Beste lezers,

Ik heb al meer dan een jaar een relatie met een Thaise vrouw van 46 jaar. We zouden graag in juli willen trouwen voor de wet in Thailand. Kan mij iemand vertellen of mijn toekomstige vrouw al een Nederlands examen moet doen voordat ze naar België mag komen?

Ook zou ik graag willen weten op een gesprek op de ambassade over welke vragen ze kunnen gaan stellen?

Welke expat heeft onlangs dit nog meegemaakt daar de wetgeving zeer snel verandert?

Dank bij voorbaat.

Met vriendelijk groet,

Guy


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Wat moet mijn toekomstige Thaise echtgenote doen voor ze naar België mag komen?”

 1. fernand zegt op

  Beste,

  Als je in Thailand wilt trouwen,raadpleeg de site van de belgische ambassade,daar vindt je alles wat je als belg nodig hebt,alsook wat je aanstaande nodig zal hebben van papieren om te trouwen.
  Maar aangezien je trouwt in Thailand moet je naar het stadhuis waar je wil gaan trouwen en daar ook na vraag doen welke documenten jullie nodig zal hebben.
  Om naar Belgie te gaan met je vrouw ,moet je een visa aanvragen op de belgische ambassade,indien voor korte tijd tourist visa,maar als je van plan bent in Belgie te gaan wonen,visa familie hereniging,daarvoor raadpleeg de site want er zijn redelijk wat dokumenten vereist,en jouw inkomen moet minstens 1307 euro bedragen daar je haar moet kunnen onderhouden.Dat inkomen mag loon (werk,ziekenkas,stempelgeld) zijn.Indien stempelgeld moet je bewijzen dat je aktief naar werk zoekt!!!Maar die inkomsten mogen ook huurgelden zijn die je ontvangt.
  Een nederlands examen is niet verreist,maar als ze later de belgische nationaliteit wil verkrijgen(na 5jaar) is dit wel een vereiste.Ik kwam naar Belgie met mijn vrouw 2 maand gelden,dus die info is vrij recent.

  Hopelijk heb ik je beetje geholpen.

 2. Bruno zegt op

  Beste Guy,

  Voor Belgie is dit niet nodig, voor Nederland echter wel. Om naar Belgie te komen dient ze dus ook geen examen af te leggen op de ambassade in Bangkok, voor Nederland wel.

  Nadat ze in Belgie is aangekomen zullen jullie bericht krijgen van de dienst inburgering voor een inburgeringscursus (of je kan zelf met haar naar daar gaan, zoals wij hebben gedaan, ga naar http://www.inburgering.be voor adressen) en dan kan ze na haar verplichte inburgeringscursus van 2-3 weken een cursus Nederlands volgen. Als ik me goed herinner zijn de niveaus Nederlands 1.1 en 1.2 verplicht. Bij diensten inburgering kunnen ze je daarmee heel goed helpen, Mijn Thaise vrouw en ik hebben heel goede ervaringen met Inburgering aan het Ladeuzeplein in Leuven.

  Net zo belangrijk, zoniet veel belangrijker, is jullie voorbereiding voor onderzoek naar schijnhuwelijk. Zorg er voor dat je alle chatlogs, alle foto’s, alle gezamenlijke hotelrekeningen, alles wat je je kan inbeelden dat kan bewijzen dat jullie een “echt” koppel zijn, en dat jullie elkaar 3 maal hebben bezocht voor een periode van 45 dagen, en dat het haar dus niet alleen maar om een verblijfsvergunning te doen is, kan voorleggen. Bewaar dit in een digitaal dossier op je computer en maak backups 🙂 In ons geval hebben wij alles hier op 3 DVD’s klaar liggen voor als het zover nog zou komen.

  Nadat jullie getrouwd zijn in Thailand kan je haar visum gezinshereniging aanvragen bij de ambassade. Laat je daar niet in de luren leggen: de ambassade heeft ons gezegd dat het maar een maand ging duren vooraleer dienst vreemdelingen zaken (voor de Nederlandse lezers: dat is bij jullie de IND) het visum gezinshereniging ging goedkeuren. Dat is een leugen: DVZ heeft hier 6 maand tijd voor en 4-5 maand blijkt een gangbare termijn te zijn. Ondertussen wordt alles onderzocht in de richting van schijnhuwelijk en wordt je vrouw mogelijk (maar dat is niet zeker) op de ambassade uitgenodigd om een aantal vragen schrijftelijk over jullie relatie te beantwoorden. Als jullie een serieuze relatie hebben is dat niets om je zorgen over te maken, dan komen de antwoorden vanzelf en is dat op een half uurtje geklaard. Maar nogmaals, bewaar alle foto’s chatlogs, skypecalls, emails, enz enz in een digitaal dossier.

  Bij deze nog een nuttig adres: forum zelfhulpgroep gezinshereniging: google hiervoor met volgende zoekterm: “gezinshereniging xooit”. Het is het eerste resultaat.

  Alle informatie over visa gezinshereniging:
  https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/NL/Gidsvandeprocedures/Pages/Gezinshereniging/De_Gezinshereniging.aspx

  Nagaan wat de status is van de visumaanvraag:
  https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/NL/Pages/Hoezithetmetmijnvisumaanvraag.aspx

  Ik wens jullie heel veel geluk samen en hoop dat je niet te lang moet wachten op haar visum om naar hier te komen!

  Met vriendelijke groeten,

  Bruno

 3. GUSTAAF zegt op

  Beste Guy,
  naar mijn mening zal je nog heel wat waters moeten doorzwemmen. En ik spreek van ervaring. Ik ben gehuwd met een Thai in Thailand op 8 september 2011. Alle nodige papieren waren volledig in orde en niets wees erop dat de nachtmerrie zou beginnen. De Belgische Ambassade in Bangkok heeft mij geweigerd om mij verder te helpen in mijn moedertaal NEDERLANDS. Volgens de Ambassade was ook alles in orde en zou mijn vrouw dus een visum krijgen om af te reizen naar Belgie om met mij aldaar te huisvesten. Maar dat is allemaal maar schijn. Het zijn zij die alles overmaken aan de dienst vreemdelingen zaken te Brussel. Van de 9 op 10 gevallen laten ze uitschijnen dat ze achter U staan. En dan opeens word je enkel en alleen maar in de Franse taal aangeschreven. Telefonisch kan je ook die dienst niet contacteren want ze gooien botweg de telefoon dicht. En dan plots word je beticht van schijnhuwelijk en zogenaamd valsheid in geschrifte. Let zeer goed op, hier in Belgie bestaat er geen enkele instantie die je verder kan en wil helpen. Ze maken u het leven zo zuur en weigeren iedere hulp. Je bent aangewezen op een advocaat en dat kost natuurlijk bergen geld. Ik spreek van ervaring en ben al 3 jaar op zoek naar een gepaste oplossing. Maar je word dagelijks geconfronteerd met deze problemen. Je zal ongetwijfeld nog zeer dikwijls in de zure appel bijten.
  Met vriendelijke groeten
  GUSTAAF

  • Bruno zegt op

   Hm, persoonlijk ben ik op de gemeente waar ik woon heel vriendelijk geholpen. Ik heb met 2 contactpersonen op de gemeente diverse telefonische en persoonlijke contacten gehad over mijn dossier, in de periode februari 2013 – heden. Daarover heb ik echt niet te klagen gehad. Idem voor diensten van inburgering. Chapeau 🙂

   Waar ik echter totaal niet over te spreken ben, en waar ik Gustaaf in kan volgen, is de attitude van de belgische ambassade in Bangkok. Daar zijn wij zéér onvriendelijk te woord gestaan. We hebben het een keer gehad dat we de gsm niet hadden gehoord toen ze ons belden voor onze affidavit om te trouwen, en we werden zéér bot te woord gestaan. Verder was daar de expliciete LEUGEN van “voor een visum gezinshereniging duurt het maar een maand meneer”. DVZ kwam me nadien toch even iets anders vertellen: 6 maand maximaal. Uiteindelijk is mijn vrouw haar visum na 5 maand goedgekeurd, maar de belgische ambassade in Bangkok dien je echt te wantrouwen. Klacht indienen bij buitenlandse zaken, waaronder ambassades vallen, helpt niks want die doen niks. Ik heb de mails hieromtrent nog steeds in mijn bezit.

   Misschien zijn er politici die dit eens lezen en hierin actie willen ondernemen. Uiteindelijk wordt het salaris van ambassademedewerkers betaald van de torenhoge belastingen die wij hier ophoesten. Maar als wij als hardwerkende burgers besluiten om dit landje achter ons te laten en emigreren, en hier dus ook geen belastingen meer betalen, wie heeft er dan vroeg of laat een probleem? Sorry hoor, ik word nog altijd kwaad als ik aan de onbeschofte attitude van de belgische ambassade denk.

   Heren politici, actie aub. Kuis die zever op de ambassades eens uit.

 4. Harry Balemans zegt op

  Wij , getrouwd 26 jan. 2012 , eerst alle nodige papieren voor een wettig huwelijk in Thailand in orde gemaakt , met de nodige vertalingen e.d. kregen we van Belgie DE toestemming om te huwen , aangaande hiervan lieten wij door het bedrijfje dat tot zover alles voor ons geregeld had het nodige doen voor een visum om Belgie te bezoeken !!! vliegticket , hospitalisatie enz… enveloppe viel in de bus en wij , het pas getrouwde koppel zag staan ” Refused ” !!!! ze lieten ons wel trouwen maar enige dagen later verdacht m’n ons van leugens … dit was onze tweede afwijzing hadden al een geweigert verzoek voor ons trouwen , ik allen naar Belgie , haalde daar op het gemeentehuis ons Belgische trouwboek en huwelijks akte . Volgende aanvraag wat maandjes later geloof het of niet We mochten , al was er niets verandert in onze situatie !!! Aan alles voldaan en de nodige bezoeken en feestjes samen voor de einddatum terug in Thailand … Nu konden We voor de toekomst gerust alles plannen want nu was de kogel toch door de kerk !!! Volgende aanvraag een jaartje later , na de afspraak ook eventjes naar BKK, wat voor ons twee dagen betekent weer wachtende op DE enveloppe , wat kon ons gebeuren , inderdaad ” Refused !!!! ” wat loze verdenkingen , teveel motivaties en foto’s zoals van ons huisje in Buri Ram en foto’s met mijn moeder en familie , Ja maar Mijnheer iedereen kan zo een foto’s maken , dat is dan een of andere plezante die in Brussel zijn macht wil laten zien maar mij als geboren en getogen Belg … schoolgegaan , legerdienst 38 jaar gewerkt op een zijspoor gezet wegens ziekte , mijn eerste vrouw na 40 jaar huwelijk overleden enz…. op de Ambassade werken Thaise mensen die perfekt na kunnen gaan wat de eigendoms aktes betekenen of echt zijn , een nota erbij met o.k. voor de Belgen …nee dat schijnt te moeilijk … vijf aanvragen vier geweigerd ik heb de moed opgegeven en ga nu in mei spijtig genoeg weer alleen op bezoek in Belgie , de trotse bezitter van een Belgisch trouwboekje maar mijn vrouwtje mag niet mee !!! Ken hier in hetzelfde dorp nogthans een Belg die in Belgie nog scheidende is van zijn vorige vrouw maar die al twee maal zijn vriendinnetje mee naar Belgie heeft mogen nemen , Hij toont met een formulier aan getekend door zijn bijna vorige vrouw dat Ze scheidende zijn !!! Hij doet de papieren via een bureel in Pataya …

  • patrick zegt op

   Er zijn inderdaad burelen in Pataya die een streepje voor hebben bij de Belgische ambassade. Ik hou het erbij dat het de mooie ogen van hun vertegenwoordigster zijn die het moeten doen. Die bureaus komen daar met een pakje dossiers binnen en zijn in een mum van tijd weer buiten met een smile tot achter hun oren. Mijn partner werd door zo’n bureau toegevoegd als vriendin op Facebook en er werden contacten gemaakt. Mijn lieverd dacht dat ze toevallig een goede vriendin gevonden had die ons kon helpen na de eerste weigering van haar visumaanvraag. De nieuwe vriendin vroeg mijn gegevens op en ik kreeg email. Bleek het dus om een bureau te gaan. Ze garandeerden een visum als we met hen in zee gingen. Ik vertrouwde het zaakje niet en vroeg ze om een voorbeeld van een contract op te sturen, wat ook gebeurde. Ze garanderen inderdaad een visum als de weigering geen oorzaak heeft bij de aanvrager om wat voor reden ook … In principe beperken ze zich tot het verzamelen van de documenten waarvan je de lijst op de website van de ambassade kunt vinden en zorgen ze er dus voor dat je dossier volledig is. Als je dan geen visum krijgt, zal het wel aan je antwoorden tijdens het interview liggen of zo. Toen ik liet weten het toch nog maar eens zelf te proberen omdat hun garantie eigenlijk geen garantie was, kreeg ik scheldmail en verzekerden ze me dat ik nooit op hen een beroep zou kunnen doen en dat ik zonder hen nooit aan een visum zou geraken. Zes weken later was het visum een feit. Maar wel dank zij een tip van een advocaat internationaal recht.

 5. GUSTAAF zegt op

  Geachte Bruno
  Inderdaad Bruno, in mijn gemeente ben ik ook zeer goed geholpen en kan daar geen kwaad overspreken.
  En ik blijf bij mijn mening dat de Belgische Ambassade in Bangkok aan de basis ligt van mijn lijdensweg.
  Bovendien ben ik geen alleenstaand geval want in mijn vriendenkring komen dezelfde verhalen naar boven. En het is inderdaad zo dat er geen “ENKELE” politieker zich buigt over de gang van zaken. Net zoals u Bruno ben ik zeer kwaad en sta je gewoon met je rug tegen de muur. Er word gewoon niet geluisterd naar je verhaal en er word van geen enkele kant hulp geboden. De enige hulp die je krijgt is een advocaat onder de arm nemen die dan ook nog eens handen vol geld kost. En er bestaat “GEEN” enkele garantie op slagen. Ik voel mij op heden en leeg gemolken koe? Wat betreft de heren politici, die modderen er maar op los en je krijgt zelfs nog geen kans om een persoonlijk gesprek aan te gaan. Voor hen zijn wij gewoon uitschot en zogenaamd marginaal. Dat er een controle is op schijnhuwelijk begrijp ik zeer goed, maar dan telt de wet voor iedereen. En dat gebeurd hier niet in Belgie. Ik wil ze de kost niet geven die dagelijks naar ons land komen waar niet eens controle over is en waar geen controle voor bestaat. En mensen met eerlijke en betrouwbare bedoelingen hebben zijn hiervan het slachtoffer.

  Met vriendelijke groeten
  GUSTAAF

 6. Paul Vercammen zegt op

  Beste Guy, als je met alle papieren in orde bent en eens getrouwd moet je inderdaad enkel geduld hebben 5 a 6 maanden na je aanvraag voor gezinshereniging. Het meest frustrerende is dat je tijdens deze periode geen info krijgt. Wij zijn nu een jaartje getrouwd en mijn vrouw woont nu een 7 tal maanden bij me in Herentals en inmiddels haar kind ook al voor 2 maanden. Wat de ambassade betreft, deze lopen inderdaad niet over van vriendelijkheid maar doen wel correct hun job denk ik. De rest (visa) wordt niet door hen beslist doch hier in België (ze zijn enkel een doorgeefluik). Het voornaamste is dat je alles goed voorbereidt, dat alle papieren in orde zijn. Ginds hebben we dan voor de trouw een firma bij de hand genomen, kost wel een +/30.0000 bath maar zij zorgen vervoer, vertalingen ect…. Hangt een prijsje aan maar je wint er veel tijd mee. De visa aanvraag zou ik wel zelf doen. Ik raad je aan iemand te zoeken die dit watertje reeds doorzwommen heeft en je op pad kan helpen. Ik weet niet uit welke buurt je bent anders wil ik je ook wel op pad helpen. (ik den dat je via het forum mijn mailadres wel kan krijgen??)Succes ermee en als het even tegen zit vooral NIET opgeven.

  • Rob V. zegt op

   Beste Paul, de vraag is natuurlijk of de ambassade in BKK iets te fanatiek met doorgeven is of geen andere keus heeft wegens instructies uit Brussel. Het zou interessant zijn te weten wat de werkinstructies zijn van Buitenlandse Zaken aan de Belgische posten. Volgens de Visum Code kán een visum (kort verblijf) voorgelegd worden aan de centrale autoriteiten (te Brussel), in sommige gevallen is dat verplicht, maar dat hoeft niet als de ambassade zelf een besluit kan nemen. Nu staat Belgistan bekend (berucht) om zijn bureaucratie dus is de vraag welke instructies te posten hebben. Hier en daar hoor je dat bijvoorbeeld praktisch alle 1ste aanvragen naar Brussel worden gestuurd (bij vrienden/partner bezoek). Mogelijk dat een Belg eens de werkinstructies op zou kunnen vragen?

   Als voorbeeld, in Nederland is de instructie voor ambassades als volgt, ik citeer de eerste 3 paragraven uit het Handboek bedrijfsuitvoering Buitenlandse Zaken over dit item:
   “Bij de behandeling van een visumaanvraag zul je in een aantal gevallen de aanvraag moeten voorleggen aan één van de nationale diensten: DCM/VV of de Visadienst. In sommige gevallen is dit verplicht, in andere gevallen kan de post zelf beslissen of voorleggen gewenst is. Daarnaast moeten voor een aantal nationaliteiten de Schengen-partners geconsulteerd worden. Hieronder vind je in welke gevallen voorleggen en consulteren verplicht dan wel raadzaam is.

   Voorleggen moet een duidelijke toegevoegde waarde hebben. Buiten de gevallen waarin voorlegging verplicht is, is voorleggen alléén zinvol als de nationale dienst in kwestie beter dan de post in staat is informatie te achterhalen die relevant is bij het beoordelen van de aanvraag. Daarvan is bij voorbeeld sprake bij het beoordelen van referenten in Nederland. Het is niet zinvol om bij twijfel een aanvraag aan de nationale dienst voor te leggen, tenzij aangenomen mag worden dat deze dienst over de middelen beschikt om die twijfel weg te nemen.

   Let op: Voorleggen komt niet in plaats van de eigen beoordeling. Als je goede redenen hebt een aanvraag te weigeren, hoeft deze niet voorgelegd te worden. De post is altijd bevoegd tot weigeren, dus ook bij aanvragen die voorgelegd moeten worden.(…) ” /einde citaat.

   Ik neem trouwens aan dat Guy weet dat voor immigratie naar Belgistan een huwelijk geen eis is, ongehuwd kan ook al stelt men dan wel eisen aan hoelang men een relatie samen onderhoud. Vind je een jaar samen zijn wat snel voor een huwelijk, kijk dan naar de alternatieven.

 7. Bruno zegt op

  Beste Gustaaf,

  Twee tips waar je hopelijk iets aan hebt:

  1. Leg je situatie eens uit op volgende website, dit is een forum voor gezinshereniging: gezinshereniging.xooit.be – als dat nog niet gebeurd is … Ik weet uit eigen ondervinding dat de webmaster je heel goed advies geeft.

  2. Wat je ook kan doen is dit: op http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_dagbladen vind je een lijst van een aantal kranten. Ga eens met journalisten praten, er is enkele jaren geleden (2007 als ik me goed herinner) ook zo een beerput van bepaalde machtswellustige ambtenaren in deze zelfde context op die manier opengetrokken. Lijkt je dat vergezocht? Als je het niet probeert dan weet je niet wat je bereikt hé :). Ik zal niet ontkennen dat ik met dit idee heb gespeeld toen bleek dat we langer moesten wachten dan voorzien op het visum van mijn vrouw en ik zou het gedaan hebben ook als het geweigerd was of als de termijn overschreden werd.

  Voor de rest is het best het advies van Paul hierboven te volgen: niet opgeven! Als je een correcte relatie hebt en de liefde is echt dan hebben jullie niets om je voor te schamen en moet je blijven vechten.

  Sterkte!

  Groetjes,

  Bruno

 8. bernard zegt op

  Ik heb het anders opgelost. Ik heb, met een Thaise vrouw getrouwd, eerst een jaar in Thailand gewoond. In Thailand getrouwd en het huwelijk laten legaliseren op de gemeente in België. Mijn vrouw had een visum C, geldig voor 1 jaar, maar kon maar 2x 90 dagen (met 90 dagen ertussen) naar België komen. Wij hebben tijdens ons eerste verblijf op de gemeente de gezinshereniging aangevraagd. De termijn is inderdaad 6 maand maar automatisch verlengt de gemeente, bij de aanvraag, de periode met 3 maand. Tijdens de tweede periode van 3 maand mag je vrouw België niet verlaten. Dienst vreemdelingenzaken wacht inderdaad de volle 6 maand om antwoord te geven (kwestie van hun macht te tonen ?) maar , na de toelating of, bij gebreke aan een antwoord,automatisch, krijgt je vrouw de kaart model F,geldig voor 5 jaar. Voor de aanvraag op de gemeente moet je het bewijs van inschrijving in de ziekenkas voorleggen, het bewijs van inkomen en de politie komt de woning bekijken (zoals voor elke Belg trouwens). Sinds oktober 2014 is mijn vrouw in het bezit van die kaart Mod F; de inburgering is verplicht aals ze na die 5 jaar Belg wil worden. In april gaat ze nu de cursus Nederlands volgen,hier in Geel. De uitleg aangaande de procedure kun je op de site van dienst vreemdelingenzaken vinden. Indien nog meer uitleg gewenst ben ik via het forum te bereiken. Ik heb Paul hierboven alle informatie gegeven en zoals je kunt lezen is het bij hem ook zonder problemen gelukt.

  • patrick zegt op

   het doet deugd eindelijk ook eens een positieve noot te lezen. Helaas is niet iedereen die wel wil huwen niet in staat eerst reeds een jaar in Thailand te gaan wonen omdat ze nog aan het werk zijn of zo. Vraag me af of hier een oplossing voor is, want ik zit in dat schuitje. Wij willen huwen voor de Belgische wet en moeten dus een visum met het oog op huwelijk aanvragen. Maar ik liet me al vertellen dat, als je in België huwt en je vrouw terug naar Thailand afreist, ze nog heel moeilijk België terug binnen raakt. Met een toeristenvisum zou het in elk geval niet meer lukken want ze is gehuwd en dan heeft men schrik dat ze België niet meer wil verlaten. Lijkt me allemaal niet logisch, maar er zijn bij deze materie zoveel onlogische dingen. Ze vinden het bijvoorbeeld niet logisch dat je met iemand huwt die daarna terug naar haar land trekt terwijl het wel normaal is dat een Belgische marinier perfect na zijn huwelijk voor ettelijke maanden terug aan boord gaat en bij terugkeer met harmonie en drumband feestelijk terug onthaald wordt door zijn vrouwtje die zo lang alleen zat.

 9. Gerard Van Heyste zegt op

  Wij zijn 5 jaar geleden getrouwd hier in Thailand en alles verliep zeer vlot ,de ambassadeur sprak zelfs goed nederlands ( is een franstalige !) bij de erkenning van ons kind met de nodige gelukwensen !we hadden een vlotte afhandeling,de dag na de aanvraag voor een visa hadden we reeds antwoord en mochten hem al afhalen voor drie maanden Belgie. Ik moet er wel aan toe voegen dat we kind hadden die ook een belg. paspoort heeft. Dus voor ons niets aan te merken,integendeel? ook onze vrienden zijn ook positief over de belg. ambassade!
  Misschien was er twijfel in jullie geval?

  • Bruno zegt op

   In ons geval hadden ze geen enkele reden om te twijfelen en zeker niet om te liegen, en zeker niet toen ik spontaan aan DVZ een grondig bewijsdossier heb doorgestuurd. Nog geen 2 weken later was het dossier dan ook goedgekeurd.

   Misschien is er ondertussen een personeelswissel op de belgische ambassade in Bangkok geweest 🙂 ? Ik heb vernomen dat het personeel op sommige ambassades regelmatig “circuleert”.

   Of hebben ze misschien instructies gekregen om gezinsherenigaars het leven zuur te maken met allerhande onderzoeken die voor de eerlijke burger zonder nut zijn, maar wel handenvol geld kosten?

   Of zijn ze op de ambassade aldaar misschien gewoon overwerkt?

   Feit is wel dat er 5 jaar geleden, in 2010, wel al wetgeving tegen schijnhuwelijk was maar vandaag zijn ze stukken strenger geworden. Rond oktober 2012 is er een strengere wetgeving gekomen. Mijn vrouw begreep het eerst niet toen ik haar uitlegde wat men hier met schijnhuwelijk bedoelde. Toen ik haar zei “this is our file to prepare for investigation in fake marriage” moest ik haar toch even uitleggen wat ik bedoelde en kon ze er niet bij, hoewel ze toch zeer intelligent is. “You don’t marry for fake, what’s that supposed to mean?” was een van haar reacties. Wij hebben elkaar trouwens ontmoet via een serieus huwelijksbureau in Bangkok en toen ik ze dat daar vertelde wisten ze ook even niet waar ze het hadden.

   Ik ben echt tevreden Gerard, voor jou en je vrouw, dat het goed is gelopen maar ik kan niet zeggen dat ik anders veel positiefs over de belgische ambassade in Bangkok lees … Het is eerlijk gezegd de eerste keer dat dat hier gebeurt en ik volg toch al een goeie 2 jaar de artikels op Thailandblog 🙂 Het is hier de “Place to be” uiteraard als je Thailand wat wil kennen voor je er naar toe gaat!

   Chapeau trouwens voor de redactie: alle dagen leer je hier wat nieuws 🙂

 10. GUSTAAF zegt op

  Beste GERARD,

  Bij de allereerste keer morgens op de Belgische Ambassade Bangkok waar wij als eerste waren was die ambassadeur ook zeer vriendelijk tegen ons. Ook hij feliciteerde ons met het huwelijk dat wij wilde aangaan. Maar daar stopt het dan ook!! Later werd er in de wandelgangen gezegd dat de Ambassade geen goede reputatie had en de Ambassadeur ook de wensen overliet. 4 dagen later ondervond ik een zeer opmerkelijk feit? En man uit Brussel zijn internationale paspoort(rood) was gestolen en kwam aangifte doen. Die man werd door een dame achter de balie in het “VLOT NEDERLANDS” verder geholpen. Dan was het mijn beurt en melde mij aan in mijn moedertaal “NEDERLANDS” ! En van diezelfde dame kreeg ik plots te horen “I CAN NOT SPEAK DUTCH”??? 2 minuten voordien sprak ze vlot Nederlands. Wat moet ik hiervan dan denken?? Mijn vrouw haar moedertaal is Thais en ook zij werd deels in het Engels en Thais onderworpen aan een soort interview? Ook zij probeert zich min of meer uit te drukken in het Engels . Maar blijkbaar niet voldoende want later is gebleken dat ze niet geslaagd was in dat interview.
  Ik moest de mensen die in de wandelgangen rondliepen en hun verhaal vertelde over de Ambassade toch gelijk geven. Het personeel ter plaatse is bot net zoals het personeel van de dienst vreemdelingezaken te Brussel .
  Met vriendelijke groeten
  GUSTAAF

 11. Paul Vercammen zegt op

  Beste Rob,
  Mij hebben ze verteld dat hun instructies in oktober 2014 verandert waren en inderdaad alles wat gezinshereniging in Brussel beslist wordt. in België woont er iemand in de buurt van Tienen die ervan zijn hobby gemaakt deze materie op te volgen. Doch als je papieren van je vrouw en van jouw kant in orde zijn is het enkel een kwestie van tijd. Vb mijn vrouw was al 2x in België geweest en ik een 6tal keer in Thailand voor we trouwden (in +/-18 maanden)dus dat was geen probleem doch een kennis van me had slechts 2x in Thailand geweest en zijn vrouw nog nooit in België in 1 jaar tijd, ook geen probleem,dus dat is geen criteria wel de nodige documenten denk ik. Grt Paul

 12. john zegt op

  Voor Nederland een Test Nederlands op de ambassade , Voor Belgie hoeft dit niet !
  Voor Vlamingen een inburgeringscursus verplicht ! Walen vrijgesteld ! Iedere belg is toch gelijk voor de wet ……..

 13. harry Balemans zegt op

  Na alle berichten gelezen te hebben na het eerste dat ik verstuurde , kan ik vertellen dat voor ons het eerste en tweede verzoek geweigerd werd , derde goedgekeurt , vierde en vijfde weer geweigerd !!! was rond de dertien keer in Thailand geweest , mijn vrouw toonde akte’s van 20 rai landbouwgrond , plus 1 rai met bebouwing van een huis , blauwe boekje van bewoning van dit adres enz… alles tot de puntjes ingevult met de nodige motivatie’s , en foto’s ( Belgie zegt aktes laten vertalen en die getoonde foto’s kun je overal maken , waarom moest bij de derde goedgekeurde aanvraag niets vertaald worden ??? ) vierde en vijfde aanvraag zecht Belgie dat mijn vrouw onvoldoende redens heeft om terug naar Thailand te keren !!! Trouwens na de eerste aanvraag , reden !!! waarom laat een Thaise vrouw haar zoontje en aangenomen dochteralleen achter in Thailand om dan mee tegaan met een veel oudere persoon ( ik was blijkbaar de eerste oudere farang die met een Thaise jongere vrouw ging !!! ) in de tweede aanvraag bestaan haar kinderen schijnbaar al niet meer ???? en ben ik niets ouder meer !!! in de vorige building van de Ambassade heb ik een de vraag gesteld , dat als de Ambassade een mail stuurt dat Je goed moet nadenken voor Je die mail uitprint wegens de natuur !!! heb dan gevraagt hoe de lift daar werkte omdat ze ons voor een copietje van de 17 verdieping naar de kelder stuurde , in de nieuwe building heb ik ook laten weten dat ze er op vooruit gingen , zitten nu een verdiep lager !!!! Willekeur dat is alles , tweede aanvraag was ook met een gespecialiseerd bedrijfje voor huwelijk en visum , huwelijk afgesloten visun geweigerd … e. mail mag opgevraagt worden …


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website