Beste lezers,

Volgens mijn zorgverzekeraar zou er een afspraak zijn met de Thaise ambassade dat de door de Nederlandse zorgverzekeraars afgegeven verklaringen (in het Engels) geaccepteerd worden voor het aanvragen van de Thailand Pass.

Klopt dit en heeft hier iemand al ervaring mee?

Groet,

Jan

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

27 reacties op “Verzekering voor het aanvragen van de Thailand Pass?”

 1. Rens zegt op

  Voor zover bij mij bekend en de vele andere reizigers wordt die niet geaccepteerd omdat er niet de specifieke bedragen genoemd worden die de Thaise overheid EIST. We hebben de airline tickets gekocht bij Emirates hun hebben TOT 1 december 2021 deze Multi cover insurance “gratis” in de tickets, het enige wat je moet doen is een email sturen naar AIG met de tickets en je krijgt binnen 24 uur de polis op naam MET de bedragen vernoemde. Bij de FAQ nummer 25 daar staat dat het bewust voor visum aanvragen gedaan is, om de reizigers te helpen. Er zijn GEEN kosten aan deze procedure dan de aanschaf van de tickets, het maakt niet uit of je vanuit Nederland, Duitsland of België reist.

 2. Gust zegt op

  Ik heb deze morgen een Engelstalig attest van een Belgische verzekering (Ethias) geuploaded tesamen met de andere documenten. Na ongeveer 5 minuten kreeg ik mijn qr-code voor de Thailand Pass al…

  • Cornelis zegt op

   Het gaat hier specifiek om de NL verzekeringsverklaring waarin geen bedragen worden genoemd. Jouw Belgische verklaring noemt die bedragen wèl?

 3. ADRIE zegt op

  Vandaag verklaring van DSW te Schiedam gekregen met een benoemd bedrag van $ 100.000
  outpatient thb 40.000 inpatient thb 400.000
  Top deze verzekeraar !
  Raad aan om degene die met de grote verzekeraars problemen hebben over te stappen naar deze no- nonsens verzekeraar

  • Jan zegt op

   Heel vreemd gisteren met DSW gebeld en zij zeiden dat zij ook geen bedragen verrnelden.

 4. Frank zegt op

  Wij hebben van onze zorgverzekeraar DSW een mooie verklaring in het Engels ontvangen, waarin staat dat wij voor alle medische zaken zijn verzekerd inclusief covid. Er is een bedrag van US$ 100,000 genoemd en ook de bedragen zoals voorheen voor de CoE voor in- en outpatient staan er in.

  • Cornelis zegt op

   Die 40.000/400.000 baht grenzen gelden sinds 1 november niet neer. Die eerdergenoemde 100.000:USD was tot die datum de vereiste Covid-dekking. Nu moet je, om een Thailand Pass te verkrijgen, voor alles – inpatient/outpatient behandelingen waaronder ook covid begrepen – een minimale dekking van 50.000 USD hebben.
   De DSW-verklaring is kennelijk nog niet aan de nieuwe regels aangepast.

 5. Rens zegt op

  Top Adrie en Frank,

  Hebben jullie dan ook een afdeling of contact persoon die dit blijkbaar begrijpt hoe belangrijk dit document is?? Ik denk dat het vele andere reizigers zou kunnen helpen. Bedankt voor het delen van deze informatie

  • TheoB zegt op

   Rens,

   ADRIE en Frank hebben die verklaring van DSW gekregen, omdat zij de verplichte Nederlandse basis zorgverzekering bij DSW hebben afgesloten. Uit jouw vraag en jouw reactie (om 11:06u) leid ik af dat je geen basis zorgverzekering bij DSW hebt.
   Je moet contact opnemen met DSW en zeggen dat je met ingang van 1 januari 2022 naar hun wilt overstappen. Eerder kan niet.
   Zie in dit verband ook het spreadsheet dat Eddy heeft samengesteld.
   https://docs.google.com/spreadsheets/u/2/d/e/2PACX-1vSg7c4N9x-8YLdqvEdUZ6e4kbX7MQJXs3TqMOvkjcmls7N7opdbY-Kyx0gCkxnzyxxsUOiAo81Pl3JX/pubhtml#

 6. Ron zegt op

  Probleem is dat de aanvraag nu niet meer via de Thaise ambassade gaat maar via het ministerie voor Buitenlandse Zaken (MFA) in Thailand. Vraag is of de verklaring (zonder bedragen) voldoende is voor
  het ministerie voor Buitenlandse Zaken (MFA).

 7. Theo zegt op

  Wel oppassen dat je zorgverzekering ook uitkeert bij positieve test en geen symptomen. In Thailand ga je hoedan ook het ziekenhuis in en Ned zorgverzek vergoeden dat niet.

  • Cornelis zegt op

   Geen enkele NL zorgverzekeraar dekt dat als er geen sprake is van medische noodzaak.

 8. john koh chang zegt op

  beste jan, je stelt de vraag zo dat er volgens mij uit blijkt dat je thailandblog niet echt hebt gevolgd. Er zijn vele berichten over dit onderwerp en ook nog over een lezer die een procedure heeft aangespannen. Het totaal resultaat, let wel gaat alleen over nederlandse ziektekostenverzekeraars ,is duidelijk. Slechts enkele verzekeraars waaronder DWS geven een verklaring af waar je mee naar thailand binnen kunt. De andere doen het niet of geven een verklaring waar je niets aan hebt!!

 9. Gerard zegt op

  Ik heb er een bij zilverenkruis opgevraagd er daar staan ook geen bedragen in allen dekking 100%bij controle op bkk want ben nu in Thailand was er geen probleem mee

  • Cornelis zegt op

   Da’s goedom te horen, Gerard – was je nog met een CoE of met de Thailand Pass?

  • Theo zegt op

   Dan heb je veel geluk gehad. Waarschijnlijk visum exemption?. Bij visum aanvraag (》30dgn) ontkom je toch echt niet aan die specifiek genoemde bedragen.

   • Cornelis zegt op

    Dat klopt niet, Theo. De verzekeringseis komt pas aan de orde bij de Thailand Pass, en niet bij de visumaanvraag. Uitzondering: het non-O-A visum, maar dan moet het verzekerde bedrag minimaal 100.000 USD zijn i.p.v. 50.000 USD.

    • TheoB zegt op

     Weet je dat zeker Cornelis?
     Ik zie op de websites van de ambassade in NL, B, DE, UK, FR nog steeds verzekeringseisen vermeld voor het visum Non-immigrant O retirement. Maar de eisen zijn niet uniform.
     De website van het Thaise ministerie van buitenlandse zaken geeft ook geen uitsluitsel.

     https://hague.thaiembassy.org/th/page/76474-non-immigrant-visa-o-(others)
     https://www.thaiembassy.be/2021/09/21/non-immigrant-o-retirement-single-entry/?lang=en
     http://german.thaiembassy.de/visaarten-und-erforderliche-unterlagen#o_rentner
     https://munich.thaiembassy.org/de/page/visa-non-immigrant-o-retirement
     https://london.thaiembassy.org/en/publicservice/84508-non-immigrant-visas#6
     http://www.thaiembassy.fr/fr/visa-rdv/les-types-de-visa-et-les-documents-necessaires/visa-non-immigrant-o/
     https://consular.mfa.go.th/th/content/80324-non-%E2%80%93-immigrant-visa-%E2%80%9Co%E2%80%9D

     • Cornelis zegt op

      Inderdaad vreemd, Theo. Volgens mij is de verzekeringsplicht voor het verkrijgen van een visum toch alleen officieel geïntroduceerd voor het non-O-A visum, maar het lijkt er sterk op dat ik iets gemist heb…….. Shame on me!
      Voor het 60 dagen Tourist Visa zijn er in ieder geval geen verzekeringseisen wat de afgifte van het visum betreft.

      • RonnyLatYa zegt op

       Neen je hebt niets gemist. Het ging ook enkel over het O-A.

       Je zal ook zien dat bij het O-X en STV officieel ook nog de oude 40 000/400 000 Baht eisen gelden.
       Voor een Non-immigrant O zou men eigenlijk geen verzekeringeisen mogen stellen want die zijn er officieel ook niet. Toch doet men het.

       En zoals ik meerdere keren ook al gezegd heb is/was de 100 000 Dollar COVID verzekering een Corona eis, geen visum eis.
       Toch zie je dat ambassades dit bij hun visum aanvraag zetten en als die eis dan zakt naar 50 000 Dollar (algemeen ziekteverzekering) dan lijkt het of de visumregels zijn aangepast maar dat is niet zo. Enkel de eisen van de Coronamaatregelen zijn aangepast maar die staan altijd los van de visumeisen.

       Nochtans zou het eenvoudig zijn als buitenlandse zaken eenzelfde document met duidelijke visa eisen naar elke ambassade zou sturen en waar dan iedereen met zijn handen zou afblijven ipv aanvullenden voorwaarden eraan te voegen. Dan zouden de voorwaarden voor iedereen ter wereld ook hetzelfde zijn en ook een pak duidelijker als men veranderingen zou aanbrengen.

       • TheoB zegt op

        Daar sluit ik me helemaal bij aan RonnyLatYa.
        Het is opvallend dat alle door mij opgezochte vertegenwoordigingen menen extra visa eisen te kunnen stellen.
        Hopelijk wordt het met de invoering van het e-visa iets beter.

        @Cornelis
        Shame on the embassies!

 10. Eddy zegt op

  Hallo Jan,

  Wat is de naam van je zorgverzekeraar? Want tot nu toe is alleen DSW die met vlag en wimpel de CoE aanvragen heeft doorstaan.

  Met de thailand pass heb je een nieuw regime – zonder Thaise ambassade ertussen – met wellicht nieuwe kansen.

  Ik zou zeggen, niet geschoten is altijd mis. Ik zal binnenkort de thailand pass aanvragen met een Emirates verzekering. Wellicht nog aangevuld met de die van FBTO. Als het niet lukt, dan maar een thaise verzekering kopen.

  • Jan zegt op

   Ik ben verzekerd bij Anderzorg en in mijn verklaring wordt gemeld dat alle kosten, inclusief Covoid patiënten vervoer, ziekenhuis opnames en medicatie, vergoed worden tegen de kosten die in Nederland gelden. Echter worden er geen bedragen genoemd.

 11. mac zegt op

  CZ geeft de volgende verklaring af in het engels:

  The insurance conditions also apply to care following a Covid-19 infection. An exclusion applies to the additional insurance package if negative travel advice (code orange or red) had been issued due to COVID-19 prior to your departure from the Netherlands.

  Dit gaat hem niet worden……

 12. Rob zegt op

  Ik heb AXA afgesloten, online geregeld en goedkoop.
  Online prijsopgave. Ik ben voor 2 weken € 41,00 kwijt.

 13. Wilma zegt op

  Wij hebben de covid verzekering afgesloten bij Oom verzekeringen. Keurig vermeld dat de dekking Covid19 voor 100.000 usa dollars geldt.
  Je verzekert jezelf voor de periode dat je gaat, want je kunt hem dagelijks opzeggen.
  Premie 49 € per maand.

  • Cornelis zegt op

   Zoals al eerder gezegd: met de invoering van de Thailand Pass is het afsluiten van uitsluitend een Covid-verzekering onvoldoende geworden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website