Beste lezers,

Ik heb gelezen dat Thailand nu ook een medische verzekering van minimum 50.000$ vraagt om naar het land te reizen en voor het verkrijgen van de Thailand Pass. Na opzoekingswerk blijkt die alleen maar te gelden tot de ouderdom van 75 jaar. Ik ben volgende maand 74 dus dat zou betekenen dat ik slechts nog één jaar met die Thaise verzekering zou kunnen reizen naar Thailand!

Nu heb ik al een familiale verzekering die ook zou gelden tijdens mijn reizen bij Ethias en de leeftijdsgrens zou onbeperkt zijn en ook de medische kosten zijn onbeperkt dus er wordt niet duidelijk vermeld dat het 50.000$ of meer is.

Mijn vraag nu: als ik van Ethias een Engelstalige verklaring vraag waarin die “onbeperkte medische kosten” staat zou dat dan aanvaard worden bij aankomst in Thailand? Idem dito bij een verzekering bij Europ Assistance.

Groet,

Jan (BE)

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Verzekeringsverklaring van Ethias of Europ Assistance voor Thailand Pass?”

 1. Brian zegt op

  Beste,

  Ik heb de verzekering bij ethias ook afgesloten nadat ik
  gelezen had op een blog dat dit zeker mogelijk was.
  Ook met een engelstalig attest waarin duidelijk staat dat
  de medische kosten inclusief covid-19 gedekt worden voor een bedrag van 500.000 EUR.

  • Any zegt op

   Hoi Brian,

   500.000 euro is wel erg veel! Ik denk dat je 50.000 USD bedoeld.

   • Brian zegt op

    Nee hoor, voor 68 euro voor een volledig jaar, gedekt voor 500.000 euro en met een engels attest, waarin duidelijk staat dat je voor dat bedrag gedekt bent tegen medische kosten/hospitalisatie inclusief covid-19.
    En repatriëring in geval van ziekte/ongeval etc..

    Ik vertrek pas volgend jaar naar Thailand dus ik weet natuurlijk niet of dit goedgekeurd wordt, maar ik zou het anders ook niet meer weten.

    • RonnyLatYa zegt op

     Het is altijd misleidend als je leest dat je een “volledig jaar gedekt bent”
     Er zijn er wel, maar niet aan die prijs.

     Ondanks dat het een jaarpolis is dekken ze verblijven tot maximum 90 dagen per reis. Wil je langer blijven moet je aanvullende premies betalen en hier is dat ook het geval. Hou daar dus rekening mee. Maar verder niks mis mee. Prima voor verblijven tot 90 dagen en ook langer als je die aanvullende periode bij betaald.

     Wat als ik meer dan 90 opeenvolgende dagen van huis ben?
     De formules “Assistance Family op jaarbasis” en “Assistance Car & Family” verzekeren je voor een verblijf in het buitenland van maximum 90 dagen.
     Geen paniek. Je kan de Assistance Family op jaarbasis of de Assistance Car & Family combineren met de Tijdelijke Assistance Family.

     Wat dekt deze reisverzekering niet?
     Medische kosten in België
     Kosten die ontstaan omdat je onder invloed bent van alcohol of andere producten met een bedwelmende werking
     Kosten die voortvloeien uit bestaande aandoeningen vóór je vertrek
     Ongevallen in het buitenland die zich later dan 90 dagen na je vertrek voordoen. Ben je langer dan 90 dagen weg van huis?

     https://www.ethias.be/part/nl/verzekeringen/vrije-tijd/reisverzekering-reisbijstand.html

     • adriaan zegt op

      Om volledig te zijn betaalde ik bij Ethias bijstand voor een gans jaar iets op de 400 euro enkele jaren geleden, na 11 maanden kwam ik 1 maand terug. Indien ik niet opgebruikte maanden had zou die terug betaald worden, heeft zich evenwel nooit voor gedaan.

      • RonnyLatYa zegt op

       Het is 45 Euro per begonnen periode van 30 dagen en dan kom je in de buurt van die 400 Euro

       Toch oppaasen met alcohol en reeds bestaande aandoeningen voor je vertrek want die worden uitgesloten.

 2. Eddy Vannuffelen zegt op

  Wij hebben het gedaan met de reisverzekering van Touring ( zelfde ongeveer als VAB)Een bewijs van de website in het engels gedownload en bijgevoegd.

 3. Adriaan zegt op

  Een goeie vraag, ik zit in dezelfde situatie bij Ethias. Een goed idee ze in engels te vragen. De opmerking Touring ook goed omdat deze “gratis” bij mijn auto zit. We mogen ook sommige verzekeringen verbonden aan creditkaarten niet vergeten te raadplegen. damen wijzer. We voegen ze er allemaal bij, kan zeker geen kwaad.

 4. Frank zegt op

  Hopelijk dekt Ethias ook de ziekenhuiskosten als je positief test en geen symptomen hebt…of als 1 of beide naast jou zittende medepassagier(s) positief test(en) en jij negatief, want dan moet je ook een 10 daagse quarantaine in een hospitaal uitzweten?…. Een Thaise verzekering zou dit wel dekken…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website