Lezersvraag: Tijdelijk in Thailand wonen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
15 januari 2016

Beste lezers,

Ik ben getrouwd in nederland met een Thaise vrouw en wij willen graag samen naar Thailand gaan wonen bij onze familie in Khon Kaen, aan welke voorwaarden moeten wij voldoen als wij bijvoorbeeld voor 3 maanden of 6 maanden daar naar toe willen (voor huisvestiging is gezorgd).

Mijn echtgenote heeft de Nederlandse als ook de Thaise nationaliteit en wij zijn getrouwd in Nederland op 14.09.2010.

Ikzelf ben sinds 2010 gepensioneerd en geniet een AOW alsook een Duitse Rente. Kan ik in Thailand ook een bankrekening openen ?

Graag antwoord.

Met vriendelijk groet,

Gerard


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Tijdelijk in Thailand wonen”

 1. BA zegt op

  Ben je ook voor de Thaise wet getrouwd? Zo ja dan zou je er simpelweg kunnen verblijven op een Thai marriage VISA. Moet je bij mijn weten of 400.000 baht voor op een rekening hebben of een inkomen van ongeveer 40.000 baht kunnen overleggen.

  Je vrouw heeft dubbele nationaliteit dus niks nodig. Als bovenstaand niet gaat dan kan jij ook een ritirements visum aanvragen, is een jaar geldig maar je moet 800.000 baht op een rekening hebben staan of een maandelijks inkomen hebben van 65.000 baht.

  Met bovenstaande VISA kan je gewoon een bankrekening openen. Met toeristenvisa word nog wel eens lastig gedaan. Maar aangezien je vrouw Thaise nationaliteit heeft is er niks aan de hand, als zij met je mee gaat naar de bank dan is het ook met een toeristenvisum wel voor elkaar te krijgen. Of desnoods open je de rekening in haar naam. Ik woon zelf in Khon Kaen en ze doen hier bij veel banken moeilijk als je als falang alleen komt en op een toeristenvisum verblijft.

  Als je niet aan de inkomenseisen voldoet dan kan je ook een toeristenvisum aanvragen maar dan zit je met een maximale duur van 3 maanden volgens mij.

  Eventueel zou je dus eerst op een toeristenvisum naar Thailand kunnen gaan, dan hier voor de Ampur trouwen, dat maakt een aantal dingen wel gemakkelijker.

 2. Otto de Roo zegt op

  De gemakkelijkste oplossing is een Multiple Entry Tourist Visa De voorwaarden en verdere informatie hiervoor is verkrijgbaar op de website van de Thaise ambassade in Nederland.

  Een andere oplossing zou, gezien de leeftijd, een Non Immigrant “O” visa kunnen zijn die dan in Thailand verlengd kan worden op het immigratie kantoor.

  Een bank rekening rekening openen hangt helemaal af van het filiaal. Indien men bekend is met buitenlanders moet dit op basis van een Non Immigrant “O” zeker lukken. In Bangkok is het mij zelfs gelukt met een 30 dagen visa exempt.

  Veel succes.

  • BA zegt op

   Klopt. Het probleem is gewoon dat de meeste filialen niet weten hoe of wat, of er zelfs hun eigen regels op na houden.

   Bij de Bangkok bank staat er bijvoorbeeld letterlijk op hun site dat je bij hun met een toeristenvisa een rekening openen kan. Maar in de praktijk doen ze het niet overal. Zelfs als je de manager hun eigen website onder zijn ogen schuift waar het zwart op wit staat doen ze nog moeilijk (Thai geeft immers haast nooit toe dat ze fout zitten)

   De kans is ook groter dat je in BKK of in Pattaya een rekening openen kan als in bijvoorbeeld Khon Kaen.

 3. RonnyLatPhrao zegt op

  Er is toch geen probleem als je hier maar 3 of 6 maand wil blijven. Kan gewoon op non-immigrant Single (als je 3 maand gaat 60 Euro) of Multiple (6 maand en een borderrun 150 euro voor het visum). Gewoon aanvragen in Nederland en Thailand hoef je dan niks te bewijzen.

 4. p.hofstee zegt op

  Hallo ik verblijf vaker 5 of 6 maanden in Thailand en ik hoef niets anders te doen dan genieten .
  Je moet natuurlijk wel zorgen dat je visa 6 maanden geldig is maar voor de rest hoef je niets te doen.
  Pas na een jaar dien je te zorgen voor extra verzekeringen want dan ben je uitgeschreven in Nederland
  voor je ziekte verzekering.Dus geen extra papieren voor 6 maanden vakantie in Thailand.

  Nog veel plezier in Thailand.

 5. John Chiang rai zegt op

  In jou geval heb je helemaal geen account nodig,ook hoef je geen bewijs te leveren van je maandelijkse inkomen. Je gaat gewoon naar het Thaise consulaat voor het aanvragen van een Visum O voor een verblijf van 3 maanden,waarvan ik meen dat de kosten ca 60 Euro bedragen, Of je gaat voor het Jaarvisum O (kosten 150 Euro) waarmee je iedere 90dagen een korte borderrun maken moet,zodat je in het geheel een jaar in Thailand blijven kunt.
  Het enigste wat jij nodig hebt op het consulaat is een Kopie van het huwelijks certificaat,en een kopie van beide paspoorten,zowel die van jou,als ook de Thaipass van jou echtgenoot. Verder verlangen ze een kopie van de vliegtickets en een ingevuld aanvraag formulier voor het Visum,wat je op ieder consulaat krijgen kunt ,of meestal zelf kunt downloaden uit het Internet.

  Bovenstaande reakties van Bank accounts met 800.000 Bath,of een maandelijks inkomen van 65.000, Enz .zijn voor jou omdat je met een Thai gehuwd bent helemaal niet van toepassing.

  • John Chiang rai zegt op

   Sorry ter aanvulling,als je als buitenlander toevallig nog in Duitsland woont,en je van plan bent je visa aan te vragen op het Thaiconsulaat in Duitsland kan het zijn dat het consulaat een Kopie van de z.g.n. Meldebescheinigung verlangt,die je meestal op de gemeente in jou woonplaats kunt krijgen.
   Mocht je reeds in Nederland wonen,dan vervalt voor jou deze laatste informatie.

 6. tonymarony zegt op

  Hij vraagt niet om te immigreren hoor maar voor 3 of 6 maanden te overwinteren dus even een telefoontje naar de thaise ambasade in holland en je hoort direct wat je moet doen , of conselaat in amsterdam.

 7. jasper zegt op

  Eenvoudigste is een non-O visa. Is 1 jaar geldig, als je het slim speelt zelfs nog bijna 3 maand langer, en kost 150 euro. Eenvoudig aan te vragen bij consulaat Amsterdam. Voorwaarde is of voldoende maandelijks inkomen, of 20,000 euro op de bank in Nederland. Wel moet je dan elke 3 maanden even het land verlaten, maar dat is vaak een welkome vakantiebreak in Cambodia, Myanmar, Laos of Maleisie.
  Google gewoon even Thai consulate Amsterdam, daar staan de voorwaarden.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Jasper,
   Als je met een Thai gehuwd bent zijn er helemaal geen voorwaarden van een bepaald maandelijks inkomen,of 20.000 Euro op de bank.
   1e het ingevulde formulier voor een visa O.
   2e een recente pasfoto van de aanvrager.
   3e Kopie van het huwelijks certificaat.
   4e Kopie van beide paspoorten,zowel van de aanvrager, als ook het Thaipaspoort van de echtgenoot.
   5e En een Kopie van het vliegticket.
   6e In cash 150 Euro (voor een multiple Visa O,met iedere 90dagen een borderrun)
   7e Of in cash 60 Euro ( voor een Single Visa O voor een oponthoud van 3 maanden)
   Net zoals het RonnyLatPhrao ook beschreven heeft hier boven.
   Op die manier doe ik het ieder jaar,en is precies naar wens van het Thai consulaat,zodat,sorry andere reacties alleen maar onnodige verwarring brengen.

   • John Chiang rai zegt op

    Ter aanvulling,
    Beste Gerard ik weet niet precies waar je woont in Nederland,maar als je bijv.naar het Thaiconsulaat in Essen (D) gaat,met de bovenstaande benodigdheden kun je op het visa wachten. Het Thaiconsulaat in Essen wordt overigens van veel Nederlanders bezocht. (adres vindt je in het Internet)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website