Tips voor verhuren van condo in Jomtien?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 mei 2019

Beste lezers,

Wij krijgen in juli de sleutel van onze nieuwbouw condo in Jomtien en willen deze gaan verhuren aangezien we er zelf maar een aantal weken per jaar zullen verblijven. Wie heeft er goede of juist slechte ervaringen met bepaalde bedrijven, personen of organisaties die dit professioneel kunnen regelen (aandragen van huurders, incl. schoonmaken e.d.)?

Alvast bedankt voor de adviezen.

Groet,

Frans

22 reacties op “Tips voor verhuren van condo in Jomtien?”

 1. fred zegt op

  Wij hadden ook zo een kantoor ingeschakeld. We hebben veel geluk gehad dat we uiteindelijk het huurgeld hebben gekregen en dit terwijl de huurder bewoner iedere maand trouw zijn geld betaalde aan het kantoor.
  het was altijd iets….de schuld van de bank …of ze waren het vergeten….of ze hadden wat financiële problemen enzovoorts.
  Best geen tussenpersonen inschakelen. Probeer je zaakjes te regelen via mensen die je kent.

 2. manolito zegt op

  ik kan je airbnb aanraden
  weet niet of je deze link ziet

  https://www.airbnb.nl/c/manolitoo?currency=EUR

  • thea zegt op

   Wij huren al jaren via airbnb, altijd een goede ervaring.
   Voor de huurder veilig i.v.m. betaling en voor de woning eigenaar ook.

   Thea

  • thailandganger zegt op

   ik weet niet zeker of ik correct ben, maar ik dacht dat air bnb in thailand verboden is voor een huurtermijn korter dan 1 maand. Ik zou hier dan wel op letten.
   Airbnb wordt vaak beter gecontroleerd dan individuele verhuurkantoortjes.

 3. leen.egberts zegt op

  De beheerder en eigenaar de hr Rolf Kok van apartementen complex the Majestic in Jomtien,is een betrouwbaar adviseur voor u.

  hoogachtend. Leen.Egberts.

 4. tom bang zegt op

  Mijn vrouw heeft er ook een condoom gekocht oor verhuur, Maar het is haast onmogelijk om te verhuren via wie dan ook er staan veel te veel condo’s te huur en te koop in de regio.
  Als je even google’t zie je dat ook meteen .
  Evengoed Suc6 en hoop nog goede tip te zien bij de volgende reacties.

  • Peter zegt op

   Zal waarschijnlijk wel een condo bedoeld worden, het lijkt me een beetje krap om in een condoom te wonen.

 5. Rob Tha Mai zegt op

  wees voorzichtig vooral met chinezen en arabieren. geschikt voor 2 personen echter later blijkt dat er 10 bewoners waren. de schade was groter dan de huur.

 6. Kees janssen zegt op

  Verhuur in jomtien en pattaya zal erg lastig zijn. Kort verhuur geeft een hoop werk en qua onderhoud eveneens.
  Het aantal condominium wat leegstaat is enorm.
  Hotel en guesthouse hebben het moeilijk.
  Kopen is nu de beste optie. Verhuren zal lastig zijn.

 7. John Chiang rai zegt op

  Vroeger vaak gedacht om een condo in Pattaya of een andere badplaats te kopen,maar heb er omdat ik geen betrouwbare bekenden,en ook geen familie in de buurt heb wonen vanaf gezien.
  Zelfs al denk je een betrouwbaar iemand gevonden te hebben,heb je vanwegen de grote afstand geen enkel overzicht,of het nu wel,of niet verhuurd is.
  De z.g.n. betrouwbare persoon of verhuur Firma,die uiteraard ook de sleutel in zijn bezit moet hebben,kan dat met jullie afrekenen,wat hem/haar het gunstigste uitkomt,en is bij eventuele schade plotseling niet meer verantwoordelijk.
  Maar goed dit zijn allemaal dingen die je voor een eventuele koop bedenken moet,maar wens jullie ondanks natuurlijk veel succes.

 8. Kees 2 zegt op

  Houd rekening met de hotelwet: je mag niet korter dan 1 maand verhuren

 9. Jos zegt op

  Beste Frans,

  Als je gaat verhuren , dan ligt het altijd aan de locatie en prijs of je het verhuurt krijgt.
  En zijn ook betrouwbare bedrijven, en je kan dan ook zelf aangeven dat je er geen Chinezen , Arabieren of Indiers in wil hebben.
  En als jij de sleutels en keycards aan een betrouwbare agent geeft , dan worden die regels ook nageleeft.
  Daily verhuren via Airbnb of booking.com is in Thailand verboden , alleen als je minimaal een maand verhuurt mag het.
  Maar de eigenaar of de agent moet iedere buitenlander bij de Immigration aanmelden .
  Agenten die dit niet doen , kan je niet vertrouwen !!!
  Zelf heb ik goede ervaring met 888pattaya.com , klein bedrijfje met vriendelijk dame die ook nog Duits spreekt.
  Bel 0800141980.
  Maar nogmaals het ligt echt aan de locatie en huur prijs , hoe heet jullie nieuwbouw project?

  Succes en vriendelijke groet.

  • Frans zegt op

   Hallo Jos,

   dank je voor de tip!
   het is The Orient (2 slaapkamers)

   groet,
   Frans

 10. letopmetairbb zegt op

  Licht je terdege in voor je verhuren gaat via AirB&B-vorig jaar zijn veel strengere regels in Th hiervoor ingevoerd, mede om de hotelbranche te beschermen. hangt verder ook sterk af van hoe het management van het gebouw hiermee omspringt.

 11. Leo Th. zegt op

  Heb zelf diverse malen via ‘Home Away’ (Travelmob) mooie appartementen en condo’s gehuurd, o.a. in ViewTalay IV in Jomtien. Via de website van Home Away werden de verblijven aangeboden en gegarandeerde betalingen geregeld, correspondentie vond plaats met de eigenaar. Ter plaatse werd ik of door de desbetreffende eigenaar of door diens agent ontvangen. In ViewTalay IV was de eigenaar een Fransman, vertegenwoordigt door een Engelse agent. Na ontvangst werd alles op foto’s vastgelegd, sleutels overhandigd en bij vertrek vond er controle plaats. Betaalde borg kreeg ik daar later op mijn rekening teruggestort door de eigenaar. Voor mij was alles goed geregeld maar een eigenaar blijft natuurlijk altijd afhankelijk van de betrouwbaarheid van zijn agent. Feitelijk is het wellicht aan te bevelen om enkel te verhuren aan familie, goede vrienden en collega’s. Maar dat beslist uzelf. Het (ruime) 3-kamer appartement in ViewTalay IV was overigens prachtig, wellicht tegenstrijdig maar als ik de eigenaar zou zijn geweest had ik het nooit aan vreemden verhuurd.

 12. Frans zegt op

  iedereen alvast bedankt voor de tips!

 13. Reinder zegt op

  Wat ik mij hierbij afvraag is dat wanneer je verhuurd dit niet onder “werk” valt? M.a.w. moet je een werkvergunning hiervoor hebben? Huur zijn inkomsten!

 14. Arne zegt op

  Hallo Frans ik ben Nederlander en run samen met met Thaise vriendin een rel estate agency in de verhuur en verkoop in Pattaya en vooral in Jomtien. Korte termijn is inderdaad niet aan te raden via airbnb of het moet minimum een maand zijn dit door de wetgeving hier en zeker in de nieuwe complexen in Jomtien is er aardig wat controle hierop. Wij doen long en short term verhuur met minimaal een maand en nemen het hele proces uit handen en hebben ook eigen schoonmakers en maken gewoon iedere maand het geld over en houden goed contact met onze klanten en verhuren veel aan Nederlanders. We zitten zelf met onze office in Dusit Grand Park In Jomtien dus redelijk centraal. Het klopt ook dat de markt erg moeilijk is op dit moment omdat er veel leeg staat maar goede condo,s op goede locaties voor een goede prijs worden nog steeds goed verhuurd hoor.Wij verhuren veel via facebook groepen , locale markt hier en onze website. Je kunt gerust contact met ons opnemen. Groetjes Arne

  • Frans zegt op

   Hallo Arne,

   ik heb al gegoogled naar je website maar weet nog niet welke het is, Kun je evt. contactgegevens doorgeven? Anders kun je me ook mailen; [email protected]

   gr.
   Frans

 15. Bob, Jomtien zegt op

  The Orient dus, gebouwd door Matrix, ligt in jomtien in de buurt van soi Wat Boon. Persoonlijk heb ik slechte ervaring met door Matrix gebouwde gebouwen. Eigenaren zijn Israëlisch die zich niet bekommeren om het onderhoud van het gebouw. Ik heb alle processen tegen Matrix gewonnen en vele Baht mogen incasseren als compensatie voor geleden schade. Het condominium ligt in een gebied waar ontzettend veel gebouwd wordt en erg moeilijk om huurders te krijgen. En ik woon in de omgeving en heb zelf de controle. Het overlaten aan derden is vaak onbetrouwbaar. zoek eens op google naar the orient condominium Pattaya en u zult schrikken van het aanbod. Zelf op de verhuur sites plaatsen en de sleutel via het office afleveren. Daar ook instructies achterlaten voor schoonmaak en betalen van electra en water gebruik. Er zijn heel wat ogen en haken.
  [email protected]

 16. eddy en brigitte zegt op

  Hey Frans
  Wij zijn van plan om vanaf half Juni 2020 tot half Dec.2020 en zoeken een condo
  In Oktober zijn wij ook in Pattaya voor 1maand..om een condo te zoeken.
  Kan u ons uw email misschien eens doorsturen.

  Alvast bedankt
  Eddy en Brigitte

  • Frans zegt op

   Hallo Eddy en Brigitte,

   mijn e-mail is: [email protected]

   groeten,
   Frans


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website