Lezersvraag: Vestigen in Hua Hin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
17 juni 2014

Beste lezers,

Ik heb alle vragen gelezen omtrent Hua Hin in dit forum tot 2010 maar heb niet alle antwoorden gevonden die ik zocht. Ik woon al een paar jaar in Pattaya maar wil gewoon nu eens een jaartje in Hua Hin wonen.

Ik zoek op jaarcontract villaatje of condo met minimaal 2 slaapkamers (ben alleenstaand maar krijg wel veel visite uit Holland e.o.) ik kan tussen de 20 en 25 k bahtjes per maand betalen. Ik heb geen vervoer dus in de rimboe valt af. Mag best in ander dorpje in de buurt liggen maar bij voorkeur toch loopafstand strand en voornaamste levensonderhoud winkels of aan veel gebruikte tuktuk weg zoals in Pattaya.

Verdere vragen zijn:

 • Is er een immigratiedienst in Hua Hin?
 • Zijn er Lotus Tesco of Big C winkels?
 • Is borderrun van Hua Hin mogelijk en waar is dat heen (iemand heeft goede ervaring met firma?).

Mijn huidige contract in Pattaya verloopt per 1 dec aanstaande en wil dus aansluitend nieuw jaarcontract afsluiten. Ook ben ik van plan in juli twee weekjes daar rond te neuzen. Wellicht weet iemand ook betrouwbare makelaar of heeft andere suggesties waar op te letten?

Alvast bedankt voor jullie info,

Piet

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Vestigen in Hua Hin”

 1. Sjaak S zegt op

  De eerste twee vragen kan ik met een volmondig “ja” beantwoorden. De Visa run vraag niet met zekerheid, maar met grote waarschijnlijkheid.
  Voor het geld dat je te besteden hebt, zul je zeker iets leuks vinden in Hua Hin of daarbuiten. Hua Hin is geen achterlijke badplaats, waar je niks vindt, maar een voor Thaise begrippen, mooie stad en ik verkies het vele malen boven Pattaya, dat mij te rommelig is.
  Je zult hier niet het nachtleven vinden van Pattaya, maar er is genoeg aanwezig. Er zullen wel vele antwoorden volgen, die het uitvoeriger beschrijven kunnen.
  Je zult in ieder geval geen moeite hebben om een leuk plekje te vinden.

 2. Pim zegt op

  Bel even naar Henk Michelbrink 0870 087 670
  Deze kan je op alle vragen antwoord geven .
  Door het hele centrum rijdt een 10 Baht bus .

 3. peer zegt op

  Ik kan uit ervaring zeggen dat er in Hua hin visa runs geregeld worden naar Kanchanaburi kosten bedragen ca 2500 bath met prive auto heen en weer in 10 uurtjes

  woon zelf in hua hin en ik ken wel makelaars die zeker nu het rustig is ca 13000 batjes een leuk 2 bedroom huisjes aanbieden met een gemeenschappelijk zwembad, bv suk sabaai in soi 102 .
  Maar er zijn meer developments hier voor ca 15000 bath.

  waar ik woon in soi 102 weet ik een villa met 3 slaapkamers op een grondplaats waar nog 4 appartementjes staan dus is vrij groot qua oppervlakte.

  Huis 15000 bath op minimaal een jaar kontrakt dus genoeg keus

 4. Marco zegt op

  Hoi Piet,

  Zoals eerdere lezers al aangeven kunnen al je vragen met JA beantwoordt worden.
  Hua Hin is een mooie en grote (bad)plaats met volop mogelijkheden.
  Ook wij verhuren huizen en een jaarcontract behoort zeker tot de mogelijkheden.
  Zie onze website: http://www.thaidewandeling.be onder hoofdstuk vakantiehuizen.

  Succes en veel plezier in Hua Hin.

  Marco.

 5. Marleen zegt op

  Hoi Marco

  Ik kan je ten stelligste een vriend van me, Henk Michebrink, aan bevelen. Hij woont al heel lang in Hua Hin en is eigenaar van een real estate office en consultancy buro. Dus, hij kan niet alleen voor je huisvesting zorgen maar ook voor al je vragen betreffende visa’s ed.Hij is Nedrelander en dat scheelt dus in verstaanbaarheid….ha ha! Hier alvast zijn website en je mag gerust zeggen dat Marleen je gestuurd heeft. http://www.huahinconsultancyrealestate.com
  Veel geluk.
  Marleen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website