Beste lezers,

Mijn naam is Steve woonachtig in België, net terug van een 3 weken vakantie in Pattaya. En iets wat ik me had voorgenomen om niet te laten gebeuren… Is toch gebeurd: verliefd worden!!

Nu ik heb ik mij altijd laten wijs maken dat het enorm lang kan duren en dat het veel centjes kost, met de onwetendheid of het lukken zal. Het leeftijdsverschil is aanvaardbaar denk ik, de Thaise is 33 jaar, ikzelf word 40 jaar volgende maand.

Er is nog wel een ander probleem. Ze heeft ginder 2 jaar in de gevangenis gezeten ivm drugs dat bij haar thuis gevonden was. Ze heeft wel een papier gekregen dat ze vrij verklaard is. In de gevangenis is ze ook bevallen van haar dochtertje dat net 3 jaar geworden is. Dus van haar vrijheid geniet ze nog maar iets langer dan een jaar.

Mijn vraag naar jullie toe is….. Is het een hopeloos beginnen? Of is er een reële kans tot slagen?

Hopelijk kunnen jullie me helpen met mijn vraag.

Met vriendelijk groet,

Steve


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Verliefd op een Thaise na vakantie, heeft dat kans van slagen?”

 1. john mak zegt op

  Steve of het kans van slagen heeft hangt uiteraard van jullie samen af maar ik denk dat je er heel goed over moet nadenken.
  het duurt waarschijnlijk nog heel lang voordat jullie samen kunnen leven gezien je leeftijd en werken in thailand heel moeilijk wordt.

  om haar naar nederland te h alen zal niet meevallen gezien haar gevangenis achtergrond.

  Het zal je denk ik veel geld gaan kosten om haar te onderhouden als ze geen baan heeft en wel een kind.

  het lijkt mij gezien mijn eigen ervaringen er g moeilijk en ik persoonlijk zou er niet aan beginnen maar dat is uiteraard aan jou en je gevoel

  • Rob V. zegt op

   Het betreft hier geloof ik een Belg die overweegt een relatie aan te gaan met een Thaise. Had het Nederland betroffen dan had het lastig geworden want de overheid is niet dol op veroordeelde vreemdelingen. Zo stelt de Nederlandse staat:

   ” Voor het tegenwerpen van gepleegde misdrijven in het kader van een aanvraag om eerste toelating bestaat een maximale termijn, behalve als het gaat om een levensdelict (moord/doodslag). In dat geval kan de MVV te allen tijde worden afgewezen.In geval van misdrijven waartegen een gevangenisstraf van zes jaar of meer is bedreigd, bedraagt de termijn waarbinnen de MVV kan worden geweigerd 20 jaar. Het gaat hier onder meer om (vormen van) misdrijven tegen de zeden, misdrijven tegen het leven gericht en mishandeling. Ook drugsdelicten, misdrijven tegen het openbaar gezag, wapendelicten en misdrijven waardoor de algemene veiligheid van personen of goederen in gevaar wordt gebracht, zoals brandstichting, horen hier bij. In geval van een veroordeling, transactie of strafbeschikking wegens een drugsdelict dan wel een geweldsmisdrijfwaartegen een gevangenisstraf van minder dan zes jaar is bedreigd, bedraagt die termijn 10 jaar. Onder ‘geweldsmisdrijven’ worden in ieder geval gerekend: mishandeling, openlijke geweldpleging, bedreiging, belediging en verzet bij aanhouding.
   In geval van andere, minder ernstige misdrijven, bedraagt de termijn 5 jaar..”

   Deze termijnen gelden vanaf de dag dat iemand zijn straf heeft uitgezeten. In Nederland zou iemand met een drugsdelict van 2 jaar dus minimaal 10 jaar moeten wachten om kans te maken op verblijf hier. Geen idee wat de Belgische regelgeving is. Dus dan komen er 2 vragen:

   – Een investering met een buitenlandse partner is sowieso al niet heel makkelijk daar je door bureaucratische molens moet, diverse verplichtingen hebt (inburgeren etc.) en daar komt dus een leuk prijskaartje, papierwerk en geduld bij kijken. De lange afstand maakt het ook niet makkelijk want je kan elkaar niet dagelijks in het echt zien. Maar als twee mensen echt samen verder willen dan is dat het vechten waard. Is alles dit waard voor Steve en zijn vriendin? Dat kan alleen zij zelf bepalen. Als je echt samen verder wil dan zou ik er zeker voor vechten. Bij een succesvol einde van alle procedures/stappen maakt het de relatie zo mogelijk alleen maar sterker.

   – Ga je verder, kan dit dan in België of steken de autoriteiten daar een stokje voor (ziet men haar als een ongewenst of minder gewenste misdadiger?). Ik ken de Belgische regels niet maar als via België niet kan dan is dat nog niet einde verhaal. Natuurlijk kan Steve ook naar Thailand verkassen OF ze kunnen -mits gehuwd- elders in Europa gaan wonen. Dan doet Steve de “EU route” (ook wel bekend als “de België route” voor Nederlanders) , wegens vrij verkeer van EU onderdanen en hun (niet EU) familieleden mogen zij overal in Europa gaan wonen mits ze geen onredelijke last zijn tot de lidstaat en niet staatsgevaarlijk zijn.

   Zal het allemaal dus makkelijk zijn, zeer zeker niet, maar als Steve en zijn partner denken dat deze relatie super is, zou ik persoonlijk er zeker voor vechten.

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Beste Steve,

  Gezien de zeer korte tijd dat je haar “kent” en de informatie die je geeft over haar verleden, vrees ik dat je wat reacties over je heen gaat krijgen.

  Niemand kan je vraag beantwoorden. Dat moet je toch zelf ook begrijpen.
  Ik denk zelfs dat je diep (of misschien niet eens zo diep) van binnen zelf het antwoord al wel weet, maar hoop je dat iemand toch nog met een andere oplossing komt.

  Je moet ook begrijpen dat het voor haar onmogelijk is om een bewijs van goed gedrag te krijgen, wat dan weer gevolgen kan hebben voor eventuele toekomstige plannen. Dit dan ongeacht of zij al dan niet terecht veroordeeld werd. Iets om toch eens in alle rustig (en bij volle verstand) te bekijken en over na te denken als ik van u was.

  Het beste advies dat ik je zou willen meegeven is – Neem je tijd, en ga zeker geen overhaaste beslissingen nemen.

  De tijd kan en zal het dan wel uitwijzen, maar gebruik die tijd dan ook nuttig.

 3. Rene zegt op

  Het is moeilijk Steve, mijn schoonouders hebben elkaar in 1988 ontmoet. Dit na 3 weken vakantie van mijn schoonvader in Thailand. Hij is na zijn vakantie gaan schrijven en een half jaar later terug gegaan om met haar te trouwen.

  Ze hebben een dochter (mijn vrouw) gekregen (in Nederland) en zijn nog steeds gelukkig met elkaar.
  Doordat hij met een thaise is getrouwd hebben ze in Nederland enkele stellen ontmoet waarvan de vrouw ook thais was. Deze zijn inmiddels allemaal uit elkaar. De 3 mannen wonen inmiddels in Thailand en hebben diverse vrouwen ontmoet die puur en alleen op geld uit zijn.

  Van 1 was het zelfs zo erg dat ze niet eens wilde helpen toen hij in het ziekenhuis kwam en zijn medicijnen niet eens kon betalen. Gevolg: overleden.
  Een ander dacht dat hij in thailand alles kon maken en ging vreemd terwijl zijn vrouw thuis alles voor hem deed. Gevolg: op een dag zaten er andere sloten op de deur en was zijn zelfgebouwde huis ingepikt.

  Dus het kan goed gaan, maar ook heel erg fout. Liefde maakt blind. Probeer duidelijk te krijgen wat voor jou het beste is en of de liefde echt is en vooral of het wederzijds is. Ik heb veel verhalen gehoord van vrouwen die om geld vragen om iemand te helpen of om iets te kunnen repareren. Ga dat in ieder geval nooit doen. Als er om wat voor reden dan ook geld aan je wordt gevraagd dan weet je dat geld de drijfveer is en niet jou als persoon.

  En inderdaad geen overhaaste beslissingen nemen.

 4. Soi zegt op

  Beste Steve, je bent veer t i g jaar oud, geen veer t i e n! Je bent geen puber meer. Dus doe niet zo hoteldebotel, verman je en neem wat afstand. Daarmee kun je rationeel naar de ontstane situatie kijken, en ga je niet vanuit overrompelende emoties beslissingen nemen, die je achteraf gaat betreuren, omdat je de controle over jezelf verloor.

  Wat is er gaande? Je bent in Pattaya een Thaise vrouw tegen gekomen in een vakantie die drie weken duurde. Gezien deze zeer korte tijdsspanne heeft zij jou kennelijk betoverd! En hoe? Maar goed, even serieus. Spreekt zij Nederlands, en jij misschien Thai? Hebben jullie Engels gesproken? Vloeiend, of Thenglisch? Het befaamde Lovelanguage, misschien? Wat heeft ze tegen je gezegd? Zei ze: Darling, I love you? I take care you? Heeft ze jou uit kunnen leggen wat haar bedoelingen zijn? Een Farang die stapel is op haar en wellicht voor haar garant kan gaan staat en voor haar zoontje van 3? Wil je dat? Was dat jouw bedoeling?

  Wat wil je? Contact houden? Geen probleem! Ga over een tijd weer naar haar ter vakantie.
  Een relatie starten? In België, in Thailand? Het zal België worden. Zal zij zeker willen!
  Gaat dat lukken? Trek eens na bij de Belgische overheid of dat lukt gezien haar antecedenten.
  Wil je een kind erbij? Je wilde niet eens verliefd worden, dus “bezint eer ge begint”!
  Ken je haar voldoende? Heb je tijd en geld genoeg om haar te leren kennen?
  Heb je je eigen situatie in orde? Vast inkomen, huisvesting, stabiel leven?
  Ken je haar situatie, haar achtergronden, omstandigheden, intenties, wensen?

  Een hoop vragen. Antwoorden moet je zelf geven. Is het een hopeloos beginnen? Niet als je de tijd neemt om tot voor jou juiste besluiten te komen. Is er een reële kans tot slagen? Niet als het allemaal op korte termijn gerealiseerd moet worden.

  Maar de hamvraag is: Zou je het wel doen? Dan zeg ik neen, niet op grond van een vakantieverliefdheid, waarvan je van de gekkigheid niet weet hoe je jezelf weer in de hand krijgt. Ik zou een vrouw kiezen met een schoon blazoen, en die niet gehinderd wordt door omstandigheden waarmee ook zij zelf mij een heel eind tegemoet kan komen in de wens gezamenlijke tot een relatie te komen. Nu lijkt het al dat heel veel tijd, geld, moeite, energie, zorgen, en hoofdbrekens enkel en alleen van jouw kant moeten komen. Laat ook zij investeren, anders gaat het heel erg eenzijdig worden.

  • Rob V. zegt op

   Als ik Steve was zou ik elkaar eerst beter leren kennen (korte vakanties samen), als ze dan voelen dat ze samen verder hun leven willen delen moeten ze dat vooral doen of op zijn minst proberen. Mogelijk maakt haar historie het wel een tikkeltje moeilijker dan gebruikelijk…

   En niemand krijgt een glazenbol dus of een relatie stand zal houden… 1 op 3 de huwelijken tussen Nederlandse koppels loopt op de klippen meen ik dus neen garanties zijn er niet in het leven. Volg je hart, gebruik je verstand en onderneem dan wat als ‘juist’ voelt. Succes Steve!

 5. Emiel zegt op

  Beste vriend. je weet niet waaraan je begint. Tientallen verhalen zoals het jouwe lopen slecht af. Zeer zelden lukt het. Mijn raad; Neem het ervan en bind je niet! Indien zij het 5 jaar volhoudt zonder altijd naar je euros te kijken dan kun je verder gaan. Ik vrees echter dat zij het niet zal volhouden. In ieder geval “pas op sol” zoals mij oma zei.

 6. Paul Vercammen zegt op

  Dag Steve,
  In liefde heb je nooit zekerheden, ook in België niet. Dus het zal in een glazen bol kijken zijn. Het zijn altijd de extreme verhalen die je hoort maar de normale en gelukkige stellen daar zal je meestal niets van horen.
  Als je eraan begint, zal het niet gemakkelijk zijn. Denk over alles goed na en neem dan een beslissing. Ikzelf ben 54 en mijn vouw 40 dus het leeftijdsverschil is ongeveer hetzelfde. We zijn nu ongeveer 4 jaar samen ,getrouwd en wonen 1 jaar in België. Ik stond erop haar 5 jarig dochtertje ook naar Herentals te halen. Ikzelf had besloten om haar 2x op vakantie naar hier te laten komen en ikzelf ben zeer dikwijls nar haar gegaan en dan hebben we de grote stap hadden genomen. Dus ja,als je alle vluchten,geld dat ik haar toestuurde telt hangt hier wel een kostenplaatje aan. Wat ik ervaren heb is dat meestal het de familie is die geld wil dus opletten ! Doch hangt er een prijs aan de liefde???
  Succes.als ik je met iets kan helpen geef je maar en seintje.

 7. Pat zegt op

  Heel kort maar concreet advies : toegeven aan je gevoel, aan je verliefdheid en er volledig voor gaan.

  Echter, van zodra het nog maar een beetje over geld gaat en je moet regelmatig naar je bankrekening lopen voor haar of haar familie, dan gooi je haar buiten want het zal immers zeker en vast je leven enorm verzuren.

  Dan kan je ons opnieuw aanschrijven met de vraag wat je nu moet doen!

  Veel geluk samen!

 8. Patje zegt op

  Beste Steve,

  De meeste meisje in Pattaya zijn er voor het geld en een rijke aan de haak slaan. Lees goed wat die andere al geschreven hebben wat waar is.
  Maar als ik van u was zou ik eens terug gaan om haar beter te leren kennen en blijf niet de hele tijd in Pattaya. De meeste die in Pattaya werken zijn van Isaan afkomstig dat is het noord – oosten van Thailand. Daar is het gemiddeld inkomst minder dan 8000 baht per maand. Vraag van waar ze is en ga daar naar toe. Zo leer je de ganse familie kennen en het leven op het platteland dat heel mooi en anders is dan op die toeristische plaatsen. Blijf er zo lang je kunt en zijt niet te geefachtig met geld maar ook niet te gierig. Geef niet altijd wat ze vraag. Zo leer je haar kennen langs een andere kant. Als het goed mee valt kun je nog eens terug gaan een paar jaar, maar na de eerste keer weet je al genoeg als ze op u verliefd is of op u geld. En je zult het je later niet beklagen dat je het niet geprobeerd hebt als het op niks uit loopt wat ik denk
  .
  Succes en neem een goede beslissing.

 9. Gerardus Hartman zegt op

  Uit verhaal dat ze in gevangenis voor drugs heeft gezeten, begrijp ik dat hiervoor zij verkeerde vrienden heeft gehad, een instabiel leven heeft geleid wellicht te traceren naar werken in de bar en gaan met farang.
  Dat heeft zijn invloed gehad en haar voor leven getekend. Je komt haar tegen in de bar en zij is smoorverliefd op je en jou denkt de ware te hebben gevonden. Wat zij zoekt is iemand die haar uit de bar haalt, een goed leven geeft waar zij haar kind in kan onder brengen. Dat gaat goed tot het geld op is of zij is uitgekeken op je of zij iemand tegen komt die beter perspectief geeft. Honderden farang hebben zo’n situatie meegemaakt. Nu al praten over trouwen en meenemen naar België heeft geen basis. Ga met haar naar de provincie naar familie en zie hij zij zich daar gedraagt. In Pattaya hebben alle ladies die extra make-up en pokerface die ze nodig hebben om zich te kunnen handhaven in het vermaken van farang. Valt dat weg komt de ware ik boven en spreekt dat je aan, kan je verder denken. Is geld voor haar maar bijzaak en relatie hoofdzaak kan je verder gaan. Anders verder zoeken voordat de flappentap leeg raakt.

 10. lomlalai zegt op

  Probeer er ook achter te komen (is waarschijnlijk niet gemakkelijk) of de veroordeling alleen voor drugsbezit was of gaat het nog verder zoals wellicht drugshandel, zodat je er niet te laat (als je evt getrouwd bent) te koren krijgt: “oh solly daling, i foget tell you about that”, Er bestaan namelijk Thaise dames die dingen mooier voorspiegelen dan ze werkelijk zijn…..

 11. lung addie zegt op

  Ja, de voorgeschiedenis spreekt niet in het voordeel van betrokkene. Doch, ik ken er nog die in de gevangenis gezeten hebben wegens drugsvondst in huis. De eigenaar van de drugs, een Fransman, had onraad geroken en net de biezen gepakt voor de huiszoeking. Deze dame in kwestie heeft ook twee jaar in het monkeyhouse gezeten voor aanvaard werd dat de drugs niet van haar waren, zelf niet gebruikte (bloedonderzoek) en vrijgelaten werd.
  Of de relatie zal slagen? Wie kan daar nu een zinnig antwoord op geven? Vraagsteller moet maar zelf zijn verstand gebruiken en alles netjes op een rijtje zetten… waar is zijn “verliefdheid” op gebaseerd? Op drie weken dolle pret in bed? Of was er meer? Naar de ware reden van de dame in kwestie hebben wij enkel het raden en we mogen zeker niet generaliseren, dat zal je allemaal zelf moeten uitvissen maar een bewezen feit is dat er nogal wat zijn voor wie het allerbelangrijkste is: iemand die “hen” een beter leven geeft dan wat ze momenteel hebben. Afgaand op wat je schrijft zal het niet eenvoudig zijn. Ik persoonlijk, ook een Belg, zou zeker niet een “vakantierelatie” beginnen met om het eender wie en waar. Elkaar beter leren kennen doe je niet op afstand, tenzijn je een LAP of PAP relatie wil, en dit zal, wegens de grote afstand en de gezinstoestand van de dame in kwestie, geen goedkope relatie worden, daar kan je van op aan.
  lung addie

 12. KhunBram zegt op

  Mensen kunnen fouten maken. Zelfs meer dan 1 keer.
  DAAR kun je niet op ‘afrekenen’
  ALS het tenminste niet structureel is.
  De plaats waar je haar ontmoet hebt is in het nadeel.
  Maar dat is ook ‘bijzaak’
  NEEM tijd en wees extra op je hoede.
  Mensen (bijna iedereen) verdienen een goede kans om gelukkig te zijn.

  KhunBram


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website