TV kapot, is Thailand echt een wegwerpmaatschappij?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 december 2021

Beste lezers,

Te gek voor woorden. Is het in Thailand echt een wegwerpmaatschappij? We kochten in 2014 een super TV. We hadden ervoor een Samsung TV, werkte nog goed, maar was klein, 40 inch. Werkt overigens nu nog steeds goed, 16 jaar oud, in onze slaapkamer.

De nieuwe TV was een topmodel, 65 inch, curved, koste 170.000 Baht bij Powerbuy. Het was het beste wat er toen te koop was. Een prachtig beeld. Doch, plotseling augustus jl. ging het licht uit. Communicatie was een drama met Samsung. Eindelijk op 20 december(!) vier maanden later (!) kwam er een monteur. Die geen enkele info had gekregen van Samsung hoofdkantoor.

Naar hen had ik foto’s gestuurd en alle gegevens. De TV heeft een one connect box. Die is kapot, de printplaat. Had ikzelf al gelijk geconstateerd. Het ventilatortje in die box stopte na enkele seconden. Dat wist het hoofdkantoor! De monteur testte de TV en die was verder in orde. Maar kan niet werken zonder de one connect box.

Maar nu komt het: DE PRINTPLAAT IS NIET MEER VOORRADIG! Wereldwijd niet, volgens Samsung. Dus ik moet de tv na 7 jaar gebruik gewoon weggooien? Volgens Samsung zit er niets anders op.

Is er iemand onder de lezers van Thailandblog die verstand heeft van printplaten? Of deze kan repareren? Er zijn verschillende repair bedrijven daarvoor, die ik heb aangeschreven, maar geven geen antwoord.

Groet,

Henk

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

11 reacties op “TV kapot, is Thailand echt een wegwerpmaatschappij?”

 1. Thailandganger zegt op

  Beste Henk,

  In Thailand wordt net als in elk land heel veel weggegooid.
  Uw probleem heeft daar volgens mij minder mee te maken en is eerder een gevolg van servicebeleid van Samsung wereldwijd dat niet altijd optimaal is.

  Een printplaat repareren kan in theorie wel door een handige electronica expert gebeuren echter vaak is het onmogelijk elk component los te kopen en ontbreekt een manual om de print op component nivo te repareren.

  Oplossing is dan een nieuwe of andere one connectbox, welke wel los te koop zijn. U vermeld niet het type van uw toestel maar een beetje googelen leert mij dat de one connectbox uit 2014 ook wel bekend staat als evolution kit. Samsung adverteert o.a. met SEK-3500U UHD Evolution Kit

  ✔ Upgrade jouw 2013/2014 Smart TV
  ✔ De nieuwste Smart Hub
  ✔ Bestuur je TV met Smart Interaction
  ✔ Je TV sneller dan ooit

  Verbind de kit aan je Samsung UHD TV uit 2013 of 2014 voor een upgrade naar de nieuwste hardware en software, zonder je huidige TV te hoeven vervangen! Verbeteringen zijn onder andere de nieuwe HDMI standaard (2.0), HDCP 2.2, en VP9 en HEVC codecs. Je bent hiermee klaar voor de verbindingen van de toekomst.

  Ik zou een oplossing in deze richting zoeken in plaats van me af te vragen of Thailand een weggooi maatschappij is.

  Ik hoop dat u een passende oplossing kunt vinden!

  • Henk zegt op

   Bedankt voor je reactie. Type tv is UH65HU9000KXXT. Begrijp even niet waarom Samsung niet helpt met een pasklare oplossing. Want alleen de one connect box is kapot. Heb gezocht naar andere one connect boxen, maar heb er nog geen kunnen vinden.

 2. Jan Hoekstra zegt op

  Woont u in Bangkok? Er zijn genoeg monteurs in Bangkok. Er zit 1 zaakje in Sukhumvit soi 56 en die man repareert tv’s. Hij zit best diep in de soi aan uw linkerhand in een vervallen townhouse.

  • Henk zegt op

   Helaas niet, ik woon op 800 km van Bangkok in de Isaan.

 3. Eddy zegt op

  Hallo Henk,

  Een andere optie naast wat Thailandganger aanbeveelt, is een goede electronica monteur of klusjes man te vinden die tv’s of laptops repareert.

  Zo’n connect box is een computer met een ventilator. Vraag aan de monteur die je gevonden hebt of de fan schoongemaakt kan worden zodat de oververhitting van de box niet meer optreedt. Als je een beetje handig bent, kan je het zelf doen.

  Als de print plaat stuk is, dan zit er niets anders op om op eBay of websites waar ze tweedehandse spullen verkopen of ze jouw type box nog verkopen. Heel veel succes, Eddy

  • Henk zegt op

   Bedankt Eddy! Ik heb de box opengemaakt en het ventilatortje schoongemaakt, en ingespoten met WD40. En…. de tv werkt weer! Eigenlijk een grof schandaal die service van Samsung. Eerst laten ze 4 maanden wachten, dan komt er eindelijk een monteur, doet niks zegt alleen dat de one connect box kapot is en niet meer geleverd kan worden! Verder bedank ik iedereen die de moeite genomen heeft om te reageren. Dit blog is super!

 4. Pieter zegt op

  Henk,

  ”Het is beter direct zonder tussenpersonen, met het hoofdkantoor Samsung Electronics Korea Co., Ltd Zelf te communiceren Samsung Main Building 250-2 ga,Taepyung-ro Chung-gu, Seoul Korea,449-900
  Hun E-mail is samsungelectronics.com;

  Groet Pieter Udon Thani

 5. peter zegt op

  SEK-3500U UHD Evolution Kit, keek even of dit Nederland beschikbaar was.
  Zelfs bij Samsung site staat uitverkocht, prijs 399 (!)euro maar.
  Kom deze niet verder ergens tegen en zo ja dan is het niet meer leverbaar.

  Wel in Nederland de one box van Samsung bij bv Bol. Wonderbaarlijk.
  Alleen is deze geschikt voor jouw tv?

  Bij zoeken op one box kom ik deze bij alieexpress tegen als leverancier voor one box.
  zoekopdracht op alieexpress “one box samsung”
  Verschillende prijzen en wellicht voor verschillende tv’s (?)
  Dan zal je het eea moeten vergelijken en zien of er wat tussen zit.
  Men heeft het over originele boxen, maar het komt uit China dan, is het zo?
  China maakt natuurlijk zoveel in opdracht.
  Niet geschoten altijd mis.
  De oude kan je dan bewaren en evt later ergens laten maken.
  Geen idee hoe het motherboard eruit ziet, maar zijn er zekeringetjes op te zien, zijn deze nog goed?

  Anders Samsung support in Korea benaderen en vragen of zij een oplossing hebben..

 6. ruudje zegt op

  overal te vinden : electronika reparateurs.Informeer je eens in de buurt waar je woont.
  Er is wel altijd iemand te vinden .
  Ik heb zelf voorgehad dat mijn 40inch (gekocht in 2012 ) het begaf .
  Ik wilde hem weg dumpen , maar mijn schoonbroer heeft hem overgenomen , laten repareren , en nu speelt
  hij weer , kosten 2000baht
  Ik weet ook dat oude kapotte tv’s die ingeruild worden , gerepareerd worden en aan rustoorden , enz gegeven worden door POWERBUY

 7. Chretien bracke zegt op

  Heb juist hetzelfde met mijn Samsung smart tv bouwjaar 2014 (4000€)
  One box is stuk reparateur van Samsung zij box is stuk niet meer voorradig in België, Nederland wordt niet meer gemaakte
  Voorbeeld koop auto en na 7 jaar geen onderdeel meer beschikbaar dat is schandalig er zou een verplichting moeten zijn van minimaal 10 jaar onderdelen te hebben
  Maar ja Azië is niet Europa

  • Singtoo zegt op

   Chretien,
   Wellicht, net als bij Henk, de ventilator kapot op de printplaat in de box kapot.
   Kwestie van nieuwe, juiste, ventilator kopen en zelf dan wel een persoon met electronica kennis laten verwisselen. Een redelijke kans dat hij weer werkt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website