Beste lezers,

Ben maandag 9 april op Immigration Nongkhai voor de 90-dagen en voor me zit een buitenlander die matig Engels spreekt en omstandig vraagt of hij na een bezoek aan Laos terug kan naar Thailand zonder visum.

De vrouwelijke ambtenaar legt hem uit dat hij zonder visum DRIE keer in een kalenderjaar Thailand over land binnen mag komen en ook zonder bril zie ik het duidelijk: ze steekt DRIE vingers op. DRIE keer een maand, zegt ze.

Nu wordt vragen stellen gezien als hoogst impertinent, helemaal als het mijn zaak niet is, dus ik houd mijn mond. Ben nog niet aan de beurt en ga geen zaken beschadigen.

Maar eenmaal thuis zoek ik internet op en vele sites waaronder deze en vind wel TWEE, maar geen DRIE binnen een kalenderjaar.

Iemand?

Groet,

Erik


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Is de visa-exempt uitgebreid naar drie keer in een kalenderjaar?”

 1. RonnyLatphrao zegt op

  Foute info dat ze geeft dan.
  Over land 2 maal per kalenderjaar.
  Er is niks veranderd.

 2. Teun zegt op

  Ze bedoelt waarschijnlijk dat je 3 keer een maand in Thailand kan verblijven zonder visum, je komt aan met het vliegtuig en krijgt 30 dagen en vervolgens 2 keer een maand binnenkomst over land. Of zit ik fout Ronny ?

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Neen, het aantal “Visa Exemption” is in principe onbeperkt.
   Het aantal binnenkomsten op “Visa Exemption” via land is wel vastgelegd en is beperkt tot twee per kalenderjaar. Wil je meer zal je via een luchthaven moeten, of een visum halen natuurlijk.

   Op de luchthaven is het dan in principe wel onbeperkt, maar heb je er ook daar verschillende, vooral aaneensluitend, zal je wel eens uitgenodigd worden voor een gesprek. Wil daarom niet zeggen dat je geweigerd zal worden.

   Wat ik vermoed is dat ze naar een oude regel refereert. Die van 90 dagen (3 x 30 ) verblijf op “Visa Exemption”, op een periode van 180 dagen. Dat was vroeger het maximum.
   Die is echter al een 10’jaar afgeschaft.

   Het valt wel meer voor dat ze niet allemaal direct mee zijn met de nieuwe regels.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website