Beste lezers,

Wij willen heel graag The Golden Horse tempel (Wat Tum Ba Archa Tong) bezoeken vanuit Chiang Mai. Iemand een idee hoe je er kunt komen? Of kent iemand een chauffeur die ons wil brengen?

Groetjes,

Kiki

8 reacties op “Lezersvraag: The Golden Horse tempel (Wat Tum Ba Archa Tong) bezoeken vanuit Chiang Mai”

 1. Cornelis zegt op

  Deze tempel ligt in het Mae Kham gebied, ten noorden van Mae Chain in de provincie Chiang Rai. Vanaf Chiang Mai een kleine 160 km. Ben er verschillende malen geweest, op de fiets vanuit een dorpje aan de zuidwestkant van de stad Chiang Rai (heen en terug 110km). Wanneer je de rit vanuit Chiang Mai wilt maken – en dezelfde dag weer terug wilt – lijkt me een taxi of huurauto de enige optie. Vanuit Chiang Rai kom je in Mae Kham met de bus die naar de grensplaats Mae Sai rijdt, maar dan moet je daarna nog op de een of andere manier de laatste 5 – 6 km overbruggen.

  • Cornelis zegt op

   Lees Mae Chan i.p.v. Mae Chain……..

   • Kiki zegt op

    Dank voor de informatie Cornelis, denk toch dat we kiezen voor een privé chauffeur.

 2. Christina zegt op

  Hallo,

  Tegenover het Mae Ping hotel is een reisbureau van Mr. K en zijn vrouw zijn al vele jaren een goede vriend van ons.
  Hij kan je een auto en betrouwbare chauffeur bezorgen hij is redelijk in prijs. Veel succes!

  • Kiki zegt op

   Top, dank je wel Christina. Wij hebben inmiddels een chauffeur gevonden, maar zullen zeker reisbureau van Mr. K in gedachte houden. Zo niet voor deze reis, dan wel voor een andere leuke interessante trip.

 3. Vera Steenhart zegt op

  Voor degenen die de documentaire willen zien: http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/12355/Buddhas_Lost_Children.html

 4. Henkwag zegt op

  Kleine correctie, Cornelis. Mae Kham ligt ongeveer 225 kilometer vanaf Chiang Mai, dus niet “een kleine 160 kilometer” zoals jij zegt. Vanaf de stad CM naar de stad CR is al zo’n 185 kilometer.

  • Cornelis zegt op

   Als je de hoofdweg naar Chiang Rai neemt en dan Highway 1 tot Mae Kham is dat inderdaad rond de 225 km. Mijn km aantal is gebaseerd op het bij Mae Chan staande bord dat de afstand tot Chiang Mai, via de 1089 en de 107, aangeeft als 143 km, maar daar blijkt – op Google Maps kijkend – niets van te kloppen. Die route is zelfs nog wat langer (en langzamer) dan via Chiang Rai.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website