Lezersvraag: Vanuit Bangkok naar Koh Samui met de trein

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
24 juni 2015

Beste lezers,

Wij willen begin juli vanuit Bangkok naar Koh Samui met de trein. Wij willen deze reis graag overdag afleggen zodat we ook nog iets van de omgeving kunnen zien.

Via de site www.seat61.com zou ik trein 43 moeten nemen naar Surat Thani waarna ik vanaf Don Sak de ferry moet nemen naar Koh Samui. Ik heb inmiddels bij www.Thailandtrainticket.com geïnformeerd naar de mogelijkheden om alvast de treintickets te reserveren maar zij verkopen alleen treintickets en geen combi tickets van trein/bus/ferry.

Heeft iemand hier ervaring mee? En hoe lang is de reis van Surat Thani naar Don Sak? Is een bus van Surat Thani naar Don Sak makkelijk te doen? En is het nodig de ferry van tevoren te boeken?

Met vriendelijke groet,

Ellen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Vanuit Bangkok naar Koh Samui met de trein”

 1. Jan zegt op

  Vanaf Surat Thani kan je met de bus naar de ferry. Het is een gecombineerde ticket.
  http://www.ferrysamui.com/suratthani.html

 2. Miranda zegt op

  Hoi Ellen,

  Wij zijn afgelopen april weer in Thailand geweest en hebben alleen maar gereisd met de trein. Aangezien de trein vaak vol zit (wij wilden met de gewone klasse reizen zonder airco) en van het uitzicht genieten, hebben wij via info@travelconnecxion.com de combireis geboekt. Omdat wij graag de tickets afgeleverd wilde hebben op het treinstation moest ik 300 bath extra betalen maar dat is het achteraf prima waar geweest. Wij wilden van bangkok naar Chumpon maar dat is volgen mij dezelfde trein.

  Ik ga er vanuit dat info@travelconnecxion.com ook deze combi aanbied. Je kunt er in ieder geval een email aan wagen.

  Succes.
  Gr. Miranda

 3. loe zegt op

  De trein gaat tot Suratthani (als je naar Samui wilt)

  Bij het treinstation staan een heleboel bussen, die je allemaal graag naar Don Sak willen brengen, waar de (car )-ferries vertrekken.
  Als je geen combi-ticket hebt, kun je een bus/boot ticket ter plaatse kopen.

  De bus doet er ongeveer een uur over naar de (auto)ferry in Don Sak.
  Je kunt het beste de Seatran ferry nemen. Die landt aan in Nathon, het hoofdstadje.

  De Raja ferry landt in ”the middle of nowhere” in Lipa Noi. Lastig (en/of duur) om daar weer weg te komen.
  Als je pech hebt zit je in een bus die je naar de SongSerm boten brengt (drijvende doodkisten 🙂 ) waar geen auto’s op mee kunnen. Wel een avontuur, als het een beetje stormt.

  Je kunt ook een combi-ticket kopen en de boot vanaf Chumpon nemen. De Lompraya ferry. Die gaat via Koh Tao en Phangan naar Samui.

  Behalve eventueel een slaapplaats in de nachtterin, hoef je niets van te voren te boeken.

  • Sjan zegt op

   goede tip van Lou idd met de trein naar Chumpon en met de boot naar Samui.
   heb je veel tijd blijf een nachtje in Chumpon iedereen gebruikt dit als doorreis stadje maar de mensen zijn er super.

 4. Ben zegt op

  Hallo Ellen,

  Met Lompraya ( http://www.lomprayah.com ) is het mogelijk om een combinatieticket bus/ferry te boeken, vanuit Suratthani (City).

  Mvg,

  Ben

 5. Nathalie zegt op

  je kunt op het trein station in BKK alles boeken trein bus boot
  Ik heb het afgelopen jaar gedaan, vanuit Nederland ook geprobeerd, maar werkte niet!
  Boven zit n bookings kantoortje spreken goed Engels Superrrrrr
  Succes en heeeeeel veel plezier

  • siam zegt op

   Waarom op het station boven naar een bookings kantoor als je gewoon gewoon beneden naar de officiele ticket balie kunt gaan, betaal je ook geen commissie en ze spreken ook engels.

 6. Nico zegt op

  Ik zou die trein de trein laten en vliegen met AirAsia en daar een combi ticket kopen.
  = vliegtuig, bus en boot.
  Bij elkaar veel goedkoper en veel sneller dan de trein.

  Niet boeken bij Bangkok Air. Deze zijn eigenaar van het enigste vliegveld op Kho Samui en berekenen de hoofdprijs. Volgens mij is dit (na de gelddrukpers van de regering) de grootste goudmijn van Thailand.

  Veel plezier op Kho Samui,

  PS ook geen taxi nemen op het eiland, zetten de meter niet aan en berekenen net als Bangkok Air een nog hogere hoofdprijs. Huur een scooter en betaal niet meer dan 250 Bhat per dag en geef ook niet je paspoort af, de politie (zit in het complot) geeft je een bekeuring als je zonder paspoort rijdt van 200 Bhat (zonder bonnetje)

  • loe zegt op

   Ik heb altijd de nachttrein genomen met 2e klas slaapreservering. Heel leuke trip. Volgens mij is er niet veel te zien overdag.

   De PS van Nico slaat nergens op. Ik woon al 10 jaar op Samui en van dat paspoort verhaal klopt niets.
   Je krijgt wel een bekeuring, als je zonder helm rijdt en soms ook nog 1 als je zonder rijbewijs rijdt.
   Van dat paspoort en de politie, die in het complot zit, slaat nergens op.

   Bangkok Airways is inderdaad heel duur (vergeleken met Air Asia en Nok Air) maar je bent wel meteen ter plaatse. Voor sommige mensen is tijdwinst belangrijker, dan de extra kosten. Ik vlieg regelmatig met BA. Gemak dient de mens 🙂

   Taxi chauffeurs zijn, zoals overal ter wereld oplichters. Gelukkig heb ik zelf een auto en een motorbike.

   • henk zegt op

    Ben het er mee eens. Je ziet niet zoveel.
    De ramen zijn bedekt met iets, waardoor het lastig er door heen kijken is.
    Of mede passagiers willen vanwege de zon de luiken dicht hebben.

    Maar genoeg goede tips voor bij zien komen. Maar houdt er rekening mee je treinticket op tijd te kopen om teleurstelling te voorkomen.

  • lung addie zegt op

   Beste Nico,

   jouw reactie slaat eigenlijk nergens op en je bent duidelijk ook geen “kenner”. Je voelt je blijkbaar ook steeds gerold door zowat iedereen. Stop eens de mensen de indruk te geven dat er in Thailand niets dan bedriegers zitten. De vraagsteller WIL per trein, dus waarom dit proberen af te raden. Deze mensen willen klaar en duidelijk de tijd nemen om wat te zien. Reizen per trein heeft trouwens ook zijn charmes.
   De info over het paspoort: Je MAG zelfs je paspoort niet als onderpand aan iemand geven. Uw paspoort is zelfs uw eigendom niet, behoort toe aan je thuisland! Dat er sommige verhuurders een paspoort in onderpand vragen komt doordat de verhuurders zelf al tegen leuke Farang bedriegers aangelopen zijn welke de gehuurde motorbike doodgemoederd niet terugbrengen en trachten te verkopen. het zijn niet altijd de Thais die de schurken zijn. Het enige wat je kan geven is een copy van je paspoort en trouwens… mij hebben ze dat nog nooit gevraagd. Je 250THB voor een motorbike: zelfs met al je kennis en achterdocht heb je nog teveel betaald.
   Taxi op Koh Samui… Neen ze rijden niet op meter en waarom? De benzine op een eiland kost al meer dan op het vaste land. De ritten op Koh Samui zijn meestal kort en er is veel verkeer op de te smalle wegen waardoor er geen kilometers kunnen gereden worden en er veel kort oponthoud is. De teller rekent stilstaan pas aan als het langer dan een bepaalde tijd duurt. Daar er veel toeristen een motorbike huren is de werkgelegenheid voor taxis ook kleiner. Die mensen moeten ook het zout op hun patatten kunnen verdienen. Daarom: goede pijsafspraken maken en niet mekkeren als ze 500THB vragen voor een rit van de luchthaven naar Lamai : is meestal een uur rijden aan 13Euro … rij eens een uur per taxi in je thuisland en zie hoeveel je dan betaalt.
   De politie in complot met de motorbikeverhuurders? Je ziet spoken, maar ja geesten zijn populair in Thailand. Net of ze aan je gezicht kunnen zien of U uw paspoort in onderpand gegeven zou hebben. 80% van de rondrijdende motorbikes op Koh Samui zijn gehuurde motorbikes, dus ze zouden nogal hun werk hebben. De politie op Koh Samui is heel toeristminded … Te Lamai moet je zelfs al veel geluk hebben er een geuniformeerde politieagent tegen te komen, tenzij bij ongeval of weeral eens miserie met dronken Farangs.

   LS Lung addie

 7. janny zegt op

  houdt er rekening mee dat het treintje regelmatig vertraging heeft!
  als je genoeg tijd hebt, stap dan in Prachuap kiri khan uit en blijf er n nachtje. strand op de luchtmacht basis is geweldig. pak daarna de trein door naar Chumpon.

 8. Miranda zegt op

  Hoi Ellen,

  Ik zie heel veel reactie, die je vraag geen recht doen. Het bookingskantoor op het treinstation is als je tijd genoeg hebt, ook een prima optie. Als voor die dag de trein vol zit, kun je de volgende dag weg of een duurdere optie. Goedkoopste ticket welke wij hebben genomen is 200 bath, 3e klas zonder airco. Helemaal prima en zegt niets over de plaats, zelfde als NS 2e klas maar dan met wat meer leven. Er komen mensen langs met eten en drinken. Heel gezellig.
  Het scheelt in ieder geval ontzettend veel met de airco prive wagon, die sjagerijne medewerkers je vaak als eerste aanbieden. Kostte ronde 2000 bath. De trein rijd en de wind van de trein koelt je prima af. De airco maakt het vaak koud en dat wil je eigenlijk niet. De keus is uiteraard aan jou.

  Het bericht over de “SongSerm boten” en dat het drijvende doodkisten zijn, is allang achterhaald. Wij zijn afgelopen april met de SongSerm boot geweest (vrij nieuwe boot) en deze was net zo hip en modern als de lomprayah. Lomprayah is alleen sneller. Dus werderom, als je tijd heb prima ferry en een stuk goedkoper.

  De Seatran ferry en de Raja ferry heb ik geen ervaring mee maar zijn volgens mij dezelfde prijscategorie.

  Onze prijs ( wij hadden de nachttrein, ook geweldig en je wordt gewoon gewekt als je er bent):
  Bangkok, train, bus ferry connection We want a lower (490 THB) and upper (440 THB) berth. With the Songserm expres boot 2 x 500 THB
  + nog 300 bath voor het bezorgen op het station.
  Bij elkaar dus ongeveer 2500 bath.

  Veel succes met kiezen.

  Gr. Miranda

 9. ellen zegt op

  Dank jullie wel allemaal dat jullie de moeite nemen deze info met mij te delen!
  We komen 4 juli aan in bangkok en willen 7 juli in in Koh samui aankomen. Tijd genoeg dus om evt. alles vanuit Bangkok te regelen ipv tevoren boeken. maar ik heb de indruk dat s nachts reizen veel leuker en praktischer is dan overdag? ik hoopte juist overdag nog wat te kunnen zien onderweg maar begrijp dat er weinig te zien is? mochten we tóch besluiten s nachts te reizen, moet ik dan wel al vanuit nederland boeken of kunnen we het erop wagen om vanuit bangkok te boeken?we willen 5 juli graag naar de weekendmarket, vandaar dat we 6 juli pas willen vertrekken

 10. lung addie zegt op

  Beste Ellen,

  Ik woon in Chumphon en ga zowat 5 tot 6 maal per jaar naar Koh Samui. Ik weet dus perfect waarover ik spreek. Chumphon is, zoals je uit de reacties al zal opgemaakt hebben, zowat het knooppunt voor de reizigers welke naar Koh Samui willen. Je kan er trouwens niet onderuit: ga je met de bus of met de trein richting het zuiden: je moet langs Chumphon.
  Jullie keuze staat vast: jullie willen met de trein. Dus over hoe je met het vliegtuig daar op de meest voordelige manier geraakt laat ik terzijde. Jullie kunnen/willen blijkbaar ook de nodige tijd nemen, en wat zien, dus is er geen enkel probleem.

  Mijn voorstel, volgend op jouw eigen info : overdag reizen en iets zien.

  Je neemt in Bangkok de “boemeltrein” naar Chumphon …. is reeds een belevenis op zich … je gaat jaren terug in de tijd. Deze rit zal jullie dag vullen want je bent minstens 7 uur onderweg. Hoeft niet vooraf te reserveren … is met de boemeltrein zelfs niet mogelijk. Kostprijs zal ongeveer 100THB zijn.
  Naar Suratani doorrijden ( 200km verder ) is meer aangewezen voor mensen die een wagen of motorbike willen meenemen naar Koh Samui.
  In Chumphon aangekomen zoek je een overnachtingsplaats, FAME, ( men spreekt hier zeer goed Engels )op 200m van het station, is een aanrader en gemakkelijk te vinden. Je komt het station uit, volgt de straat waar de oude stoomlocomotieven ten toon gesteld staan … 100m verder aan de verkeerslichten rechts afslaan, de straat oversteken en 100m verder ben je er. Desnoods kom ik zelf naar het station, als het niet regent want ik rijd met een motorbike, om jullie wegwijs te maken. Heb dit al voor meerdere mensen gedaan.
  In Fame kan je voor de volgende dag een ticket boeken naar Koh Samui. Je kan dit ticket eveneens net naast het station, waar je het perron verlaat, kopen. Dit is voor een overtocht per High Speed Catamaran : LOMPRAYAH. Kostprijs 1100THB. Vertrekplaats naar de pier: pal aan het station en per bus van Lomprayah. ( heb dit ooit nog per truck mogen meemaken ha ha ha )

  ‘s Namiddags-‘s avonds kan je even rondkuieren in Chumphon city … je zit daar trouwens net naast de dagelijkse avondmarkt. In Fame zelf kan je ook eten, zowel degelijk farangfood ( ze hebben er zeer degelijke belegde broodjes ) als Thais eten. Je zit daar in het centrum van Chumphon, dus keuze te over wat eten betreft.

  Per Lomprayah zijn twee oversteken per dag van Chumphon naar Koh Samui: de eerste vertrekt aan het treinstation om 06.00 en de tweede om 12.00 uur … met de eerste ben je om 12.00 op Koh Samui en met de tweede om 17.00. De bus naar de Lomprayah pier in Pak Nam ( 30km verder ) kost 50THB. Een reisje met Lomprayah is ook een toffe ervaring. Het is een grote, comfortabele high speed Catamaran en eens iets anders dan een doodgewone ferryboot. Er is zonnedek, VIP-room ( hiervoor betaal je 200THB extra ), je kan er iets drinken, er zijn voldoende toiletten….Je maakt tevens een stop te Koh Nangyan, Koh Tao en, Koh Pha Ngan.

  Op de pier in Paknam kan je, aan het check in locket, een vervoersticket kopen voor 200THB om je naar eender welke plek op Koh Samui te brengen per minibus.
  Alles is zeer goed geregeld, zelfs iemand die de overtocht voor het eerst maakt geraakt er gemakkelijk wijs uit. Je krijgt een zelfklever om, op een zichtbare plek, op je kledij te plakken. Aan het kleur van de sticker en de twee letters die ze erop schrijven weet de crew waar je heen gaat en dus niet ergens verkeerdelijk uitstapt. Aan de twee letters weten de mensen die instaan voor je verder vervoer op Koh Samui waar je daar heen moet: Chaweng, Lamai, Naton …..
  Aangekomen op Koh Samui, te Mae Nam, staat er een crew klaar om je de juiste minibus, voor verder vervoer op het eiland, aan te wijzen.
  Willen jullie nog meer info over hoe het best gaat via Suratani-Don Sak-Ferry … of via de lucht op een goedkopere manier dan met BKK airlines, gecombineerd met een Lomprayah overtocht… ook dit weet ik perfect hoe het allemaal moet… ik doe dit alles trouwens meerdere malen per jaar en ken het niet van “horen zeggen”.
  Willen jullie meer info over verblijf op Koh Samui, bezienswaardigheden ….ik ken Koh Samui “redelijk” goed en kan jullie goede info verstekken.
  Jullie mogen me altijd contacteren via mijn eigen email: eddy.decooman@gmail.com

  Veel en veilig reisgenot gewenst.

  Lung addie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website