Lezersvraag en antwoord over een Visa Spous (Thai woman Visa)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 juli 2014

Beste lezers,

Deze maand zal ik de consulaat in Amsterdam bezoeken voor de aanvraag van een visa spous.
Op dit moment ben ik nog in Thailand. Ik had bij de immigratie kantoor in Chiang Mai een lijst gekregen welke documenten nodig was voor de aanvraag (visa spous) echter is er 1 conflict tussen de website van de consulaat en de eisen van de imm. kantoor in Chiang Mai.

Website consulaat:

  • Uw paspoort, kopie van het paspoort, kopie van de vliegticket/vluchtgegevens, volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier, kopie van uw recente inkomstengegevens op naam, geen jaaropgave (minimaal € 600,- per maand per persoon aan inkomsten of €20.000 op een spaarrekening),
  • Bent u gehuwd of officieel samenwonend en heeft 1 van de partners geen inkomsten dan dient het maandbedrag 1200,- per maand te zijn.

Immigratie kantoor in Chiang Mai
bent U getrouwd, inkomen 40,000 THB of rekening met 400,000 THB.

Ik heb een rekening met 400,000 THB….zoals je NU leest, moet ik/wij een slordige 850,000 THB op onze rekening om aan de eis te voldoen.

Eventueel inkomsten gegevens kan ook helpen, bedoelt de consulaat bankrekening? Hoeveel maanden moet ik aantonen dat ik en mijn vrouw genoeg inkomen heb?

Enkele gegevens dat relevant is om mijn vraag te beantwoorden:

  • Ik ben zelf 34 jaar.
  • Getrouwd ( heb akte zowel Thais als Engels).
  • 1 kind (heb geboorte akte zowel Thais als Engels).

Alvast bedankt voor de reacties.

Met vriendelijke groet,

Sono


Beste Sono.
Ik denk dat je zaken door elkaar haalt.
  1. Het “visa Spouse” zoals het genoemd wordt is geen visum op zich maar een verlenging van een Non-Immigrant “O” op basis van een huwelijk met een Thai. Het wordt ook wel eens  “Thai women visa” genoemd, en dikwijls staat het ook zo op de stempel, maar zoals gezegd is dit een verlenging en geen visum.
  2. Gezien het geen visum maar een verlenging is, kan je deze  dus ook niet in een Ambassade/Consulaat bekomen. Je kan verlengingen enkel in Thailand bekomen.
  3. Wat je wel in de Ambassade/Consulaat kan bekomen is een Non-Immigrant “O”, Single of Multiple entry, op basis van je huwelijk. De eisen staan op de website van het Consulaat, en verschillen een beetje van de eisen voor een verlenging in Thailand, omdat het hier geen aanvraag van een verlenging betreft maar een aanvraag voor een Non-Immigrant “O” visum. Die eisen zijn ook aangepast aan de lokale munt van het land en zijn dus een beslissing van de lokale Ambassade/Consulaat. http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen
  4. Met dit Non-Immigrant “O”, Single of Multiple entry kan je naar de immigratie in Thailand, en een verlenging van je verblijf vragen (een jaar) op basis van je huwelijk met een Thai.
Je hebt dan een zogenaamd “Thai spouce visa” of “Thai women visa” maar zoals gezegd is dit geen visum maar een verlenging. De eisen om dit te bekomen hebt u van Immigratie Chiang Mai gekregen. Zo zijn dus de financiële eisen 40 000 Bath maandelijks inkomen, of 400 000 Bath op een Thaise bankrekening (een combinatie hiervan kan normaal niet maar dit kan wel eens verschillen van Immigratiekantoor). U hoeft dus geen 850 000 Baht te bewijzen. Uw vrouw hoeft als Thai financieel niks te bewijzen.
U zegt nu in Thailand te zijn. Met welk visum bent u daar? Indien u daar met een Non-Immigrant “O” bent, en u op de Thaise rekening 400 000 Baht hebt staan, kan u die verlenging ook nu aanvragen. U hoeft daarvoor niet naar Nederland terug te keren.
Indien u er met een toerist visum bent kan u dit ook laten omzetten in een Non-Immigrant “O” (tenminste dit kan zeker in Pattaya). U kan er alles over lezen in het Dossier Visum Thailand.
Ik hoop dat u hiermee geholpen bent. Indien niet mag u mij gerust bijkomende info vragen.
Vriendelijke groeten,
RonnyLatPhrao

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website