Lezersvraag: Tweedehands auto kopen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
13 december 2015

Beste lezers,

Wij verblijven momenteel in Sichon in de provincie Nakon Si Thammarat voor minimaal een half jaar, nu wil ik voor deze periode een auto kopen van ongeveer 2000 euro of beter gezegd 80.000 baht.

Als ik naar een auto kijk gaat volgens mij de prijs een flink stuk omhoog.

Heeft iemand ervaring in deze en wat kan ik het beste doen? Mijn vrouw is Thaise maar kan geen auto rijden.

Met vriendelijk groet,

Hein


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Tweedehands auto kopen in Thailand?”

 1. Fred zegt op

  Beste Hein,

  Kan je niet beter een autootje huren voor deze periode.

  Je moet hem immers ook weer zien te verkopen na die 6 maanden.

  Ik heb hier geen ervaring mee maar het lijkt mij dat verkopen een obstakel wordt.

  Ik ken iemand die een Toyota Camry heeft overgenomen van iemand die naar Nederland is gegaan. Misschien kan je die huren voor deze periode.

  Maar zomaar kopen voor zes maanden lijkt mij niet zo’n goed idee.

  • Henk van't Slot zegt op

   Voor 80000 bath koop je geen 2e hands auto in Thailand,kan je vergeten.

 2. BA zegt op

  Zoals Fred zegt, ik zou ook gewoon een auto huren. Als je voor een langere periode een auto huurt dan is er vaak ook wel wat met de prijs te doen.

  Je moet weten dat auto’s in Thailand aardig waardevast zijn. Daardoor kan je voor 80.000 baht niet al te veel kopen, een oud barrel van 15-20 jaar oud. En verkopen is ook weer lastig omdat de meeste Thai liever een financiëring afsluiten voor een nieuwe.

 3. Loeng Johnny zegt op

  Laat uw vrouw een auto gaan kopen, laat zeker je bleke neus niet zien, want anders wordt het een Farang prijs 3x duurder 555.

  Als ze er geen verstand van heeft, laat ze iemand meenemen die betrouwbaar is en kennis van zaken heeft. Moet toch niet moeilijk zijn om zo iemand te vinden.

  Succes!

 4. eugeen zegt op

  Tweedehands (kan dan al 3de of 4de hands zijn) is vaak de miserie kopen van een Thai.
  Huur veel beter en veeeel goedkoper een auto.

 5. Han zegt op

  Tweedehandsautos zijn in thailand in verhouding belachelijk duur. Als je iets betrouwbaars wilt hebben kun je beter long term huren.

 6. Gerard zegt op

  Ik heb een 1993 Honda Accord 2.0 VTEC te Koop.
  Op LPG en in prima conditie.

  Wil er alleen wel 90.000 THB voor hebben en zul je de auto in BKK moeten komen halen.

  Auto heeft net beurt gehad & 4 nieuwe banden.

  • Cornelis zegt op

   Dat komt neer op rond de 2300 euro voor een 22 jaar oude auto – ook naar NL begrippen (met hogere nieuwprijzen) een wel heel ‘stevige’ prijs……….

 7. Kees 2 zegt op

  Je moet wel een verzekering afsluiten voor een jaar.
  Misschien moet je ook nog een Thais rijbewijs hebben…

  Auto voor 80.000 baht… zorg dan dat een automonteur achter je aanrijdt.

  Onderzoek eens deze optie:
  Regel iemand die een auto heeft die op LPG rijdt en na een belletje snel kan komen om je ergens heen te brengen. Maak een inschatting hoe vaak je van hem gebruik wilt maken en hoeveel dat allemaal gaat kosten. Je hebt zo geen verantwoording in geval van ongelukken en geen kosten bij pech.
  Maak heldere afspraken (eventueel zorgen voor reserve-chauffeur) en check wel of hij zijn auto verzekerd heeft (hoewel dit niet jouw probleem mag zijn), want er zijn er zat die zonder verzekering rondrijden!

  (Ik heb 2 dames ontmoet die met pijn en moeite slechts de maandelijkse afbetaling konden opbrengen, met 120 over de weg suisden, zonder verzekering. Ik heb die relaties maar direct afgekapt, want na een ongeluk wordt de hand opgehouden bij farang-boyfriend.)

  • Gerard zegt op

   Met 120 km/u over de Thaise weg “suizen” kan prima hoor.

   Ook Zijn er veel auto’s te Koop rond de 80-100.000 THB die nog jaren door kunnen.

   Volgens mij Zijn alle reakties hier een beetje van “de beste stuur lui…..” En zeer overtrokken.

   Ook een 2de hands auto Koop je vaak met verzekering, die hoef je niet nog eens af te sluiten….

   Zeer negatief allemaal….

 8. rori zegt op

  Hein ik weet in de buurt van jouw een isuzu truck is dat iets?

 9. Fred zegt op

  Ik heb al eerder gereageerd, ik ben een voorstander van huren maar dit nu even ter zijde.

  Wij hebben hier een taxi bedrijf die mij voor een vast bedrag overal naar toe brengt.
  Afgelopen Woensdag met mij en mijn vrouw de hele dag op stap geweest. Opgehaald bij ons thuis om 06:00 en s’avonds weer thuis om 19:00
  Kosten 2200 Baht

  Of ga jij iedere dag in de auto de weg op net als in NL.

  • rori zegt op

   Sluit me hierbij aan. Als je in Thailand bent zul je in het halve jaar niet iedere dag rijden.
   Voor korte afstanden neem je een taxi. Eerste 4 km 35 bath of zo. Voor een rit van 25 tot 30 km betaal je ongeveer 300 tot 400 bath.
   Wil je een halve dag ben je ongeveer 750 a 1000 bath kwijt. En een hele dag zoals boven 1500 tot 2500.
   Zoek een taxichauffeur welke in je buurt woont en of verblijft en maak een afspraak met hem. Ga je ergens naar toe zorg dat hij iets kan eten en drinken. Je hebt er soms nog een goede gids aan.
   De ogenschijnlijk extra kosten verdien je ruimschoots terug door het geen risico te lopen bij ongevallen en discussies met politie over wel of geen overtreding.

 10. theoS zegt op

  Een 2e hands auto kopen voor Baht 80.000-? Heb je verstand van autos? Kun je zelf reparaties doen? Dit gaat je een kapitaal in reparaties kosten. Volgens mij geloof je in sprookjes ook.Ik kocht 10 jaar geleden een Nissan Sunny voor Baht 70.000- en die was toen al 15 jaar oud, gaat nu haar 26e levens jaar in. Ik rijd er nog steeds dagelijks in rond en repareer zelf het meeste. Man, je weet niet waar je aan begint. Voor 6 mnd dan huur je. Als ik een lijst moest maken van alle reparaties dan werdt die lijst wel een meter lang. Zoals gezegd ik doe het meeste zelf maar dat gaat nu ook moeilijk worden daar er geen onderdelen meer voor gemaakt worden of te krijgen zijn. Ik kijk nu op sloperijen of er wat te vinden is. Doe je voordeel met dit verhaal.

 11. lung addie zegt op

  Beste Hein,

  je mag het draaien of keren hoe je wil en de reacties zullen steeds heel uiteenlopend zijn. Tweedehandswagens in Thailand zijn “relatief” duur vergeleken met Nederland en Belgie. Voor 80.000THB koop je hier een wrak, tenzij je een wagen kunt overkopen van een goede bekende. Er wordt met tweedhandswagens op alle soorten van manieren “gefoefeld” en je kent er geen enkele achtergrond van. Heeft de wagen een zwaar ongeval gehad? Hoeveel kilometers heeft die wagen “werkelijk” gereden? Gebeurde het onderhoud op regelmatige tijdstippen? Je weet er niets van en hebt er maar het gissen naar. Mooi zullen de tweedehands wagens wel ogen, meestal zelfs te mooi voor hun leeftijd … mooi opgesmukt…. Bij oficiele dealers kan je goede, jonge, wagens kopen. Deze komen meestal uit beslaglegging maar kosten dan wel een stuk meer dan 80.000THB. Het loont meestal de moeite niet een tweedehandswagen te kopen tegenover een nieuwe.
  Voor brommers hetzelfde: laatst gaan kijken voor een tweedehandsbrommer voor mijn huishoudester: 10.000THB minder dan een nieuwe … heb dan maar een nieuwe gekocht met garantie van één jaar, basisverzekering van één jaar, onderhoud voor één jaar , gratis helm en motorjasje….. weegt gewoon niet op tegen tweedehands.
  Als je kan: voor zes maanden: huur er een en je zal je veel kopzorgen besparen.

  lung addie

 12. Jan en Erica zegt op

  Hallo Hein,

  Wij zijn momenteel ook in Sichon, in ieder geval tot eind januari. We hebben hier een aantal Thaise kennissen die je misschien verder kunnen helpen.

  Laat maar even weten of je daar interesse in hebt.

  Groetjes,

  Jan en Erica


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website