Beste lezers,

Mag ik allereerst zeggen dat uw site ons al zeer geholpen heeft in het plannen van onze Thailand reis. Wij hebben ook verschillende excursies geboekt, een daarvan is een tour in Khao Sok National Park. Vanaf dit National Park zouden wij in de namiddag door willen reizen naar Ao Nang.

Heeft u enige suggesties voor het vervoer vanaf het National Park naar Ao Nang?

Vriendelijke groet,

Thijs en Michelle

4 reacties op “Lezersvraag: Vervoer vanaf het Khao Sok National Park naar Ao Nang?”

 1. wachtentotdaar zegt op

  Om NU vooraf al uitstapjes te boeken vind ik totaal overbodig en zal ook stukken duurder uitpakken.
  Vrijwel elke ietwat toeristische plek heeft talloze kleine reisburootjes die vervoer via die toeristen-minibusjes-door velen gehaat, door velen als te dangerous gezien, door anderen weer als goede mogelijkheid betracht om al die vervelende bussen met overstappen te mijden, je ging natuurlijk niet naar TH om tussen Thai te gaan zitten. Vrijwel elk guesthouse of hotel weet er ook wel van.
  In de praktijk gaan die echter op minder gangbare verbindingen, zoals deze, maar 1x daags en altijd smorgens. OV in TH rijdt smiddags stukken minder en savonds, na donker, vrijwel niet.
  Dat park ligt langsheen de grote baan Phuket-Surat, dus ri. Krabi voor dat strand dat als eiland aandoet, moet je ergens overstappen. Op de lijnbus weet de crews altijd precies waar dat is, over dat soort hersenbrekers hoef je je nooit sorregies te maken. En verder: er bestaan nog steeds van die reisgidsen, die dat meestal ook kunnen uitleggen.
  Maar hou rekening met plan B; ergens overnachten onderweg.
  ALT: zullen andere hulpgragen vast wel meer van weten: prive taxi of minivan afhuren-de tijd van de stuivertjes/bahtjes bezuinigende bekpekkers liggen alweer heel lang achter de moderne toerist van vandaag de dag.

  • stevenl zegt op

   Er zijn gedeelde minibussen daar bij Khao Sok.

   De grote baan Phuket-Surat gaat overigens niet langs Khao Sok.

 2. peter zegt op

  Is prima geregeld daar. Er is daar een uitgebreid netwerk van minibusjes . Heb dezelfde reis toevallig ook vorig jaar gemaakt. Halverwege moet je overstappen op een ander busje. Regel het via je hotel of het reisbureau in het dorp. Succ66!

 3. lung addie zegt op

  Verschillende mogelijkheden, zoals overal in Thailand waar enige vorm van toerisme is.
  Niet nodig vooraf te boeken, kan allemaal ter plaatse, in het hotel zelf is meestal de eenvoudigste manier.
  Rechtstreeks met een minibusje. Dit is een rit van ongeveer 150km. Je kan zelfs een minibusje met chauffeur huren enkel voor jullie eigen gezelschap.
  Bus naar Takuapa, daar overstappen op bus naar Koh Samui ( Surat Thani ). Deze bus komt langs Khao Sok, hier kun je gewoon uitstappen. Je betaalt dan wel meestal voor gans de rit naar Surat Thani.
  Prettige reis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website