Beste lezers,

Na het lezen van de antwoorden in verband met invoerrechten van je meubilair, wil ik toch even raad en daad vragen aan de geroutineerde bloggers op dit forum. Ik lees dit forum reeds 3 jaar. Ben getrouwd met een in Thailand geboren Thaise vrouw van 40 jaar oud met een nederlands paspoort.

Ikzelf ben 57 jaar en een knappe Belg ;-). grond en huis worden verkocht en we immigreren begin volgend jaar (als alles goed mee zit) naar Thailand. Ik koop er een huis (Hua Hin) en gaan wat genieten van het leven.

Via Windmill Forwarding zou de verhuis geregend worden in een container. Alle huisraad en meubels die we er gaan gebruiken gaan mee. Tot hiertoe geen probleem. Maar wat ook mee moet dat zijn: 3800 cd’s, 2200 LP’s, 12000 singles, 1800 dvd’s en een 450 tal muziekboeken. Volgens Windmill zou dat geen probleem zijn…. but I wonder…… ??? Als ik er een 25.000 baht voor moet betalen, graag! Dan zou dat zeer goedkoop zijn, maar ik vraag het me toch een beetje af of ik niet voor een grote verrassing kom te staan?

Het zijn allemaal tweedehands stukken ofwel nieuw door mij gekocht, maar het is louter prive bezit.

Goede raad is hier zeer duur denk ik……

Groet,

Andre (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Lezersvraag: Wordt het verhuizen van mijn muziekcollectie naar Thailand niet te duur?”

 1. Jan zegt op

  Ik zou zeggen…ga als de weerlicht al die muziek rippen en converteren…zet het op een snelle HD met grote opslagaspaciteit en steek deze in de handbagage ..KLAAR IS KEES!

  • Francois Nang Lae zegt op

   Als de weerlicht: 3800 cd’s, 2200 LP’s, 12000 singles, 1800 dvd’s. Daar is Kees voorlopig nog niet mee klaar. Ik schat dat André dan over een jaar of 5 eens aan verhuizen kan gaan denken 🙂

   Bovendien gaat het als verzamelaar niet alleen maar om de muziek, maar ook om de dragers, hoezen en alles wat er verder omheen zit.

   Wij hebben onze verhuizing door Windmill laten regelen en hun garantie dat er geen invoerrechten bovenop de geoffreerde kosten zouden komen zijn ze volledig nagekomen. Maar ik moet wel toevoegen dat we maar een paar kuub hadden, vooral boeken en art supplies. Ik zou adviseren om Windmill te vragen schriftelijk te bevestigen dat hun tarief inclusief invoerheffingen is.

   • André zegt op

    Dank u Francois !! Ik ga dat tevens eens opnieuw aankaarten bij Windmill Forwarding. Iemand ook een idee hoe ik dat het best stockeer. Thailand is een zeer vochtig land en er is toch heel wat papier bij bemoeid. Eén grote kamer met airco in en daar bovenop waarschijnlijk een vochtregelaar. Is er misschien iemand met een boekencollectie die ook hier ervaring mee heeft ???

   • Jan zegt op

    Die 3800 cd’s en 1800 dvd’s hoeven echt niet in real time geript te worden …daar zijn prima programma’s voor . Wat kwaliteit betreft….je kunt de bitrate instellen bij conversie naar MP3 of converteren naar flac indeling. Knap iemand die het verschil hoort.
    Natuurlijk is de beleving van het product zoals albumhoes..tekstboekje etc anders dan een digitaal bestan

  • André zegt op

   Dag Jan, Dit is mijn hobby en een deelook wat tijdverdrijf in Thailand. De singles worden tevens gebruikt op de jukebox (die ook nog mee moet). Analoog kost dat te veel tijd en de cds/dvd’s zijn niet allemaal kopieerbaar. En vele cd’s zijn vergezeld met een boekje van 24/32 bladzijden. Dit is een verzameling , die opgebouwd is in 45 jaar . Dit draait niet alleen om de muziek maar ook om de geluidsdrager. Je zegt toch ook niet tegen een antiqair of een schilderijen verzamelaar : trek er een foto van en digitaliseer het. Ik vraag raad over de verhuis ervan.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Alleen de LP’s en singles zijn volgens een klein rekensommetje al goed voor 2250 uur. En die zul je toch echt op de normale snelheid moeten digitaliseren. Dat zijn 281 werkdagen van 8 uur. En dan is Kees nog lang niet klaar!

  • André zegt op

   Dag Frans,
   Zo is het en gedigitaliseert klinkt een lp en/of single niet hetzelfde hoor.

 3. Eric zegt op

  Beste Andre
  hoeveel kubiek meter is dat ?
  Had je al een prijsindicatie, wij gaan iets later ( 2019 ) naar Cha Am.
  alvast bedankt
  Eric

  • André zegt op

   Dag Eric,
   Dit komt uit de prijsopgaaf van 02/2016 van Windmill Forwarding. Alles ingepakt en uitgepakt van deur tot deur. Twee prijzen : 1/ De hele verzameling en gedeeltelijke huisraad en meubels; 2/ De hele verzameling en bijna de hele huisraad.
   1/ 28m³ = 5800€ ; 2/ 58m³ = 8600€ ; meerprijs aan 100€ per m³.
   Niet inbegrepen was : Meervolume, verzekeringen, opslag, scan-/ inspectiekosten, demurrage kosten, invoerrechten, parkeervergunning, afhalen en afleveren boven de tweede etage, loopafstand langer dan 25 meter op het laad en los adres, shuttleservice, maatkisten, verhuislift, uitpakken van de verhuisdozen,ophangen van schilderijen, klokken e.d., Staking-en oorlogsrisico.

   En die invoerrechten spelen me nu parten en vandaar deze vraag op de blog.
   Persoonlijk vind ik dat eveneens een hoog bedrag, maar je wil niet weten wat de waarde is van de hele verzameling. De prjsopgaaf heeft Chonburi als aankomst genomen, maar dat wordt uiteindelijk Hua Hin.
   Groetjes
   André

   • Fransamsterdam zegt op

    ‘Je wilt niet weten wat de waarde is van de hele verzameling.’
    Afgezien van eventuele topstukken waar vraag naar is levert zoiets nauwelijks wat op.
    Het kan voor u een hoge persoonlijke waarde vertegenwoordigen, maar zet die partij nou eens op marktplaats of ebay en laat de mensen bieden.
    Je raakt het aan de straatstenen nog niet kwijt, voorspel ik u.

 4. Peter Bot zegt op

  Beste Andre, Ik ben 17 jaar geleden verhuisd uit Nederland naar Thailand en ook uitgeschreven uit Nederland. Ik heb een erkende verhuizer mijn kleine hoeveelheid spullen (10 Kuub) laten vervoeren van
  “door to door” er is dan een Thaise regel dat men 1X je huisraad zonder invoerrechten mag inklaren en ik kreeg vooraf transport opgaaf.
  Informeer dit eens, misschien geld deze regel nog?
  Veel succes.
  Peter Bot.

 5. Sjaak S zegt op

  Ik heb mijn muziek jaren geleden gedigitaliseerd. Ik deed er zo’n drie jaar over. Dit deed ik toen om de eenvoudige reden dat ik mijn muziek overal bij me wilde hebben.
  Waar ik nu wel reuze spijt van heb, is ondanks dat ik ze bijna nooit draaide, ik mijn hele LP verzameling heb weggegeven. Mijn eerste impuls was ook in die geest van, wat moet je met die rotzooi.
  Nee, ik kan geen oplossing bieden, maar ik hoop dat je iemand vindt die jou een goede prijs geeft en dat je spullen in goede gezondheid in Thailand aankomen.

 6. Koen Olie zegt op

  Misschien ook belangrijk naderhand, houd er rekening mee dat het Thaise klimaat zeer onvriendelijk is voor dit soort verzamelingen, zeker het papier gedeelte (schimmel, insecten, etc.)…!
  Ik vond zelfs een keer een complete mieren kolonie in een van mijn vdo cassettes!
  Mijn boeken verzameling heeft behoorlijk te leiden gehad door de jaren heen, de cd collectie begint hier en daar van die bruine vlekjes in de boekjes te krijgen…
  Het beste is om een dergelijke waardevolle collectie in een continue airconditioned kamer te bewaren.
  Succes!

 7. Simon Deun zegt op

  Ook ik heb een (kleinere) verzameling cd’s en dvd’ ,tevens veel boeken, door Windmail naar thailand laten verschepen. Alles met andere persoonlijke spullen,zo’n 7 a 8 kubieke meter. Keurig gedaan en zonder 1 bath of euro extra kosten. Dit was in 2010. M.vr.gr. Simon Deun

 8. Gijsbertus van Uden zegt op

  Een 3-tal jaren geleden heb ik zo’n 8 m3 via Windmill van België naar Thailand laten vervoeren. Dit tot volledige tevredenheid trouwens. Wel werden de documenten opgemaakt op naam van mijn Thaise vrouw. Werd ingelicht dat er dan geen invoerrechten verschuldigt waren. En inderdaad, hebben geen baht dienen te betalen, en tevens was er geen enkele verpakking in de haven van Bangkok opengemaakt. Er waren ook LP’s, singles, CD’s en DVD’s bij, maar niet al te veel…

 9. Ton Egbers zegt op

  Woon in Indonesie, ook warm en vochtig. Snap de wens om alles fysiek te verhuizen en als zodanige verzameling te behouden. Voor behouden: Hecht veel waarde aan het super relevante antwoord van Koen Olie! Ook muizen beginnen aan LP hoezen en gaan in t ahterste hoekje zitten van (bv) 20 ronde platen in 20 vierkante hoezen. CD’s die in NL geen vlekje vertonen daar waar de informative zit na 25 jaar, zijn hier soms niet meer te spelen na 5.Aparte ruimte, koud en droog houden!

 10. Jack zegt op

  Beste André,

  Een simpel eenvoudig premium abonnementje bij spotify is misschien de ultieme oplossing…geen gezeul & gesleur…goedkoop….up to date met nieuwe muziek & ook alles werkelijk “alles” uit de oude doos… hifi quality….en vooral oeverloze,eindeloze mooie muziek van alle mogelijke & onmogelijke genres!

  Veel succes toegewenst & geniet van het “Amazing Thailand”….

  Jack

  Muziek is de enige taal die alle wezens begrijpen :-))

 11. john zoet zegt op

  een advies
  laat de verhuizing op de Thaise naam van je vrouw uitvoeren en blijf zelf uit het zicht.
  als zij voorgoed na Thailand terug komt zijn er geen invoerrechten.
  zo gauw de douane een farang ruikt of ziet moet de kassa klinken.
  ik denk dat dit de goedkoopste oplossing is

 12. Nelly zegt op

  Wij hebben in 2011 een Grote container laten overkomen naar Bangkok en hebben helemaal geen invoerrechten hoeven betalen. Wel een beetje smeergeld bij de douane omdat we 3 TVs hadden en dan hoefden ze ook de hele container niet te controleren. Je moet alleen minimaal 1 jaar in Thailand blijven.
  Ik weet echter niet hoe het zit met verzamelobjecten.
  wij hebben toen ruim 8000 euro betaald van Frankrijk via rotterdam naar Bangkok. incl. Verzekering.
  #dit was incl. inpakken breekbare dingen en meubelen. kleding e.d. hebben we zelf gedaan.
  Ze hebben 3 dagen ingepakt en 2 dagen uitgepakt.

 13. Henk zegt op

  Ga eens shoppen bij de forwarders in Rotterdam.
  De prijs van een container verzending is per m³ laag.
  Zeker als je een volle container verzend.
  Ze kunnen alles regelen inclusief inklaring.
  Prijzen van 8000 euro lijkt mij erg hoog.
  We hebben o.a containers vanuit China op deze manier geregeld.
  Kosten all Inn.

  • Nok zegt op

   Beste Henk, heb je een naam, website of andere contactgegevens van transporteurs zoals door jou bedoeld, zeg maar vanuit Nederland naar Thailand? Alvast dank

  • Nelly zegt op

   die 8000 was wel incl. inpakken. die mensen hebben 3 dagen staan inpakken in frankrijk en zijn toen vervolgens helemaal van Frankrijk naar Rotterdam gereden.
   Er was ook een flink bedrag aan verzekering in deze prjs . Als je dan nog rekent dat ze 2 dagen nodig hadden in Bangkok, kan je niet meer spreken van alleen een containertransport

 14. DD zegt op

  Ik heb via Windmill 18 M3 verscheept naar Thailand Pattaya. Wel zelf aangeleverd goed verpakt in Den Haag. Kosten 2700 euro. Ik zou zeker kiezen voor Windmill, is iets duurder dan andere partijen maar zij nemen de inklaring enz opzich. Dus geen enkel discussie gewoon op adres afgeleverd.

  Mocht je zelf een container verschepen dat kost totaal ook ongeveer 3000 euro maar dan kan je natuurlijk veel meer M3 kwijt. Wel ben je dan zelf overgeleverd aan de grillen van de Thaise Douane.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website