Lezersvraag: Verzorgingshuis voor bejaarden in Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
15 februari 2017

Beste lezers,

De vader van mijn Thaise vrouw is bijna 97 en vraagt om meer en meer verzorging. Zijn er goede opvangcentra in Bangkok? Of bestaat er zoiets als thuisverpleging? Ik hoor zowel links en rechts mogelijkheden maar als falang weet je nooit hoe de vork precies in de steel zit.

Graag raad en suggesties.

Groet,

Pieter


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Verzorgingshuis voor bejaarden in Bangkok”

 1. henry zegt op

  Ik zie in mijn buurt (Thaise middenklasse) dat men meestal een inwonende nanny of persoonlijke assistente inhuurt. Ook verpleegsters worden ingehuurd prijs tussen 500 en 800 Baht per dag.

 2. RuudRdm zegt op

  Beste Pieter, natuurlijk zijn er opvangcentra, ook goede, en zeker in Bangkok. Maar niet van de staat of overheid. Particulier wel, hetgeen betekent dat je voor de te leveren zorg betaalt. Afhankelijk van jouw budget kun je zoeken naar een tehuis die jou en jouw schoonvader past. Datzelfde geldt voor thuisverpleging. Ook die is er, maar ook hier: niet van de staat of overheid.
  Wat speelt is dat voor zekere sectoren cq beroepsgroepen wél het nodige is geregeld en georganiseerd. Zo heeft het leger voor haar personeel ziekenhuizen gebouwd, andersoortige medische diensten opgericht, ziektekostenverzekeringen ingesteld, woonhuizen en apartementen gebouwd. Je snapt het al: hoe hoger in de hiërachie hoe uitgebreider de diensten. Hetzelfde is aan de orde voor politiemensen, voor de ambtenarij, en voor onderwijspersoneel. En ook grote(re) bedrijven hebben eenzelfde soort voorzieningen getroffen.
  Bij dit alles zit een extra’tje: familieleden van personeelsleden kunnen in sommige gevallen gebruik maken van dezelfde soort diensten. En ook nu geldt: hoe hoger richting top hoe meer geregeld voor het gewone volk. Het is dus zaak via partner en andere familie eens te kijken of via haar of hen schoonvader niet in aanmrking kan komen voor een zorgvoorziening.
  Tot slot kan altijd gezocht worden naar een particuliere oplossing: zeker in Bangkok zijn er genoeg oud-verzorgenden of ex-verplegenden die tegen vergoeding schoonvader opvangen en verzorgen. Zo heb ik dat ook geregeld voor de bejaarde ouders van mijn vrouw. Uiteraard: hoe meer zorg, hoe meer honorarium.

 3. Jan Ruitenberg zegt op

  Beste Pieter,

  Voor Bangkok weet ik geen adressen, in Hua Hin kun je informeren bij Hans Hufschmid van Prosana Asia
  http://www.prosana.asia . Tel. +66 861 661 260 E-mail: hans@prosana.asia

  Ook in Hua Hin kun je informeren bij Jan Ruitenberg van CareResorts Thailand.
  http://www.careresorts.com Tel.+ 66 624506417 E-mail: careresorts@gmail.com

  vriendelijke groet,

  ……….Jan

 4. Gerrit Tienkamp zegt op

  In Udomsuk 51 Alley, is een prachtig verpleegtehuis. vlak bij de hoofdweg Sukhumitroad 103 en vlak bij de winkels. Het is niet nieuw, maar is met een schitterende tuin. #Bangkok

 5. Fransamsterdam zegt op

  Er zijn van overheidswege wel centra opgericht, maar die zijn meer bedoeld voor mensen die helemaal geen familie hebben, en er zijn lange wachtlijsten.
  Uw schoonvader lijkt me ook niet echt in de doelgroep van de op Westerse ouderen gerichte commerciële instellingen te vallen.
  Een al dan niet gediplomeerde kracht inhuren ligt het meest voor de hand.
  Wel heb ik nog een soort ‘overkoepelende organisatie’ van ouderenzorgcentra gevonden, als die het niet weten weet ik het ook niet meer.
  U kunt er allicht een e-mailtje aan wagen.
  .
  http://www.banbangkhae.go.th/index_eng.php
  .

 6. theoS zegt op

  Ik heb een Thaise kennis met een bedlegerige moeder en die heeft een nurse ingehuurd voor Baht 21000- p/mnd. Ook haar vader is ergens opgenomen en daar betaalt zij ook Baht 21000- p/mnd voor. Dat is toch maar effe Baht 42000- p/mnd. Gratis is er hier niet bij, wil je hem ergens op laten nemen (er zijn instellingen voor hier) dan moet je kapitaal krachtig zijn. Kost goudgeld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website