Tips voor een voorgenomen vakantie in september in Isaan

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
16 juni 2019

Beste lezers,

We zouden graag wat tips willen over een voorgenomen vakantie in september a.s. Ik ga samen met mijn vriendin die oorspronkelijk uit Loei komt en samen met mij het gebied wil verkennen.

Ruwweg is het de bedoeling om een aantal dagen Khon Kaen te verblijven, dan een auto huren en van daaruit naar het noorden (Udon Thani, Nong Khai) dan naar het westen richting Lam Nam Nan National park en weer terug en naar het oosten via snelweg 12. Voor deze rondtour geven we onszelf zo’n 8 tot 10 dagen. Onderweg zoeken we een hotel indien nodig.

Is er genoeg tijd, dan wellicht ook een uitstapje naar Chang Mai, anders bewaren we dat voor een volgende reis.

Natuurlijk moeten we een auto huren. Waar moet ik rekening mee houden met autohuur inzake verzekeringen etc.?

Zijn er lezers bekend met het gebied en hebben nog mooie tips? Zijn er wellicht lezers hier woonachtig, die het leuk vinden een NL landgenoot te ontmoeten en de omgeving te laten zien? (we zijn uitdrukkelijk niet op zoek naar gratis overnachtingen of zo).

Ik verneem hierover graag.

Groet,

Henk

5 reacties op “Tips voor een voorgenomen vakantie in september in Isaan”

 1. Peter zegt op

  Als ik u was zou ik een binnenlandse vlucht vanaf bangkok naar udonthani nemen, je kunt dan een auto huren op het vliegveld, als vanaf udonthani richting loei gaat, neem dan de route langs de rivier de Mekhong.
  Op deze route kom je onderweg fantastische bezienswaardigheden tegen, wordt ook vermeld dmv borden, er is een tempel met een sky walk, sang khom is een mooie plek om te stoppen, je heb daar vele restaurants gelegen aan de rivier, van uit sang khom kan je een stop maken, in chain khan, leuke plaats om even te stoppen, als je vanaf chain kan naar loei gaat kun je ook de richting naar tha li mooie omgeving en een stukje door de bergen, mocht je in loei city verblijven, kun je naar de saloon bar gaan, Chris is de eigenaar van deze bar restaurant, en hij kan je zeker meer vertellen over de omgeving, het is eigenlijk een meeting point voor motorbikers, maar echt heel gezellig, als je nog meer wilt weten kun je mij je email versturen, kan je ook telefonisch te woord staan, vr gr m

  • Erwin Fleur zegt op

   Beste Peter,

   Ik denk dat dit het beste is voor deze mensen.
   Als deze mensen met de auto naar Chang Mai willen vanuit Nong Khai dan zijn zij
   ongeveer twee dagen aan het rijden.

   Deze route is vol met leuke bezienswaardigheden(voor al in de bergen naar Chang Mai).
   Ik heb deze route medere malen gereden en het is elke keer weer een verassing.

   Om nu op te noemen wat er te doen is onderweg, wordt een lange lijst.
   Één ding om aan te geven, is een natuurpark in de bergen naar Chang Mai dat aangelegt is
   door de zus van de nieuwe koning.
   In dit park leert zij de bevolking om met nieuwe gewassen om te gaan en zeldzaame planten
   en bloemen te koesteren.
   Ik ben de naam vergeten maar dit is snel te vinden op internet.

   Met vriendelijke groet,

   Erwin

 2. erik kuijpers zegt op

  Als ik jouw route goed lees dan wil je beginnen in Khon Kaen en daar een auto huren; dan noordelijk over de 2 naar Udon Thani en Nongkhai, dan westelijk de rivier langs tot in de stad Chiang Khan en dan naar het zuiden naar de stad Loei. Wat je aan natuurschoon eigenlijk niet wilt missen is vanuit Loei Stad de weg 203 westelijk en dan zuidelijk tot je aan de 12 komt. De stad daar is Lom Sak.

  Een optie is, als je die tijd hebt, om de noordwest hoek van de provincie Chaiyaphum mee te nemen; er ligt een enorm natuurreservaat maar de provincie is ook mooi als je richting Chaiyaphum Stad gaat. Van daaruit kun je richting noordoost terug naar Khon Kaen stad.

  In dit blog zijn enkele mooie plekken langs de Mekong ten westen van Nongkhai beschreven. In Nongkhai zelf kan ik je Mutmee guesthouse aanbevelen, aan de rivier en in oude stijl. Ze hebben een website. Nongkhai zelf biedt je de Sala Keew Ku (in dit blog beschreven) en de dekenale tempel Wat Phochai.

  Veel plezier!

  • Ben zegt op

   Hoi Erik kuijpers. Ben jij Erik die in Nongkhai leeft die wij 15 geleden ontmoet hebben en samen Sarnelli bezocht hebben? Ik ben al meerdere jaren opzoek naar hem…een Limburger.

   Gr. Ben

 3. Marc zegt op

  hallo Henk,

  ga eens naar de website baangrancy.one Is een prachtige gueststay in een heel rustig gebied op 20 km van centrum van Khon Kaen.
  indien je meer info wilt, mail me gerust op [email protected]

  Gr, Marc


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website