Beste lezers,

Is bij verkoop van condo een document verplicht waaruit blijkt dat je de aankoop indertijd betaald hebt met Euro’s gewisseld in Thailand en niet gewisseld in het buitenland?

Het was een verplichting om alleen met in Thailand gewisseld geld onroerend goed te kopen, maar aan die regel werd niet streng de hand gehouden.

Groet,

Niek


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Verplichting om met in Thailand gewisseld geld onroerend goed te kopen”

 1. l.lagemaat zegt op

  Een poging om het witwassen van zwart geld tegen te gaan .

 2. eugeen zegt op

  Beste, ik heb een tijd geleden een kort filmpje gemaakt waarin alles staat uitgelegd.
  https://www.youtube.com/watch?v=bXJ2UBwM8GU

  • Niek zegt op

   Dank Eugeen. Ik vraag me alleen nog af of dat Foreign Exchange Certificate, waarnaar mij indertijd niet gevraagd werd, bij verkoop getoond moet worden, wat ik dus niet heb. Ik kan wel aantonen dat dat geld van mijn rekening in België werd overgemaakt op mijn rekening in Bangkok, maar al gewisseld was in baht in België; hoe dom nietwaar!

 3. eugeen zegt op

  Als jij als eigenaar een condo verkoopt, telt de chenot. Men zal in de landoffice vermoedelijk niet meer nagaan waarmee jij indertijd dat condo gekocht hebt. Veelal geeft de bank, samen met het certificate, een bankcheck op naam van de verkoper. Daarmee is er afdoende bewijs dat jij dat geld van je buitenlandse bank effectief gebruikt hebt om dat condo te kopen.

  Een ander punt is als jij na verkoop dat geld opnieuw in Euro wilt wisselen en naar het buitenland brengen. Het is met dat certificate dat je gaat kunnen bewijzen dat jij vroeger dat spaargeld uit het buitenland gebruikt hebt om dat bewuste condo hier te kopen. Dat je gewoon geld van een buitenlandse bank naar een Thaise bank hebt gestuurd, is geen bewijs. Je kunt dat geld immers voor van alles gebruikt hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website