Lezersvraag: Versleten heup laten vervangen in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
22 mei 2018

Beste lezers,

Ik woon in Thailand en heb een versleten heup. Heeft iemand in Thailand ervaring met het laten vervangen van een heup en wat zijn de kosten?

Ik ben wel verzekerd, maar niet 100%.

Bij voorbaat dank.

Groet,

Dick


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Versleten heup laten vervangen in Thailand”

 1. Van bellinghen zegt op

  Geachte.
  Ik kan u alleen vertelken dat een vriend van mij dit laten doen heeft in BUMUMGRAD HOSPITAL, gekend als de beste en alles na enkele maanden terug moeten overdoen hier in Belgie. Meer weet ik er ook niet van. Bedte groetjes.

 2. Henk zegt op

  Goedenmiddag Dick .In 2012 kampte ik met dezelfde problemen en wat een moeizaam begin werd eindigde in een perfect einde . De huisarts stuurde mij naar een heupspecialist die s,avonds aan huis een praktijk had .Die wist mij te vertellen dat ik met mijn 59 jaar te jong was en over 6 jaar maar terug moest komen en hij mij niet wilde opereren .Na mij een draagtas prednison te hebben meegegeven wenste hij me sterkte .
  Terug naar de huisarts en die wist mij te vertellen dat er in de stad nog een heup/knie specialist zat en ook s,avonds een praktijk aan huis had .Nadat deze mijn meegebrachte fotos had bekeken vroeg hij wat ik wilde ,een priveziekenhuis of een staatsziekenhuis .Op mijn vraag wat het verschil was kreeg ik als antwoord dat alleen de prijs het verschil was n.l in een staats rond de 100.000 Baht en een prive ruim 200.000 Baht en dat hij in beide ziekenhuizen de operaties uitvoerde.,Aangezien ik toen (nog) niet verzekerd was heb ik voor staats gekozen .Op vrijdag werd ik in het ziekenhuis gekeurd en de maandag erop kon ik terugkomen voor de operatie .Echter op die dag bleek dat er geen bloed voor mij beschikbaar was en kon ik weer terug naar huis . Ik heb toen een oproep geplaatst op Thailandblog om bloed voor mij aan te komen en daar zijn veel reacties op gekomen maar heb er achteraf geen gebruik van hoeven en kunnen maken .In de tussentijd ben ik een keer in Pattaya naar het Bangkok Pattaya hospitaal geweest om daar te informeren omtrent een nieuwe heup .Na een paar kleine onderzoeken wisten die mij te vertellen dat zowel de heup als het bloed geen probleem gaf en ik kon verder naar de administratieafdeling om mij daar voor te laten lichten (of was het oplichten?? ) over de prijs .Na wat gegoocheld te hebben met wat cijfers kwam men tot de eindconclusie dat ik ongeveer 450.000 Baht kwijt zou zijn tenzij er geen verdere complicaties bij zouden komen .Op mijn vraag of er vaak complicaties bij dergelijke operaties voorkwamen wist men mij te vertellen dat dit eigenlijk bijna altijd het geval was en wist ook te vertellen dat ik uit voorzorg er beter maar meteen 100.000 Baht aan complicaties e.d bij kon tellen .Na iedereen vriendelijk bedankt te hebben en de nota van 900 Baht te hebben voldaan heb ik netjes afscheid genomen . Terug naar de specialist die mij ook wist te vertellen dat ze wel aan bloed konden komen maar ik dit als extra moest beschouwen en indien ik dat nodig had 500 Baht per halve liter moest betalen ,dus meteen weer en afspraak voor de opname op maandag ..Op dinsdag ben ik geholpen en heb een mooie nette privekamer gehad met t.v airco en koelkast .Woensdag uitrustdag en donderdag therapie en op vrijdagmorgen naar huis na de nota van 112.000 Baht te hebben betaald .Na 10 dagen terug voor de hechtingen en nooit geen klachten of afspraken meer gehad .Gewoon allemaal perfect verlopen zonder complicaties of dergelijke oplichtingspraktijken .Een lang verhaal geworden maar zoals ik al zei :: een moeilijke start met een makkelijk einde .Succes verder en laat je goed voorlichten op meerdere plaatsen .

 3. bob zegt op

  Ik ben ca. 8 jaren geleden in het Pattaya bangkok hospitaal geholpen door Dr. CHERDCHAI tot volle tevredenheid. Ik loop nog steeds als een kievit. De prijs geen idee dat werd door mijn verzekering betaald. Maar u kunt dat zeker via Inquiry@bph.co.th informeren. Let wel op bij het opvragen want het wordt altijd duurder dus op zeker afspreken en niet circa aanvaarden (tenzij uw verzekering natuurlijk betaald). Er zal ook vooronderzoek gaan plaatsvinden dus u zult enige tijd tevoren in Thailand moeten arriveren. Na de ingreep kunt u meestal na 2 of 3 dagen het hospitaal verlaten want de nodige oefeningen kunt u ook op of in uw verblijfplaats doen. Heb eventueel in condo te huur voor een periode (surin2533@outlook.com) in Pattaya Jomtien nabij de kust.

 4. Maarten Vasbinder zegt op

  In Thailand kan men uitstekend heupen laten vervangen, zowel in de privéziekenhuizen, als in de staatsziekenhuizen. Zelf heb ik hier uitstekende resultaten gezien.
  Veel hangt af van de chirurg en zelfs de beste chirurg in de wereld heeft wel eens een minder goed resultaat.
  Snelle revalidatie na zo’n operatie is essentieel en ook dat kan hier.
  Ik wens u veel succes, waar de operatie ook plaats mag vinden.

  Dokter Maarten

 5. Maarten Vasbinder zegt op

  In Thailand kunnen ze uitstekend heupen vervangen, zowel in privé-, als staatsziekenhuizen. Garantie kan geen enkel ziekenhuis in de wereld geven. Zelfs de beste chirurg bereikt niet altijd het gewenste resultaat.
  Heel belangrijk is zo snel mogelijk met goede revalidatie beginnen.
  Hier enkele privéziekenhuizen met prijsopgave. De staatsziekenhuizen zijn goedkoper.

  Succes.

  Dr. Maarten

  • dick zegt op

   Quote : Hier enkele priveziekenhuizen met prijsopgave,
   Echter geen email-adres/ of prijzen zichtbaar.
   Ik woon 35km. van Udon Thani .
   Nogmaals dank.
   Met vriendelijke groet ,

   Dick

   • Maarten Vasbinder zegt op

    Sorry Dick,
    https://www.medigo.com/en/orthopedics/hip-replacement/all/thailand

    Op google kun je nog veel meer informatie vinden onder: hip replacement Thailand

    Maarten

 6. Roel zegt op

  Beste Dick,

  Een goede kennis van mij die in Chonburi woont heeft een nieuwe heup laten doen in staatsziekenhuis in Chonburi ongeveer 6 jaar geleden. Hij is vrij stevig gebouwd en zoals ik weet gaat alles behoorlijk goed.
  Kosten waren toen ca 100.000 bath. Ook praatte ik in die tijd met een Engelsman die ook een nieuwe heup had gekregen en na 1 week al danste om het zo maar te zeggen. Ik weet niet meer waar hij dat heeft laten doen maar praatte ook over can 100 a 120.000 bath.

  Even ter vergelijk, mijn eigen heup was verbrijzeld door een ongeluk in 2011, daar zijn stalen pinnen in gekomen en ook in mijn sleutel been een stalen plaatje. Dat heeft totaal gekost 675.000 bath in bangkok pattaya hospital.

  Ze kunnen het hier dus wel.

  • dick zegt op

   Hartelijk dank voor uw reactie

 7. Margriet zegt op

  Verleden jaar in april heb ik met succes een nieuwe heup gekregen in het Bangkok Pattaya ziekenhuis. Hierover heb ik niets anders dan lof. Na amper 3 weken kon ik al perfect lopen zonder relator.

  • dick zegt op

   Hartelijk dank voor uw reactie

 8. erik kuijpers zegt op

  Mijn total hip (R) is van april 2011 in het Rama in Khonkaen en de offerte was 2 ton baht ex medicijnen mee naar huis. Ik moest langer liggen vanwege mijn ‘bloedspiegel’ en lag 11 dagen, de rekening was 270.000 baht. Die heup zit er nog steeds in en zonder problemen. De revalidatie was zonder problemen, alleen was ik zes maanden moe-moe-moe en ik wijt dat aan de bloedtransfusie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website