Beste lezers,

Ik heb AOW uit Nederland en België. Moet ik nu voor mijn inkomensverklaring jaarvisum naar 2 ambassades? Ik heb een Nederlands paspoort.

Wie kan voor mij deze vraag beantwoorden.

Bij voorbaat dank.

Groet,

Adri

11 reacties op “Lezersvraag: moet ik naar twee ambassades een inkomensverklaring”

 1. Alex zegt op

  Volgens mij niet. Elke ambassade of consulaat binnen het Schengen gebied is goed. Ik ga zelf altijd met mijn Nederlandse inkomensgegevens naar het Oostenrijkse Consulaat in Pattaya, en dat gaat vlekkeloos. Hi

  • Hendrik zegt op

   Ik ga elk jaar naar de Oostenrijkse Consul en dat werkt perfect. Neem Kopie van al je inkomsten mee en zij bevestigen dit. Ook de Nederlandse Ambassade in Bangkok doe het maar dit spaar je veel tijd en kosten

 2. Jasper zegt op

  Je moet sowieso aan de vermogenseis voldoen voor Thailand. Dat betekent dus dat als je Nederlandse AOW niet voldoende is, je dit kunt aanvullen met je Belgische AOW, of andersom natuurlijk.
  Je kunt natuurlijk ook voldoende geld op een Thaise rekening storten ter aanvulling van de AOW (3 maanden voor verlenging storten!!), als dit nog niet voldoende is samen.

 3. Henk Hauer zegt op

  Je kan een inkomsten verklaring krijgen op het Oostenrijkse consulaat in Pattaya

 4. Bz zegt op

  Hallo Adri,

  Je hebt maar één inkomensverklaring nodig dus een aanvraag of bij de Belgische of bij de Nederlandse ambassade. In beide gevallen moet je bewijs van je inkomen overleggen. Of er verschil is betreffende de aanvragen bij de Ambassades weet ik niet. Wel dat sinds dit jaar bij de Nederlandse Ambassade ook bewijzen van de inkomsten moeten worden overlegd terwijl dit voorheen niet het geval was.

  Mvg. Bz

 5. Will Wokke zegt op

  Als je Nederlandse AOW voldoet aan de looneis in Thailand dan zou ik het daar bij laten

 6. Geertg zegt op

  Je moet aantonen hoeveel inkomen je hebt. Als je dit dmv bankafschriften doet krijg je gewoon je inkomstenverklaring. Ik ben nergens tegengekomen dat je inkomen alleen uit Nederland telt.

 7. lung addie zegt op

  Beste Adri,
  tot mijn spijt zal ik je moeten teleurstellen betreffende het legaliseren van bepaalde documenten op de Belgische Ambassade. Zij verlenen enkel diensten aan Belgen, ingeschreven op de ambassade.

  Zie volgende link: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Diensten_in_het_buitenland … onder het punt B is het duidelijk:

  B. Welke diensten mogen de consulaire ambtenaren NIET geven?

  Sedert het in voege treden van de wet houdende het consulair wetboek op 15/06/2014, wordt de administratieve bijstand verleend enkel aan de Belgen, ingeschreven in het consulair bevolkingsregister. De administratieve bijstand aan de Belgen die niet ingeschreven zijn in dit register is beperkt tot het uitreiken van een tijdelijke reistitel indien de voorwaarden tot uitreiking vervuld zijn.

  • walter zegt op

   Niet helemaal correct. Of in ieder geval moet “administratieve bijstand” beperkend worden gelezen.
   Ik ben niet ingeschreven bij de Belgische ambassade (mijn woonplaats blijft in Belgie). De laatste 2 jaar ben ik al meerdere keren naar de Belgische ambassade gegaan voor een affidavit (vb. inkomstenverklaring) of een andere tussenkomst (vb. goedkeuring van een vertaling van een administratief document).
   Je kan als niet-ingeschreven Belg dus gewoon naar de Belgische ambassade voor je inkomstenverklaring.

 8. Maarten Vasbinder zegt op

  De Nederlandse ambassade geeft alleen een verklaring af, als de Nederlandse Belastingdienst kan controleren, of de opgave juist is. Wie pensioen uit een land anders dan Nederland ontvangt, krijgt dus geen verklaring. Zo simpel, absurd en niet in overeenstemming met Europese regelgeving. Nederland discrimineert hier zijn eigen burgers. Ga dat de Thaise immigratiedienst maar eens uitleggen.

  • Geertg zegt op

   Op je bankafschriften staat dat je geld gestort krijgt. Is voldoende. Ik heb ook niet aan hoeven te tonen wie het stort. Dus krijg gewoon mijn inkomstenverklaring. Had wel wat voeten in aarde voordat ze snapte dat ze de AOW en bedrijfspensioen bij elkaar op moest tellen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website