Lezersvraag: Gaat er VIP bus van Pattaya naar Koh Chang?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
6 december 2013

Beste lezers,

Ik ga binnenkort met mijn meiske naar Pattaya. Daar blijven we wat dagen hangen en we willen ook een paar dagen Koh Chang pakken.

Ik vroeg mij af of er ook een grote touringbus naar Koh Chang gaat? Ik wil zeker niet met zo’n klein busje met die opgefokte chauffeurs.

Waar moet je opstappen dan?

Zal blij zijn met een reactie van jullie.

Groeten,

Remco


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Gaat er VIP bus van Pattaya naar Koh Chang?”

 1. JacquesKoppert zegt op

  De wondere wereld van het internet biedt uitkomst, Remco. Kijk eens op: http://www.buspattayakohchang.com.
  Dan zie je ook dat de reis van Pattaya naar Koh Chang duurder is dan de rit in omgekeerde richting. Daar zal ongetwijfeld een logische Thaise verklaring voor zijn.

  • Miryam faken zegt op

   Ja ik heb die site ook gevonden alleen staat er dt de bus niet rijd..maar ik zie dat jullie net geweest zijn. Dus gewoon op goed geluk naar het station gaan??

 2. Davis zegt op

  Waarschijnlijk is het ticket vanuit Pattaya duurder omdat de bus doorrijdt tot het eiland, en daar zoals op de meeste eilanden tax betaald moet worden bij het binnen komen.

 3. Adrie Broek zegt op

  Waarschijnlijk is het goedkoper om met de bus van Pattaya naar Trat te gaan en van daaruit met de ferry boot oversteken naar Koh Chang.

  • Davis zegt op

   Als je de reguliere Thaise openbare bus neemt (‘government’ bus), kost het je niet alleen een pak minder. Het zijn ook grote bussen, zit best wel comfortabel, je hebt leuke sightseeing, en vooral heb je ‘t eens meegemaakt op de Thaise manier.

 4. Fred zegt op

  Hallo,
  Ik ben er net naar toe gereisd ( met een mini busje en is PRIMA bevallen ) met de firma Malibu tours in Pattaya voor 690 Baht incl. Ferry en bus naar het hotel. Echt een aanrader http://www.malibu-travel.com

 5. Willem van Doorn zegt op

  Van Pattaya naar Trat en van Pattaya naar Koh Chang. Dat te doen met het openbaar vervoer kun je (vrijwel) wel vergeten. Althans als je veilig vervoerd wil worden; er rijden wel minibussen.
  Je kunt wel -een keer per dag- met een openbaarvervoerbus van Trat naar Pattaya. Ik weet niet of die bus van het busstation in Trat vertrekt, maar wel vanaf welke andere halteplaats in Trat; vertrektijd daar 12:00 uur. Die bus gaat via Sattahip, en laat de krochten van Pattaya links liggen om door te gaan naar Bangkok. In Pattaya ben je op die manier ongeveer om 18:00 uur.
  Gaat die bus ook terug? Jawel: om 06:00 in de vroege morgen stopt die -volgens van een passagier verkregen inlichtingen- ergens in Pattaya op de grote weg (Sukumuvit of iets dergelijks geheten) maar waar ergens precies heb ik niet kunnen uitvinden. En dat uur (06:00 uur dus) is me gewoon te vroeg, vooral ook omdat ik een ordentelijk ontbijt in mijn maag wil hebben voor ik aan een medogenloos lange rit begin. De bus stopt namelijk wel bij talloos veel halten, maar niet ergens om iets verantwoords te eten. (Ik neem tenminste aan dat de terugweg een afspiegeling is van de heenweg).
  Nu kun je op internet wel een -in het engels gesteld- verhaal vinden, waarboven een plaatje van een prachtige VIPbus staat afgebeeld. Die, wordt gesuggereerd, rijdt van Pattaya naar Koh Chang (van waaruit in Pattaya wordt niet vermeld). De tekst wemelt echter van het woord “minibus”. Gewoon een echte bus staat wel afgebeeld, maar het is in werkelijkheid niet anders dan een minibus.
  Een groot formaat bus heb ik op Koh Chang nog nooit waargenomen en ik woon daar al even. Trouwens tussen de aanlegplaats van de ferry en de rest van Koh Chang ligt een onmogelijk door een monster van een bus af te leggen traject. Dat traject heeft namelijk een aantal bepaald stijle haarspeldbochten. In de draai van die bochten heeft een lourus van een bus de hele wegbreedte nodig. Dat onder het tegelijk de helling af komen storten (of op komen klauteren) van de tegenliggers. Minibusjes echter heb je op Koh Chang er meer dan mieren in een mierenhoop en wespen in een wespennest. Af en toe ligt er een in de berm.
  Er is nog wat aan de hand in dat verhaal over die veronderstelde bus, namelijk dat hij -merkwaardigerwijs- op de Central Point ferry af- en aanrijdt.
  Er varen twee ferrydiensten, ieder met -een vijftal kilometers uit elkaar gelegen- hun eigen aanlegplaatsen: een met een oversteek die ca. 30 minuten duurt en om de 45 minuten vaart en een (de Cental Point ferry) met een oversteek die ca. 60 minuten duurt en om het uur vaart (behalve de laatse ferry: die vaart 90 minuten na de een na laatste oversteek). Op beide trajecten betaalt een voetganger per oversteek 80 Baht.
  Ook om vanaf de BKK-Airport naar Koh Chang te komen gaat slecht. Er is per dag welgeteld maar een enkele echte (niet een mini)bus die van BKK naar Trat (niet naar het busstation daar) gaat en vandaar door naar een van beide ferry’s (ik weet niet welke; ik weet wel de route van de minibussen: die gaan rechtstreeks naar de ferry). Die ene ‘grote’ bus vetrekt vanaf BKK volgens dienstregeling om 07:50. Het bij BKK-airport dichtstbijliggende hotel -een heel ordentelijk hotel- kost exclusief ontbijt 1500 Baht, bijna het 6 voudige van het buskaartje dat je betaalt voor die bus van 7:50, maar die hotelkosten moet je voor over hebben wil je na bijvoorbeeld na een beoek aan de ambassade te moeten rijden in een minibus vermijden. Die ‘gewone’ bus -de chauffeur ervan- rijdt naar mijn ervaring kundig en kalm, en bijna non-stop; in dik 4 uur ben je over. In omgekeerde ricting (dus van Trat naar BKK) gaat er ook een bus, vanaf betreffende halte in Trat om ongeveer 11:30. Geen taxichauffeur overigens die betreffende bushalte weet (van en de bus naar Pattaya en naar BKK) maar ik dus wel. Het is een bushalte aan de ‘main’road in Trat met een in een gebouw ondergebrachte wachtruimte, stoelen in die wachtruimte, en er is een tickets-verkoop bij in, kortom het is een mini-busstation. Wat wil je nog meer? Nou ja, dat je een taxichauffeur (met het gewenste resultaat) kunt vragen: breng me daar even.

 6. Davis zegt op

  Er zijn private vervoermaatschappijen en er is het openbaar vervoer van de Thaise overheid.
  In de privaat sector heb je ‘grote bussen’, genaamd coach, of VIP-bus, en de kleinere ‘mini-vans’. Van die kleine busjes is geweten dat ze nogal roekeloos kunnen rijden. En als je dan een ton aan passagiers en bagage vervoert…

  Het openbaar vervoer van de Thaise overheid: ‘The Transport Co., Ltd.’ heeft ‘grote bussen’. Lijn 99 rijdt meermaals per dag tussen BKK and Koh Chang, en komt in Pattaya. Een enkeltje kost minder dan 250 THB (dat is de prijs BKK-Koh Chang).

  De grote bussen van privé-maatschappijen vind je overal, overal waar je ‘tour’ uithangt, bieden, ze die aan. Die zal je vinden rond de categorie 500 THB +.

  Let wel ticket voor de overheidsbus niet kopen op straat, want dan smeren ze je toch een private maatschappij aan. Koop dat zoals het hoort ter plaatse in het busstation.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website