaak tot slechts 3 kwartier voor vertrek mogelijk.
  Voor Don Muang nam ik de laatste keer de Sky train naar Mo Chit. Dan ontliep je een taxi rit door het drukken Bangkok en dus vertraging. En vanaf Mo Chit nam ik de taxi.

  In ieder geval, fijne vakantie.

 23. Cees zegt op

  Beste bloggers,

  Fijn dat jullie zo massaal reageren en met zoveel bruikbare tips komen. In Bangkok verblijven we in hotel Amber Boutique Silom en in Ao Nang in hotel Krabi Tipa Resort.

  • Joost zegt op

   In Bangkok zal je ongeveer 350-400 baht kwijt zijn, in Krabi maximaal 300 baht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website