Beste lezers,

Ik heb een urgent verzoek. Ik wil graag met spoed contact opnemen met de tourist police in Bangkok. Is er iemand die een email adres van de tourist police heeft?

Het zit zo: ik ben al langere tijd op zoek naar een national Thai voor translation/person guide. Via internet heeft er iemand zich een tijd geleden gemeld. Ondanks dat ze te slecht Engels praat en niet geschikt is voor mijn reisdoel, ben ik toch met haar in contact gebleven omdat ze gewoon aardig is (de meesten zullen misschien denken voor seksuele doelen, maar neen mensen helaas niet).

Ik heb al langere tijd contact met haar en via Skype heb ik haar leren kennen. Lek heet ze en ze heeft een kleine dochter van 6 jaar. woont in Bangkok maar weet niet haar adres. Ze heeft nogal wat ‘problemen’ in haar leven, voelt zich veel alleen en zo. Geen geld, geen job. Dus ik probeer via gesprekken haar een beetje op te fleuren, zeg maar en gewoon met een mens vriendelijk praten.

Maar nu krijg ik afgelopen vrijdag een urgent bericht van haar (spreek haar bijna dagelijks)..’help, help’..I don’t feel well! Of ze zit in problemen Of ze is ziek? Ik weet het niet, maar nu heb ik al dagen niets van haar meer gehoord, is ook niet online geweest.

Ik heb via skype geprobeerd haar adres te achterhalen en de situatie voorgelegd maar geen enkele hulp of hulp reactie.

Wie van de Thailand mensen heeft contact bij de tourist police in Bangkok? Kan ik ze per e-mail bereiken? (via de officiele tourist police division website kan men via chat praten maar die website werkt slecht of totaal niet).

Heb verschillende instanties in België gecontacteerd maar ze kunnen weinig doen zeggen ze omdat ik geen adres heb. Of ze willen gewoon niets doen of interesseert het niet?

Volgens mij kan via het ip adres wat gebruikt wordt bij Skype of haar internet provider haar adres achterhaald worden? Maar goed, graag uwe hulp en advies mensen.

Met vriendelijke groet,

John

14 reacties op “Lezersvraag: Urgent verzoek voor contactgegevens Tourist police in Bangkok”

 1. RonnyLatPhrao zegt op

  De Tourist Police Division zit in Samute Prakan aan de luchthaven.

  Tourist Police Division , 999 Nong Prue Bangplee
  Samut Prakan 10540

  Telephone: +66(0)2-134-0521

  http://www.touristpolice.go.th/
  http://www.thailandtouristpolice.com/index.php?mo=24

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Bel hen eens op via Skype.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Wat Harry zegt is natuurlijk waar en je hebt ook heel weinig informatie.
   Lek die in Bangkok woont…… nu ja.
   Ik vrees dat ze er niet veel kunnen aan doen…. maar u doet maar wat u goed acht.

 2. harry zegt op

  Met alle respect John,ik zou toch maar beetje voorzichtig zijn .Dit soort verhalen al zo vaak gehoord .Hoe communiceren jullie eigenlijk als ze de Engelse taal niet machtig is? Denk dat het weer zo een zieke buffel en lek dak verhaal is , bovendien moet pa ook nog een operatie ondergaan-lees: heeft geld nodig voor drank. Heb in de ongeveer 30 jaar dat ik met Thais omga heel wat vage verhalen gehoord.Uiteraard hoeft het niet altijd negatief te zijn.Maar heb het ook heel vaak mis zien gaan, zodat de farang heel veel geld kwijt raakte ..

 3. rene23 zegt op

  Denk dat je gewoon belazerd wordt.
  Zoek je een gids die goed Engels praat kijk dan op de site van ToursByLocals.com

 4. Jacques zegt op

  Via Line kan je in contact komen met de tourist police. Kan je ook chatten in het Engels.
  Website is http://www.thailandtouristpolice.com en via [email protected] of bellen 1155.

  Hoe goed ken je haar, heeft ze wel eerder aangegeven dat ze problemen heeft. Heb je haar ook live gezien via Skype of alleen maar gebeld. Zoveel vragen blijven nog onbeantwoord. Voor dat de politie stappen onderneemt zal er toch wel wat meer moeten zijn dan hulpgeroep en daarna geen contact meer.

  Je betrokkenheid is te waarderen maar het kan ook een voorbode zijn tot…..vul maar in.

  Succes met de situatie want is misschien wel serieus en dan blijft er natuurlijk de vrees dat er toch wat is gebeurd. Gebruik het mail adres en lever zoveel mogelijk informatie aan de politie en zie wat ze er mee doen.

 5. loe zegt op

  Je hebt, zoals je zegt, bijna dagelijks contact met haar via Skype. Het lijkt me dan ook logisch om HAAR te vragen wat er aan de hand is en of ze haar adres kan doorgeven. Ik zie niet in, wat de tourist police daarmee zou moeten doen.

 6. Je kunt natuurlijk nooit voor 100% met volledige zekerheid uitsluiten dat er iets aan de hand is, maar naar mijn bescheiden mening maak je jezelf volkomen belachelijk als je je met deze ‘feiten’ bij welke instantie dan ook meldt.
  Als je gevoelig bent voor dit soort berichten kun je behalve een gids/tolk beter een zaakwaarnemer meenemen als je naar Thailand gaat.
  Misschien had je beter adequaat kunnen reageren op haar eerdere opmerkingen dat ze geen geld en geen werk heeft, door een substantieel bedrag naar haar over te maken. In dat kader had je natuurlijk een kopietje van haar ID kunnen vragen, teneinde een juiste tenaamstelling te waarborgen.
  Misschien een leer voor de volgende keer?

 7. John Chiang rai zegt op

  Het kan zijn dat ze werkelijk problemen heeft,maar erg vaak is dit een deel van het toneel om aan geld te komen,en zou daarom erg voorzichtig zijn. Het feit dat ze niet meer online is,is vaak een poging om je ongerust te maken,en tevens te kijken hoe je verdere reacties zijn. Ik ben haast zeker dat het verhaal nog een vervolg heeft,en dat ze zich binnenkort zal melden met een vervolg verhaaltje,wat natuurlijk zo hart verscheurend mogelijk zijn moet. Aan het eind van het vaak gespeelde drama,komt dan haar bankverbinding met het nummer waar je het geld kunt overmaken. Er zijn dames die met deze aangelegenheden om aan geld te komen zoveel talent ontwikkelen,dat zelfs een Hollywood regiseur belangstelling krijgt. Bovendien kan het zijn dat je niet de eerste,of de enigste bent,en dat ze met deze truc reeds meer sucses gehad heeft. Gewoon rustig blijven,en bij het volgende Skype contact,wat zeker gaat komen,je gezonde mensen verstand gebruiken,en uiterst voorzichtig zijn.

 8. NicoB zegt op

  Beste John, Tourist police in Thailand is er voor toeristen, waarom niet gewoon de politie aktiveren als het een Thai National betreft? Bent u in Thailand of in België? Ik vermoed in België. Het is begrijpelijk dat men in België niets doet, in NL is het gebruikelijk als een volwassene van huis weg loopt bv. dat er een week gewacht wordt voordat men tot enige reaktie overgaat of er moeten erg sterke aanwijzingen en feiten bekend zijn van een misdrijf. Van de Thaise politie kunt u denk ik ook niet te veel verwachten als u daar uw verhaal doet zoals u hier doet, in elk geval als er geen verzoek om opsporing gedaan wordt door familie.
  Dat u zich het lot van een medemens aantrekt is prima, maar u zegt geen geld, geen job, dat zijn meestal de cruciale woorden en aanduidingen in gedonder, ze woont toch in Bangkok zegt ze, daar is wel wat geld voor nodig, ook eten en drinken, dus…?
  Wat anderen al aangeven, het kan een wespennest zijn, zien een geldstroom op gang te helpen.
  Zou het vooral niet te zwaar opnemen, misschien komt ze later wel weer terug, eerst wordt u geprogrammeerd en dan gaat u makkelijker helpen, maar goed, het is uw beslissing onderzoek voort te zetten.
  Toch succes gewenst met uw speurtocht als u daarin wilt volharden.
  NicoB

 9. Leo Th. zegt op

  Wat kan iemand in Thailand die in accute nood verkeert nu verwachten van een internet contact, duizenden kilometers verweg? Als ze dat via Skype aan jou kan mededelen dan had ze ook hulp kunnen inschakelen van familie of buren en had ze desnoods ook het Thaise alarmnummer kunnen bellen. Dat jij via je skype-gesprekken sympathie voor haar hebt opgevat en dat jij haar eventueel ook zou willen supporten is geheel aan jou maar nu maak je jezelf gek door er vanuit te gaan dat haar iets ernstig is overkomen. Ik kan en wil geen oordeel over haar vellen maar dat zij niet meer online is kan wellicht een strategie zijn, zoals door anderen reageerders al is beschreven. Of misschien heeft zij bezoek van de één of ander? Kortom, net als NicoB e.a. zou ik je adviseren het niet te zwaar op te nemen. De meeste zorgen die mensen zichzelf maken blijken achteraf onnodig te zijn geweest!

 10. Jimmy Yukon zegt op

  Hallo John,

  Google maar eens naar Thailand Private Eye. ( [email protected] )
  Neem contact op met deze detectives.
  Hun hebben Lek zo gevonden.
  Sukses…

 11. Fred zegt op

  Beste John.

  Ik heb een telefoonnummer van een privé detective ( een Belg ) die oa voor John van de Heuvel werkt in het programma GEVLUCHT.

  Matthew, +66 (0) 871308158

  Hij doet veel werk voor de Tourist Police in Pattaya maar heeft ongetwijfeld zijn contacten in BKK.

  Een zeer geschikte vent en lijkt op de tweeling broer van Crocodile Dundee. Hahahaha ( het is waar )

  Succes.
  Fred

 12. Vanleene zegt op

  Ik kan U het telefoonnummer van de Toerist politie (in Bangkok ?) geven.
  Het is Nr. 191


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website