Beste bloglezers,

Heeft iemand ervaring met het transport en invoeren van huisdieren (poezen en hond)?

We gaan volgend jaar emigreren en krijgen veel tegenstrijdige berichten,van wél in quarantaine of niet , van vliegmaatschappijen die daarvoor speciaal opgeleid personeel hebben enz.

Internationale voorschriften zoals inentingen, bloeduitslagen ed,kregen we van onze veeartsen..MAAR er zou veel afhangen van de welwillendheid van de douane.Teamoney is geen probleem,alleen laten we onze 4voeters zeker niet bij hun achter.

We zijn ook fiere bezitters van een aantal prachtige Japanse koi’s.Hoe deze vervoeren en importeren weten we. De vraag is ; is dat doenbaar??

Het zijn meerdere vragen maar hopelijk krijgen we wat duidelijkheid.

Bij voorbaat dank,

Janine

25 reacties op “Lezersvraag: Transport en invoer huisdieren Thailand”

 1. Jan zegt op

  Kijk eens op http://www.dierentransport.com/
  specialisten op gebied van vervoer van dieren van en naar Nederland.
  m vr gr
  Jan

 2. LEO de Vries zegt op

  De Thaise Ambassade in Thailand kan je hier alles over vertellen. Denk niet alleen aan invoer in Thailand maar ook aan uitvoer formaliteiten vanuit Nederland. VWA is verantwoordelijk voor de uitvoer samen met de douane. Contact de Douane en VWA (voedsel waren autoriteiten)

 3. Kees Boer zegt op

  Hallo, om weer allemaal berichten te krijgen met halve waarheden is de kortste en zekersteweg even kontakt opnemen met Animal Fly op Schiphol en u krijgt de juiste inlichtingen en de kosten zullen u meevallen voor transport
  succes Kees
  p.s. het staat op internet

 4. ko zegt op

  we hebben onze hond vanuit NL meegenomen naar Thailand. Het is een administratieve rompslomp maar alles kon geregeld worden vanuit NL, gewoon per mail naar een speciaal bureau van het vliegveld (dierenarts) in Bangkok. gezondheidsverklaring (in engels) van de eigen dierenarts (kunnen dierenartsen in NL gewoon downloaden) , foto van de hond , copie hondenpaspoort met inentingen,en invoerpapieren (werden door het vliegveld in bangkok aan ons gemaild.). Alles binnen dertig dagen voor aankomst terugmailen naar Bangkok, met vluchtnummer en andere gegevens.
  We zijn gevlogen per KLM (vanwege reputatie dieren, maar ook air berlin schijnt goed te gaan). We hebben wel zelf een IATA goedgekeurde bench gekocht, maar huren kan ook.In Bangkok kwam onze viervoeter aan bij de speciale bagage, toen naar de dierenarts op het vliegveld en daarna door de douane eruit. Natuurlijk enkele formulieren tekenen (onze thuis ingestuurde en gemailde formulieren lagen netjes op het bureau van de controle). Natuurlijk een paar Bath betalen aan kosten, ik geloof rond de 1300.
  Alles bij elkaar heeft het een half uurtje langer geduurd dan zonder hond om van het vliegveld af te komen.

 5. Yuundai zegt op

  Een advies voor als het zo ver is. Plaats in de bench waar de dieren in vervoerd gaan worden een waterbak, vastgemaakt aan de een van de wanden, vul deze waterbak vlak voor vertrek per vliegtuig met ijsklonten. Deze smelten langzaam en i.p.v. water blijven deze wel in de waterbak zitten als het vliegtuig stijgt. Dan hebben de dieren geen dorst en blijft datgene waar ze op liggen gewoon droog. Ik heb zo gehandeld toen ik mijn Amerikaanse buldog mee nam naar Bonaire. Weet wel dat de dieren een behoorlijke tijd nodig hebben om te acclimatiseren en in die periode bijvoorbeeld veel vacht verliezen, hetgeen normaal is.
  Verder veel succes.

 6. arno zegt op

  7 jaar geleden hebben wij onze 2 honden meegenomen naar Thailand.
  De laatste week moesten we nog een bewijs hebben van de dierenarts dat zij gezond waren en de nodige inentingen hadden.
  In een degelijke kooi zijn zij vervoerd; keurig opgehaald door personeel van de vliegmaatschappij.
  Bij aankomst in Bkk, gemeld bij een speciaal daarvoor bestemd kantoortje.
  Zonder problemen en voor een paar honderd bath mochten we ze meenemen, voorzien van de nodige papieren.
  Geen enkel probleem dus, wel vooraf alles goed regelen.
  Succes.

 7. jac zegt op

  Hallo, Ik ben een jaar geleden met de KLM Naar Thailand vehuisd en heb onze kat mee genomen,
  Als je hier infomatie over wilt hebben mag je mij altijd mailen, mail adres bij redactie bekent…. en anders heel veel succes…

 8. J.Vlaanderen zegt op

  Ik heb regelmatig mijn hondje mee genomen naar Thailand,aller eerst moet de hond gekeurd worden door een dierenarts [paspoort],daarna naar de VWA in je regio,in mijn geval Utrecht.
  Daar wordt gekeken of hij de juiste papieren heeft en zal hij nogmaals bekeken worden,als dit gebeurd is naar het min. van Buitenlandsezaken in den Haag,daar autoriseren ze de papieren,wat je €. 10,00 per papier kost en daarna uiteindelijk naar de Thaise ambassade.
  Als alles in orde is en de hond of kat op tijd ingeënt is,is een quarantaine niet nodig.
  KLM is een goede vervoerder,maar je moet min. rekening houden dat je €.200 kwijt bent voor een klein hondje en die mag tot 6 kg incl. bench in de cabine worden vervoerd.
  Grotere honden-katten moet het ruim in, je betaald €. 40.00 per kg.

  succes

 9. Peter vz zegt op

  Beste Janine,
  Je kan alle informatie vinden op de engelstalige website van de ambassade in Bangkok. thailand.nlembassy.org

  Succes

 10. jan splinter zegt op

  Ben er zelf ook mee bezig. Maar wat ko zegt over die gezondheidsverklaring is toch iets anders de rest klopt als een bus, maar nu heb ik het over dat je dat zelf doet . Mag niet ouder dan 7a 8 dagen zijn,mij is verteld door de KLM en de nvwa dat je gezondheidsverklaring en de legalisatie stempel van het nvwa , niet ouder mag zijn 7a8 dagen op de datum van aankomst . Maar ik heb ook een vraag is als je zoals ik door moet naar Caing-Mai of het dan makkelijk is om ticket voor de Hondt te krijgen?

 11. John D. Kruse zegt op

  Hallo,

  vergeet de Rabius inenting niet als het om een hond gaat.

  Dan na drie maanden een bloedproef of serum naar het laboratorium in Lelystad
  sturen. Na onderzoek en betaling ontvang je eventueel een certificaat in kleur,
  als pdf, per email. Dit is een officieel bewijs die je natuurlijk ook per post kan laten opsturen.

  John

 12. jan zegt op

  In Nl paspoort dieren laten aanmaken dat gebeurt door een dierenarts , alle inentingen door een dierenarts laten zetten en deze in het paspoort laten noteren.
  7 dagen voor vertrek( of kortere) naar de NVWA Utrecht daar een stempel laten zetten,
  dan naar de Thaise Ambassade stempel voor invoer ( legalisatie). Als je denkt dat je er nu bent vergeet het maar want je MOET naar Buitenlandse zaken om daar weer een stempel te halen dat je je dieren uitvoert.( niet meer als 5 dagen voor vertrek, Ik heb in 2011 2 honden en een ARA vanuit NL uitgevoerd en in Thailand ingevoerd, hoop geregel in NL maar in Thailand geen problemen gehad. In Bangkok eerst naar de veterinaire afdeling daar betaal je dan naar de uitgang weer betalen aan oudere dame. Vraag niet waarom ik weet het niet 2 x betalen( 2x 500 bath per dier.
  Vlieg je met KLM moet je de hond een dag eerder aanleveren, bij Air Berlin vertrek Dusseldorf hoeft dat niet. Let op de afmetingen van de bench want er maximale afmetingen genoemd en die veranderen per maatschappij.,

  • Rob zegt op

   Sorry
   Maar een gedeelte klopt niet je hoeft je hond met klm niet een dag eerder te brengen .
   Nooit gedaan ze zitten echt niet te wachten op die honden
   Mijn honden zijn politiehonden denk je dat ze die eten geven en uitlaten en dan naar het ziekenhuis nee echt niet.
   En airberlin is samen gegaan met etihad een moslim maatschappij dus geen honden meer zonde was wel de goedkoopste maatschappij 125/150 €
   En klm zeer raar en belachelijk 200€ heen en terug 200$ dus duurder heen
   Ze konden hier dus ook geen uitleg over geven
   Slim waren de medewerksters ook niet echt ,ik zei niet je vingers in de bench steken
   En wat doen ze ,ja wie niet luistert moet pleisters halen
   Maar ze weten het zelf ook niet ik moest het uitleggen want het is geen dagelijkse kost
   Voor ze zei ze

 13. Rob zegt op

  Hoi janine
  Ik kan je alles uitleggen vertellen
  Want ik ga gemiddeld 2x per jaar op en neer van nederland naar thailand .
  Het valt allemaal best mee het is goed te doen alleen het is niet goedkoop.
  Als je wilt kan ik je mijn telnmr geven kan je me bellen gaat veel makkelijker dan dit
  Je mag me ook mailen ze hebben hier ook mij emailadres
  Maar kort gezegd, je moet wel op tijd er mee beginnen ivm de testen
  Mvg rob

 14. Linda zegt op

  Hoi Janine,

  Wij kunnen je helpen bij het vervoer van jullie trouwe viervoeters naar Thailand. Mochten jullie niet in de gelegenheid zijn tegelijktijd te reizen kunnen wij ze versturen als vracht. Maar mochten jullie wel allemaal in 1 keer samen verhuizen dan kunnen wij ook alleen adviseren in de benodigde papieren en procedures. Ook hoe jullie de dieren als overbagage kunnen boeken en welke airlines dat accepteren ja of nee.

  Onze ervaring is dat veel diernartsen, ambasades en zelfs de VWA niet goed geinformeerd zijn over de import/export eisen. Ze missen de prijktijk ervaring die wij hier elke dag weer meemaken.

  Kijk anders even op: http://www.facebook.com/vckliveanimals of http://www.dierentransport.com

  Groet,
  Linda
  VCK Live Animals

 15. marcus zegt op

  Jaren geleden 3 kitten mee genomen. Alle inentingen en dieren PP maar niets vooruit gestuurt. Werden bij de band afgelevert en ik ben gewoon door de customs gelopen zonder problemen

 16. J.Vlaanderen zegt op

  maak het niet duurder dan nodig is, ga allen langs op volgorde en het komt goed,wel is het zo dat het inderdaad binnen een bepaalde tijd voor dat je afreist in orde gemaakt moet zijn ,ik geloof binnen 2 weken voor vertrek,als je de tijd er voor hebt ,doe het zelf en zeker als je in de buurt van den Haag woont.
  wanneer je mij je email adres geeft ,stuur ik je de benodigde thaise gezondheidsverklaring op.
  Het is wel zo dat de gestelde eisen van Thailand nog wel eens veranderen,maar een belletje naar het VWA, is voldoende om daar meer over te weten te komen.
  [email protected]

  gr. J.Vlaanderen

 17. riekie zegt op

  Ik heb 5 jaar geleden mijn hond meegenomen naar thailand
  Geen probleem je kunt ze bij sommige maatschapijen meenemen als overgewicht.
  zorg dat alle papieren in orde zijn inentingen,bloedondezoek etc etc
  Ik had het door een maatschapij in nederland laten verzorgen animals to fly
  Nou zonde van mijn geld geweest koste me 2500 euro
  Het enigste wat die hebbeb gedaan is hem op het vliegtuig gezet
  Toen kon ik alles nog zelf regelen in bangkok.
  heeft 1 halve dag deduurt hier wat geld daar wat geld .
  Ntoen werd ik zo boos dat ik zei nu wil ik mijn hond en betaal niks meer.
  Nou toen kreeg ik hem zo mee in bangkok.

 18. rob surink zegt op

  Behalve allerlei inentingen, het gezondheidspaspoort, dit alles weet de dierenarts, moet er een verklaring van het ministerie van landbouw en visserij zijn in het engels, dat het bloed kortgeleden onderzocht is en het dier gezond is. Wees voorzichtig, er zijn dierenartsen die het bloed in een Duits laboratorium laten onderzoeken, maar dit wordt niet geaccepoteerd door het ministerie.
  Daarop moeten de dieren een slaappil krijgen, en in de kooi moet water aanwezig zijn, ze moeten ook vooraf gemeld zijn bij de vliegmaatschappij.
  In Thailand moeten de papieren voor de douane gestempeld worden, waarvoor een tarief is van 1000 Bath.
  Dit zijn gegevens van 5 jaar geleden.

 19. Ton Peters zegt op

  Ben ruim 2 weken geleden met mijn jack russel parson met Malaysia Air naar Bangkok gevlogen,even aanmelden van te voren en 30 euro per kilo overgewicht, niets te hoeven tonen, wel een gekeurde bench, had 8 dagen van te voren bij de dierenarts de nodige injecties gehaald en GEEN bloedtest af laten nemen, na 17 uur in bench gezeten te hebben aangekomen was mijn hond bijna gelijk met mijn koffers bij speciale bagage en heb alleen 1000 bath moeten betalen waar ik een kwitantie voor kreeg, en zonder ook maar iets te laten zien,(geen paspoort of certificaat van de hond namen nog even een foto om dat ze hem zo leuk vonden) dus werkelijk zonder enig probleem binnen gekomen en hij was al na wat water en even uitgelaten te hebben helemaal thuis.
  Het heeft bij elkaar 10 min. geduurd en stond buiten.
  Dus veel succes.

 20. Ton Peters zegt op

  Bovenstaand een foutje betreffende de kosten:moet zijn 30 euro per 5 kilo,het was 12 kilo maar ze maakte er 10 kilo van, dus 60 euro betaald.

 21. jan splinter zegt op

  Wat rob zegt over die slaappil is op het ogenblik niet waar. Staat overal duidelijk beschreven, en als ze zien dat de hond een of andere manier slaap of kalmeringstabletten op heeft weigeren ze de hond bij de vliegmaatschappijen .Maar nu heb ik ook een vraag voor het forum ,is het makkelijk om een vlucht te boeken voor de hond Bangkok – Chiang-Mai . misschien dar er mensen zijn die daar ervaring mee hebben .Alvast Bedankt

 22. Bas zegt op

  Jan Sprinter, informeer even bij Thai Airways. Goede ervaringen daar, maar jaren geleden met een vlucht LTU (Air Berlin) en Thai Airways, van Düsseldorf – Bangkok – Chiang Rai.

 23. jan splinter zegt op

  Harstike bedankt Bas .Weet je toevallig als je met de hond van de douane komt gelijk een vlucht kan pakken dit in verband dat de hond in het ruim moet

 24. Bas zegt op

  Jan, van te voren boeken bij Thai Airways lijkt me wel handig. Wellicht kan er nu doorgelabeld worden zoals met de koffers. Informeer bij TA !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website