Lezersvraag: Een vakantie in Thailand kost mij bergen geld, wat doe ik verkeerd?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
12 september 2014

Beste lezers,

Ik ga twee keer per jaar met mijn maten met vakantie in Thailand. Ik hoor altijd van iedereen dat Thailand zo goedkoop is, hoe kan het dan dat ik steeds bergen geld kwijt ben? Doe ik iets verkeerd?

Wij slapen in drie-sterren hotels en eten niet in dure restaurant. Wij doen geen dure excursies ik koop ook geen bergen souvenirs. Het meest geld gaat op aan stappen, eten en drinken. Ik neem wel eens een meissie mee maar niet iedere avond.

Toch jaag ik er per dag ongeveer 4000 – 5000 baht doorheen, mijn vrienden zitten op datzelfde bedrag. Hoe kan dat?

Hoe zit het met andere vakantiegangers?

Groet,

Marco


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

45 reacties op “Lezersvraag: Een vakantie in Thailand kost mij bergen geld, wat doe ik verkeerd?”

 1. jim zegt op

  1.500 baht – hotel
  1.000 baht – eten
  1.500 baht – stappen
  Dan nog “af en toe” een meisje 🙂

  Gaat er makkelijk doorheen hoor 100 euro per dag.
  Ik red het er niet mee.

  Aan de andere kant ken ik ook mensen die 6 weken maleisie kunnen doen voor 800 euro met z’n tweeen (alles op de fiets, slapen in tenten en hostels, eten uit vuilnisbakken 😀 )

 2. Sjaak S zegt op

  Ik denk niet dat je veel verkeerd doet. Je bent op vakantie…. dan is alles een stuk duurder dan wanneer je ergens gewoon leeft.
  Ga maar eens in Nederland op vakantie, Duitsland, Frankrijk, Italië… ik denk dat je met dat geld niet uitkomt.

  Als je het precies wilt weten, zou je even een paar dagen moeten opschrijven waar je je geld aan uitgeeft… kom je er zelf wel achter…

 3. erik zegt op

  Ik ben nog nooit op vakantie aan een kasboekje begonnen; vakantie is niet denken aan centen maar plezier maken. Nu ik hier woon hou ik wel de uitgaven bij want ik heb pensioen en dat pleegt nu eenmaal minder te zijn dan salaris.

  Maar misschien kun je eens bijhouden waar je het aan uitgeeft als je het echt de pan uit vindt lopen. Ik denk dat je na 2 dagen al weet waar je het aan uitgeeft of weggeeft of waar het gat in jouw hand zit.

  En anders een ander deel van Thailand gaan bezoeken. Bier is er overal, ‘meissies’ ook, stappen kan overal maar de Isan is stukken goedkoper dan Pattaya.

 4. Lilian zegt op

  Marco,

  Hoe wil je nou dat een onbekende hier een antwoord op geeft?
  Eigenlijk geef je zelf al aan waar je je geld aan uitgeeft: 3 sterren hotel ( of is het woordje:niet, weggevallen?) stappen, eten, drinken en af en toe een meisje. Ik denk dat als je in Nederland op dezelfde manier de bloemetjes buiten zet je wel meer uitgeeft dan die ongeveer 100€. Dus goedkoop is maar net joe je het bekijkt, alles is relatief.

  Sofie.

 5. fransamsterdam zegt op

  Nee hoor, je doet niks verkeerd. Als je in Thailand net zo zou leven als je in Nederland gewend bent, zou je weinig geld kwijt.
  Maar draai het eens om. Boek in Nederland een kamer in een driesterrenhotel, ga eten in een doorsnee restaurant, maak een eenvoudige excursie, koop een enkel souvenir en ga vervolgens de hele avond stappen. Knappe jongen die dan aan het eind van de avond van z’n 125 euro (=5000 Baht) nog geld over heeft om ergens een leuke dame uit te gaan zoeken. Ik denk dat je halverwege de dag beter de weg naar de voedselbank kunt vragen.
  Bier is in het Thaise uitgaansleven, vooral ‘s avonds, betrekkelijk duur. Variërend van grofweg 70 tot 130 Baht voor een flesje. Dat is toch rond de 2.50 euro en dat gaat richting Nederlandse prijzen. Als je een aardige drinker bent kún je daar aanzienlijk op bezuinigen, maar niet iedereen wíl dat. En ladydrinks hakken er natuurlijk ook aardig in, maar tot op zekere hoogte hoort dat gewoon bij het spel. En als je niet meedoet is het spel een stuk minder leuk.
  De prijzen voor driesterrenhotels variëren ook nogal. Hier in Pattaya betaal ik momenteel 1280 per nacht voor het Dynasty Inn in soi 13. Dat vind ik zelf al aan de prijzige kant, het Apexhotel op 200 meter afstand kost de helft en is ook prima. Maar ik kom al jaren in Dynasty Inn, ik ben erg gehecht aan de kamers met balkon aan streetside, met muziek van de live band bij de Wonderful 2 bar, de electronische safe zonder onhandige sleutel, de onberispelijke hygiëne, de prima bedden, de Wifi die in de halve soi en op de kamer bruikbaar is en ga zo maar door, dus die 15 euro verschil per dag, dat moet dan maar.
  En als je echt niet weet waar je geld blijft moet je het opschrijven.
  Maar je doet hier dingen die je in Nederland niet in je hoofd haalt. Taxi vanaf Subvarnabhumi naar Pattaya: 140 km, 1500 Baht, 37.50 euro. Met de bus is goedkoper, maar daar heb ik dan toevallig net even geen zin in.
  Een taxi nemen van Schiphol naar bijvoorbeeld Arnhem? Geen haar op mijn hoofd die er ooit aan zou denken.

 6. Jan Hegman zegt op

  Zoals je al schrijf het meeste geld gaat op aan het eten (restaurant), drinken, stappen, hotel, meisje, dit alles krijg je voor 100 à 120 euro per dag, en dat vindt jij duur??

 7. samee zegt op

  Wat is goedkoop, wat is duur? Veel mensen hierboven hebben het al aangegeven.
  Veel mensen in Nederland zouden 2x per jaar op vakantie naar Thailand al over the top vinden.

  Zelf heb ik juist zoiets van ‘hey voor minder dan 100 eypo per nacht in een 5 sterren hotel met superdeluxe kamer en idem ontbijt buffet, daar boek ik in Nederland nog geen B&B voor’. Dat vind ik dus goedkoop en laaf me aan de luxe.
  Eten doe ik voor een habbekrats op de straat. Ben geen stevige drinker.
  Tien dagen Thailand kost me minder dan 2000 euro. Mijn broer is dat bedrag gemakkelijk kwijt om met zijn gezin een weekje in een troosteloze center parcs bungalow door te brengen.

 8. jasper zegt op

  Ik hoor ook altijd van mensen: o, jij woont in Thailand, lekker goedkoop. Mijn reactie is dan altijd dat kamperen in de duinen en 2x daags een big-mac ook goedkoop leven in Nederland is.
  Thailand is nl. goedkoop als je met een backpack de bus neemt, op straat eet, geen bier drinkt (duur!), en in bamboe hutjes met rudimentair sanitair slaapt, zonder airco. Leuk als je 16 bent, dus.

  Het enige wat echt goedkoop is in Thailand is arbeid. Gewoon een gezinsleven hier kost mij zo’n 75 % van Nederland (huur, gas,licht,internet etc.). Echt duur wordt Thailand als je een auto wilt kopen, als je je kind naar een goede school wilt sturen, of normaal voor ziektekosten verzekerd wil zijn . Dan is Nederland echt veel goedkoper.
  Uiteindelijk ben ik zo’n beetje hetzelfde kwijt, hier of daar. De kwaliteit van leven echter is hier (voor mij) vele malen hoger!

 9. rori zegt op

  Je vergeet het ticket mee te nemen.
  3 sterren hotel met je vrienden? Hmm hoeveel weken ben je er? Ik zou zeggen huur een appartement voor een maand. Koop eten op de markt en geen restaurant. Koop de drank in de supermarkt (of neem het mee van het vliegveld van vertrek). En KIJK alleen naar de vrouwen.
  Gewoon de hele dag op het strand gaan zitten. dat is gratis en kost niets.

  Anders: Als ik en mijn vrouw naar “ons” huis in Thailand gaan en we zitten “naast” de familie (ouders, zusters, zwagers, nichten etc) betaal ik geen hotel. Ga niet naar een losse vriendin, Maar ben ook 100 euro per dag kwijt.

  Ra ra hoe kan dat??

  Oh gisteren met mijn vrouw in Duitsland naar de Supermarkt geweest. Hadden eigenlijk niets nodig. Aan het eind bij de kassa bijna 200 Euro afgerekend????? Hoe KEN dat.

  • Paul Schiphol zegt op

   Klinkt wel leuk, maar past velen niet. Voor mij is vakantie niet op een plaats blijven, maar rondreizen, naar bekende maar ook zeker elk jaar nieuwe plekken. Comfortabele hotels/ressorts en elke avond een ander restaurant(je) da’s mijn vakantie. Lekker afwisselen tussen de drukke (toeristische) metropolen en een rustig dorpje in Noord Thailand of de Isaan, en een van de vele idyllische stranden op de wat lastiger te bereiken eilandjes. Nee voor mij geen weken op één plek.
   Paul Schiphol

 10. Fred Schoolderman zegt op

  Marco, je doet niets verkeerd of misschien toch wel d.w.z. inzichtelijk. Het kost bergen met geld zeg je en dat terwijl je slechts in een 3-sterren hotel slaapt – niet naar dure restaurants gaat – geen dure excursies neemt – en niet iedere avond een meissie meeneemt. Hoe is het mogelijk, dat je zoiets 4 tot 5000 bath per dag kost, onbegrijpelijk.

  Marco, voor dat bedrag kun je in Nederland zelfs niet een meissie de hele nacht meenemen!

 11. W.foekens zegt op

  Ik ga al 8 jaar naar Huahin,hotel kost mij 1.400 bath per dag incl ontbijt
  Voor de rest hebben wij voor 2000 bath per dag een royaal leven ,incl stranddag
  Eten en drinken

  • henk zegt op

   Wij komen ook al 5jr naar Hua Hin, huisje in resort,plm 500,- euro pm, met zwembad en simpel ontbijtje .Aan eten en drinken geven we voor ons 2en gemiddeld 1000 a 1200 bath uit.Moet wel erbij vermelden dat we bijna altijd ons avondeten op een van de aanwezige markten gaan eten{goedkoop en gezellig } daar enkele biertjes nuttigen, en s'”avonds op ons eigen terras nog enkele drankjes in eigen beheer verorberen.Tis maar waar je tevreden mee bent, en wij zijn hier dik tevreden mee.

 12. L zegt op

  Wat is duur en wat is goedkoop ( voordelig ). Tja, wie dat bepaalt ben je zelf! Voor iedereen is vakantie anders en iedereen heeft andere interesses. Wanneer ik naar mijn eigen uitgave patroon kijk Tja, ik wil een goed hotel maar eten doe ik het liefst op straat en uitgaan ja daar heb ik dan weer geen interesse in. Maar een leuke fiets tour of een mooie avond bij de Siam Niramit daar geef ik dan wel weer geld voor uit. Maar deze prijzen zijn in vergelijking met Nederlandse uitjes relatief voordelig en voor Thaise begrippen weer redelijk prijzig! Verder geef ik graag geld uit aan een mooie leren tas, leuke schoenen en mooie shawls ( ik weet niet of dit komt omdat ik vrouw ben ) en dit is weer relatief voordelig hier in Thailand. En, ja, ik neem ook niet af en toe een date mee! Dus al met al leef ik hier luxe voor een laag budget. Maar dat is in vergelijking met de Nederlandse prijzen maar dat lage budget is nog steeds een behoorlijke hoeveelheid aan geld.

  Ik denk wanneer men het over het goedkope Thailand heeft dat men het heeft over de echte back packers en ik ben zelf neer een Flasch Packer ;-))

 13. HansNL zegt op

  Thailand goedkoop?
  Das war einmal.

  Het lijkt me dat je gewoon te duur logeert, eet en drinkt.

  Zoek eens een condo, zoek eens een goedkoper restaurantje, zoek een goedkopere biertent.
  En voorwaar, kun je van het verschil met enige moeite ook nog elke dag van bil.

  Het gevolg:
  “The invasion of the cheap Charlies”

  Het lijkt me overigens dat € 100 per dag niet overmatig veel is.
  Maar wie ben ik.

  • marcus zegt op

   Wat big Mac betreft Jasper, kijk eens naar de big mac index. Dan zie je dat er grote verschillen zijn per land voor identieke zaken als de big mac. Maar in Holland, west Europa in het algemeen, wordt je flink berot, sorry bedondert, wat prijzen betreft. Het zijn slechts voor een deel de taxes, maar hebzucht en supersalarissen , vooral voor management liggen daar aan ten deel. Ik doe daar steenvast niet aan mee, ook niet aan overtippen. Eerst service charge, en niet zo weinig, en dan een VISA chiot geven waar ik noog eens een tip in kan vullen? Ze bekijken het maar

 14. Kees zegt op

  Vind de verhoudingen nogal scheef waarom een hotel voor 1500 baht, terwijl je in soi Buakhaow ze voor 500 baht per dag voor het uitzoeken hebt, en dat zijn beslist keurige grote nette kamers met toilet en douche en safe en TV en iedere dag schoon beddegoed en ze zijn er ook wel te vinden met balkon scheelt toch mooi 1000 baht.

  Dan het eten waar ga je dan in vredesnaam wel niet eten voor die 1000 baht weet zeker dat je voor minder dan de helft ook je buikje lekker kan vullen hoor dat scheelt al weer eens 500 baht

  Dan het stappen kost je maar 1500 baht per dag daar red ik het niet mee lang niet zelfs want ik laat de meiden lekker meegenieten en dat gaat geld kosten dan zou ik in jou geval die 1500 baht die ik bespaar op hotel en eten bij het stappen doen en zeker weten dat je daar dan geen spijt van zal hebben je bent dan welliswaar het zelfde bedrag kwijt maar gegarandeerd meer lol

  Je kunt die 1500 baht natuurlijk ook niet uitgeven en daardoor zal je vakantie aanmerkelijk goedkoper uitvallen want het is volgens jou toch aan de dure kant

  Als je niet al te veel gaat zuipen en de dure restaurants links laat liggen en een hotel neemt van tegen de 500 baht en niet de dure meiden van 3000 baht shortime en 1000 baht barfine meeneemt en een beetje voor kiniauw door het leven gaat en het bier in de agogo is net zo lekker als in een bar waar het 45 baht kost hoor scheelt toch mooi ongeveer 90 baht op een flesje, koop je er drie voor de prijs van een

  Als je zo gaat leven hier dan kom je met ongeveer 2000 baht per dag al een heel eind dan heb je welliswaar een goedkope vakantie maar wel een beetje saai

  Veel succes gewenst

  Kees

 15. Johan zegt op

  Er zijn genoeg goede hotels voor de helft van de prijs. Vooral buiten Bangkok. IN Khon KAen bijvoorbeeld is B&B – 490 bath,
  Coolhome – 500 bath en wil je meer luxe dan is er keus genoeg van 800 >>

  • HansNL zegt op

   Johan.

   Je hebt gelijk over Khon Kaen.
   Je kan al een condo huren voor 300 baht per nacht.
   Hotels, op dit moment in de aanbieding, twee nachten blijven een nacht gratis.
   Of in de midweek halve prijs.

   Maar wil je alsjeblieft niet te veel reclame maken voor Khon Kaen.

   Bedankt

 16. Frank zegt op

  Hoi Marco,
  Thailand is idd niet zo goedkoop meer als je het hebt over uitgaan. (in breedste zin van het woord)
  barretjes en zeker disco kennen zelfde prijzen als in NL zo langzamerhand. Dat kunnen ze ook doen aangezien de toerist toch wel betaald en niet in zijn hotel blijft zitten. Je zult daar ook geen lokale bevolking zien zonder toerist om zich heen behalve het personeel. Als je wat goed koper uit wilt zijn, zul je moet zoeken naar de plaatselijke whiskey barretjes op hoek van straat, start bij de plaatselijke keuken op straat, zo kom je ook makkelijk in contact met de thai, en deze weten je veel te vertellen waar je naar toe kunt gaan. Dus kijk juist uit naar gelegenheden waar juist lokale bevolking komt. (daar kun je nog wat goedkoper uit zijn). Het is maar net wat je zoekt op die avond.

 17. Lekky zegt op

  Marco je heb gelijk.Vele vergelijken appels met peren.
  Thailand is duur als je op vakantie komt. Men gaat vergelijkingen maken met Centerparcs. Maar vergeet wel dat een nederlander meer verdient dan een thai.Kijk maar op agoda of hotel.com, dan schrik je al van de prijzen.En hoe kun je nu centerparcs in zijn totaal vergelijken, waar veel faciliteiten zijn, met een drie sterren in thailand.Een normaal biertje of fles wijn is hier bij tesco 2 keer zo duur als in nederland. Ok eten is buiten om vakantieplaatsen goedkoop.De goedkoopste fles wijn kost hier 298 bathMaar wat jij zegt is waar en iemand die van 2000 2 weken op vakantie gaat, die geniet echt niet.Die lopen s, avonds langs het strand en dan terug naar het hotel.en halen cola uit de koelkast. Zo zijn er vele.Daar is niks op tegen hoor.Maar als je een leuke vakantie wilt hebben ben je dat kwijt wat jij zegt.

 18. Chris zegt op

  Een reis naar Thailand (3 weken) kost mij meestal ietsje meer dan 1000 euro. vliegtuigticket inbegrepen,

  onmogelijk in Italie, verenigde staten, australia, japan ..

  • Peter zegt op

   Chris hoe doe je dat vliegen kost al- + 600 euro 400 a 500 euro voor 3 weken ???

  • van aken rene zegt op

   Jawadde een ticket kost tussen de 600 en 800€ ga al 7 jaar van half december tot half januari naar Thailand. dit jaar het goedkoopste ticket gevonden bij Qatar Airways met gunstige tussenstops 797€.
   hoe kan ja dan voor drie weken ginder leven van ong. iets meer dan 200€.
   komaan zeg Chris ni overdrijven he gast.

 19. Jack zegt op

  Marco,ik ben ook altijd duur uit,ik ben in Bangkok, Hotel tel ik helemaal niet mee. Ik eet bijna geen Thais maar Europees dat is ook al stukken duurder,maar zit s,middags al in de kroeg,normaal barretje 80 Baht voor een flesje bier, om 19.00 uur zit ik al in Soi Cowboy dan is happy hour, dan drink je voor 70-80 baht, om 21.00 uur gaat de prijs naar 130 baht,in andere Go-Go Bars naar 160 Baht, dan later op de avond naar Patpong,overal (Go-Go Bars) minimaal 160 Baht dat is 4 Eu. Als ik dat bij elkaar optel zit ik al boven de 100Eu. Neem ik dan ook nog een meisje mee,wat ik om de andere dag doe, die vragen ook al 3000 tot 3500 Baht (uitzonderingen daargelaten)zonder de kosten van de Bar meestal rond de 500 Baht, dus 5000 Baht per dag kom ik niet mee daar. Vroeger was het stukken goedkoper,Thailand is niet meer goedkoop,wel voor inkopen te doen.Maar het meeste geld gaat naar de drank,ik heb het ook meegemaakt dat ik een maand geen alcohol mocht drinken,ja toen kwam ik er eigenlijk achter waar het geld naartoe ging, de drank.

 20. Breugelmans Marc zegt op

  Uitgaan kost geld , een biertje kost maar iets minder dan in onze landen , en ze gaan er goed in , in dat hete weer ! Je kan er steeds vanuitgaan dat alcoholische dranken niet goedkoop zijn !
  Evenals eten , als je Thai food eet is het inderdaad goedkoop ,maar vanaf je westers eet verdubbelen de prijzen.
  De prijzen van kleren zijn ook niet echt goekoop ,bij ons op de markt in Belgie betaal je bijna dezelfde prijzen !
  En zoals Johan hier al gezegd heeft kan je goedkoop overnachten als je uitkijkt, op hotel is duurder dan een condo huren voor een maand , in Pattaya vind je condo’s voor een 5/6 duizend Bath /maand en proper en goed gelegen ! kijk eens in Bahtsold op het net

  • van Aken Rene zegt op

   Dat van die prijzen voor kleren vind ik wel overdreven, ten opzichte van België zijn ze zelfs heel goedkoop en ze zijn tevens 2 jaar vooruit op de mode

 21. Rene Martin zegt op

  Uiteraard besteed iedereen zijn geld anders maar zelf vind ik 100 euro een mooi bedrag als je dat voor slapen, eten en uitgaan besteed. Je kan zoals diverse mensen op het blog naar voren brachten besparen op bijvoorbeeld je hotel of in een andere streek van Thailand vakantie vieren. Zelf vind ik dat de prijzen van met name uitgaan de afgelopen 6 jaar beduidend zijn verhoogd en ik ben bang dat het uitgaansleven zich in zijn eigen vingers snijd. Diverse bars in o.a. Bangkok hebben weinig klandizie hoorde ik. (zelf ga ik meer naar clubs) Misschien je horizon verplaatsen en andere landen bezoeken waar je ook vakantie kan vieren bijvoorbeeld Cambodia.

 22. RICHARD WALTER zegt op

  In Chiang Mai zyn keurige hotels voor 550. per dag.
  eten in thaise restaurants (dus geen macdonald) 150 per 3 maaltyden.
  savonds inclusief dame in de beerbar 600,
  af wn toe dame 1500 de nacht. dat is 2800 thukthuk 200

  dus een budget van 3000 is waarschynlyk.

  Erger zyn de 55+ backpackers die klagend en kermend elke baht trachten uit te sparen.
  de tyd dat je na je maand vakantie geld over had is voorby.

 23. Michel zegt op

  Je begint het topic met de zin: ik heb gehoord dat…
  Uiteindelijk heeft het te maken met de keuzes die je maakt.
  Wat voor type vakantie zoek je als je naar Thailand gaat?
  Ga je om de bloemetjes buiten te zetten of ga erheen om het land te zien en rond te reizen?
  Deze vraag zal al essentieel zijn voor vakantiebudget!!!
  Thailand is beslist niet duur, maar als ik een week in BKK ‘los’ wil gaan reken ik ook op minimaal 5000 baht per dag. Middelklasse hotel van ca. 1200 baht (www.latestays.com), ongeveer 500 voor eten per dag, 300 voor drinken en skytrain, en dan 3000 baht voor vertier. Daar kun je een leuk feestje voor bouwen hoor.
  Als je voor de meiden naar Thailand gaat zal je geneigd zijn meer uit te geven, maar als je slim bent en naar de ‘goede’ plekken gaat hoef je daar niet steeds je portemonnee voor te trekken, en zal je je budget niet teveel overschrijden 😉
  Er zijn zoveel bezuinigingtips te geven…maar je moet wel wíllen bezuinigen, zoals de meesten hier je al verteld hebben gezien de reacties. Ze zijn vaak heel voordehandliggend, maar misschien wil je er niet aan. Op dat moment kun je hier niet meer klagen over de (te) hoge uitgaven tijdens je vakantie.
  Je kunt echt heel goedkoop op budget door Thailand reizen, gezien de duizenden backpackers die je al voor zijn gegaan. Ik heb vorig jaar ook een maand rondgereisd op een budget van 30 euro per dag, en had een superleuke trip waarbij ik veel leuke mensen heb ontmoet. Wanneer ik besloot een avondje op stap te gaan kostte me dat gelijk 1500 baht, meer als m’n dagbudget alleen al dus. Het geeft al aan waar de grootste kostenpost gaat zitten: uitgaan & vrouwen. En dat is hier niet anders!
  En ga je hier ook 7 dagen per week uit?
  Vooral zowel de budgetvakantie als een partytrip met vrienden, in Thailand kan het allemaal!

 24. michiel zegt op

  In April vaders (65+) meegenomen naar Thailand.

  18 nachten hotel (kamer gedeeld) 2x binnenlandse vlucht € 160 2prs. BKK- CR + CM-BKK (goedkoop vooruit geboekt).

  Chiang Rai , Ciang Mai , Pai , Bangkok , Jomtien.

  Kwijt in geld exclusief gekochte (prullaria voor thuis). gemiddeld 75 eu per dag met 2prs.

  Per dag gem. 800thb voor hotel overige 2500 thb ging op aan, eten ,bier ,tripjes ,scooters , bus, enz. Vrouwen hebben we thuis al dus die moesten het maar met een drankje doen.

  Moet er wel bij zeggen dat we in hotels van bekenden verbleven prijs ligt normaal paar 100thb hoger per nacht.

  Paar keer wezen stappen in Bangkok en Jomtien en Songkran in Chiang Rai gevierd . En ja dan dan gaan de 1000tjes hard.

  Paar tickets ams-bkk voor rond de € 550 pp erbij . Totale kosten €1300 pp voor bijna 3 weken Thailand .

  Huur je hier in Zeeland een vakantie huisje voor in de zomer 1 week.

  Ben als ik met mijn vriendin onze normale 30 dagen vakantie in November doe, meestal ook zo rond de € 80 per dag kwijt . Wij reizen dan best veel rond. Uitgaan doen we wat minder.
  Hotels rond 1000thb per nacht ,want ik ben op vakantie en in bamboe hutjes van € 5,00 per nacht rust ik niet echt lekker uit.

 25. Vandezande Marcel zegt op

  Ik ben nu 2 maal op verlof geweest, een aantal dagen bangkok, daar betaal ik meer voor hotel, dan eten , is echt spotgoedkoop als je op straat eet, ik vind het fantastisch, dan uitgaan, dat maak je zo duur als je zelf wil, ik ben een nachtmens dus kost me wel wat, dan neem ik altijd gezelschap mee , maar ik begrijp die prijzen hierboven niet, meestal neem ik er eentje mee voor de hele nacht voor 1000 bath? En zonder dicussie, soms 1500 bath als ze extreem mooi is. Ik denk dat sommige mannen teveel betalen wat de prijzen doet stijgen natuurlijk, ik begrijp ook wel dat die meisjes moeten overleven maar ze aanvaarden mijn aanbod met de smile. Daarna Koh Samui , daar had ik kamer met airco aan zee voor 600 bath. ganse dag strand en eten en drinken opnieuw 600 bath, dus ik begrijp niet dat jij zoveel geld uitgeeft.Ik boek altijd via booking com.

  • Fons zegt op

   Ik zit ook graag op koh samui en vind het altijd een must om alles een beetje uit te zoeken qua prijs en dat lukt aardig, ik probeer zoveel mogelijk lokaal te eten en het is gewoon zo dat uit het kleinste en smerigste keukentje het lekkerste eten komt en dat blijkt dan ook nog eens een keer het goedkoopste, verder gewoon het stappen een naar een paar dagen terug te brengen, ik slaap meestal voor 1000bath schoon netjes en geen oud hok, maar ben wel benieuwd waar jij slaapt voor 600 bath aan het strand in koh samui.? Wil je me dat vertellen ga ik dat ook even bekijken alvast bedankt

   • marcel vandezande zegt op

    Hallo Fons,

    de naam van het hotel is Rich Resort Beachside hotel in Lamay , op booking com kijken, ik begrijp niet waarom dat hotel maar 1 ster heeft , misschien omdat de kamers geen balkon hebben? Aan de receptie zitten altijd een paar meisjes en die zijn heel vriendelijk. de kamers zijn groot en ik neem er altijd eentje met airco en fan, wordt elke dag gepoetsd en zuivere handdoeken.het ligt eigenlijk niet vlak op het strand maar het hotel heeft aan de andere kant van de straat ook een groot restaurant en stoelen op het strand. De eigenaars zijn ook toffe gasten vind ik, alles is heel vlot in omgang daar, ik vind het beste restaurant iets verder naar links op het strand, als ge de straat afwandeld naar links tot aan de draai , is ongeveer 200 meter denk ik, daar het strand op, het restaurant direct aan de linkerkant , goedkoop en goed, de baas is een ouwere thai , bijna altijd daar. wifi was op mijn kamer niet zo goed, maar der is overal wifi, dat zult ge wel weten, nog vragen , shoot, groeten marcel, ik vertrek voor 5 maanden naar Koh Samui op 19 okotber met china airlines , direct voor 560 euro via amsterdam,

 26. Gerard zegt op

  Ik heb het mijzelf ook wel eens afgevraagd , het geld glipt je door de vingers.
  Ga 1 keer per jaar een maand naar Thailand.
  Maar buiten het hotel..wat ik in via internet bestel en betaal..zijn er natuurlijk ook nog kosten voor een motorbike of bus gerekend over een maand..een goede massage..pedicure..
  Wasserij..kapper..fooien enz. alles bij elkaar telt het wel aan en zit je zo aan de 100 euro per dag.
  Maar daar is het vakantie voor..ik eet waar ik trek in heb of het nou op straat is of een luxe visrestaurant.
  Drinken in een bar doe ikzelf met mate maar geef ook de dames iets te drinken..gezellig toch?
  Zelf heb ik vaste vriendin voor de gehele maand , dus ook in de kost en een vastgesteld bedrag voor haar.
  Afgelopen zomer ben ik op vakantie naar oost europa geweest met de motor..ook niet de duurste bestemming in vergelijk met andere landen..was toppie maar in verhouding veel duurder dan Thailand.
  Gelijk maar afgeschaft..lekker in oktober weer naar Thailand en geen hand op de knip.

 27. John zegt op

  Ben er sinds twee jaar achter,hoe mooi Thailand is.
  Ben 58 en woon al 14 jaren in Spanje, waarvan laatste 9 in Barcelona,ben met tegenzin, op uitnodiging van mijn vriend meegereisd naar Bangkok, Phuket (Alle) eilanden !

  Eerste week Bangkok, heb ik meisje leren kennen, op laatste nacht ! Daarna Phuket en twee nachten feest, waarna ik er Genoeg van had, en meisje uit Bangkok(40) heb laten invliegen. Binnen 1 dag was ze er, en hebben een super romantische vakantie gehad op alle eilanden aldaar !

  Sindsdien spreken wij elkaar meerdere keren per dag middels mobiel en/of Skype.

  Februari dit jaar, was ik er weer voor een maandje, heb eerste twee nachten goed hotel geboekt voor ons twee, en toen op zoek!

  Ben uiteindelijk terecht gekomen in Meechai, heb daar nu een kamer, en badkamer voor 5.500 thb p/m, welke zij trouwens zelf betaald !

  Alle hotel faciliteiten, zoals 24 uur portier, zwembad, massage, sauna, gym, roomservice,etc. van af balcon, super uitzicht over skyline, om de hoek metro en skytrain, lotus/tesco, eten van restaurant bijv. Gebakken rijst met tempura gambas 120 bath, wat wil je nog meer ? Wordt ook nog op kamer bezorgt !

  Heb uiteraard , kamer,welke 35 vierkante meter telt, helemaal naar mijn zin ingericht, zoals luxe beddengoed,handdoeken,etc.etc.

  Verlichting/hemelbed.
  Laat haar telkens iets nieuws kopen, zoals ijskast, Grote flatscreen, etc.

  Heb inmiddels goed contact met de Thai zelf, was zelfs uitgenodigd voor een tweedaags bedrijfsuitstapje naar Pattaya, super!

  Mogelijk dat dit komt, daar ik in Februari met de opstanden aldaar geholpen heb in de keuken waar zij werkt, met bereiding van 900 maaltijden per dag, voor politie en militairen 24 uur nonstop (avontuur)!
  Groenten snijden,en kappen, tussen twee boedha tempeltjes, bij 35 garden !

  Ga in November weer,daar ik een afspraak heb met een Fabrikant van bepaalt product, welke velen van jullie kennen, en ik wil importeren in Europa.

  Uiteraard neem ik weer spullen van hier mee, om het nog gezelliger te maken !

  Daarna in December gaat mijn meisje naar Milaan om Italiaanse kooklessen te krijgen! Ik haal haar daar op, en heb hier iemand, van een heel bekent restaurant die haar paella leert maken.

  Later zal ik jullie wel vertellen waar je al dat lekkers kunt eten in Sukhumvit !

  Thailand is zo duur ALS je het zelf wil maken ! En uiteraard Zijn er dingen, die duurder zijn dan in Spanje, welk al weer goedkoper is dan nederland!

  Bijv. In het restaurant/bar waar mijn meisje werkt (14 uur per dag/7dagen/week) hebben ze ook happy hour, en ALS ik daar ben koopt zij al biertjes voor mij, aan happy hour tarief, welke ik s’nachts nuttig, ALS ik haar ophaal, slim he!

  Trouwens 13 November wordt zij 41 jaar, en wil iets leuks doen, heeft iemand een leuk voorstel ? Ze heeft trouwens ook schatjes van kinderen, die bij mam op een eiland wonen, en ze niet veel ziet, dus zou leuk Zijn gezamelijk iets te doen.

  Groetjes

  John

 28. Eddy Dekeyser zegt op

  Denk dat je te veel meisjes hebt, en dan taxi trakteren en nog een kadoke voor haar,ge gaat beter hier een bar binnen :van de grond betaal 50€ en ge zijt er vanaf. maar ja ik zeg altijd, als ik 100€ over heb als ik sterf heb ik slecht geleefd! Profiteer ervan!

 29. Kees zegt op

  1 maand Thailand:
  Maandhuur studio met keuken: 15.000 baht
  Heb een vast meisje gergeld (bloedmooie 19-jarige): 25.000
  Normaal eten (vaak zelf koken) en drinken voor mij en meisje: 15.000
  Ik rook niet en drink geen alcohol, geen kosten aan stappen in bars en gogo’s: 0
  Af en toe een uitje met z’n 2-en: 5000

  Totaal 60.000 baht per maand = ongeveer 1500 euro oftewel 50 per dag

  Exclusief ticket.

  Inderdaad, je doet iets ‘verkeerd’, of liever gezegd: ik doe het anders.

 30. Daniel zegt op

  23 reacties Ik vraag mij af waarom naar Thailand komen als men om de dag een of ander meisje nodig heeft. Blijf A.U.B. in eigen land daar zijn genoeg meisjes. Waarom hoort dit er bij. Nu weet ik hoe iedereen glimlacht als ik zeg in Thailand te wonen. Men denk weer een hoerenloper. Als je geen plezier kan maken zonder meisjes of seks, blijf dan thuis. Jullie maken van Thailand de slechte naam.
  De meeste mensen denken dat iedereen hier voor hetzelfde is.

  • Qmax73 zegt op

   Moderator: U reageert niet op de posting maar uitsluitend op een andere reactie. Dat is chatten en dat mag niet volgens de huisregels.

 31. Cornelis zegt op

  Je verwoordt de gedachte die ook bij mij opkwam, Daniel. Een ‘buitenstaander’ die de vraag en de meeste reacties leest ziet het vooroordeel weer eens bevestigd.

 32. Ànneke zegt op

  We gaan al jaren naar Huahin hun , prachtig hotel middenklasse gaan met taxi naar Schiphol boeken ticket en een hotel 1400b p nacht met ontbijt wij houden een strandvakantie gaan koffiedrinken eten en drinken op het strand drinken een wijntje en gaan sa’avonds lekker uit eten naar de markt enz we zijn. Geen avondmensen en gaan ong 12 naar bed dan en je ook wel moe kopen nog leuke dingen ook. Maar we gaan niet naar bars discotheken en drinken matig maar hebben een prima vakantie buiten ticket hotel en taxi Bangkok naar Huahin heen en retour en taxi nederland Schiphol en retour zijn wij dat bedrag niet kwijt buiten hotel en tickets geven we misschien 2000bath uit voor eten en drinken een prima vakantie mooi weer prima strand goed hotel met zwembad tv en alles erop en eraan ,we zijn dik tevreden hoor. Ti’s maar wat je wil en wat je zoekt in Thailand maar dat is in Nederland precies hetzelfde ti’s maar hoe je leeft we genieten er van en hebben het prima en Thailand is beslist goedkoop. Ja wil je gezelschap en bars dan zul je moeten betalen maar ja dat moet in Nederland ook dan zul je nog wel duurder uitzien. Maar ja dat zoeken wij dus niet. Dus minder drinken en meisjes dan ben je een stuk voordeliger uit in Nederland zijn leuke dames
  Is misschien handig die kan haar eigen kosten wel betalen wel zo voordelig toch.
  2000 bath per dag prima vakantie

 33. Michel zegt op

  Als ik de reacties hierboven lees dan is het vooroordeel bevestigd.
  Tussen de 4000 en 5000 bath is wel erg veel, maar dan eet je vermoedelijk dagelijks in een westers restaurant of in je hotel.
  Dus geen eten van een markt of foodcourt.
  ipv metro of skytrain pak je de taxi.
  Ruim de helft minder kan makkelijk, maar dan moet je even niet aan n meisje denken.

 34. Louvada zegt op

  Inderdaad het leven in Thailand wordt stilaan duurder en duurder. Onafgezien dat in de meeste toeristische steden de prijzen in de restaurants soms veel duurder zijn voor Farangs als voor Thais is geen uitzondering.
  In Hua Hin is er zelfs al optreden geweest door de Politie als reactie op klachten van sommige klanten.
  Op de buitenlandse wijnen zijn al op één jaar tijd de taksen 2x met 400 % gestegen. Als het zo voortgaat zal de buitenlander die hier woont geen wijnen meer kopen met alle gevolgen vandien ook voor de werkgelegenheid. De uitleg van de regering : we willen dat de Thais minder en minder alcohol gaan gebruiken maar dat klopt niet, de Thais drinken drinken praktisch geen wijn maar wel Thaise whisky. Zie maar in de restaurans, ze brengen soms hun fles mee. De lagere classe koopt zelfs eigen gestookte whisky en die is niet van de poes wat alcoholpercentage betreft.
  De ideale oplossing : hogere taksen voor dranken met een alcohol graad van meer dan 15° en het probleem is beter aangepakt. Zo blijft de wijnimport draaien want wijnen bevatten bijna nooit meer dan 13,5 ° alcohol.
  Zie maar eens in de buurlanden, het prijsverschil is tamelijk groot, de wijn wordt daar niet zo zwaar getaxeerd.

 35. Qmax73 zegt op

  Denk ook aan het volgende..
  – waarde besef “Thaise bth” als je hier niet na omkijkt ben je er ook zo doorheen.
  – te veel of hoge fooi/tip!!
  – wissel geld scam!! Als je niet oplet.
  – checkbin nota’s betalen voor drankjes die je niet hebt besteld. maar wel in je potje zijn
  toegevoegd.
  – Hollandse voedsel producten betaal je flink voor.
  – Thaise metgezel die losse vingertjes heeft.
  – Thaise berekenen buitenlanders meer dan Thaise zelf. 3 – 4 voudig

  En kleine beetjes kunnen hoog oplopen

  Verder ben je op vakantie vrijer met uitgaven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website