Beste lezers,

Ik ben van plan om dit jaar voor een 4 tal maanden naar Thailand (Chiang Mai) te gaan. Dus ik moet mijn visum na 89 dagen verlengen.

Dit zou ik kunnen doen bij de immigratiedienst in Chiang Mai (als de abtenaren dit willen doen). Of ik mag ook over land Thailand verlaten en terugkeren? Dit zou ik dan doen in Mae Sai, grenspost Thailand/Myamar.

Heeft er iemand ervaring met één van deze twee mogelijkheden, en hoe zij (kunnen) verlopen?

Dank bij voorbaat.

Eddy

Reactie van Ronny Mergits (mede-auteur van het dossier over visa voor Thailand):
“Normaal dient iemand het land te verlaten om een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen te bekomen. Anderzijds verneem ik ook wel eens dat iemand die in het bezit is van een multiple entry, zijn stempel ook wel eens krijgt bij het immigratiekantoor zonder dat hij daarvoor het land moet verlaten. Of immigratie Chiang Mai dit ook doet weet ik niet, maar hou er rekening mee dat het niet de normale manier van werken is. Indien u echter een stempel krijgt bent u wel in orde natuurlijk want die stempel is wel wettelijk. Verder heb ik geen ervaringen met Immigratie Chiang Mai of grenspost Mae Sai.
Tip – Wacht niet tot de laatste dag, je weet nooit wat er die dag gebeurt of hoe je je voelt.”

Lees voor vragen over een visum voor Thailand ons visum-dossier.

5 reacties op “Lezersvraag: Verlenging van een Non Immigrant Visum “O” Multiply entry”

 1. Erik de Werk zegt op

  Dag Eddy,
  Je moet in Nederland een 2x entry touristvisum regelen. Dat is 2 x 60 dagen. Na de eerste 60 dagen even de grens over wippen en na de 2e 60 dagen ga je met het vliegtuig Thailand weer uit. Simpel toch?

 2. compuding zegt op

  Ik ben al 2 keer bij die grenspost op Mae Sai geweest.
  Je moet daar eerst bij de douane in Thailand uitschrijven dan loop je de brug over (500 meter en terug) en meld je bij de douane van Birma, zij vragen je of je een paar dagen wil verblijven of alleen een stempel. Ik heb alleen een stempel gevraag, heb 500 bath betaald en teruggelopen. vervolgens weer bij de douane in Thailand melden en je krijgt dan weer 90 of 30 dagen. Er zijn ook Thaise chauffeurs die aanbieden om je te brengen naar Birma, maar wel stevig onderhandelen over de prijs.

  Je hoeft niet in de rij van de Birmeesen te gaan staan je word gelijk geholpen als farang.

  Veel succes compuding

  • Eddy Van den Nieuwenhof zegt op

   Bedankt voor de zeer nuttige inlichtingen over het praktisch verloop aan de grensposten en de kostprijs.

 3. eddy de cooman zegt op

  Beste Eddy,

  de normale procedure :

  u vraagt bij de Thaise ambassade een Non Immigrant O multiple entries aan . Dan bent u goed voor 90 dagen … U gaat de grens over en komt terug Thailad binnen …. U heeft opnieuw 90 dagen . Maak daar geen “Visarun” , in de werkeijke betekenis van het woord “run”, van … Doe dat rustig en beschouw het als een gezellig dagje uit . De grenspost welke U aangeeft ken ik niet, maar aan de meeste grensposten is er wel iets te zien .Probeer niet op de rand van het legale te balanceren . Zoals in de vorige repliek : doe het alleszins een weekje voor je visum vervalt, hier in Thailand weet je nooit !!!
  Groeten,
  eddy

  • Eddy Van den Nieuwenhof zegt op

   Beste naamgenoot

   Bedankt voor de goede en ont stressende raad,
   Gelukkig staat het woord “RUN” niet in mijn woordenboek als ik in Thailand ben.
   Als je lekker op tijd gaat, moet je niet “RUNNEN” en kan je gewoon genieten.
   Groetjes

   EDDY


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website