Lezersvraag: Visum voor drie maanden verlengen via immigration?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
9 juli 2018

Beste lezers,

Wij gaan deze winter 4 maanden naar Thailand. Komen hier al jaren maar dit is de eerste keer voor zo’n lange periode. Nu weten wij dat je maar voor 3 maanden een visum krijgt en dat je dan het land uit moet om via de lucht terug te komen om dit met 1 maand te verlengen. Nu horen we ook wel dat je dit tegenwoordig ook kunt regelen via immigration.

Klopt dit verhaal?

Groetjes,

Tjitske


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Visum voor drie maanden verlengen via immigration?”

 1. Leen zegt op

  Binnen komen als tourist, 30 dagen daarna ligt er aan waar je bent naar Laos voor een drie maanden visa

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Waarom zouden ze dat doen ?
   Hun terugvlucht staat 4 maand later. Riskeren er dan misschien nog wat problemen bij de check-in bovenop omdat ze zonder visum vertrekken.

 2. Jasper van Der Burgh zegt op

  Op een visum non-O voor 3 maanden is geen verlenging via immigratie mogelijk.
  Je moet dus inderdaad de grens over. Voor zo ver mij bekend hoeft dit echter niet per vliegtuig: een eenvoudige borderrun volstaat. Men krijgt dan bij de grens een visa-exempt van 30 dagen. Deze is dan wel bij immigratie te verlengen met wederom 30 dagen, voor een bedrag van 1900 baht.

 3. stevenl zegt op

  Nee, maandverlenging kan niet met een non-immigrant visum. Wat wel kan is het land uitgaan en weer binnengaan (door lucht of land maakt niets uit), je krijgt dan 30 dagen visumvrije entree.

  En er zijn alternatieven, zie bijvoorbeeld de suggestie van Leen. Je kunt ook visumvrij binnenkomen, dit verlengen bij immigratie, en vervolgens nog een keer hetzelfde doen. Of een toeristenvsium in Nederland regelen, na 60 dagen Thailand uitgaan en weer visumvrij binnenkomen, en dan met 30 dagen verlengen. Of binnenkomen met toeristenvisum, en een nieuw toeristenvisum aanvragen in een buurland. Etc.

 4. RonnyLatPhrao zegt op

  Normaal (en wat dat is weet je nooit bij immigratie 😉 ) is een 90 dagen verblijfsperiode, bekomen met Non-immigrant “O”, niet te verlengen met 30 dagen.
  Wel als je getrouwd bent met een Thaise en dan zelfs voor 60 dagen. Ze moet daar dan wel officieel ingeschreven zijn op een adres.
  Een jaar kan natuurlijk wel en als je aan de eisen voldoet.

  Wordt dus “Borderrunnen” vrees ik in jullie geval. Hoeft niet via de lucht hoor.
  30 dagen “Visa Exemption” bekom je dan bij terug binnenkomst en die je eventueel dan bij immigratie wel nog kunt verlengen met 30 dagen indien noodzakelijk.

  .

 5. Chiang Moi zegt op

  Ik ben een trouwe Thailandblog-lezer al vanaf de 1e week dat dit blog verscheen, waarom….. om dat ik een fervent Thailand-freak ben en alles wat met Thailand te maken heeft mijn interesse heeft en dan ben je bij Thailandblog aan het juiste adres. Sinds 2012 heb ik alle uitgaven opgeslagen op mijn server. Maar goed om op het onderwerp van visa e.d.te komen in al die jaren is dit onderwerp vaak ter sprake geweest en ik besef natuurlijk heel goed dat sommige lezers pas aanhaken en nog geen informatie tot zich hebben wat betreft langer verblijven in Thailand en welke via’s je daar bij nodig hebt. Ik merk op dat vele(n) lezers adviezen geven wat je nodig hebt afhankelijk van je status, leeftijd enz. De een geeft een advies en de volgende lezer spreekt het weer tegen en een derde heeft weer een andere visie. De vraagsteller ziet uiteindelijk door de bomen het bos niet meer net als ik. Ik kom nu heel wat jaren in Thailand ben ook getrouwd met een Thaise (zo ver kan de liefde voor Thailand gaan) meestal voor 30 dagen en 1x voor 60 dagen geweest met een 60 dagen visa verkregen bij het Thaise consulaat in Amsterdam. Volgend jaar ga ik met pensioen en hebben wij het plan om de wintermaanden in Thailand door te brengen en wel voor 4 maanden. Maar als ik al die adviezen lees die de afgelopen jaren hier de revue zijn gepasseerd (met alle goede bedoelingen) ben ik er nog steeds niet achter welke visa ik daar voor nodig heb. Mijn vraag “waar kan ik nou een goed advies krijgen wat ik nodig heb om om 4 maanden in Thailand te kunnen verblijven”. Er moet iemand zijn die het weet.

  Ik lees bijvoorbeeld iemand die zegt “zonder visum gaan voor 30 dgn en dan een visa-run” Hoe doe je dat dan met je vliegticket bij vertrek op Schiphol? De luchtvaartmij. zal een bezwaar maken als je geen retourticket hebt met een datum binnen die 30 dagen ze nemen je echt niet mee naar Thailand. een ander zegt “als je getrouwd bent met een Thaise……” Geldt dat als je wel getrouwd bent met een Thaise in Nederland of moet je ook in Thailand officieel getrouwd zijn? Ik denk dat de vraagsteller dat ook graag zou willen weten. (en ik ook).

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Goede raad.
   Vergeet die adviezen over vertrekken zonder visum als je voor 4 maanden wenst te gaan.
   In vele gevallen zal je problemen aan de check-in tegen komen. Het is allemaal dat gedoe niet waard.
   Neem een visum voor vertrek zoals het hoort.

   Volgende kan je overwegen als je voor 4 maand wil vertrekken.
   Je moet natuurlijk wel zorgen dat je aan de voorwaarden voldoet, maar is eenvoudig te vinden.

   1. Neem Non-immigrant “O” Single Entry. Kost 60 Euro.
   Bekom je een verblijf van 90 dagen mee. Onvoldoende voor 4 maand, en dus je zal een bijkomende “borderrun” moeten maken. Bij binnenkomst bekom je 30 dagen “Visa Exemption” die je eventueel nog kan verlengen met 30 dagen indien noodzakelijk.

   2. Neem een Non-immigrannt “O” Multiple entry. Kost 150 Euro.
   Bekom je een verblijf mee van 90 dagen. Ook hier onvoldoende voor 4 maand. Een “borderrun” maken dus, maar door de Multiple entry bekom je je opnieuw 90 dagen bij terug binnenkomst. Meer dan voldoende.

   3. Neem een Tourist visum Single Entry. Kost 30 Euro.
   Bij binnenkomst bekom je 60 dagen. Onvoldoend voor 4 maand.
   Je kan dan :
   A. Die 60 dagen verlengen met 30 dagen bij immigratie. Kost 1900 Baht, maar ook dan nog onvoldoende voor 4 maand, dus een bijkomende “borderrun” is noodzakelijk. Ook hier dan dan weer 30 dagen Visa Exemption met mogelijkheid tot 30 dagen verlengen bij terugkomst
   B. Je doet na 60 dagen een borderrun. Bij binnenkomst bekom je 30 dagen Visa Exemption welke je kan verlengen met 30 dagen bij immigratie. Misschien net voldoende voor 4 maand als je het goed uitrekent.

   4. Neen een METV Multiple entry Tourist Visum. Kost 150 Euro.
   Bekom je eerst 60 dagen verblijf mee. Kan je verlengen 30 dagen of een borderrun maken. Door het METV bekom je bij binnenkomst opnieuw 60 dagen verblijf, die je ook kan verlengen met 30 dagen.

   Note : Elke terugkomst op basis van “Visa Exemption” kan je ook vervangen door eerst een “Tourist visa” te halen bij een buitenlandse ambassade. (1000 Baht). Reken dan wel op minimum 2 dagen “Borderrun” ipv enkel uren. Maar misschien wil je de borderrun wel combineren met een bezoek van enkele dagen aan pakweg Vientiane of wat verder in Laos…

   En wat mijn persoonlijk voorkeur zou genieten in het geval van iemand die 4 of 5 maand gaat overwinteren…..

   5. Neem een Non-immigrant “O-A” Multiple entry. Kost 150 Euro.
   Bij binnenkomst bekom je een verblijfsperiode van 1 jaar. Ruim voldoende voor die 4 of 5 maand.
   Je hoeft je geen zorgen te maken over “borderruns” of wat ook. Welke bij 90 dagen een adresmelding maken bij immigratie. Is gratis.
   Het visum is echter een jaar geldig. Als je dus volgende winter gaat voor 4 of 5 maand, zorg dan dat je Thailand binnenkomt voor de geldigheidsperiode van dat visum verloopt. Je zal dan opnieuw 1 jaar krijgen met datzelfde visum. Voldoende om ook die 4 of 5 maanden te overbruggen.
   Zo kan je twee winters van 4 of 5 maand genieten van hetzelfde visum.

   Nog een mogelijkheid.
   Een 90 dagen verblijfsperiode, bekomen met een Non-immigrant “O” of “O-A”, kan je ook altijd verlengen met een jaar natuurlijk. Kost 1900. Hoef je ook niet te “Borderrunnen”.
   Wel zien dat je aan het inkomen voldoet, en/of voldoende op de bank hebt.
   In dit geval zou ik aanraden om het op basis van “Retirement” te vragen. Bij “Thai women” zal men waarschijnlijk thuis komen controleren of je daar vast woont en dat kan dan in jouw geval wel eens problemen opleveren.

   • Chiang Moi zegt op

    Dit is een advies waar je wat aan hebt en al lezende keuzes genoeg, Bedankt RonnyLatPhrao

    • RonnLatPhrao zegt op

     Overweeg dat Non-immigrant O-A maar eens. Punt 5.
     Lijkt me uitermate geschikt in jullie geval en zeker als je tegen borderruns tegenop ziet.
     Lijkt duur, maar bedenk dat Borderruns ook geld kosten, en je in bepaalde gevallen ook nog eens eens een visum van dat land moet kopen.
     Plan je natuurlijk om ook andere landen te bezoeken, kan je de andere ook overwegen en de borderruns daar inpassen.

     Succes ermee.

 6. PhuketScooterrental zegt op

  Vraag voor je vertrek naar Thailand, in je eigen land voordien een toeristen visa aan voor 6 maanden. +/- 5O Euro
  Na 2 maanden verblijf, terplaatse aan immigratie een verlenging aanvragen van 30 dagen, kost 1900 Thb. Na 30 dagen een border run maken naar eender welk buurland, ter land ter zee of in de lucht, maakt niet uit. Bij het terug binnenkomen in Thailand krijg je automatisch terug 60 dagen.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Waar haal je die kostprijs van +/- 50 Euro vandaan.

   Een METV Multiple entry Tourist Visa kost 150 Euro (niet +/- 50 Euro) en heeft een geldigheidsperiode van 6 maand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website