Vakantie vanuit Thailand naar Europa en munteenheid bij het boeken

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
26 februari 2024

Beste lezers,

Vraag:

Beste bloggers,

We plannen een vakantie naar Europa, vertrek vanuit Bangkok. Wanneer je online een vliegticket wilt boeken worden de prijzen altijd in THB getoond. Waarschijnlijk omdat het vertrekpunt Thailand is.

Als je met een creditkaart betaalt dan heb je nog eens de ongunstige wisselkoers. Bestaat er een mogelijkheid om je reis rechtstreeks in Euro’s te betalen?

Hetzelfde probleem stelt zich met de boekingsplatformen voor de hotels. Ook daar weer tonen ze de prijzen in THB, zelfs wanneer je in een hotel in Europa verblijft. Je zou op zijn minst toch de keuze moeten hebben, of ben ik verkeerd.

Ik ben benieuwd wat jullie daarvan denken?

Beste dank voor de tips.

Groeten,

Ludwig

 

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

24 reacties op “Vakantie vanuit Thailand naar Europa en munteenheid bij het boeken”

 1. Herman zegt op

  Typ in het zoekveld van Google b.v. ‘Expedia.nl’ of ‘Agoda.nl’. Gebruik dus de extensie: .nl Je krijgt dan de NL-versie van betreffende bookingsites en uiteraard de betaaloptie in Euro. Bij Booking.com kun je links van het inlogveld THB in Euro omzetten. Klik dus op ‘THB’, je ziet allerlei currencies, klik op ‘Euro’.
  Wat de hotels betreft: heb je een prima hotel gevonden via de bookingsites, zoek dan verder op de site van betreffende hotel zelf. Wel zelf even opletten of je inderdaad de goede site te pakken hebt.
  Wil je desondanks in ThB betalen, omdat de koers op dit moment zeer gunstig ligt, doe dat dan met Wise. Stuur Euro’s naar Wise en maak er Thai baht van in een apart potje.

 2. Mr.Bojangles zegt op

  Gebruik een vpn. Virtual Private Network. Iets wat je sowieso altijd zou moeten doen, uit veiligheids-oogpunt.
  Met een vpn stel je in dat jouw ip-adres – waar ze op checken – aangepast wordt naar een land wat jij wilt. Dus ik zit in Pattaya, maar mijn vpn beweert dat ik in Amsterdam zit. Vervolgens zijn de prijzen gewoon in euro’s.

  Ikzelf gebruik ipvanish al jaren en ben daar zeer tevreden over. Ik ga ervanuit dat je google kunt gebruiken en verdere uitleg dus overbodig is.

  • Albert zegt op

   Vooraleer je je stelling hard maakt is het misschien aan te raden om eens na te kijken als dit klopt.

   Ik heb dit gecontroleerd voor zowel Thai Airways als Eva Air. Als je vertrekt vanuit Bangkok wordt alles gepresenteerd in THB, ongeacht waar je je VPN instelt.

   Laat dit net de vraag zijn van de topic starter.

   Voor wat betreft hotel boekingen kan je inderdaad de valuta wijzigen bovenaan hun webpagina.

   • Luit van der Linde zegt op

    Exact, bij luchtvaartmaatschappijen heb je geen keuze.
    VPN zal daar niets aan veranderen. Zelfs als je in Nederland bent en je boekt een vertrek vanuit Bangkok dan zal er in THB worden gerekend.
    Dat is ook voor alle luchtvaartmaatschappijen zo.
    Ik wa in Nederland bij Lufthansa ingelogd, en zie prijzen in Euro, maar als ik een ticket met vertrek uit Bangkok boek, dan wordt het omgezet naar THB.
    Lufthansa bood uiteindelijk bij het afrekenen wel weer aan om in euro te betalen.
    Op zich maakt het ook niet zoveel uit natuurlijk, probeer alleen altijd te betalen met een middel met gunstige omrekenkoers.

    • Marc zegt op

     Heb juist ingelogd bij klm en heb bkk -Amsterdam ingetikt en kreeg het bedrag in euro ( mischien om dat ik al klant was in België ) dus wat je zegt klopt niet

   • Ludwig zegt op

    Bedankt voor je reactie Albert.

    Ik heb al van alles geprobeerd bij het boeken van een vlucht.
    Van zodra je vertrekpunt Bangkok airport is worden de tarieven automatisch in Thai Baht getoond.

    Ben echt benieuwd als je dit kan omzeilen.

    Ludwig

    • Henk zegt op

     Ik heb eens gedaan wat @Herman zegt. Te CHM heb ik zojuist via Google in het zoekveld ‘expedia.nl’ ingetypt. Ik krijg volgende website: https://www.expedia.nl/ Boven staat dat ik kan doorlinken naar expedia.co.th, maar dat doe ik uiteraard niet. Vervolgens geef ik in dat ik naar Amsterdam wil in het vakje: Waar wil je naar toe? Er verschijnt nu de mededeling: ‘vlucht toevoegen’ en die klik ik aan. Nu verschijnt een vakje: ‘Vertrek vanaf’, en daar vul ik in Bangkok.
     Nu nog datum invullen en het aantal reizigers en op ‘zoeken’ klikken.
     Ik krijg nu diverse hotels in Euro. Maak je hotelkeuze en via vervolgens airline etc. Ik heb geen VPN gebruikt, ik heb geen mededeling THB, maar met beleid doorgeklikt en de juiste informatie ingegeven. Ik zou zeggen: probeer het ook eens.

     • Willy zegt op

      Je bent appels en peren door elkaar aan het halen.

      Wat jij doet is een vliegreis boeken SAMEN met een hotel, dit op een website die beide diensten aanbiedt.

      Als je rechtstreeks boekt bij een vliegmaatschappij dan betaal je in Baht als je vertrekt vanuit Bangkok. Daar verandert een VPN spijtig genoeg niets aan.

      • Henk zegt op

       Vreselijk die betweters. Op https://www.expedia.nl/ klik je op de button ‘vluchten’, naast die van ‘verblijven’. Daarna ga je verder zoals eerder beschreven. Komt geen hotel of dergelijke aan te pas. Prijzen in Euro.

       • Piet zegt op

        Heeft niets met betweters te maken en is helemaal niet vreselijk wat er gezegd werd.

        Ik lees hierboven als je rechtstreeks bij een ECHTE vliegmaatschappij boekt en je vertrekpunt Bangkok is dan betaal je altijd in THB! Dit klopt volledig.

        Expedia is een tussenpersoon (maatschappij) die inderdaad zowel vluchten al hotelboekingen afhandelt.

        Dus ben je zoals eerder vermeld appels en peren aan het vergelijken.

  • Bob zegt op

   Waarom zou je nu opeens een VPN moeten gebruiken uit veiligheid? Dit is onzin.

   Dus alle Farangs die in Thailand wonen zouden volgens jou onveilig bezig zijn als ze het web bezoeken zonder VPN? Ik begrijp je redenering niet.

   Men gebruikt regelmatig een VPN dienst als je inderdaad wil doen geloven dat je in een ander land zit. Ofwel als je je identiteit wil verdoezelen (als je bv. illegaal aan het downloaden bent).

   Een VPN helpt NIET als je een vliegreis wil boeken – vertrekkende uit Thailand – en wil afrekenen in een andere valuta dan de Baht. Misschien toch eens je huiswerk maken 😉

   • Mr.Bojangles zegt op

    Lezen is moeilijk. Waar zeg ik dat alleen mensen in Thailand een vpn zouden moeten gebruiken?? Ik zei dat je dat sowieso altijd zou moeten doen. De meeste mensen gebruiken het alleen maar als ze buiten NL zijn, om bijv naar sport of het nieuws te kunnen kijken wat elders anders niet beschikbaar is, maar het meest belangrijke is:

    Dat jouw ip-adres voor de buitenwereld niet meer zichtbaar is. En hackers hacken via je ip-adres. Hebben ze dat niet, kun jij niet gehacked worden. Maar van mij mag je gerust dat risico blijven lopen.

    En dat je beweert dat het niet werkt terwijl ik al jaren zo werk is een gotspe.

    • Cornelis zegt op

     We leren hier elke dag wat bij.
     “Een computer wordt gehackt via je IP-adres.” Hmm…

     Een computer wordt quasi nooit rechtstreeks gehackt via je IP-adres!
     Zeg maar dat een specialist dit gezegd heeft.

     Nog dit, ik heb nog nooit tijdens mijn professionele loopbaan een VPN gebruikt. Ik heb echter al heel wat PC’s gezien die niet meer bruikbaar waren nadat ze besmet waren met allerhande troep. En dat was in veel gevallen afkomstig van illegale downloads via VPN netwerken.

     Nu, ik ben blij met je waarschuwing dat ik onveilig bezig ben. Alvast dank.

    • Jan zegt op

     Wat heeft hacken nu te maken met IP-adressen?

     De meeste computers die gehackt worden hebben als oorzaak de onwetendheid en onvoorzichtigheid van de gebruiker. Een VPN dienst zal daar niets aan veranderen.

     Maar je moet me niet geloven hoor.

    • Erik zegt op

     Dag meneer Bojangles,

     Ik zal je straks eens een linkje sturen naar je mailbox.
     Je klikt daarop en voilà, voor je het weet staat er een hoop rommel op je computer.

     En ik hoef niet eens je IP adres te kennen daarvoor, dit is onzin.

    • Maarten zegt op

     54% of Respondents Feel Secure When Using a VPN

     This is unsurprising, since a major advantage of VPN is a sense of security.[9]Unfortunately, a sense of security is often a false sense of security—VPNs are not a security solution.

     Net zoals ik dacht is een VPN geen hulpmiddel om je computer te beveiligen.
     Een computerhack kan perfect via een VPN verbinding.

    • Bob zegt op

     Haha, lezen is voor sommigen wat moeilijk maar begrijpen is nog moeilijker. En begrijpend lezen is de grootste struikelblok voor velen.

     Als ik jouw redenering volg zijn niet alleen de inwoners van Thailand in groot gevaar maar iedereen op onze wereldbol die geen VPN gebruikt om te surfen.

     VPN gebruik maskeert enkel je IP-adres waardoor je je echte identiteit verbergt. Als jij de mening bent toegedaan dat jouw VPN je je veiligheid kan garanderen dan laat ik je maar in je wijsheid.

     Prettige dag verder.

 3. Kees 2 zegt op

  Ik boek daarom telefonisch (in mijn geval bij KLM), en betaal in euro’s mv iDeal.

 4. françois zegt op

  heel eenvoudig, zat met zelfde probleem en was zelf op zoek, bvb bij “booking. ” op de beginpagina klik je op Thb en je kan de munt kiezen

 5. RichardJ zegt op

  Toch even proberen …..

  Wonend in Thailand en met een IP adres in Amsterdam middels een VPN, kon ik net een ticket boeken op klm.nl BKK-AMS-BKK voor een bedrag van ruim 1100 euro.
  Van de start kreeg ik alleen euros op het scherm.

  • Mr.Bojangles zegt op

   Ik was in Pattaya, ik ben vandaag naar Nederland gevlogen, heb 3 dagen geleden vanuit Pattaya de vlucht geboekt, en via mijn vpn was alles in euro’s.

   Even mijn volledige schema: op 23 nov naar Pattaya, op 20 dec vanuit Pattaya naar Manilla, in de Filippijnen van Manilla naar Butuan, van Davao naar Manilla, van Manilla naar Coron, van Coron naar Manilla en uiteindelijk op 1 februari vanuit Manilla terug naar Pattaya en vandaag dus terug naar huis. ALLES in euro’s.!!! Zowel in Thailand als op de Filippijnen.

  • Bram zegt op

   Ik zeg niet dat je dit verzint maar ik heb dit ook gesimuleerd (met een VPN in Nederland) en de valuta stond bij 2 verschillende maatschappijen op THB.

   Ik lees gelijkaardige verhalen hierboven.

   Vele jaren terug had ik mijn huidige echtgenote over laten komen naar België voor 3 maanden. Ik weet nog heel goed dat alles toen afgerekend werd in de Thaise munt omdat dit de eerste keer was dat ik met die vreemde munt geconfronteerd werd. Dit even ter info.

 6. Sander zegt op

  Ook als je alleen een expedia.nl (o.i.d.) zonder hotel gebruikt voor slechts het vliegticket zijn de prijzen wel degelijk in EUR, in ieder geval tot aan de pagina waarop je je betaalgegevens mag invullen. Een evt. bevestigingspagina later kan denk ik moeilijk ineens een andere valuta tonen, aangezien je die waarde nog niet gezien hebt en je als consument dan dus niet zou weten hoeveel je betaalt en dat mag niet.

  • Petra zegt op

   Expedia is toch geen vliegmaatschappij?

   Ze verkopen wel tickets, net zoals bv. Booking, Agoda … kamerverhuur aanbiedt. Op al die platformen kan je in eender welke munt betalen.

   Bij bijvoorbeeld Thai Airways zal je altijd in Baht moeten betalen als je vanuit BKK vertrekt.
   Echter als je vanuit Brussel reist betaal je bij hen in Euro.

   Je IP adres aanpassen zal niet helpen om de munteenheid te veranderen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website