Beste lezers,

Allereerst mijn dank voor jullie informatieve website. Ik ben zelf een Nederlander en ben verschrikkelijk verliefd op een Thaise vrouw die in Nederland woont. Ze is 31 jaar oud en heeft een zoon van 11 jaar. Maar, zoals ik ook op jullie blog al ben tegengekomen, alles draait om geld. Ze heeft me ook eerlijk verteld dat ze er meerdere vriendjes op nahoudt, die eerlijkheid stel ik dan wel weer op prijs.

Toch zit ik met een vraag die gevoed wordt vanuit mijn verliefdheid: Ik ben tot veel in staat, ook in financieel opzicht, maar is een Thaise vrouw die al zo gevormd is, ooit in staat om nog te veranderen (heeft ze vanuit cultuurtechnisch opzicht de wil om te veranderen)? Of zal haar leven voor altijd blijven bestaan uit het zoveel mogelijk geld lospeuteren bij een farang en is dat het spel wat ze zal blijven spelen?

Ik wil haar zo graag een beter leven geven (in mijn ogen beter), haar behandelen als een koningin en haar respecteren in alles wat ze doet, haar laten zien dat het hele leven ontwikkeling is, maar is deze vrouw in staat om te ontwikkelen? En dan bedoel ik meer vanuit de cultuur gezien? Of accepteert een Thaise vrouw dat dit haar lot is en zal ze nooit gaan veranderen?

Ik moet eerlijk bekennen, ik heb haar ooit via een seksadvertentie ontmoet en ze heeft inmiddels alle bekende leugentjes gebruikt (moeder ziek, moeder kanker, ik moet naar Thailand, mijn zoon moet eten, etc.) maar juist omdat de leugens zo overduidelijk zijn en ik zo verschrikkelijk verliefd op haar ben neem ik alles voor lief. Overigens is die verliefdheid niet puur seksueel, ik voel heel erg de behoefte om haar een beter leven te geven en haar te koesteren en normen en waarden te leren.

Als ik in haar ogen kijk zie ik ook wel de nodige pijn en verdriet, maar ik vrees gewoon dat ik haar niet kan veranderen. En dan is het misschien maar beter om (hoe moeilijk ook) over die verliefdheid heen te stappen en het allemaal los te laten.

Dank voor jullie reactie,

Henk

No votes yet.
Please wait...

48 reacties op “Lezersvraag: Verliefd op een foute Thaise vrouw, kan ik haar veranderen?”

 1. dick zegt op

  Gokt ze? Ik ken in het dorp waar mn vrouw vandaan komt ook zo een vrouw ,ze had een rijke zwitser .Die is van zn geld af ,ook met allerlei smoejses. Joeg er 30000 per maand door ; eurootjes . In een paar jaar een paar miljoen kwijt. Het stopt als je geld op is… dit soort vrpuwen liegen al als ze ademen.
  Er zijn ook veel goede vrouwen . Kijk maar even verder..
  Hr Dick
  Succes

 2. Rob V. zegt op

  Dit heeft niets te doen met cultuur -dé Thaise of Nederlandse cultuur bestaat niet- en alles met persoonlijkheid. Sommige karakters liegen gemakkelijk en/of doen haast alles voor meer geld. Laat het woord “Thaise” weg of vervang het voor een willekeurige andere nationaliteit, vraag je dan af of je denk dat je die persoon kunt veranderen. Zelf betwijfel ik of iemands persoonlijkheid echt kan veranderen, hoogstens wat bijschaven. Stop er tijd, aandacht en geld in zoveel je bent bereid te verliezen of zoek een (Thaise of wat voor nationaliteit dan ook) vrouw die jou als gelijkwaardig ziet.

 3. BA zegt op

  Gaat je niet lukken.

  Ze is een bepaalde levensstijl gewend, vind het blijkbaar niet erg om er meerdere vriendjes op na te houden. Wat dat betreft heeft ze geen schuldgevoel meer en dat zal bij jou niet anders zijn. Zou je er een relatie mee aanknopen dat gaat ze gewoon op dezelfde voet verder.

  Dat gedrag kan je nou eenmaal niet veranderen, Thaise vrouw of Nederlandse vrouw.

  Mocht je er wel in stappen gaat het je een hoop tijd en geld kosten en waarschijnlijk loopt het alsnog op niets uit.

 4. ruud zegt op

  Uw vraag is niet te beantwoorden.
  Voor ieder mens geldt dat die wel of niet kan veranderen afhankelijk van de persoonlijkheid en de omstandigheden.
  Over uw “foute” Thaise vrouw valt dus niets zinnigs te zeggen.

  In zijn algemeenheid hebben mensen weinig zin om te veranderen, als daar geen dringende reden voor is.
  Dus persoonlijk denk ik niet dat u veel kans maakt.
  Maar zolang u zichzelf er niet mee in de problemen helpt, (financieel bijvoorbeeld) is er niets mis mee om het te proberen.

  Of uw Thaise vrouw er gelukkiger door wordt is natuurlijk ook maar de vraag.
  Maar zij heeft de keus om u er uit te zetten als uw pogingen om haar te veranderen haar niet aanstaan.

 5. Hans van Mourik zegt op

  Hans van Mourik zegt.
  Je kan een ander niet veranderen dat moeten ze zelf willen en doen.
  Wel kan je,je zelf veranderen

  • Jan zegt op

   Beste Henk,
   Aan het einde van je mooie liefdesbrief geef je zelf al de enige juiste oplossin.
   Sterkte met het verwerken van je tijdelijke liefdesverdriet.
   Groet van Jan.

 6. piet zegt op

  Erg makkelijk uit te vinden ;klop bij haar aan omdat je ff helemaal blut bent ,wat nog nooit is voorgekomen
  Bedenk een smoes die er ingaat, geef je bank de schuld ;door fout is er beslag op je rekening gelegd dit duur weekje,maar je hebt ff 500 euro nodig en dringend je kunt immers ook niet pinnen !

  Leent ze jou geld dan heb je heel kleine kans dat het goed kan komen, zoniet zoek een andere

 7. Adri zegt op

  Je kan toch wel zelf bepalen wat je wil, je wilt het beste voor de vrouw en geloof me dat gaat alleen via je geld.

  Het beste is al je geld opnemen en afgeven aan die vrouw, dan ben je van je geld af en krijg je rust in je hoofd.
  Want dat krijg je pas als je geld op is.

  Sterkte

 8. John Chiang rai zegt op

  Je kunt geen enkele mens groot veranderen,en dit is onafhankelijk van een nationaliteit. Je kunt hoogstens ,zelf leren een andere mens te accepteren,met al zijn voor,en nadelen. Kun je met bepaalde nadelen op den duur niet omgaan, dan zijn de toekomstige problemen reeds voorspelbaar.

 9. Thaigetrouwe zegt op

  Hallo Henk,

  Volgens mij is de vraag (en dus ook het antwoord) complex. Vele thaise vrouwen zijn gedreven door zorg om familie (die is cultureel nogal verplichtend) en hebben pech gehad met hun mannen (vooral de thaise mannen staan niet hoog aangeschreven wat betreft trouw en zorg, zij was op haar 20ste moeder dus kan bij haar ook hebben gespeeld). De vrouw reageert daar op, desnoods door in het buitenland via prostitutie geld te verdienen.
  De vraag is dus vooral wat haar drijfveer is, als dat status, gokverslaving, etc. is dan wordt veranderen erg moeilijk. Is de motivatie vooral zorg voor familie en zekerheid dan is het best mogelijk dat zij uit de wereld stapt die haar zelfbeeld ook geen goed doet. Momenteel zal ze een ‘schil’ om zich heen hebben getrokken, die kan liefdevol worden doorbroken met goede wil van beide kanten.
  Vooral open uitpraten met haar, met respect voor haar wens tot zelfstandigheid. Als het financieel mogelijk is zou je bijv. een huisje in Thailand kunnen kopen en op haar naam zetten. Een beetje dure ‘test’ misschien, maar wel eentje die wellicht maar eenmalig ‘pijn’ doet als dit verkeerd afloopt.

  Wat mij betreft mag je (via de redactie) contact opnemen met mijn email.

 10. Bruno zegt op

  Beste Henk,

  Je kan ze inderdaad niet veranderen, dat mag je gerust aannemen. Beter is om jezelf te veranderen, de moeilijke weg te kiezen en stoppen met verliefd zijn. Dat is heeeel erg moeilijk maar het alternatief is binnen afzienbare tijd stoppen met geld te hebben. Dan eindigt je relatie en blijf je blut, berooid, arm achter. En dan nog es opnieuw beginnen is veel moeilijker. Ik zou zeggen, dumpen die hap en als je werkelijk een fatsoenlijke thaise dame wil, doe dan zoals ik en ga naar http://www.meetmenowbangkok.com.

  Ik wens je van harte veel sterkte en succes toe.

  met vriendelijke groeten,

  Bruno

 11. Hans Struijlaart zegt op

  Ze woont in Nederland, dus zal ze wel een eerdere relatie met een man gehad hebben die haar naar Nederland haalde en komt ze uit het barcircuit in Thailand. Op zich niets mis mee, maar daar heeft ze waarschijnlijk haar gedrag aan te danken. Even 5 jaar wachten en dumpen die Nederlander want ze heeft nu een paspoort. Ze blijft echter de hoer spelen in Nederland. Ik heb een vriend gehad die hopeloos verliefd was op een Thaise is uiteindelijk op niets uitgelopen. Verliefdheid moet van 2 kanten komen en dat is duidelijk bij haar niet het geval. Ze wil ook niet veranderen, anders had ze dat allang gedaan.
  Wat wil je eigenlijk met haar? Probeer eens een datingsite, er lopen genoeg Thaise vrouwen rond die trouw zijn en graag een serieuze relatie willen. Deze “relatie” die je nu hebt heeft weinig kans van slagen.
  Als je al over een relatie kan spreken.
  Hans

 12. Remco Manuel zegt op

  Je kan beter proberen jezelf te veranderen. Het zogenaamde ‘prins op het witte paard complex’ (waarschijnlijk om je eigen ego te strelen) speelt deze vrouwen precies in de kaart. Het zelfde kan gezegd worden op vrouwen die vallen op criminelen die denken ze wel even te veranderen. Steek je tijd en geld in iemand die het waard is. Een goede relatie komt van 2 kanten.
  Dit heeft niets met nationaliteit te maken maar met mentaliteit.

 13. Croes zegt op

  Beste Henk,
  Hoe hard het ook klinkt stop alstublieft met die vrouw.
  Daar ik lees dat je het financieel niet moeilijk hebt,kom geregeld eens naar Thailand.
  Probeer de grote toeristische trekpleisters te mijden en trek naar de Isaan of het Noorden en probeer daar een doodgewoon meisje te leren kennen.(niet uit een bar)
  Wil je toch naar Phuket,Pattaya,Bangkok trekken mijd bars en zoek eerder een gewoon meisje die op de markt werkt,verkoopster Tesco Lotus of Big C.
  Want een vrouw haal je uit en bar maar de bar niet uit de vrouw.
  Klikt het toon niet dat je welstellend bent.
  Maar dat je wel bereid bent maandelijks je steentje bij te dragen voor haar en de familie(pa-ma-broers en zussen).
  Nadien enkele keren naar Thailand komen ,haar eens mee nemen naar Nederland,misschien op termijn huwen en ……nog een klein Henkje erbij.
  Succes alvast.
  Gino

 14. Gerrit zegt op

  Beste Henk

  Ook ik was tot over mijn oren verlieft, ze was heel lief, nederig en heel sexy.

  Maar toen ik het huis had gekocht 54.000 Euro, was ze nog net zo lief, nederig en sexy als daarvoor,
  Ik betaalde, de stroom, water en telefoonkosten, dus heeft ze helemaal geen kosten.

  Alleen bleek ze een schuld te hebben van 125.000 Bhat wat niemand wist, zelfs haar beste vriendin (met Nederlandse man) niet. Ook haar moeder wist dit niet.
  In z’n geval de 5 shark leners maar afbetaald, want de rente was 15% en nu er een falang in het spel was, werd de “lening” verhoogt naar 25% Dat was de rede dat ze het wel moest zeggen.

  Een jaar later ging ze “handelen” daar moest ze 10.000 Bhat voor hebben, ok dan maar.
  Maar de “handel” liep niet en is ze ermee gestopt.
  Toen ging ze op de markt werken, maar deze werd verbouwd en betegeld en daarvoor moest iedere huurder 40.000 Bhat betalen??
  Nu enkele jaren gelden is er op de markt nog niets verbouwd, maar die 40.000 Bhat heb ik niet terug gekregen.

  In 2014 werd mij ineens een aantal formulieren onder mijn neus geduwd, of ik maar “even” 150.000 Bhat (z’n 4.000 euro) wilde betalen, want dat was de schuld die ze inmiddels weer had opgebouwd.

  Sorry, maar dat doen we dus maar “even” niet. Gratis wonen inclusief elektra,water en telefoon en dan ook nog geld toe. Inmiddels is het 2016 en ze is nog steeds poeslief, sexy en nederig, maar heeft wel een schuld van 150.000 of misschien wel meer en een berg telefoontjes, die ze buiten aan het afhandelen is.

  Maar eens moet je gewoon stoppen.

  Het moraal van dit verhaal;
  Of het nu een Thai is of een Nederlander, het zit gewoon in de mens.

  Mijn advies; kijk op Thaifriendly.com daar staan duizenden Thaise vrouwen op, die allemaal een fallang willen hebben, kies er 5 uit, ga er mee uit eten, kies daar 3 uit en ga weer een keer eten en kies dan degene die je graag wil.

  Heel veel sterkte Gerrit.

 15. khun zegt op

  Zoals een oud gezegde gaat: you can’t teach an old dog new tricks.

  vergeet het.

 16. marcello zegt op

  Ben al zo vaak in thailand geweest. in deze situatie niet aan beginnen. het kost alleen maar geld en je krijgt er niets voor terug. Zoek een andere vrouw want hier krijg je alleen maar spijt van. ga naar de philipijnen en zoek daar een vrouw. deze zijn minder op geld gericht!!!.

 17. NicoB zegt op

  Beste Henk, als u zelf in uw vraagstelling de vaststelling doet, dat het bij deze vrouw allemaal om geld draait, dan ziet het alleen daarom er al niet best uit.
  Dat ze ook nog eens in de seksindustrie werkt, maakt het er al niet beter op, daar hangen vaak vriendjes/melkkoetjes achter.
  Het is mijn overtuiging en mijn ervaring opgedaan in het Thaise circuit in Nederland, dat dit in 99,9 % van de gevallen fout loopt, u bent gewoon een extra poot onder de stoel waarop deze vrouw nu zit en die stoel zou wel eens meer dan 5 poten kunnen hebben.
  Dit heeft niet special met de Thaise cultuur te maken, dit soort vrouwen huizen overal in de wereld, een dergelijke vrouw zal dat spel, geld lospeuteren, niet voor u verlaten, dat is een verslaving, wellicht heeft ze veel geld ook nodig om te kaarten/gokken? Past wel bij dit type.

  Uw gedachte haar een beter leven te geven en haar tot koningin te willen verheffen, dan mag u zichzelf eerst wel tot koning verheffen, anders bent u niet meer dan een ATM slaafje. Ik begrijp daarbij niet, waarom u haar in alles wat zij doet wilt respecteren, hallo, bent u er nog? Wat met uzelf? Waar is het respect voor uzef? U neemt alles voor lief zegt u, da’s nou niet het beste uitganspunt voor een relatie op basis van gelijkwaardigheid. Normen en waarden leren is wat u zou wensen, vergeet het, dat zijn uw normen en waarden.
  Uw vrees lijkt me bewaarheid, u verandert er niets aan, u gaat er gezien uw eigen zwakheden hier beschreven volledig psychisch aan ten onder, dat is wat ik u voorspel, mede op basis van mijn waarnemingen in het Thaise circuit in Nederland.
  Helaas, zou u graag gunnen dat u uw verliefdheid zou kunnen omzetten in een fijne relatie op basis van wederzijds respect, maar raadt u in dit geval absoluut af uw hart te volgen.
  Wens u een wel fijne partner toe, die is er vast.
  NicoB

 18. Gerard zegt op

  Beste vraagsteller.
  Ik weet dus niet, of dit een verzonnen verhaal is.
  Eigenlijk zou je een flinke klap in je gezicht moeten krijgen om eens goed wakker te worden.
  Wat je zelf hier verteld, en je gaat door, kan je dat veel ellende bezorgen, of zelfs je ondergang betekenen.
  Ik zou mijn ,,verliefdheid, op een andere manier afreageren.

  Als je een betrouwbare partner zoekt, moet je goed het bovenste kopje er bij houden.
  Veel succes zou ik zeggen, …. De groeten… Van Gerard.

 19. Erik zegt op

  Een kort maar heel duidelijk antwoord op uw lezersvraag : Neen

 20. Rens zegt op

  Beste Henk,
  Wat je moet veranderen is het idee dat je haar zou kunnen veranderen. Als ik het zo even lees ben je op weg naar een spoorweg ongeluk waar de trein en de machinist (zij dus) ongeschonden gaan uitkomen want ze kennen de route, jij wordt het slachtoffer. Een op geld beluste Thaise ga jij niet veranderen, zij gaat jou letterlijk en figuurlijk uitkleden, en jij bent daar niet tegen opgewassen, dat is wel duidelijk anders stelde je de vraag niet. Groei op en oordeel naar wat je ziet en hoort, en dat is niet fraai in dit geval, en dan ga ik op hetgeen af wat je zelf hier vertelt. Niet doen, niet de ridder uithangen die haar nieuwe dingen en waarden gaat leren. Ze is al volwassen en hetgeen ze bereikt heeft heeft ze te danken aan sukkels die er intrapten en haar betalen voor gebakken lucht. Als je in de rij wilt gaan staan met de anderen die ze nu ook oplicht dan lezen we hier over een poos weer zo een verhaal van een compleet uitgeklede sukkel die het allemaal wel wist maar toch slachtoffer werd. Succes er mee.

 21. Emiel zegt op

  Je handelt als een puber. Een trap onder haar broek en de deur uit. Er zijn ook goede en eerlijke mensen in de wereld die jou gelukkig kunnen maken. Dit soort maakt iedereen ongelukkig. Buiten.

 22. Patrick zegt op

  Google eens op “captain save a ho” …..

 23. Jan Hoekstra zegt op

  Twee woorden “niet doen” en nog 4 woorden “nooit meer contact leggen”. Misschien loop je nog meer op dan alleen financiële schade met zo’n type.

 24. Marcel zegt op

  Een relatie beginnen met iemand die je wenst te veranderen is nooit een goed uitgangspunt en meestal tot mislukken gedoemd. Aan de andere kant proef ik ook dat jij je als de spreekwoordelijke ridder (op dat paard) voelt. Jij wilt haar een beter leven geven door haar financieel te ‘voorzien’. Vaak zijn het mannen die dit als (onvoorwaardelijke?)liefde zien, een vrouw ervaart dat geheel anders en voelt zich afhankelijk of gekocht. En dat heeft niets met liefde te maken.
  Als je van je geld af zou willen, zou ik het gewoon doen 🙂

 25. Henk zegt op

  Beste mensen,

  Iedereen hartelijk bedankt voor de uitgebreide reacties. Ik had nooit verwacht dat ik zoveel reacties zou krijgen op mijn vragen. Ik ben gewoon heel erg verliefd en realiseer me na het lezen van jullie reacties dat ik het los moet gaan laten. Het doet wel pijn, maar het moet maar gebeuren dan.

 26. Tony zegt op

  Verliefde gevoelens verdwijnen voor een groot gedeelte na 1,5 jaar. Als jij daarna nog steeds met haar goed kan samenwerken en elkaar kan aanvullen dan moet je met haar trouwen en flink investeren, eerder niet.

 27. Johan zegt op

  Niet zo naief Henk,, Een man kan een vrouw niet veranderen.
  Boek beter een reis naar Thialand en herhaal dat drie keer.
  Wacht vooral met kiezen, Dan nog drie keer je adem inhouden en dan staat de ware plotseling voor je.
  Succes!

 28. Bert zegt op

  Beste Henk,

  Je moet het zelf weten, maar er is maar een goede zet te doen…..stoppen uithuilen en gewoon opnieuw beginnen, je kan niet zeggen dat ze niet eerlijk is

  Sterkte Henk

 29. Henk zegt op

  Henk ::ik denk dat je zelf in een deuk gelegen hebt van het lachen toen je deze vraag klaar had.
  1:: :je zegt dat ze er meerdere vrienden op nahoud ,dus dat betekend dat je het bed mag dele samen met deze vrienden.
  2::: :je zegt dat je er financieel goed voorzit ,dus dat betekend dat je daar in een heel korte tijd vanaf wil .
  3::: Je zegt dat ze graag geld lospeutert en of jij dat kan veranderen ??nee jong geleerd is oud gedaan dus daar verander jij niets aan .
  4::: je wil haar een koniginnenleven geven maar dat zal je waarschijnlijk niet lukken of je moet multimiljonair zijn ………
  5::: je wil haar cultuur veranderen maar dat gaat en kan ook niet net zo min als wij als expats ooit de Thaise cultuur snappen en mogen veranderen.
  6::: je hebt haar leren kennen via een sexsite ???? dat zijn de beste inderdaad die zijn gewend om hun benen te spreiden voor de hele vriendengroep .
  7::: Liegen is bij haar een normale zaak dus je zal nog maar de helft hebben gehoord .
  8 ::: Net zoals ieder Thai is toneelspelen een makkie voor hun dus zielig kijken is alleen als ze je aankijken en veranderd snel als jij je omdraait.
  11 :::.heb 9-10 maar overgeslagen dan kan je die zelf nog invullen omdat je waarschijnlijk nog maar de helft hebt verteld …
  12::: hoop dat ik het niet al te cru heb overgebracht maar denk wel dat het meevalt aan je stuk schrijven te zien .op het einde heb je zelf al de beste oplossing .
  13::: hoop dat dit niet jou getal word in de liefde dus”” bezint eer ge begint “””maar dat bezinnen zal geen 2 seconden duren ..Succes met je vrouwenjacht maar hou je ogen open .

 30. Henk zegt op

  Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de uitgebreide reacties. Wie kan mij tips geven hoe ik meer in contact kan komen met Thaise vrouwen in Nederland. Zijn er speciale uitgaansgelegenheden (en dan bedoel ik niet het Holland Casino) of speciale evenementen waar ik naartoe kan gaan?

  • lomlalai zegt op

   in de Thaise tempels in Amsterdam en Waalwijk worden in April en November Thaise feesten gehouden (respectievelijk voor het Thaise nieuwjaar Songkran en Loy Kratong), hier komen veel Thaise vrouwen, de meesten met hun vriend / man, maar er zijn ook singles, waarvan er weer een aantal gescheiden zijn en daar weer een aantal van die om financiële redenen gescheiden zijn. Dus ook hier: houd je kop er bij!!
   Ik adviseer om een aantal keren naar Thailand op vakantie te gaan (daarbij de golddigger locaties mijden) en dan geduld hebben tot je de ware tegenkomt. Succes!

 31. John. zegt op

  Beste Henk,

  ik heb met interesse en respect jouw bericht gelezen. Het siert je dat je je Thaise vriendin wilt verwennen, wilt respecteren en het beste te gunnen. Een vriendin die het echter alleen op jouw geld uit is en meent ook andere heren te mogen behagen, zou ik met onmiddellijke ingang terug naar Thailand sturen. Het is ongepast en verdient zeker niet jouw aandacht en bescherming. Lekker er mee stoppen Henk, vandaag nog. Er zijn in Thailand genoeg dames die niet op jouw geld uit zijn en jouw persoontje graag in hun gezelschap willen hebben. Uit jouw profiel spreekt integriteit, respect en oprechtheid om de dames helemaal gelukkig te maken. Dus Henk……..stoppen met die handel; gun je wat rust en straks weer lekker contact zoeken met gewone dames zonder vervelend verleden. Je bent het waard, zeker weten.
  Met vriendelijke groeten,

  JOhn.

 32. George zegt op

  Wel of niet uit een bar maakt niet uit. Het gaat om het karakter van die persoon (man of vrouw) Ik ontmoette mijn vrouw uit Isaan in de trein en was gecharmeerd door het karakter van haar moeder een typische hardwerkende en zorgende Isaanse vrouw die helaas veel te vroeg overleed aan kanker ondanks door mij betaalde opnames in dure particuliere ziekenhuizen. Mijn vrouw die in NL vier MBO opleidingen gevolgd heeft lijkt helaas meer op haar vader…altijd op zoek naar geld voor dingen die niet tot de eerste en tweede en derde levensbehoeften behoren. Ze wil nu vrij en gelukkig zijn
  We hebben een dochter van 7 waarvoor ik altijd al zorg en die na de scheiding ook bij mij zal wonen. De moeder heeft het druk met uitgaan etc. We zijn in Thailand getrouwd maar scheiden in NL kwestie van haar dure advocaat die ruim betaald kan worden van de NL verdeling van gemeenschap van goederen. Door mij in 30 jaar gespaard en bedoeld om een huis in Amsterdam van te kopen zodat onze dochter in Amsterdam kan blijven wonen en studeren.
  Get out while you can…is mijn advies aan Henk

 33. Chander zegt op

  Beste Henk,

  Denk je heus wel dat een verliefdheid eeuwig zal bestaan?
  Op korte- of lange termijn gaat dat zeker over.
  Als dat zover is, ga je dan toch verder met haar?
  Ik ben zeer benieuwd.

  Mijn advies is ga eens snuffelen op Thaise datingsites, dan zal je merken dat jouw huidige verliefdheid snel gaat afbrokkelen.

  Succes,

  Chander

 34. Léon zegt op

  Beste Henk,
  Je wilt kennelijk graag de -overduidelijke- conclusie van anderen horen: stop ermee! Ze is kennelijk heel goed in haar vak: het op allerlei manieren behagen van mannen, tegen vergoeding. Prostitutie is toch gewoon een rollenspel, waarbij zij je laat geloven dat je lief en knap, goed in bed etc bent, en jij haar daarvoor betaalt? Dat heeft niets met (wederzijdse) liefde te maken. Ze lijkt me happy met haar leven en ze zal dat echt niet willen veranderen. En haar karakter veranderen? Vergeet het. Zie haar niet als slachtoffer van haar cultuur.
  Accepteer je verlies en zoek een (Thaise) vrouw om van te houden. Er zijn er genoeg (lief en knap) die precies hetzelfde zoeken as jij: liefde, trouw en geborgenheid.
  Succes

 35. Dennis zegt op

  Negeer de tip van Gerrit aub. Ik adviseer je niet om op Thaifriendly een Thaise dame te ontmoeten, tenzij je weer hetzelfde soort vrouw wilt, het soort dat je financieel leeg pompt — in daglicht, voor je ogen, het soort dat beschreven wordt. Op die site is 95% wolven in een schapen kleding.

 36. ron zegt op

  1. laat zo die handel
  2. Wil je toch verder neem een gemeenschappelijke rekening waar jij en zij wat opzet daar moet het mee. Is er een gat in de hand stop je en heb je jezelf beschermd voor erger.
  Dit is een afspraak die ik zelf ook gemaakt heb. je kan misschien wel eens gek zijn maar niet gekker en zeker niet de gekste zijn.

  Uiteindelijk is zij niet de enige maar er zijn er meerdere. Laat nooit echt voelen haar waard want dat kan ze uitspelen en sta jij zwak.

  Op thaifriendly iets zoeken? Niet doen 5% is betrouwbaar. In Thailand is het een competitie tussen die meiden. Zij een farang, ik ook. Zij een mooi huis, ik ook. Zij een auto, ik ook. Het aanzien is voor hun uiterst belangrijk. Gezichtverlies mijden ze als de pest.

  Zeg dat je niet rijk bent en laat niets vermoeden. Wat betreft een mogelijke “sin sod” later, stuur dat maar naar de eeuwigheid.

  Zeg van bij het begin wat kan en zeker wat niet kan. Voor vele ben jij de kip met de gouden eieren maar laat ze zeker niet weghalen.

 37. Fransamsterdam zegt op

  Dat ze openlijk toegeeft dat ze er meerdere sponsors op nahoudt is wel over the limit om het op meer dan een seksuele of vriendschappelijke relatie te houden.
  Maar ja, als je dat zelfs nog positief uitlegt (‘ze is zo eerlijk’) heb ik ernstige twijfels of je nog te redden bent.
  Ideale vrouw om helemaal op leeg te lopen.
  Heb niet de illusie dat ze erop zit te wachten dat jij haar jouw normen en waarden gaat bijbrengen.
  Laat haar in haar eigen waarde.

 38. fernand zegt op

  wat iedereen hierboven je vertelt zal je moeilijk geloven,simpelweg omdat je verliefd bent,
  en verliefde mannen doen soms de domste dingen,ook al spelen ze de helft of heel hun fortuin kwijt aan een vrouw waar ze heel hun leven voor gewerkt hebben.
  Zelfs al waarschuwen 1000 mensen je via deze site en elders,je weet zelf dat het enkel en alleen om geld draait,ze heeft anderen gebruikt,gebruikt Nu jou en je bent zeker d e laatste niet.
  Laat je verstand niet tot in je slinger zakken en het helpt je geen zier als je je hart open stelt,integendeel,dan gaan ze je nog meer uitbuiten.
  Is e r dan maar 1 vrouw in Thailand waar je verliefd kan op vallen?
  Neem eens een vakantie voor enkele weken/maanden en het hoeft echt niet Thailand te zijn,want ja een Farang wordt hoodzakelijk gebruikt om hun financieele doelen te sponseren in Thailand.

 39. Piet zegt op

  Als je zo erg verliefd bent blijf je ze gewoon steunen en wacht tot ze 60 is en al haar andere vriendjes haar gedump hebben ..dan heeft ze alleen jou nog maar als steun en toeverlaat..and you live happily ever after
  Piet

 40. Willemfoekens zegt op

  Een kennis van mij is door een Thaise vrouw finaal uitgekleed,heeft al zijn geld daar heen gebracht
  en de verliefdheid is over

 41. Khun Peter zegt op

  Verlief op een illusie? Of geloof je wat je wilt geloven? Hou de relatie zakelijk. Gewoon een WOP relatie en wat geld op het nachtkastje achterlaten, zij blij en jij aan je trekken gekomen.

 42. Fransamsterdam zegt op

  Op Thaifriendly.com tref je een uiterst gemeleerd publiek aan. Dat 95% geen goede bedoelingen zou hebben is volkomen uit de lucht gegrepen. Wel is met name in de toeristische gebieden een niet onbelangrijk deel van de dames – tevens – werkzaam in de seksindustrie.
  Het is voor velen evenwel een mogelijkheid om zónder deze sector te betreden een farang aan de haak te slaan, wat volgens de Thaise normen en waarden overigens beslist niet uitsluit dat voor een kennismakingsbijeenkomst enige financiële ondersteuning op prijs wordt gesteld.

 43. Arjan zegt op

  Een thaise of een Europese vrouw wat is het verschil?
  overal lopen rotte appels tussen, en bij mannen niet anders!
  je moet gewoon wat geluk hebben dat je iemand vind die bij je past.
  het zal ook aan jezelf liggen Hoe de ander reageert

  Succes d’r mit niemand is perfect

 44. David zegt op

  Helaas ben je een van de velen Henk, die het alsnog goed menen.
  Maar het gros van deze prinsen komen teleurgesteld uit het verhaal.
  Je zult gepluimd worden, en ook al neem je dat voor lief. Je gaat er vroeg of laat mentaal toch onder door.
  In deze situatie is er maar een grote verliezer, de vraag is alleen wanneer je dat neemt: nu of later.
  Let ook op ivm ziektes en geweldpleging of psychische mishandeling.

 45. Wim Penning zegt op

  Open je ogen, Liefde maakt blind.je kent deze waarhijd toch wel?
  En ik neem aan dat jij jezelf kunt uitkleden laat dat niet door een vrouw doen!!!!!!!

  Er zijn zoveel goede Thaise vrouwen ga maar eens kijken in Thailand, en doe het rustig aan maak eerst vriendschap en loop niet met je geld te koop houd je arm dan kom je de goeie wel tegen.
  Succes

 46. petra zegt op

  Beste ,

  Er is een heel goed boek op de markt , geschreven door een meisje uit de Isaan.
  Gaat over hoe zij als 13 jarige in de bar-scene terecht kwam.
  Hierin staat ook heel veel over de thaise familie betrekkingen en ” loosing your face ”
  Om uw vriendin beter te begrijpen raad ik u aan dit eens te lezen.
  Titel is : Only 13 of in het duits : Nur 13.
  Verkrijgbaar ( of te bestellen ) bij elke goede boekhandel in Nederland en Belgie.

  Succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website