Lezersvraag: Verblijf en vervoer naar Koh Samet

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
27 juni 2017

Beste lezers,

We hebben in onze planning staan om van 16 tot 20 augustus naar Koh Samet te reizen. We landen rond 11.30 uur in Bangkok (van Chiang Mai) en willen dan doorreizen. Kunnen we dit doen met een huurwagen (zijn er wagens toegelaten op Koh Samet)? Zo ja, heeft iemand een idee van de prijs van de ferry?

Zo niet, taxi nemen?

En heeft er iemand suggesties voor het verblijf?(2 volwassenen + 1 kind van 7).

Alvast bedankt voor je hulp.

Groet,

Paul (BE)

13 reacties op “Lezersvraag: Verblijf en vervoer naar Koh Samet”

 1. Alex zegt op

  Er zijn geen auto’s toegestaan op Koh Samet. Die kunt u achterlaten(betaald) op de parkeerplaats bij de pier. Gewoon dan de ferry nemen, aan de overkant staan de baht taxis klaar om u naar uw hotel te brengen..

 2. Damy zegt op

  U kunt niet met een auto naar het eiland alleen bestemmingsverkeer is toegelaten. Het beste om daar te komen is met de bus vanuit Bangkok busstation ekamai daar staat een bus naar Ban phe +- 160 baht pp.deze bus stopt dan bijna voor de ferry naar koh samet die U voor 60 baht pp naar het eiland brengt daar aangekomen moet U ook betalen om op het eiland wat een nationalpark is betalen. Ik weet niet wat U precies wilt als onderkomen maar het beste is om ff te googelen voor een hut de goedkoopste of de duurste de bungalows ala resorts.

 3. Stefaan zegt op

  Huurwagen zou ik afraden. Moeilijk om de wagen met Ferry op Samet over te zetten. Toen ik 10 jaar terug op Samet was, leken mij de wegen ongeschikt voor een wagen.

  Als je het goedkoop wil : bus naar Pattaya, dan bus naar Rayong en minibus naar de ferry. Maar gezien je met 3 personen bent zal de taxiprijs niet zo veel hoger liggen.

  Als het snel moet : taxi
  Prijs onderhandelen op de luchthaven is moeilijk. Wellicht zijn er lezers die hun vaste chauffeur hebben op BKK. Met zo iemand kan je een faire prijs bekomen, en goedkoop naar Westerse normen.

 4. john zoet zegt op

  wij zijn op Kho Samet 12 dagen geweest
  je kan met de bus via rayong makkelijk een bus krijgen na Kho Samet
  kost geen drol .
  ze brengen je na de pier waar ze 200 Bart vragen voor een retour wat je op de terug weg ook kunt gebruiken
  een pier 200 meter terug lopen kost het retour 50 Bath.
  maar het mag de pret niet drukken
  wij hebben op 200 meter van de pier een huisje gehuurd met uitzicht op pier en zee.
  kohsamed.net/sunrisevillas.html
  in de hoofdstraat zit een Canadees met een heerlijk restaurant en heeft eventueel ook slaapplaats.
  voor de rest is er niet zoveel te beleven .
  wij houden van rust met een boek maar het uitgaansleven speelt 2 km aan de andere kant van het eiland af aan het witte strand.
  het zogenaamde natuurpark bestaat alleen op papier en je kan geen bos inwandelen en de vuilnisbak moet nog worden uitgevonden zoveel plastic vind je overal.
  voor onze rust een perfecte locatie maar ik denk dat je het met twee a drie dagen gezien hebt.
  ik wens je een fijne vakantie toe en je weet zo een beetje wat je te verwachten hebt.

 5. STEVENSP zegt op

  van Don Muang vliegveld BKK een taxi naar het begin van de BTS Sukhumvit LINE, uitstappen bij EKKEMAI en daar de CHERDAI bus nemen naar KOH SAMET.
  Het eindstation van de bus te BAN PHE is tegenover de pier voor boten naar KOH Samet,Koop daar een kaartje en neem aan de overkant een SONG TAEW,(VAN) naar de plaats van bestemming.De chauffeurs sorteren de reizigers op hun bestemming.
  Als je naar AO WONG DUAN wilt,het strand midden op het eiland dan kun je ook een directe boot nemen,zonder gedoe met vervoer op het eiland.Het vervoersbewijs voor deze boot kopen bij het boekingskantoor als je de weg oversteekt bij het eindpunt van de bus en bij de 7/11een paar honderd meter naar links gerekend vanaf het busstation.Daar is een klein boekingskantoortje(wit vierkant gebouwtje)
  Je kunt natuurlijk ook meteen een Taxi nemen vanaf DON MUANG kosten plm 2000/3000 bht. beetje afhankelijk van je onderhandelingen!
  Bestemming boeken via internet is altijd goedkoper en veilliger dan via tussenpersonen te BAN PHE.
  Goede vakantie gewenst.

  • leon zegt op

   Taxi van Don Mueang naar Koh Samet 2.500 baht (Rush taxi).

   Het is handig om meteen taxi terug te regelen (of telefoonnummer te hebben) want als je met de ferry terugkomt is het lastig (zo niet onmogelijk) om een ‘normale’ taxi te vinden. Ik heb er eens lang rondgelopen zonder een taxi te zien. Minivan worden hoge bedragen voor gevraagd (en rijden niet frequent) en je bagage heeft dan ook een stoel nodig (en zoals bekend rijden levensgevaarlijk). Of terug met Bahtbus naar Rayong en daar de bus pakken naar andere bestemmingen.

   • Damy zegt op

    Bus naar Bangkok staat tegenover de pier bij Coffee Today 160 baht.

 6. Kees 2 zegt op

  Als aanvulling op bovenstaande hier wat info over Ban Phe, waar de pieren zijn:
  http://kohsamed.net/ferryboat.html

  Neem geen speedboot, kost 2000 baht.

  http://www.thailandparadise.com/koh-samet-beaches.htm
  De twee grootste en gezelligste stranden: Hat Sai Kaew en Ao Wong Deuan

  Hat Sai Kaew is het grootste strand, en dicht bij de pier (het is (zonder bagage) zelfs te belopen, minder dan 1 km) waar je per normale ferry aankomt.
  Je neemt dus een baht taxi en na een paar minuten rijden kom je aan bij een kantoortje bij de entree van het zgn nationale park, alwaar je een toegangsticket moet kopen voor entree in het nationale park. Stap daar dus uit, als je voor dit strand kiest, want de taxi rijdt door naar het volgende strand.

  Enige jaren geleden – toen ik er was – was er ergens midden in het ‘dorpje’ bij dit strand een luidruchtige disco, die tot 3-4 uur ’s nachts doorging. Als dat nog zo is, neem dan een cottage aan de linker kant (als je richting strand loopt) van het dorpje. Dus met de rug naar het kantoortje loop je een weggetje af en dan kies je voor een resort aan je linker kant. Er zijn er diverse, redelijk geprijsd tot duur (direct aan het strand kan).

  (Via de volgende link zie je Sai Kaew Villa, de eerste foto. Dat resort (minder goede reviews, lees ik) is aan de rechterkant van dat weggetje.
  http://www.thailandparadise.com/koh-samet-hat-sai-kaew.htm, maar de cottages die redelijk geprijsd zijn en waar ik verbleef zijn direct links (sorry, ik ben de naam vergeten). Voor een cottage voor 2 personen betaalde ik iets van 1600 of 1800 baht. Wrsch kan er een kinderbed bij. Het gehele resort grenst ook aan het strand, dus ze hebben ook enkele cottages direct aan het strand.

  Neem geen cottage vlakbij de disco, of vlakbij de doorgaande weg die naar de andere beaches loopt.

  Ao Wong Deuan is het tweede grote strand, iets rustiger, maar ook gezellig.

 7. Willem zegt op

  De taxi (vooraf) geboekt kost ons altijd 1800THB tot Ban Phe.
  Anders met de minivan van Ekkamai naar Ban Phe.
  Dat is dan het gemakkelijkst, anders blijf je overstappen.

  WIJ vinden Koh Samed echter een vies eiland, vol met komende en gaande Chinezen. Onze voorkeur zou zeer zeker uitgaan naar Koh Chang. Ongeveer anderhalf uur verder met de minivan.Vervoeskosten met de minivan zijn zeker erg laag. Zo’n 150 THB. p.p. naar Ban Phe.
  De kosten van Ekkamai naar Ban Phe zijn ongeveer THB 150 p.p., maar je moet dan ook eerst nog van Suvarnabuhmi Airport naar station Ekkamai in Bangkok, waar ook kosten aan verbonden zijn.
  Met 3 personen zou het verschil voor de taxi dan niet zo groot zijn. Scheelt je heel veel tijd en gesjouw en is wel heel comfortabel.
  Ik ga uit van Suvarnabuhmi, maar het kan ook zijn dat jullie op Don Muang landen.

 8. rene zegt op

  Ik heb twee taxibedrijven en de eerste heeft mij vervoerd van suvarnabhumi airport tot pattaya. Service was goed. Met de tweede heb ik geen ervaring maar je kunt beide emailen om de prijs te bekomen.

  [email protected] en
  [email protected]
  Nadat je een prijs hebt kun je beslissen met welke door te reizen. Prijzen zijn normaal all include maar toch eventjes bij vragen in je email om zeker te zijn. Daarna je vlucht nummer door geven alsook uur van aankomst en welke airport je land met je volledige naam zodat ze op een A4 jouw naam kunnen vermelden in de aankomsthal. Indien je land op suvarnabhumi zullen ze jouw het nummer van het meeting point doorgeven daar de aankomsthal groter is dan op don muang.
  Veel geluk

 9. bob zegt op

  Ik kan u VONGDEUAN resort aanbevelen. Heeft eigen pier en haalt en brengt u gratis. Heeft eigen schoon wit strand en restaurant. Hoe bij de pier te komen staat boven vermeld. Let op de centrale pier. Heeft daar ook eigen kantoortje. Even google’n en/of via tripadvisor te vinden.
  Veel plezier aldaar

 10. Jose de Waard zegt op

  http://www.thaicalltaxi.com
  prima service, 1 maand vooraf te boeken, betalen aan de chauffeur.
  koh samet is erg toeristisch, vooral in het weekend.
  maar wij vinden het na 30 jaar nog steeds een prima eiland om enige tijd door te brengen.
  niet te ver vanaf/naar vliegveld.
  veel plezier

 11. Paul Vercammen zegt op

  Allen bedankt voor de info.Nu zijn we weer een eind verder op weg.
  Grt. Paul


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website