Beste lezers,

Deze vraag omdat er bij mijn vrouw geen normaal internet te krijgen is (te ver van de bewoonde wereld). 3g kunnen we net ontvangen dus daar zullen we het mee moeten doen (is geen probleem, dan maar niet downloaden of streamen).

Wat ik me af vroeg of er verschil qua (signaal)bereik, kosten van data en zo zijn als ik een mifi router gebruik of gewoon tetheren vanaf mijn reserve telefoon (even voor het gemak er van uitgaan dat er maar 1 apparaat op verbonden is).

Zou zonde zijn om er één aan te schaffen als het weinig verschil maakt.

Zijn er dus mensen die op beide vlakken ervaring hebben en wat is jullie opinie?

Groet,

Maurice


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Verschil 3g mifi router of internet vanaf je telefoon in Thailand?”

 1. Rene zegt op

  op plaatsen waar geen internet kabel licht ,is mifi box best goed maar niet snel.
  Ik gebruik het met laptop, iPad en Android telefoon.
  Werkt best leuk en goed.

 2. Jan W. zegt op

  beste Mauice
  ik gebruik op onze reizen met veel plezier en gemak een zgn Mifi.
  ik installeer op de mobieltjes geen lokale simkaart en gebruik het M/WIFI signaal om met b.v. met Skype te bellen
  Als we b.v.in Thailand zijn, koop ik een Sim kaartje met met maximaal GB’s en kan met de Mifi in iedergeval 3 apparaten bedienen . Ik steek de Mifi in mijn zak als ik ergens anders Internet nodig heb .
  Tetheren zou ook kunnen als je voldoende data op je telefoon hebt . Maar dat is , vindt ik, een hoop gedoe.
  Qua kosten zie ik geen verschil en ik zie niet waarom er een sterker signaal zou zijn .
  Succes Jan W.

 3. aad zegt op

  Ik heb 2 jaar ervaring met de combinatie 4G sim kaart met 3 Gb download allowance van dtac en een huawei mobile wifi router die snel is, me volledig onafhankelijk maakt van lokatie en veilig is qua downloads. Kosten voor de sim kaart 450 baht per maand. De huawei wifi router apart kopen. Om de download allowance te sparen voor belangrijke zaken koop ik een wifi kaart van true voor 100 baht per maand. Die is beveiligd en kun je bij elke 7/11 kopen. De wifi palen van true staan door het gehele land en hebben een behoorlijke snelheid voor bijv downloads van muziek (ik gebruik daarvoor de ITUBE app).
  Ik gebruik de dtac kaart soms ook om te tetheren en ook dat werkt prima.
  Succes

 4. Wim van Beveren zegt op

  Ik woon ook ver van de bewoonde wereld en naar lang zoeken bij alle providers kwam in CAT, die waren bereid on bij mijn huis een paal van 15 meter hoog te plaatsen met daarop een reciever (kosten paal 3000 baht inkl plaatsen) heb nu toch redelijk goed internet (meestal rond 12 mb) download films en muziek easy.

 5. Kees zegt op

  AIS pocket wifi 3G werkt uitstekend…dit weekend de Vuelta live gezien, gestreamed via de pocket wifi op de Smart TV, uitstekend beeld zonder bufferen

 6. Sjaak S zegt op

  Is er ook geen mogelijkheid om via TOT aan het Wi-Net aangesloten te worden? Dat is internet via de lucht. Hier, waar ik woon krijgen we ook geen kabel. Maar TOT heeft hier twee zendmasten staan die het internet uitstralen en die dan weer via een eigen antenne ontvangen kan worden. Snel genoeg voor iptv en het bekijken van youtube filmpjes. De prijs is hetzelfde als bij andere providers via de kabel.
  Toen wij hier kwamen wonen, beweerden onze buren ook dat wij geen internet konden krijgen. Intussen zie je al bij veel huizen die antennes staan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website