Beste lezers,

Normaal vraag ik mijn visum altijd per aangetekende brief aan en verstuur mijn paspoort ook aangetekend. Het opsturen vanaf huis is volgens het consulaat niet meer mogelijk ivm nieuwe regelgeving van de Thaise overheid.

Als ik dit regel via het reisburo waar ik mijn ticket boek, kosten 47,50 excl 30 euro voor visum, dan kan het wel. Weet iemand waarom dit zo is? De ambassade geeft alleen aan; nieuwe regelgeving van Thaise overheid.

Tevens staat op vele sites, waaronder deze, dat je paspoort 6 maanden geldig moet zijn bij het verlaten van het land. Volgens de/het (site van het) consulaat is dit 6 maanden bij binnenkomst. Ik kan natuurlijk ook gewoon een nieuw paspoort kopen om geen risico te lopen.

Met vriendelijke groet,

John

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Waarom kan een visum aanvragen voor Thailand niet meer per post?”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  Beste John,

  Wat de geldigheid van het paspoort betreft :

  – Ambassade/Consulaat beslist hierover.
  Indien ze eisen dat uw paspoort 6 maanden geldig moet zijn bij binnenkomst dan is dat zo.
  Bij Thaise administratie, zowel hier als in Thailand, verschillen de eisen dikwijls van bureau tot bureau en van ambtenaar tot ambtenaar.
  Een reden daarvoor zoeken is verloren moeite want je zal ze niet vinden

  – Het Consulaat in Amsterdam eist dat uw paspoort 6 maanden moet geldig zijn bij binnenkomst en zo staat het ook in het Dossier Visum op deze site.
  Zie blz 13 van het visum dossier.
  Toeristenvisum met 1 entry:
  Uw paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn op het moment dat u Thailand binnen
  reist.
  Het Consulaat Antwerpen eist dan weer een geldige reispas die voor een gewoon visum nog 6 maanden geldig dient te zijn na terugkeer in België. Zie dossier visum blz 21.

  Dit zijn lokale eisen en we moeten daar mee leven.

  De reden dat je het visum niet meer per post kan aanvragen is een beslissing van Ambassade/Consulaat en de reden weet ik ook niet.
  Voor zover ik kan lezen wordt het nog wel per post afgeleverd.

  Visumaanvraag per aangetekende post.
  Het is niet meer mogelijk om uw visumaanvraag per post of aangetekende post aan te vragen.
  U dient uw aanvraag op het Royal Thai Honorary Consulate General, Herengracht 444, 1017 BZ te Amsterdam aan te vragen.
  Het is wel mogelijk om uw paspoort met daarin het visum aangetekend retour laten sturen naar een adres in Nederland.
  We versturen alleen op woensdag en vrijdag aangetekende post.

  http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen

  • John zegt op

   Hallo Ronny,

   Onder het kopje “Thailand informatie” van deze site staat toch echt dat je paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn bij terugkomst. Dit is onjuist.
   Het blijft echter raar dat mijn reisburo, mijn paspoort en van vele anderen wel mag aanvragen. Ik boek wel retourtje Amsterdam. De afstand Amsterdam centraal – Herengracht is trouwens ook goed te lopen.

   Dank allen,

   John

 2. Nico zegt op

  Ik heb helaas geen antwoord op de vraag. Het heeft ook mij uitermate verbaasd. Ga elke winter naar Thailand. Heb al 6 x een visum per post geregeld. Ik vraag me af of dit een regel is die echt wordt gehandhaafd? In ieder geval een vreemde regeling. Wordt dit ingegeven door xenofobie of hang naar bureaucratie? Lijkt me in ieder geval niet bevorderlijk voor het toerisme.

 3. Danzig zegt op

  Kun je het visum op dezelfde dag aanvragen én ophalen, m.a.w. is hier sprake van een klaar-terwijl-u-wacht document?

  • Arie & Maria zegt op

   Ja, dit kan. ‘s-Morgens alle spullen bij ze gebracht, kan je het in de middag weer ophalen. Wanneer je gelijk een aangetekende brief aan jezelf mee brengt, willen ze de passen met visum wel opsturen. Dus je hoeft niet persé te wachten.

  • John zegt op

   Nee, dit kan niet. Op de site van het consulaat staat duidelijk dat men een verwerkingstijd nodig heeft van 2-3 werkdagen.

   John

 4. Elly Wensink zegt op

  Wij wonen aan de grens met Duistland en gaan een visum halen bij Thai consulaat in Essen half uur alles klaar voor ons ideaal gr

  • Wien Hoeben zegt op

   hallo Elly Wensink,

   kun je ons het adres misschien sturen van het Thaise Consulaat in Essen
   wij wonen namelijk in Venlo gaan elke winter 2 maanden overwinteren in Thailand.
   ons email-adres is wie.mar@ziggo.nl bij voorbaat dank.

   mvg. Wien en Marleen Hoeben

 5. Jack zegt op

  Ik vind het ook de grootste flauwekul dat ik van Z.Limburg naar A,dam moet reizen om mijn visum aan te vragen,ik doe het al 10 tallen jaren per post. Ik kan mensen die hierdoor niet meer naar Thailand gaan,of zonder visum en dan naar 30 dagen naar de Filipijnen of Vietnam gaan en dan daar blijven voor 3 mnd. Ik moet gaan voor mijn visum naar A,dam, kan ik bij het Consulaat in de buurt parkeren,of hoe kom ik daar als ik met de trein naar A,dam ga, bus of tram,en welk no ?

  • ruud zegt op

   U kunt ook naar de Haag voor uw visum.
   Vanaf den Haag Centraal, is de afstand te lopen.

 6. Arie & Maria zegt op

  Helaas werkt er een Nederlander op het consulaat met een attitude waar de honden geen brood van lusten. Ik heb hem daarover eens via de telefoon op aangesproken en tien bond hij gelijk in. Echter van anderen daarna gehoord, dat hij nog steeds zeer onbeschoft de mensen te woord staat. Wellicht is hij de uitvinder van het niet meer via die post op kunnen sturen. Kunnen diegenen, die regelmatig naar Thailand gaan zich niet verenigen om dan eens in gesprek te gaan met de consul zelf!

 7. Cor Lanser zegt op

  Hallo Elly Wensink,

  Kun je mij het adres Van de Thaise consulaat sturen en zijn de regels daar hetzelfde als in nederland ?

  Alvast bedankt

  mvgr Cor Lanser corlanser@gmail.com

 8. Jielus zegt op

  Het is nog erger! Je kan geen “Immigrant non-O” aanvragen voordat de oude is verlopen! Daarddor gaan er mensen nu ergens anders overwinteren. Van deze regel is er nergens in de wereld op de Thaise consulaten of ambassades terug te vinden. Wat kan je doen? Hij is de baas!

 9. j zegt op

  Ambassade vertelde me dat ze vaak onjuist ingevulde formulieren binnen kregen en dat dit de reden is dat ze geen aanvragen per post meer verwerken. Alleen nog persoonlijk langskomen of via een visum bureau.

  visumplus.nl is een goed alternatief als je van ver moet komen naar Den Haag. Kosten visumplus zijn rond de 27,50 euro. Daar komen natuurlijk nog kosten bij voor het visum en opsturen. Maar altijd beter dan bijvoorbeeld helemaal van Limburg naar Den Haag voor een visum. (vrije dag nemen, reiskosten)

  • Jack zegt op

   Beste J, Ik wil dat graag doen met visumplus, is dat hetzelfde als de visumaanvrager van de ANWB? Daar ben ik geweest, en Thailand was een van de weinige landen v.d Wereld wat ze niet konden doen, om daar een Visum voor aan te vragen. Werd geweigerd door het Thais Consulaat. Maar daar heb je gelijk in,als het gaat met zo,n visumbureau voor Eu 27.50 kan ik dat zeker beter doen, dan 450km te reizen (heen en terug) ik ga eens googlen voor een visumburea. H.Dank Jack.

 10. Jack zegt op

  Ps Ik heb een keer een foutje gemaakt,had ik 1 pasfoto bijgesloten dat is langer dan 15 jaar geleden,ze hebben mij alles teruggestuurd,ze hadden ook mijn Tel.nummer ,het was een kleine moeite geweest om mij even op te bellen,en te zeggen stuurt U nog 1 foto op. Toen weer alle papieren in moeten vullen en weer opnieuw aangetekend verzenden etc.etc.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website