Beste lezers,

Vele zorgen worden geuit omtrent de waarde van de Euro t.o.v de Baht. Ook de levensmiddelen worden steeds duurder in Thailand. Wat ik graag zou willen weten is wat is de kosten verhouding levensmiddelen tussen Nederland en Thailand zijn.

Ik ben al 17 jaar geleden vertrokken uit Nederland en heb geen idee wat de levensmiddelen kosten? Lezers die hier en om de zoveel tijd in Nederland wonen kunnen dit misschien het best beantwoorden. Uitgaan naar een restaurant even buiten beschouwing laten.

Ligt deze verhouding ook in lijn met wat men in Nederland en in Thailand verdient?

Met vriendelijk groet,

Reint


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “Lezersvraag: Verhouding kosten levensmiddelen Nederland – Thailand?”

 1. riekie zegt op

  Je kunt hier nog steeds goedkoper eten dan in nederland mits dat je niet alle farangproduckten wil eten zoals,kaas,kroketten ,zoute haring etc etc dat is hier ook erg duur groenten zijn stukken goedkoper en vis en vlees dan in nederland.
  En natuurlijk moet het hier goedkoper zijn anders kan de thai niet meer leven voor hun word het levensonderhoud nu steeds duurder met alle prijsverhogingen iedere keer dus veel thaien redden het niet met hun inkomsten meer

 2. jasper zegt op

  De prijzen van vlees en vis zijn -zeker als je het op kwaliteit vergelijkt- gelijk aan die van Nederland. Er is zoiets als een wereldprijs voor de diverse producten: Als het in Thailand veel goedkoper was kocht Nederland hier wel in bulk in. Ik moet er wel bij zeggen dat ik uit Amsterdam kom, waar het stikt van de kiloknallers op het gebied van vlees. Dat is echter GELIJK aan de bioindustriekwaliteit uit Thailand!
  Wat mij wel opvalt is dat verschillende onderdelen (vakenshaasjes b.v.) wat goedkoper zijn geprijsd, maar dat is meer te verklaren omdat de Thai meer van vet houdt.
  Ik koop wel b.v. grote garnalen uit ZEE, vers, goedkoper dan in Nederland, maar ja, dat is een lokaal product en ik woon nu eenmaal direct aan de golf van Thailand. Overigens is de vis in Ijmuiden ook goedkoop als je die direct aan de haven koopt!
  Groenten kosten hetzelfde, behalve de kruiderijen: die zijn in Nederland in verhouding erg duur, omdat ze vers worden ingevlogen hiervandaan. Fruit is hier in Thailand echter meestal duurder.
  Al met al zou ik zeggen: Hier in Thailand met slechte (want alles bespoten,kunstmest en zelfs formaldehyde!) kwaliteit een fractie goedkoper mischien dan in Amsterdam, maar het mag geen naam hebben.
  Enige echte winst die je hier boekt is dat je geen achterlijke bedragen voor het waterschap, houderschapbelasting, vuilnisbijdrage, OZB belasting etc. hoeft te betalen, en vaak een wat goedkopere huur (als je uit Pattaya, Bangkok en Puhket wegblijft).
  Maar het belangrijkste: Hier schijnt de zon!

  • lung addie zegt op

   Beste Jasper,

   ik weet niet waar U gaat shoppen en of U zelf wel gaat shoppen, zowel in Nederland als in Thailand. Wat de prijzen van groenten, fruit, vis en vlees aangaat zitten die wel VER onder de prijzen van, zowel in Nederland als in Belgie. Zou eens willen weten waar je in Nederland varkensvlees aan 120THB/kg, rundsvlees aan 280THB/kg; groenten zoals Chinese kool aan 15thB/stuk enz enz … kan kopen? Als je lokaal gaat, niet in de grote toeristische centra, dan ben ik meestal gewoon verbaasd over de lage prijzen van de etenswaren. Ik kook meestal elke dag zelf, ben single en stuur geen Thaise madam op pad, doe mijn inkopen zelf, dus weet wat ik koop en wat ik betaal.
   Lung addie

 3. Sjaak S zegt op

  Naar verhouding zijn de levensmiddelen hier goedkoper dan in Nederland, behalve, net zoals mijn voorganger al schreef, je naar “typisch” Nederlandse producten zoekt.
  Vlees, vis en gevogelte is hier stukken goedkoper. Ook groente kan veel goedkoper zijn. Alle importproducten ofwel niet inheemse producten kunnen een stuk duurder zijn. Paprika is hier bijvoorbeeld erg duur. Ook aardbeien, appels, peren en kersen zijn peperduur. Daarentegen zijn de lokale vruchten veel goedkoper en wanneer je in je tuin een papaya, bananen en mangoboom hebt, heb je meer fruit dan je op kunt eten en dat bijna gratis.
  Pastasoorten zijn duurder. Brood is naar verhouding duur. Niet het bruinbrood zoals wij dat in Nederland kennen… dat is zelfs goedkoper. Maar Duits brood en broodjes zijn wel duur hier.
  Voor een liter melk betaal je hier 42 baht en soms wel meer. Vruchtsappen tussen de 45 en 80 baht of meer – soms wel over de 100 baht per liter. Het hangt van het merk af en ook waar je de sap koopt.
  Müsli is vrij prijzig. Tesco heeft een eigen merk dat dan wel weer goedkoper is en best wel te eten is.
  Bij Tesco kun je afgepakte salade kopen voor 39 baht. Te veel om in één keer op te eten. Maar ook niet lekker genoeg om iedere keer te kopen. Een saladebar is dan wel duurder, maar je kunt variëren. Vergeleken met Nederland nog steeds een stuk goedkoper.
  Shampoo en tandpasta is volgens mij goedkoper.

  De verhoudingen hangen af met wie je het vergelijkt. Er wordt hier op Thailandblog bijna altijd gekeken naar Thais die het minimum verdienen en naar Nederlanders die stukken meer verdienen. Een slechte vergelijking, want met 9000 baht per maand, mogen wij hier niet eens wonen en kun je ook inkopen in supermarkten vergeten.
  Mijn vriendin koopt vaak op de markt en wij hebben intussen al onze eigen groente uit de tuin (onbespoten)… in ieder geval is het op de markt voor Thais veel goedkoper dan een Tesco, Big C of welke supermarkt dan ook. Daar gaan meestal de beter verdienende inkopen.

  Drank is hier weer veel duurder (wat wijn en sterkere import alcohol betreft dan). Bier vind ik niet zo duur, maar dat drink ik nauwelijks. Af en toe koop ik een Chinese pruimenwijn in Tesco. Wat er allemaal inzit, wil ik niet weten, maar hij smaakt lekker: niet te zoet en niet te zwaar en dat voor 99 Baht!
  Normaal beginnen de prijzen bij wijn rond de 250 baht (goedkope tafelwijn) … Ik denk dat je hier zowat het dubbele van wat je in Nederland betaalt voor een wijn.

  Al met al nog steeds geen belemmering om het hier je niet goed te laten gaan!

 4. BA zegt op

  Moet zeggen dat ik het niet op elke baht / euro natel maar tot zover heb ik het idee dat de kosten een beetje om het even zijn, bepaalde import producten zijn wel duurder als in Nederland. Het valt en staat echt met wat je koopt. Aan de andere kant als je bijvoorbeeld van de lokale markt eet dan is het weer spotgoedkoop.

  Als ik naar de Big C ga voor wat basisdingen voor de week, dan ben ben ik meestal 1000-2000 baht kwijt, beetje afhankelijk van. Dat zijn bedragen die ik in Nederland ook kwijt was voor boodschappen.

  Dan gaat het meestal om wat simpele dingen zoals brood, kaas, beleg, koffie, suiker, schoonmaakmiddel, wat verzorgingsproducten enz. Soms wat vlees voor de BBQ.

  Verschil met Nederland was dat mijn avondeten ook bij de boodschappen in zat, en hier eet ik eigenlijk elke dag buiten de deur, enkele keer thuis BBQen of iets in die geest.

  Kwaliteit van bijvoorbeeld Kaas, brood en beleg is in Nederland wel fors beter tov wat je hier koopt.

  Dus duurder of goedkoper als in Nederland, afhankelijk van wat en waar je het koopt. Als je wilt leven en koken zoals in Nederland dan ben je wel duurder uit. Pas je je een beetje aan aan de lokale gebruiken dan is het om het even of zelfs goedkoper.

 5. Khun Peter zegt op

  Op de markt in Thailand is groente, fruit, vis en vlees wel goedkoop. Ga je echter naar Tesco of Big C dan betaal je veel meer dan in Nederland is mijn ervaring.

 6. Erik bkk zegt op

  Ik kan alleen afgaan op wat ik hoor van mijn Thaise vrouw en Bangkok vergelijken met Amsterdam wat betreft het kopen van farang food.
  Volgens haar is overall Albert H. goedkoper dan bv. Foodland of Tops. Dat wordt nog sterker in andere goedkopere supermarkten in Asd. Ga je in Bkk naar de markt dan ben je weer goedkoper uit voor wat je er kan vinden maar je kan er niet alles krijgen. Omgekeerd ga je naar de markt in Asd dan kan je er alles vinden en is het ook weer goedkoper dan Albert H. of andere supers.
  Wil je thais koken in Asd dan kan je alles vinden in de omgeving van de Nieuwmarkt en Zeedijk maar overall alles duurder dan in Bkk.
  De huidige slechte koers van de euro/bht zal de verschillen voor nederland alleen maar gunstiger maken.

 7. Freddy zegt op

  Niemand kan daar antwoord op geven, daar dit strikt persoonlijk is wat je alle dagen nodig hebt om te leven, leef je als de Thais dan is het leven wel stukken goedkoper, wil je koken zoals in Belgie en Nederland maakt het dan zelf uit, maak lijstje wat je normal alle dagen nodig hebt, en vergelijk de prijzen met Belgie of Nederland, Heb ik ook gedaan en kwam wel tot de conclusive dat het leven “voor Mij” meer dan 50 % duurder is dan Belgie of Nederland op gebied van eten. (uiteraard geen Restaurants)

 8. Dick CM zegt op

  Het is net hoe je het bekijkt ,in Nederland is het fruit en groeten in oogsttijd veel goedkoper dan in Thailand,bier ,melk blikgroeten,Dove douce en creme Nivea enz.. is duurder(alles wordt ingevoerd) een pot appelmoes Thailand 135 Bath Nederland (Hak) 89 cent Spruitjes ingevroren zak 205 Thbt (heel lekker)Nederland 1 euro de chocolade Thailand veel duurder

 9. Christiaan H zegt op

  Een jaar geleden zijn wij Tesco Lotus en Big C in een toeristenplaats gaan mijden en gaan sindsdien naar Tesco Lotus en Big C in een gebied met 95% Thaise klanten. Het assortiment is minder ruim dan in toeristenplaatsen, maar over het algemeen wat goedkoper en vooral gezelliger.
  Wij kopen vrijwel uitsluitend Thaise levensmiddelen. Als wij eens Westers willen eten, gaan wij meestal even naar de Makro, maar dat gebeurt zelden.

 10. Eugenio zegt op

  Thaise supermarkten zijn momenteel al duurder.
  http://www.expatistan.com/cost-of-living/comparison/rotterdam/pattaya

  Als je of “food” klikt dan zie je dat hier Thailand nog maar slechts 11% goedkoper is.
  Haal je het “eten buiten de deur” eruit dan blijkt Thailand ineens een stuk duurder te zijn.
  (De rode getallen rechts staan in dit voorbeeld voor een duurder Pattaya in vergelijking met Rotterdam)
  Opvallend zijn de hogere bier en wijn prijzen.

  • Eugenio zegt op

   Beste Reint,
   Ik had je eigenlijk geen goed antwoord gegeven op je vraag.
   Hierbij de prijzen van AH. ( Er zijn supermarkten die 15% goedkoper zijn)
   http://www.ah.nl/producten

 11. Eric Donkaew zegt op

  Als je het allemaal zo precies mogelijk wilt weten: http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Netherlands&country2=Thailand&city1=Amsterdam&city2=Pattaya

  Vergeleken wordt dan het prijsverschil tussen Amsterdam en Pattaya.

  Je kunt ook Amsterdam met Bangkok vergelijken: http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Netherlands&country2=Thailand&city1=Amsterdam&city2=Bangkok
  En DAAR zien we inderdaad dat de prijzen in de supermarkten in Bangkok iets hoger liggen.

  Interessant is ook http://www.numbeo.com/cost-of-living/rankings_by_country.jsp met een ranglijst naar land. (100 = New York).

 12. rene23 zegt op

  Op “mijn” eiland Koh Jum moet alles van het vaste land komen per boot en drinkwater is hier erg duur.
  Voor 5 liter betaal ik 50 THB, daar krijg ik in NL een paar duizend liter voor.
  Wijn is ook peperduur en van slechte kwaliteit, maar toch eten we elke dag “buiten de deur”.

  • lung addie zegt op

   Beste Rene,

   prijzen op een eiland kan en mag je niet vergelijken met prijzen op het vaste land.
   Er zit waarschijnlijk wel een foutje in je berekening van drinkwater : 50THB of laat zeggen 1.5 Euro dat je daar in Nederland een PAAR DUIZEND liter drinkwater voor hebt??? Een paar duizend druppels zal zeker beter zijn.
   Wijn VERSCHRIKKELIJK duur ? Voor Zuidafrikaanse wijn betaal ik +/- 900 THB voor 5 liter en die is best te drinken.
   Ja, een eilend bewonen kan romantisch zijn .

   Lung addie

   • jasper zegt op

    Addie,

    Zijn berekening klopt prima. Ik woon naast de Singha production plant, en betaal af poort 48 Thb. voor 6 flessen van 1,5 liter, dus in totaal 9 liter. We hebben het over DRINKwater hier. Het water geleverd in d 20 liter canisters voor 13 Thb is voor mij ondrinkbaar.
    Verder klopt het: In Nederland kost 1 liter GEWELDIG drinkwater zo’n 0,00002 ct. Onverlet het feit dat ik voor “vastrecht” in Amsterdam een vermogen aftik.

    De opmerking over wijn: Ik laat de uitspraak over ” best te drinken” voor wat hij is. Voor omgerekend 4,75 euro de liter is er in Nederland wel iets beters verkrijgbaar, laat staan in Suidafrika!

 13. Ruud zegt op

  Hallo mensen, ik heb 5 jaar in de Isaan gewoond en nu weer 2 jaar in Rotterdam, maar ik kan hier in Rotterdam, met inkopen op de markt AH en Lidl, met minder dan de helft rond komen dan in Thailand en dan eten we hier in Nederland voornamelijk Thais eten. Ik denk dat het sterk afhankelijk is van waar je inkoopt en wat je eet. Mijn advies voor Thailand, ga naar de markt en de Makro, dan kan je zoewel Thais als Europees koken voor een redelijke prijs. Mijn ervaring is Thais fruit is in Thailand goedkoper en Europees fruit in Nederland goedkoper, maar eigenlijk logisch. Het is zoals een van de eerdere schrijvers al verteld, In Nederland heb je te maken met veel hogere huurprijzen en veel belastingen, wat per saldo het leven in Nederland, zo’n 40% duurder maakt gerekend op een wisselkoers van 40 baht of hoger, bij de huidige koers is het verschil als je dus kleiner, voordeel huidige koers Als je inkomsten uit Thailand hebt, krijg je ineens veel meer Euro’s voor je geld.
  Overigens als je niet thuis eet, maar buiten de deur en denk dan aan de avondmarkten en de foodcentra bij de supermarkten en grote tankstations, dan is het voordeel in Thailand veel groter, In Nederland zijn de goedkoopste maaltijden toch al gauw 150 baht en hoger, en in Taihland kan je tussen de 40 en 100 Baht al een maaltijd kopen. Daar entegen, kan je in Nederland een kompleet ontbijt kopen voor 40 Baht, incl. koffie. Veel plezier.

  • Marc Breugelmans zegt op

   Volledig akkoord Ruud,
   Het grote profijt heb je met lage aankoopprijs/huur van je huis/condo , geen stookkosten , lage water/elektriciteitsfaktuur , goedkope diesel/benzine

 14. Henri zegt op

  grappig om te zien dat bijna alle, zoniet alle, farangs hier wel wonen maar ogenschijnlijk veel de etensgewoontes van NL aanhouden en dus ook de boodschappen die daar bij horen, wat uiteraard niet goedkoop is. het is mijn ervaring in Thailand en ook toen ik in India woonde dat er ontzettend veel lokaal eten voorhanden is en zeker veel goedkoper dan buitenlandse producten. Ik ga 2 a 3 keer per week naar een lokale markt voor alle groenten, fruit, vis, eieren etc en verbaas me bijna elke keer weer hoeveel ik krijg voor het weinige geld. hetzelfde geldt als ik uit eten ga, ik ga alleen naar lokale eettentjes, steetvendors (konkaai) en heb dan al voor 35-40 thb een maaltijd. uiteraard zijn er andere van 40 t/m 200 thb. wat ik maar wil aangeven is dat je kunt het altijd zo goedkoop en zo duur maken als je wilt. als ik naar tops ga voor een potje pindakaas ben ik ook vrij duur uit maar dat weet ik. When in Rome do like the romans do!
  Ik wens iedereen een prettig en gezond verblijf in Thailand. HH

 15. lekky zegt op

  Je moet echt thais eten want de rest is veel duurder hier dan in Nederland.kaas, bruinbrood, pindakaas.bockworsten, rundvlees, groentes, pizzas, zalm, koffie, afwastabletten,chocolade, boter,olijfolie. zeer duur.

 16. Rene Martin zegt op

  Als je naar de supermarkten in de buurt van de grote winkelcentra gaat dan betaal je de hoofdprijs en het is al eerder genoemd de markt is een stuk goedkoper. Dus het maakt wel uit waar je wat koopt. Uiteten gaan is een stuk goedkoper als je naar de reguliere eetplekken gaat maar ga je naar de duurdere restaurants dan betaal je ongeveer hetzelfde als in b.v. Amsterdam.. Zelf eet ik veel fruit en dat is voor mij goedkoper en lekkerder in Thailand.Uiteraard is het voor iedereen anders maar ik zelf betaal gemiddels voor alle producten die ik koop gemiddels evenveel als in Amsterdam. In Thailand kan je meer genieten van de zon en die is gratis…….

 17. colin de jong zegt op

  Helemaal waar mannen Thailand is erg duur geworden de afgelopen jaren. Maar we hebben een Minister van Economische zaken die verklaarde dat Thailand 75% goedkoper was. laat Henk Kamp hier dan is komen dat kan hij zien dat hij er faliekant naast zit. Welke economen hebben ze daar eigenlijk? Heb dan ook met succes de 50% korting aangevochten voor AWW en AWN uitkeringen bij het Europese Hof voor personen hier in Thailand woonachtig. Paniek in de tent want heb de laatste weken zeker 50 hulpverzoeken ontvangen voor geldleningen, omdat onze oudjes het niet meer trekken en velen noodgedwongen weer terug moeten, met alle extra kosten van dien.

 18. Nico zegt op

  Spruiten bij de Rimping Supermarkt hier in Chiang Mai 850 baht per kilo, witlof 1200 baht per kilo,witte of rode uien 450 baht per kilo.zulk soort zaken kopen we dus gewoon niet uit principe anders wordt het hier echt duurder dan in Nederland.
  Soms zijn er mooiere spruiten en nog biologisch ook voor 200 baht per kilo op een markt buitenaf. Yoghurt kost al gauw 115 baht per ltr. omgerekend. Ik koop hier 5 liter melk in de supermarkt voor 175 baht en maak mijn eigen yoghurt voor dus 35 baht per liter wat dan weer ongeveer gelijk is als in Nederland. Rauwe melk is ook te koop voor 20 baht/ltr. Rijstwafels kosten hier al snel richting 95 baht per pak hetgeen al snel 10 x zoveel is als in Nederland. Dan maar geen rijstwafels.Veel groenten van redelijk betrouwbare kwaliteit zijn hier verkrijgbaar bij de Royal Project winkel voor lagere prijzen dan in Nederland. Al met al moet je wel uitkijken en gewoon idioot geprijsde dingen laten liggen en ook veel buiten supermarkten om kopen om, met een mix van westerse en Thaise producten, met een ongeveer gelijk bedrag uit te komen. In die mix zitten dan wel heerlijke rijpe mango’s die in Nederland zelden echt lekker zijn.
  Voor echt goedkope levensmiddelen zoals bij een Aldi of Lidl hoef je niet in in Thailand te zijn. Veel te veel kleinschaligheid en importheffingen.

 19. lung addie zegt op

  Ik zal mijn reactie maar openen met de stelling dat voedingswaren in Thailand, vergeleken met in Belgie en dus ook in Nederland relatief GOEKOOP zijn. Het is totaal afhankelijk van wat en waar je bepaalde dingen koopt. Ik kook meestal zelf en dat is niet omdat ik aan het Farangfood wil vasthouden of het Thaise niet lust. Ik kook gewoon graag, dat is het. Het enige wat ik zelf nooit klaarmaak zijn vis en zeevruchten. Hoewel die hier spotgoedkoop zijn, ik woon vlak bij de vissershaven, Ao Pathiu, gekend om zijn uitstekende visrestaurants, verkies ik deze te gaan eten op resto daar omzeggens niemand dit beter kan bereiden dan Thais.

  In Belgie deed ik, net als hier, AL mijn inkopen zelf, dit vanwege het feit dat ik single ben. Ik ken dus de prijzen, zowel hier als in Belgie. Product per product vergelijken is zinloos, ik bekijk het over de periode van één maand. In belgie ging ik ‘wekelijks’ shoppen in een supermarkt, niet de goedkoopste Aldi en ook niet de duurste Carrefour ( hier in Thailand nu Big C ). Ik had toen gemiddeld voor een bedrag van 120/125Euro per week. In Thailand ga ik, wegens de afstand, één keer per maand shoppen in hoofdzakelijk Makro en heb daar voor gemiddeld 7000/8000THB per MAAND. Omgerekend kom ik dus op 1/4de van de prijs in Belgie en ik denk dat dit een werkelijk beeld geeft van de duurte van levensmiddelen in Thailand tegenover Belgikistan. De maandelijkse aankopen in Makro bestaan hoofdzakelijk uit voedingswaren en dranken.
  Groenten en fruit koop ik op de lokale markt waar ik voldoende keuze heb: worteltjes, chinese kool ( 15THB/st ), Pak Hom/Bum (10THB/portie en te vergelijken met spinazie ), uien, aardappels ( geen bintjes uit Nederland maar zeer goede aardappels uit het Noorden van Thailand ) selder en noem maar op …..
  Verder koop ik broodbeleg ( verschillende soorten ham, salami…) , kazen en T-Bone steack in een lokaal bedrijfje, gespecialiseerd in het verwerken en invriezen van deze etenswaren voor restaurants in de toeristische centra en importeert uit Australie. TOP-kwaliteit te noemen. De prijzen doen me “schrikken” maar dan wel in gunstige zin.
  Ja, in Thailand moet je weten waar je koopt en wat je koopt. Begin hier niet spruitjes, witloof en dergelijke te kopen, tenzij je echt niet kan wachten, dit op het dagmenu te zetten, tot je eens naar je eigen land gaat.
  Wat wijn betreft lees ik nogal vaak: VERSCHRIKKELIJK duur …. ik drink elke dag met het avondeten wijn en stel mij tevreden met de Zuidafrikaanse wijn welke ik in Makro voor ongeveer 900THB/5l koop. Het is natuurlijk geen Chateau Petrus doch goed genoeg als tafelwijn. In belgikistan betaalde ik voor een gelijkwaardige wijn 21Euro/5l, waar zit dat “verschrikkelijk” verschil ???

  Ik heb ook de ervaring dat nogal wat Farangs gerold worden door hun “Tie Rakjes” welke ze een maandelijks huishoudbudget geven. Van dit huishoudbudget gaat er nogal eens een deel naar andere doeleinden, ( welke vult lezer zelf maar in of schrijver krijgt weer met bakken str….t over zich) welke dan als resultaat geven dat het leven in Thailand duur is.

  Lung addie

 20. Malee zegt op

  Even een aanvuling op Nico.Z Zal het even vertalen in euros wat wat europeanen gewend zijn .Een kilo kaas 25 euro. Pindakaas 4’5 euro. Melk 2 liter 2’5 euro. Boter 250 gr 2,5 euro.margarine zelfde. Potje jam 2 euro. Aardappelen 1 euro de kilo
  Een bruin brood 4 euro. Olifolie 1 liter 10 euro. Potje kleine augurken of zilveruitjes 4 euro.potje spaghetti saus 2,5 euro..al deze produkten zijn het afgelopen jaar met 15 % gestegen.
  Hier zijn niet veel prijzen onder de 100 bath
  Ja sommige groentes en sommig fruit is relatief goedkoop.Maar ook rijst is duur
  Dus al die verhalen dat het in thailand zo goedkoop is, is belist niet waar.
  De invoerrechten zijn gigantisch. Loopt op tot wel 70 %

  • Freddy zegt op

   Volledig akkoord met de opgegeven prijzen, ja die prijzen betaal ik ook, zoals ik al melde je moet rekenen op zeker 50% duurder als je europees wil eten. Een goeie steak kost in Big C ook 1200 Baht de kilo en charcuterie is zeker niet te betalen 10 sneetjes salami voor 300 Baht !

  • Sjaak S zegt op

   Precies, daar noem je ook wat op….ik begin me langzaam te ergeren aan dit soort uitingen. NATUURLIJK zijn deze dingen duurder en NATUURLIJK wordt het kopen van levensmiddelen hierdoor duurder. Je leeft echter in Thailand. Niet in Nederland!

 21. Freddy zegt op

  Sjaak de vraag was wel dacht ik, zijn de levensmiddelen duurder of goedkoper dan in Belgie of Nederland, het antwoord is heel simplel, indien je wilt eten gelijk in Nederland of Belgie minsten 50% duurder !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website