Lezersvraag: Wie weet een goede visstek in Bangkok?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
27 september 2016

Beste lezers,

Ik woon al een paar jaar in Bangkok en was in Nederland een redelijk fanatiek visser. Ik kijk altijd uit naar mooie en goed visstekken, maar heb er hier in Bangkok nog niet eentje kunnen ontdekken.

Naast de betaalde visvijvers hier en rondom Bangkok ben ik op zoek naar een plekje waar ik me hengel uit kan gooien. Wie kan mij helpen met een goed tip?

En heb je hier dan een vergunning voor nodig (zoals in NL) of kan je gewoon vissen in alle publieke wateren?

Groetjes,

Dennis

8 reacties op “Lezersvraag: Wie weet een goede visstek in Bangkok?”

 1. jan zegt op

  in bangkok heb je kanaaltjes ,zeer veel vis aanwezig , je moet even zoeken voor een goed plekje , die zijn er zat , wel even zoeken , gooi brood en de vis komt naar boven , vaak dicht bij een tempel , ook daar heel veel vis omdat ze gevoerd worden , kleine werphengel , en brood eraan en gaat goed

  groeten jan

  • jan zegt op

   in ieder kanaaltje zit paling en meerval in bangkok

  • Moo noi zegt op

   Mag je bij een tempel vissen?Ik weet dat het in de Chao Praya bij de bootstop Thewet bij Wat Thewarat stikt van de catfish. Echt enorme joekels, duizenden en duizenden. Maar ik heb wel eens gehoord dat je ze daar niet mag vangen ivm de tempel.
   Maar of dat een broodje aap is?

 2. TheoB zegt op

  “Parallel” aan On Nut Road/ซอย อ่อนนุช (=Sukhumvith 77 Road/ถนน สุขุมวิท 77) ligt de rivier Phra Khanong/คลอง พระโขนง. In ieder geval ten oosten van On Nut 17 Alley/ซอย อ่อนนุช 17 (=Suan Luang Alley/ซอย สวนหลวง) zwemt veel vis en hebben de oevers over een groot deel wandel/tweewielerpaden en af en toe loopbruggen over de rivier. Hartstikke rustig.
  Zoals jan al zei krioelt het in de buurt van tempels van de vis. De monniken voeren (een deel van) het overtollige eten dat zij ontvangen aan de vissen.
  Ik ben geen hengelaar, maar toen ik daar in de buurt verbleef ging ik langs die rivier hardlopen en viel het me op dat op enkele plaatsen het water erg onrustig was door de vissen.
  Ik zou zeggen: Zoek op met “Maps” of zoiets en neem een kijkje.
  Mijn wantrouwen ten aanzien van de waterkwaliteit weerhield me ervan om ze uit het water te scheppen en op het menu te zetten.

 3. Han zegt op

  Ja, ga naar pier 15 in de rivier De Phra, altijd succes, of je welkom bent weet ik niet.

 4. fobian zegt op

  THONGCHAI SEAFOOD;in Makassan;vlakbij EASTIN hotel.Zeer goede vis tegen zeer schappelijke prijs.Je kunt vis aanwijzen.(om de hoek bij Pratunam markt)

 5. Hans Struijlaart zegt op

  Ik vis zelf veel in visvijvers in Bangkok en omstreken.
  Zo heb je een fantastisch meer in Bungsamran. Daar kun je zeer grote mekong catfish vangen en andere prachtige vissen met een zeer groot gewicht. Ik heb daar zelf 2x gevist en vissen gevangen van 30 kg en meer. Een andere optie is Tjomtjien fishingpark (vlakbij Pataya). Niet erg bekend, maar zeer goedkoop. Ook daar kun je catfish vangen van 20 kg en meer voor 400 bath per dag. Bungsamran heeft grotere vissen, maar daar betaal je al snel 2000 -3000 bath voor een dag. Verder is er veel snakefish te vangen in ondiepe poels overal in Bangkok als je de juiste stekken weet, van 1 tot 3 kg met een kikkerachtige lure. Ik zou zeggen kijk eens op youtube daar heb je heel veel Thaise filmpjes over vissen in Thailand. Mogelijk kom je daar op ideeën.
  Succes Hans

 6. theoS zegt op

  Ik weet niet of dit nog actueel is, maar ik woonde in Bangkok, zo’n25 jaar of meer geleden, in Soi Senanikhom 1 en daar was een hele grote vis vijver met bootjes en zo. Misschien is die er nog? De Soi is niet ver van Don Muang en Central Ladphrao.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website