Hoi!

Ik heb een (lezers)vraag:

Wij gaan backpacken van 1 juli tot en met 27 augustus in Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Aan het einde willen we nog even een strandvakantie in Thailand.

Heenreis 1 juli naar Bangkok en terugreis 27 augustus vanaf Bangkok (58 dagen). We gaan eerst naar Noord Thailand, daarna met de boot naar Laos. Ik denk dat dat ongeveer na 15-20 dagen is.

Hoe zit het met het visum: Je moet bij je vliegmaatschappij aantonen dat je binnen 30 dagen het land uit gaat.

 • Hoe toon je dit aan als je met de boot het land uit gaat?
 • We willen niet te veel van tevoren regelen, maar liever op reis beslissen of we ergens een nachtje korter of langer blijven.
 • Hoe toon je dan aan dat je binnen 30 dagen het land uit gaat?
 • Is een (eventuele) hotelreservering in Laos ook voldoende?
 • Weet iemand of Etihad moeilijk doet hierover?

Aan het einde van de vakantie zullen we of met het vliegtuig (vanuit Vietnam) of via het land Thailand weer binnen komen. Dan krijg je gewoon weer een nieuwe stempel voor 30 of 14 dagen, toch?

Hoeven we voor deze reis geen visums van tevoren te regelen?

Hartelijk dank voor de informatie en groeten van,

Juan

9 reacties op “Lezersvraag: Visum vragen voor Thailand van een backpacker”

 1. John E. zegt op

  Officieel moet je over een vliegticket beschikken dat je Thailand binnen 30 dagen verlaat! Dan heb je geen visum nodig.

  Als je inderdaad het einde van de vakantie Thailand weer in komt per vliegtuig krijg je weer 30 dagen, kom je binnen over land/water binnen dan krijg je 15 dagen!

 2. RonnyLadPhrao zegt op

  Je kan inderdaad moeilijk bewijzen dat je na 30 dagen effectief Thailand gaat verlaten.

  Misschien is een Transit Visum voor jullie een oplossing. Kost 20 Euro.

  http://www.mfa.go.th/main/en/services/123/15398-Issuance-of-Visa.html

 3. David zegt op

  Hoi als je Thailand verlaat aan de noordelijke grens binnen de 30 dagen, naar bv Laos, word je Thai visum afgestempeld op de grenspost, en krijg je een nieuw visum in Laos. Laotiaans visum is maar 15 dagen geldig. Ga je dan terug naar bv Thailand heb je weer een Thai visa van 30 dagen.
  Wees wel op je hoede, met de boot de Mekong over naar Laos; dat zijn wel steeds georganiseerde backpackertrips maar er wordt gevraagd je paspoorten af te geven en de reisleider regelt de visa. Die zal je ook het geld daarvoor vragen. Rook er geen (soft) drugs ook niet als men het je vriendelijk aanbiedt. Plots komen er officials die je beboeten en dan is het afdokken geblazen. Dit laatste is een van de gekende ’trap’s in die gebieden.
  Veel succes.

 4. etihadder zegt op

  ja, EY vraagt ernaar-indien niet al op AMS dan zeker alsnog bij de 2e flite ex AUH.
  Vwb deze regels; het is altijd AIRticket uit, boot, bus whatever does not count.
  Dus wees slim als de sparende NLer en boek AirAsia een vlucht die goed past in jullie schema, binnen 30 dagen na arr. BKK. Dan is er amper geld verloren.
  Overigens zijn er regels, maar zoals vrijwel alles in Th blijven die een loterij of ze wel/niet worden aangepast of toegepast. In ieder geval zal de immigration op BKK er niet naar vragen, als het al gebeurt, is het de airline.
  Of het reisschema aanpassen aan de visumregels-zoals ieder even doordenkende bekpekker jaren terug deed-toen nadenken nog heel gewoon was.

 5. Wim van Beveren zegt op

  Voor zover ik weet moet je voor Vietnam nog altijd een visum aanvragen voor je vertrekt, je kan wel een visa on araval aanvragen, 48 uur verwerkingstijd.

 6. Ben zegt op

  Bij binnenkomst in Thailand is mij nog nooit naar het vertrek ticket gevraagd. Het kan echter wel een probleem zijn bij inchecken in Nederland, omdat men daar wil zien dat je binnen 30 dagen het land verlaat. Dit is het geval bij KLM, bij Etihad weet ik het niet.

  Voor 60 euro heb je een dubbel entry tourist visum. Als je dat regelt heb je geen problemen, aangezien je daarmee 2 x 60 dagen mag blijven. Jullie verblijf is niet langer dan 60 dagen, dus met je terugvlucht uit BKK kun je laten zien dat je binnen de tijd van 1 visum tijdsspanne terug gaat.

 7. Ton Donders zegt op

  Als je een dag of vier/vijf in Bangkok blijft kun je alle drie de visas (Laos, Cambodia en Vietnam) voordelig (laten) regelen via een van de vele guesthouses in Bangla Poo (Kaosan Road en omgeving) als je me een email stuurt stuur ik je een telefoon nummer van een betrouwbaar adres. Het bespaart een hoop geregel en gedoe onderweg.

 8. Adje zegt op

  je toont niet aan de vliegmaatschappij aan dat je het land weer uitgaat maar aan de douane.
  Je krijgt in het vliegtuig een formuliertje dat je moet invullen. Als je het land (thailand ) binnenkomt geef je dat formuliertje af bij de paspoortcontrole. Vervolgens krijg je in je paspoort een visa-stempel voor 30 dagen en een deel van het formuliertje terug. Als je de grens overgaat naar een ander land lever je datt deel van het formuliertje in bij de paspoortcontrole in en krijg je een stempel in je paspoort dat je het land (Thailand) hebt verlaten. Natuurlijk krijg je dan weer een visa voor dat andere land. Als je na enkele weken weer terug gaat naar Thailand over land dan krijg je een visa voor 15 dagen. Dus je kan nog maximaal 15 dagen in Thailand verblijven. Vervolgens krijg op het vliegveld bij de paspoortcontrole weer een stempel dat je het land hebt verlaten. Zoals ik jouw reisomschrijving lees voorzie ik geen enkel probleem.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Het is nu net de douane die met het ganse verhaal niets te maken hebben.
   Douane gaat alleen over in- of uitvoer van producten.

   Het beruchte formuliertje, Arrival-Departure card ,is van Immigratie die de paspoortcontrole uitvoert en de visums toestaan.

   Als je een ticket hebt van meer dan 30 dagen hebt moet de vliegtuigmaatschappij controleren of je een visum hebt of een bewijs dat je het land gaat verlaten binnen de 30 dagen.
   De controle dient te gebeuren bij de check-in of boarding.
   Een bewijs kan zijn, een ander vliegtuigticket of een ander bewijs dat de luchtvaartmaatschappij aanvaardt.

   Indien ze dat niet doen kunnen ze hiervoor een boete ontvangen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website