Lezersvraag: Ervaring met TomTom kaarten van van Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 juli 2015

Beste lezers,

Wie kan mij wat vertellen over zijn/ haar ervaring met de kaarten van TomTom van Thailand?

Voor zover mij bekend heeft TomTom geen apart Thailand-pakket maar een gecombineerd pakket met andere landen in zuid-oost Azië.

Heb redelijk veel ervaring met het rijden in Thailand, en met name op het platteland is het soms lastig om de juiste weg te vinden. Ben erg benieuwd naar ervaringen omdat ik overweeg dit pakket aan te schaffen.

Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet,

Bohpenyang


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

30 reacties op “Lezersvraag: Ervaring met TomTom kaarten van van Thailand”

 1. Arjen zegt op

  Ik gebruik al heel lang Waze, is gratis, draait op je smartphone.

  Heeft veel voordelen boven een “echte” GPS. Als je in een echte GPS een naam zoekt, en je schrijft een letter andrs dan in de database staat, zal het niet gevonden worden. Als iets wat je zoekt niet in de database van Waze voorkomt zal het automatisch zoeken bij Google, en alsnog gevonden worden.

  Succes.

 2. lunghan zegt op

  Ik had voorheen,(nog steeds op mijn oude 3s iphone) Tomtom Thailand, werkte best goed, alleen NOOIT bij opties de “kortste route” kiezen, dit brengt je in de midlle of nowhere. Nu heb ik de nieuwe Azie versie sinds 2 jaar ongeveer op mijn iphone 4s, omdat de oude niet op deze versie draait.
  Werkt beter dan de oude, met name in Bangkok onder de betonbanen betere ontvangst, maar ook hetzelfde, altijd de “ecoroute”of de snelste kiezen.Verder een fijn en makkelijke app, je hoeft geen navi in je auto te hebben, of los aan te schaffen.
  Voor mij positief.
  Succes.
  Lunghan

 3. pw zegt op

  In juni 2014 deze kaart van Zuid-Oost Azië gekocht voor pakweg 50 euro. Prima kaarten. Mijn advies: doen. Het is het geld dubbel en dwars waard.

 4. Fox zegt op

  Ik heb afgelopen maart bij TomTom de kaart van Thailand gekocht. Uitstekend mijn routes kunnen vinden tot diep in de Isan. Zelfs de meest slechte, onverharde wegen staan er op. Kaart is na betaling direct te downloaden via “Mijn TomTom” op het apparaat.

 5. Realist zegt op

  Ik gebruik al 5 jaar een Tom Tom live met een Thaise kaart er op.
  Werkt prima en maak soms reizen van 5000 Km door isaan en geheel Thailand.
  Beslist een aanrader.
  Realist

 6. Jan VC zegt op

  Ik heb eveneens TomTom en gebruik het met veel genoegen en comfort! Voor Bangkok een must! Ik woon in de Isaan en vind er overal mijn weg mee!
  Kopen zou ik zeggen!
  Jan
  Sawang Daen Din
  Sakon Nakhon

 7. RGB zegt op

  Werkt goed m.b.t (snel)wegen, maar op straatniveau (bv in Phuket) is het behelpen.

 8. Seb zegt op

  Niet over nadenken gewoon kopen! Ik gebruik hier al 5 jaar alleen kaarten van TomTom en ze zijn zeer accuraat alles staat erin van tempels tot hotels etc. Zeer de moeite waard! En inderdaad op de nieuwere Toms alleen als pakket zuidoost Azië beschikbaar. Ik heb nog nooit een probleem gehad en nog nooit iets niet kunnen vinden. Soms krijg je de mooiste ook goede wegen als alternatief en je kan vantevoren natuurlijk eerst even kijken welke route de Tom gaat nemen 😉

 9. Seb zegt op

  Ook op smartphone beschikbaar werkt ook perfect!

 10. François zegt op

  Ik sluit me bij vorige reageerders aan: echt zijn geld dubbel en dwars waard. Wat bij alle navigatiesystemen soms wel een probleem is, is de schrijfwijze van plaats- en straatnamen. Als je de geografische coördinaten van je bestemming weet is dat een groot voordeel, want die kloppen altijd. Via google maps zijn die vaak eenvoudig te achterhalen.

  Ook heel handig is je overnachtingsplaats als thuispunt in te stellen. Lekker te gaan rijden zonder op te letten hoe je precies gereden hebt, en je dan comfortabel weer naar huis te laten begeleiden. Je bent met zo’n tomtomkaart wat minder benauwd om weggetjes in te slaan waarvan je niet weet waar ze heen gaan.

  Wat betreft de reistijd is Thailand minder voorspelbaar dan NL en dat merk je ook aan de schatting van je tomtom. Als ik het heel globaal zeg: Voor snelwegen mag je 3/4 van de geschatte tijd nemen, voor bergwegen minstens anderhalf keer de geschatte tijd.

 11. Ton zegt op

  Gebruik al enkele jaren geen TomTom meer maar in het verleden beviel (de gekraakte versie) me prima.
  Al geruime tijd gebruik ik HERE & Google Maps. Beiden gratis en redelijk maar lastig om de juiste benaming in te geven.
  Voordeel van HERE is dat je off-line kunt navigeren hoewel dat tegenvalt, zeker in Bangkok als je geen vrij GPS zicht hebt. Data gebruik bij on-line valt trouwens enorm mee.

 12. Heijdemann zegt op

  Geweldig heeft mij nog nooit in de steek gelaten niet in Bangkok, Pattaya,Chiang Mai, de Isaan etc.
  Gebruik hem vrijwel dagelijks en naar schatting 10.000 km per jaar, kom ook regelmatig in Indonesië Java en Bali voldoet Tom Tom ook uitstekend.

  Beschikt ook over Sygic, heeft een leukere interface, maar is beslist minder in de praktijk dan TomTom.

  • Archie zegt op

   Moderator: Uw reactie gaat niet over het onderwerp van deze posting.

 13. bob zegt op

  Kreeg een kaart standaard meegeleverd met de auto (Mitsubishi) In Thaise en Engelstalige versie. Maar een adres kan het apparaat niet vinden omdat het een ‘voorspel’ functie heeft die mij niet het juiste pad biedt daar mijn data meestal anders zijn. Met standaard pakket dus oppassen. Als we er niet uitkomen gebruiken we gewoon Goggle maps en dat gaat steeds weer goed.

 14. Gerard Van Heyste zegt op

  Had een tom tom in Belgie gekocht, enkel geschikt voor Europa, eens in Thailand gaf ik hem binnen in tukom; waar men hem veranderde voor Thailand, werkt prima en in het nederlands.

 15. Alex Tielens zegt op

  Hoi, ik ben Alex kom van Belgie,en woon 4jaar in Bangna , Bangkok , ik heb in belgie een tom tom gekocht en deze werkt perfect hier in Thailand, alleen moet U zich bevragen welk model geschikt is om een Aziatiche kaart te installeren kaart kost ongeveer 50€, en werkt voor mij in heel Thailand perfect

 16. Paul Vercammen zegt op

  Zit momenteel in Thailand en heb de
  Tom Tom weer goed kunnen gebruiken. Ik heb deze in België gekocht zodat die ook alles in het Nederlands zegt. Heb hem zelfs in het centrum van Bangkok gebruikt. Voor mij werkt deze goed.

 17. Ronny Cha Am zegt op

  Ik gebruik gewoon de basis app “kaarten” op mijn ipad, gebaseert op Tom Tom kaarten. Gemakkelijk enkel online zijn via internet. Alleen in Bangkok op de tolwegen kan hij u er wel eens afsturen om nadien terug naar de tolweg te verwijzen. Voor de rest: Prima!

 18. Wiame Luc zegt op

  Al twee jaar de Zuid-oost Azië kaart in gebruik. Werkte perfect in Isan en hoge noorden. Relatief kleine investering , die zijn geld dik waard is. 4

 19. henk zegt op

  vind het alleen lastig zoeken naar attracties of sommige plaatsen vanwege de schrijfwijze.
  vaak zoek ik op internet de GPS coördinaten dan voor mijn bestemming.

 20. ivo zegt op

  ik zoek nog naarstig naar een offline gps app voor de iphone die niet alleen thailand maar ook cambodia heeft. Meer voor wandelen dan voor autorijden. kom tot nu toe op viewranger uit (gebruikt openmap kaarten)
  tomtom is top, maar geen cambodia

  suggesties?

 21. eduard zegt op

  Hallo Gerard van Heyste.ik zoek die zaak al een tijdje in tukcom. kan je uitleggen welke etage.want ik kan hem niet vinden.Gr.

 22. kalebath zegt op

  heb de tom tom kaart gebruikt tijdens mijn vakantie in thailand afgelopen december. heb slechts 1 keer iets niet kunnen vinden maar dat lag aan het Hotel die was onlangs van nam veranderd als ik onder de oude naam van het hotel had gezocht was ik er in 1 keer naar toe gereden.

 23. Mr. Thailand zegt op

  Indien je een smartphone wenst te gebruiken, wat sowieso handiger werkt dan zo’n onhandig klassiek navigatietoestel, raad ik je aan om eerst de gratis (Nokia) Here maps uit te testen (vergeet niet de kaarten voor TH te downloaded) alvorens je betaald voor iets als TomTom.
  Uit eigen ervaring moet ik zeggen dat dit net zo goed werkt en gewoonweg gratis is.

 24. Arjan zegt op

  Ik gebruik al lange tijd HERE op mijn telefoon en ben er goed over te spreken

 25. Ronny zegt op

  Ik gebruik mijn iPhone met daarop de Tom Tom navigatie app. van Thailand aangekocht in de belgische apple store en gebruik die toch al een paar jaar en nog nooit problemen gehad om de weg te vinden …vooral handig in het hektische Bangkok …
  De app. ondersteund verschillende talen waaronder vlaams of nederlands en thais die handig is voor mijn echtgenote …af en toe zijn er updates die gratis worden aangeboden .
  Kortom een aanrader wanneer je met smartphone werkt .

 26. Dennis zegt op

  Tomtom heeft wel degelijk een eigen kaart voor de navigatietoestellen. Die kaart kost € 29,95, maar tegen de tijd dat er nieuwe kaarten op stapel staan krijg je vaak 30% korting. Dat is een goede deal, want heel veel verandert er nooit.

  Voor de smartphone (iOS en Android) is inderdaad alleen een “Zuidoost Azië”-kaart beschikbaar.

  Ik gebruik beide en ben er heel tevreden over. Zonder TomTom zou ik het niet aandurven om zoveel in Thailand te rijden als dat ik nu doe.

  Over het algemeen dus heel erg goed, met de volgende minpunten:
  – Op de “outer ring” van Bangkok krijg je steeds de onnodige melding om “over 800 meter houdt links aan, daarna links aanhouden”. In de praktijk betekent dat gewoon de weg volgen
  – De kaarten zijn overduidelijk overgetekend van satellietkaarten. Dat levert heel af en toe wel eens situaties op waarbij je bij mensen het erf op gedirigeerd wordt, terwijl de eigenlijke weg/ straat 20 meter verderop ligt en onverhard is.

  Mijn advies: Voor die € 30 euro gewoon aanschaffen!

 27. Cornelis zegt op

  Kijk ook eens op here.com. Via een app kun je kaarten – ook van Thailand – downloaden waarmee je vervolgens ook offline (dus zonder telefoon- of internetverbinding) kunt navigeren.

 28. peeyay zegt op

  Korte samenvatting:
  Nokia is eigenaar van Navteq. Navteq kaarten zijn de basiskaarten (nokia)Here maar ook voor Google, Garmin, …
  TomTom is eigenaar van TeleAtlas. TeleAtlaskaarten zijn dus de basiskaarten van TomTom gps’n

  Zoek dus gewoon uit wie (voor jouw omgeving) de beste basiskaarten levert en gebruik een gps met die kaarten.
  Betalend of niet, qua correctheid van de kaarten zal dit geen verschil uitmaken.

  • Ton zegt op

   Navteq en Google maken geen gebruik van dezelfde (basis) kaarten (zie ook Wiki).
   Leg de kaarten van HERE en Google Maps maar over elkaar….enorme verschillen.
   Bijkomend voordeel: Soms de een beter soms de ander.
   En zowel HERE als Google Maps zijn gratis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website