Lezersvraag: Tips gevraagd voor een Karen Akha bergdorp

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
8 juli 2014

Beste lezers,

We gaan in Augustus naar Thailand en rijden met huurauto oa van Chang Mai naar Mae Salong. Heeft iemand nog tips voor een bezoek aan niet te toeristisch authentiek Karen, Akha bergdorp dat we met de kinderen kunnen bezoeken?

Ook willen we graag een olifanten centrum bezoeken, maar alleen een centrum waar geen gebruik wordt gemaakt olifanten die voor toeristendoeleinden zijn mishandeld zijn.

Tips welkom!

Met vriendelijk groet,

Livrosa


» Laat een reactie achter


11 reacties op “Lezersvraag: Tips gevraagd voor een Karen Akha bergdorp”

 1. Marcel zegt op

  Tsja. Met/in de huurauto zal je nooit een authentiek Karen dorp (gaan) bereiken. Dan zal er toch een stevig stukje gewandeld moeten gaan worden. Menigmaal gedaan en dat gaat niet iedereen (conditie / kleine kinderen die glibberige heuvels/bergen op en af moeten lopen) goed af.

  Tip: benader een goede lokale gids in Chang Mai.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. BertH zegt op

  In Chang Mai kun je een dag Elephant Nature Park boeken. Hun kantoor is in Chang Mai. Je wordt met een busje naar het park gebracht en blijft daar dan de hele dag. Ongeveer 30 km buiten Chiang Mai.
  Je kunt de olifanten voeden, met ze in de rivier en ze dan wassen enz. Bij de prijs is een hele goede uitgebreide Thais buffet inbegrepen.
  De olfante lopen zo goed als vrij rond en worden begeleid door een mahout. Het eerste wat de mahout moet doen is de ijzeren haak inleveren die vaak gebruikt wordt om de olifant te sturen. De olifanten daar komen uit de toeristen industrie en hebben daar nog een goed leven.
  Ik heb daar 4 jaar geleden vrijwilligerswerk gedaan. Dat is ook heel leuk, dan verblijf je op het park en kun je nog meer met de olifanten beleven.
  Kijk maar een op hun site

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Livrosa zegt op

   Hallo Bert, bedankt voor de informatie. Bedoel je t park ten noorden van chiang mai of ten zuiden tussen lampang en chiang mai? Groeten Livrosa

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • BerH zegt op

    Hoi,
    Het is het Elephant Nature Park

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Livrosa zegt op

     Bedankt Bert. Heb je destijds ook iets gehoord over olifanten training center ten noorden van chiang mai op de weg naar fang? Is dat ok?

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Anoine van de Nieuwenhof zegt op

  Tussen ChiangRai en de Golden Triangle liggen enkele Akhadorpen en ook Longneckdorpen. De meeste liggen links en rechts van de weg van Chiangrai naar Maechan. Deze zijn voor een gedeelte bijna met de auto te bereiken, maar je moet meestal ook een stuk nog te voet lopen, simpelweg omdat er geen straat naar toe loopt maar wel voetwegen(paden). In Chiangrai maar ook in Maechan, kun je informatie(of een gids) krijgen over deze dorpen(gehuchten). De Dorpen die in de buurt van Maechan liggen zijn bijna allemaal erg authentiek te noemen. Maar het is wel doffe ellende hoor hoe ze daar leven, vaak zonder elektriciteit, hier en daar een aggregaat om elektriciteit op te wekken, maar meer ook niet.
  met vriendelijke groet,
  Antoine

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. Frank zegt op

  Ik was vorig jaar in t prachtige Mae Salong. T mooiste plaatsje wat mij betreft dat ik in vele thailandreizen heb bezocht. Van t guesthouse Little home (aanrader) kreeg ik een plattegrond vd omgeving waarmee ik een prachtige tour heb kunnen maken op de brommer. Op de platttegrond stonden ook 3 hill tribes (oa karen) die ik heb bezocht, maar namen in t thais. Maar ga naar little home… huur er een brommertje voor 150 bath en vraag de vriendelijke man om de attegrond (a4-tje) van de omgeving zou ik zeggen. Veel ezier!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Livrosa zegt op

   Hallo frank,
   Bedankt voor je tip! Ik ga zeker contact zoeken met little home. Wij reizen met twee kinderen, kun je dorpen ook met auto (en te voet) bereiken? Brommers wordt wat lastig.
   Groeten, Ingeborg

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Frank zegt op

    Wat ik me weet te herinneren zou dat moeten lukken. Kan zijn dat je vanaf de weg een stukje moet wandelen. Ik zou wel een thaise gids meenemen aangezien de bewegwijzering meest in het thai is in dit gebied. Een wandeling door de thee plantages net buiten Mae salong is overigens ook erg mooi.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. roy.w zegt op

  Authentiek het is maar hoe je het bekijkt.De grote meerderheid van de Karen Akha dorpen zijn
  eigenlijk vluchtelingen kampen en bewoont door mensen uit Myanmar(Birma).Deze mensen krijgen maar heel beperkte rechten in Thailand.In ruil voor wat folklore krijgen ze het recht om daar te blijven.
  Een aangename plaats om wat van olifanten bij te leren is het .Elephant conservation center.
  gelegen op de baan van Chang Mai naar Lampung.Dit is een project gesteund door de Koning en tevens de plaats waar 7 van de 10 witte Koningklijke olifanten aanwezig zijn.
  Voor de belevenis van je leven kan je daar een mahout cursus volgen 1 dag of een maand naar keuze
  en wordt je ingewijd in het leven van een olifantenbestuurder.

  Veel plezier,Roy

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. BertH zegt op

  Ik ken allleen het elephant nature park en ik weet dat zij ook een project bij surin in de buurt hebben. daar ben ik 4 jaar geleden ook geweest. dat project was toen net nieuw en heel basic dus niet zo geschikt voor kinderen. ik weet niet hoe het nu is. wel kon je daar goed zien hoe de slecht de thai olifanten kunnen behandelen. er was een circus in dat dorp en ik heb ook gezien dat een olifant de hele week da ik daar was vast zat aan een ketting van een paar meter en niet van de plek kwam. dat motiveerde mij nog meer om me in te zetten voor dat project

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website