Beste lezers,

Mijn vriendin heeft en een Thais en een Nederlands paspoort. Wij wonen 6 mnd hier en 6 mnd daar. Als wij naar Thailand gaan reist zij uit met Nederlands paspoort en reist Thailand in met Thais paspoort. Dat doen wij al een aantal jaren.

Nu gaat het verhaal rond dat wanneer je Thailand in reist met Thais paspoort en er gebeurt wat met je, bijvoorbeeld een ziekenhuisopname, dan vergoedt de Nederlandse ziektekostenverzekering of de reisverzekering dat niet! Omdat je als Thais ingezetene in Thailand bent en niet als toerist. Mijn vraag: Is dit onzin of zit er een kern van waarheid in.

Bedankt bij voorbaat voor jullie reactie.

Groet,

Adri


» Laat een reactie achter


6 reacties op “Lezersvraag: Verzekering en met een Thais paspoort naar Thailand”

 1. Khun Peter zegt op

  De verzekeraar kijkt alleen of je Nederlands ingezetene bent. Jouw Thaise partner moet dus in Nederland ingeschreven staan. Het maakt dan niet uit met welk paspoort zij Thailand in reist.
  Het beste kan je dit even laten bevestigen door jouw verzekeraar. Ff een e-mailtje naar ze sturen.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 2. l.lagemaat zegt op

  Als zij bij een Ned. ziektekostenverzekering ingeschreven staat dan moet dat verder geen problemen geven welk paspoort iemand gebruikt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. Ronald V zegt op

  Mijn vrouw heeft geen Nederlands paspoort, alleen een verblijfsvergunning, en reist dus altijd met haar Thaise paspoort Nederland uit en Thailand in.
  Ondanks dat is ze gewoon verzekerd. Het maakt de verzekering niet uit met welk paspoort je reist. Als dit wel het geval zou zijn, dan zou mijn vrouw geen verzekering kunnen afsluiten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. Rene Martin zegt op

  Verzekeringsmaatschappij heeft niets te maken met wat voor paspoort je bezit en met welk paspoort je reist. In Nederland kan je ook met een buitenlands paspoort verplicht zijn om een ziektekostenverzekering te nemen.Van belang is m.i dat je aan de eisen voldoet om in aanmerking te komen voor een Nederlandse basisverzekering zoals bijvoorbeeld in Nederland wonen en ingeschreven staan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 5. Chiang Moi zegt op

  Volgens mij kan je als toerist (met toeristenvisum van 3 maanden) niet inschreven worden bij een Nederlandse zorgverzekering (je bent geen Nederlands inwoner maar toerist). Je kan/moet wel een polis voor die periode afsluiten bijvoorbeeld bij Ooms verzekeringen in Haarlem. Men moet verzekerd zijn bij een zorgverzekeraar als je inschreven bent in de gemeente waar je woont en dus met een verblijfsvergunning welk paspoort je dan hebt maakt geen verschil je bent Nederlands inwoner en dat is anders dan Nederlander dus met welk paspoort je in reist in Thailand maakt geen verschil.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Cees1 zegt op

  Het lijkt me vreemd dat je daarom niet verzekerd bent. Maar voor de zekerheid vraag het gewoon aan je verzekering. Dan weet je het zeker. Want je zult zien hier krijg je heel veel verschillende antwoorden. Terwijl niemand het echt zeker weet. En houd er rekening mee, dat verzekeringen er altijd onderuit proberen te komen als het op betalen aankomt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website