Beste lezers,

Op 5 januari vliegen we vervroegd terug naar Belgie met Qatar Airways. Nu heb ik ook al telefonisch contact gehad met Qatar met de vraag of we een PCR-test moeten laten doen voor we vertrekken. Als ik op de website van de ambassade kijk zie ik dat we het PLF-formulier moeten invullen maar lees ik niks over een verplichte test. Of zie ik het verkeerd?

Sorry, maar weet het nu even niet meer (slechts nieuws gekregen van het thuisfront en we moeten nu op redelijk korte termijn terugkeren). Kan ook daarom van de stress zijn.

Dus bij deze: wat hebben we nu juist nodig voor mij en mijn Thaise echtgenote (Belgische F kaart) en 2 minderjarige kinderen van mijn Thaise vrouw. Visa is in orde meten juist weten of we ook een PCR-test moeten hebben!

Alvast bedankt.

Groet,

Ronny

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

14 reacties op “Vervroegd terug naar Belgie met Qatar Airways, wel of geen PCR-test verplicht?”

 1. Guy zegt op

  Hoi Ronny,

  Ik zou voor alle zekerheid toch maar een PCR-test laten doen.

  Op een ander forum heeft de Thaise vriendin van een lid momenteel een erg nare ervaring omdat ze geen negatieve PCR test had bij aankomst. Ze zit momenteel opgesloten in een gesloten opvangcentrum (Steenokkerzeel).
  Het lid was enkel afgegaan op de informatie van de ambassade en die bleek dus niet correct.

  Beter voorkomen dan genezen, denk ik dan.

  Mvg
  Guy

  • freddy zegt op

   eens kijken op de website van qatar airways zelf, de airlines kunnen striktere voorwaarden opleggen en dien dit ook. Telefonisch proberen qatar airways Brussel te bereiken is een ramp, 20 minuten wachten en nog steeds niet geholpen..Succes met de spijtige vervroegde terugkeer.

   .

  • vanitterbeek zegt op

   plf formulier moet en nadien bij aankomst in belgie moet je een pcr test doen en op dag 7 ook , natuur bij de eerste test negatief mag je gewoon buiten en werken maar dag 7 toch nog een test hopelijk ben je hier mee geholpen succes

 2. RoyalblogNL zegt op

  Eens met voorgaande: beter 1 teveel dan 1 te weinig. En bedenk ook: wat vandaag geldt kan op 5 januari al weer anders zijn, dus beter goed voorbereid zijn.
  Zie ook de ruimere informatie van de overheid en neem even rust om het goed te lezen:
  https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

 3. Polle zegt op

  Mijn thaise vrouw ( ook met Belgische Fkaart) zijn vorige maand teruggekomen uit Thailand en hadden geen PCR test. Dit is voor België niet nodig. Wij hebben geen enkel probleem gehad. Wij vlogen wel met Emirates, op hun website stond duidelijk dat ze de regels van het land van bestemming volgen.

  • Marc DG zegt op

   Je moet hiervoor wel gevaccineerd zijn ! Bij terugkeer is er wel een verplichte pcr test op dag 3 en 7 !

  • RoyalblogNL zegt op

   Regels van een maand geleden hoeven niet te gelden op 5 januari. Maar de overheidssite geeft alle informatie.

 4. Marc DG zegt op

  https://thailand.diplomatie.belgium.be/nl

  • fred zegt op

   Op de site van de ambassade staat dat je als niet inwoner of moet getest zijn of een vaccinatiecertificaat moet hebben ?
   Wat met de inwoners ?

 5. Barry zegt op

  Hallo Ronny,

  Ik zou het zekere voor het onzekere nemen en een PCR test doen.

  Mijn ervaring (niet met Qatar):

  Vrijdag 17 December ben ik teruggevlogen van BKK naar BRU via Thai airways. Had van te voren geïnformeerd naar een test, kon op de Belgisch overheidssite en Thaiairways site niets vinden mbt een test alleen de passenger location form + een PCR test in België op de dag 1 en 7 na aankomst.

  Echter bij het inchecken bleek dat ik een test nodig had om terug te mogen vliegen. Volgens de supervisor was dat een vereiste van de Belgische overheid volgens haar staat het op de ambasade website. Echter op de ambasade site zag ik het niet staan.

  Om de discussie te stoppen ben ik naar de eerste verdieping gegaan voor een ATK test van 550 bath. Uiteindelijk nog net mijn vlucht gehaald.

  Redelijk wat reizigers maar niet allemaal hadden een testbewijs; kan zijn dat ik iets gemist had?

  Wist ik dit van te voren dan had ik natuurlijk een testbewijs gehad en zonder stress vertrokken.

 6. Marc Verborgh zegt op

  Net terug uit het mooie Thailand,

  Als Belg moet u geen negatieve PCR test voor leggen voor vertrek uit Bangkok, noch bij aankomst in Belgie
  Het PLF formulier is echter strikt noodzakelijk, en u zal op dag 1 of 2 een test moeten laten doen, en in quarantaine blijven tot de negatieve uitslag er is. Dag 7 de 2 teste laten doen. Beide testen zijn gratis want u krijgt bij het digitaal invoeren van uw PLF formulier alle benodigde code’s. Goede terug reis.

  • fred zegt op

   Maar dan moet u volgens mij wel een vaccinatiecertificaat hebben. En vraag me af of een TH vaccinatiecertificaat met Sinovac en AZ wordt aanvaard ?

 7. Henk-Jan zegt op

  Moet op de website staan. Bij Emirates hoeft het niet.

 8. Ronny zegt op

  Bedankt allemaal om te antwoorden!
  Sorry, Ik was nogal over mijn toeren toen ik deze vraag stelde. Mede omdat ik geen duidelijk antwoord op mijn vraag kreeg toen ik naar Qatar airways belde in Doha. En zeker omdat ik vlak erna naar de Belgische Ambassade hier in Bangkok had gebeld. Na zeer lang wachten kreeg ik enkel een basis sprekende Engels talige aan de lijn, toen ik mijn vraag stelde kon ze niet erop antwwoorden. Even later een franstalige aan de lijn, sorry maar ik versta dat niet en toen ik vroeg achter een nederlandstalige vroeg, werd ik in wacht gezet na toch eerst te horen te krijgen dat Ik normaal als Belg toch ook Frans kan verstaan. Na n kwartiertje tervergeefs wachten toch maar afgelegd.
  Toen als strohalm hier op het forum maar mijn vraag gesteld.

  Ondertussen heb ik overal op verschillende website gekeken, en dus mits je een vacintie certificaat hebt moet het dus niet. (dat hebben we dus ) Het PLF formulier hebben we al ingevuld en ondertussen ook bevestiging ervan ontvangen. Mocht het dus echt nodig zijn kunnen we nog op de luchthaven zelf testen, er is voldoende tijd tussen onze binnenlandse vlucht en het vertrek met Qatar Airways.
  Bij deze dus nogmaal bedankt iedereen.

  gr, Ronny


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website