Van de luchthaven met de bus naar Nakhon Ratchasima?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
14 maart 2019

Beste lezers,

In mei ga ik voor enkele weken naar Nakhon Ratchasima. Ik weet dat ik van de luchthaven een bus kan nemen naar het transport center in BKK. Ik weet ook dat er een bus rijdt naar Nakhon Ratchasima maar ik kan de vertrekuren niet vinden en ik denk dat er maar 1 bus rijdt per dag. Weet er iemand hier meer over?

Hartelijk dank.

Groet,

Philip

10 reacties op “Van de luchthaven met de bus naar Nakhon Ratchasima?”

 1. Puuchaai Korat zegt op

  Hey Philip,

  Je kunt het beste met de Rail Link, de metro die op het vliegveld een instaphalte heeft, naar Phaya Thai, het eindpunt. Daar neem je een taxi naar het Mo Chit busstation (nooit meer dan 130 bath betaald) en daar vertrekken ieder half uur of uur bussen naar Nakhon Ratchasima, Korat in de volksmond.

  Wij reizen altijd met Air Korat, de busmaatschappij, ik meen loket nummer 53 (weet ik niet zeker, maar Air Korat moet je hebben, anders vraag je het even). De prijs die we laatst betaald hebben was 191 bath. De bus heeft airco, wifi en comfortabele zitplaatsen. In Korat kun je bij de Mall uitstappen of bij het busstation. Op beide plaatsen taxi’s genoeg. In de Mall zijn wel veel eetgelegenheden. Ook een leuke aankomstplaats om kennis te maken met Korat.

  Goede reis.

  • rori zegt op

   Klopt let alleen op dat er meerdere klassen zijn Nakhonchai air is waarschijnlijk de beste optie met luxe bussen met vliegtuigstoelen.
   Internet, TV, Service (soort van lunchpakket en drinken) en goede toiletten,
   Vaak maximaal 22 tot 24 personen in de bus.
   Opstaphalte wel in Mochit maar niet op Mochit 1 en 2.

 2. franky zegt op

  Elke avond om 21.00 rijdt een dubbeldecker bus vanaf het busstation van Suvarna naar Nong Khai. In Nakon stap je dan rond 02.00 uit. Deze bus is regelmatig volgeboekt dus ga er na aankomst op het vliegveld snel achterheen.

 3. Slopje zegt op

  Beste Philip

  Je weet dat je naar het bus station voor het Noorden moet.
  Als je daar bent aan gekomen, kun je bij informatie informeren.
  Waar de bussen staan, want er zijn meerdere bus ondernemingen die naar Korat gaan. ( Nakhon Ratchasima. Deze rijden minimaal om het uur denk ik. Maar ik raad je aan om een goede VIP te nemen.
  Dan heb je een slaap stoel Voor een paar Bathjes meer.
  Ik heb er vaak mee gereisd. Deze stoppen ongeveer in het centrum dicht bij enkele grote winkel centra.

  VIP kost ongeveer 400 of 500 bath maar weet het niet zeker meer.

  Ik Pakte altijd de sky train tot het einde, dan over stappen naar Moochit kost dacht ik bij mekaar 60 bath
  dan een klein stukje met de Taxie die zet je bij het station af, alles bij mekaar ongeveer 100 Bath
  Veel plezier in Korat Ik vertrek 31 Maart van af Brussel
  Gr Slopje

  • rori zegt op

   Zie ook mijn eerdere opmerking

 4. rene zegt op

  Philip
  Waar moet je zijn in Korat? Je kunt vragen om uit te stappen aan The Mall (departement stores) waar tuk tuk,taxi of songthaew staan. Er is een groot busstation ongeveer 1 km van de mall met de naam bokoso (busstation) mai waar tuk tuks staan en een tweede busstation bokoso kaew in de stad waar ook tuk tuk en songthaew staan. Je kunt de uitleg volgen van puuchai korat maar indien je zwaar geladen bent kun je ook rechtstreeks met de taxi van de airport naar het busstation wat duurder is maar je dient minder te sleuren met je bagage. Het busstation voor korat heet busstation mo chit. Ter info. Wij sliepen in januari in een 2 jarig oud hotel aan de achterzijde van The Mall met de naam The V Loft en was heel proper. Betaalden langs agoda 752 bath per nacht 2 personen met breakfast. Heel gemakkelijk om s,avonds goedkoop te eten. Je kunt binnen gaan langs de achterzijde van the mall waar de wagens binnenrijden en komt direct bij de verschillende keukens of anders aan de achterzijde van het hotel een heel propere goedkope markt waar je kunt eten en drinken. Indien je vervoer wilt loop je door de mall naar de voorzijde en daar heb je alles.

  • philip zegt op

   In ieder geval bedankt voor de info… ik bekijk het even. Mvg Philip

 5. philip zegt op

  Mag ik jullie van harte danken voor de info. Klaar en duidelijk…. !! Mvg Philip

 6. mart zegt op

  zie het nu pas waar je naar toe moet.
  niet moeilijk doen als je van niets weet, gewoon naar benedenverdieping gaan, buiten bij taxi,s staat een ticket paal er staat kleine en of grote ritten op.je pakt een nummer grote ritten wacht op dat nummer voor taxi. zegt dat je naar mor cit busstation wilt gaan en hij brengt jou er heen hij kan wel 60 bath extra voor tolweg.vragen . bij mor cit ga naar binnen loket 52 vraag een ticket naar korat binnen een paar minuten zit je in de bus op weg naar korat en stap uit bij eindpunt. is niet moeilijk alleen wat duurder dan met al die omwegen.taxi kost zonder tol ongeveer 300 bath en bus ongeveer 200 bath ik doe het al 7 jaar zo en ben altijd binnen 6 uur in korat vanaf suvanap vliegveld. o ja ik stap altijd uit bij save one grootste avond markt van korat. veel plezier gr mart

  • philip zegt op

   Dag Mart,
   Bedankt voor de info. Ik denk dat als je niet echt vertrouwd bent met de omgeving, dit de simpelste weg is. Op 360 Bath of 10 € komt het niet als ik in Thailand ben. Mvg Philip


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website