Lezersvraag: Hoe het beste van Udon Thani naar Koh Samet

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
26 juni 2015

Beste lezers,

Helaas ben ik aangewezen op de bouwvakvakantie dus verleden jaar een beetje weg geregend in Kao Lak en Phuket. Dit jaar willen we graag naar Koh Samet waar ik nog niet geweest ben. Hopelijk is het daar iets beter.

Nu zouden we graag willen weten wat de beste manier is om daar te komen vanaf Udon Thani. Eerst het vliegtuig naar Bangkok en dan?
Een taxi of gaat er een bus en natuurlijk moet er rekening gehouden worden met de Ferry?

Graag uw ervaring, bij voorbaat dank,

Ralph

5 reacties op “Lezersvraag: Hoe het beste van Udon Thani naar Koh Samet”

 1. w. eleid zegt op

  Ralph,

  Ik ben al een aantal keer naar Koh Samui geweest. Ga er eind september weer heen. Vliegreis per Air Asia ca. 800 baht retour (aanbieding).
  Vanuit Bangkok – Don Mueang airport vlieg je naar Udon Thani.
  Daar staan bussen gereed en je koopt (in de aankomsthal) een combi-kaartje bus/koh samui/ferry.
  Wijst zichzelf. De bus gaat naar Donsak, ca. 1,5 uur en de ferries gaan elk uur. Overtocht ca. 1,25 uur.

  Het makkelijkst is om op Koh Samui een taxi naar je hotel te nemen.

  Al met al een goedkope reis naar Koh Samui. Je kunt echter ook vanuit Bangkok een rechtstreekse vlucht naar Koh Samui nemen, hetgeen uiteraard veeeeeel duurder is.
  Groet,
  willem

  • Lung addie zegt op

   Is het dan toch waar dat de Thais niet kunnen rekenen en de Nederlanders niet kunnen lezen of schrijven? Ik zou het moeten geloven. Koh Samet en Koh Samui zijn volgens mij twee totaal verschillende eilanden die zelfs qua ligging niets met elkaar te maken hebben, behalve dat ze beiden in de Gulf of Thailand liggen.. Wat heeft vraagsteller nu eigenlijk aan deze reactie? Koh Samui ligt veel zuidelijker dan Koh Samet en in de maand juli valt het regenseizoen daar best mee. Koh Samui heeft zijn hoogtepunt, wat regen betreft, in oktober. Op Koh Samet is het normaal vroeger … dus opletten of je hebt hetzelfde probleem als vroeger. Hoe je er best heen gaat laat ik aan de “kenners” over want dit is niet mijn regio.

   Lung addie

 2. Alex B zegt op

  Willem, Ralph zoekt vervoer naar Koh Samet, niet naar Koh Samui.
  Ik denk dat je het beste kunt vliegen van Udon Thani naar Don Muang kunt vliegen, of naar Pattaya (U-tapao), maar die tickets zijn vaak duurder dan tickets naar Don Muang. Bangkok Airways vliegt volgens mij als enige naar U-Tapao. Dan met de taxi vanaf U-Tapao of Bangkok (Don Muang) naar Koh Samet. Is best nog een aardige rit, ik vond het al lang vanaf Pattaya naar Koh Samet.

  En als je er toch bent, even langs Cafe Bar Old Amsterdam op Koh Samet. Altijd gezellig! En neem een hotel of appartement in het centrum, wij zaten aan de rustige kant van het eiland en moesten elke keer een flink eind lopen langs allemaal zwerfhonden, geen pretje ’s nachts. Je hebt een Hollandse hostel, Willem’s Hoekje.

  Wel een ontzettend mooi strand!

  Ik hoop dat het weer meezit voor je, want Koh Samet heeft een beetje hetzelfde klimaat als Pattaya en daar kun je het in september slecht treffen. Volgens heb je op Koh Samui nog het meeste kans op mooi(er) weer.

 3. Steven zegt op

  Hi Ralph,
  Vliegen naar Bangkok ,Don Muang
  Taxi 15 min naar begin BTS station Mo chit, sukhumvit line 14 stations naar Ekamai,eastern busstation
  Uitgang nr 2(over de sukhumvit rd)
  Lopen 3 min naar het busstation.
  Kaartje kopen bij de Cherdai company reistijd plm 4 uur bus,kost ongeveer 200 bht
  Deze bus heeft als eindpunt de oostzijde van Ban Phe/ Nuantip pier voor de boot naar Koh Samet.
  Ikzelf kies meestal voor Ao Wong Duan,een grote baai in het midden van het eiland, nog redelijk rustig en met een rechtstreekse ferry vanaf de pier.Je vermijdt dan een hele rit over het eiland.
  Google voor een van de resorts,in verschillende prijsklassen,
  bij Agoda or Booking com .b.v. Vongduern villa.
  Prettige vakantie( het weer is meestal beter dan op het vasteland)
  Steven

 4. Ron Bergkotte zegt op

  Ralph, vlieg van Udon naar BKK Suvarnahbumi, daar kun je kiezen met de taxi, ca. 2200 bt naar Rayong of met de bus naar Rayong, ca. 330 bt pp. Busticket kun je kopen helemaal beneden in de hal waar ook de taxi’s buiten staan, er is een balie hier. In Rayong ga je naar de pier, op de kop hier van is een balie om de tickets voor de boot te kopen, ik meen 120 bt pp retour. Loop de pier op en men zal je zeggen welke boot je moet nemen, ze varen de hele dag heen en weer met proviand voor de hotels. Op Koh Samet staan pickups klaar als taxi voor verder vervoer, even entree betalen voor het “national park” en klaar ben je. Een aanrader is Silver Sand Resort. Mijn mening over Koh Samet ? Ik vond er geen r…. aan. Erg vervuild en s’avonds de onvermijdelijke knapen met hun fakkelshows die het strand bevuilen met hun dieselolie lekkende fakkels.
  Prettige vacantie ! Ron.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website