Beste lezers,

Mijn vrouw is Thais ze verhuurt kamers van de opbrengst kunnen we leven, als ik 400.000 baht op een Thaise bankrekening zet kan ik dan emigreren?

Met vriendelijke groet,

Ad

18 reacties op “Lezersvraag: Mijn Thaise vrouw heeft inkomsten uit verhuur, kan ik emigreren?”

 1. jan zegt op

  voor een long stay visa moet je 50 jaar zijn en je moet inkomsten hebben op jou naam , of 800.000 bath op een bankrekening in thailand storten dan krijg je een jaar visa en ze kijken ieder jaar opnieuw of je aan de voorwaarden voldoet

  heb je inkomsten van een uitkering in nederland dan trek je die op jaarbasis af van de 800.000 bath en hoef je minder te storten

 2. Marc Breugelmans zegt op

  Indien je getrouwd bent met je Thaise vrouw dan hoef je maar 400.000 bath inderdaad op je rekening , wel moet je de 50 al gepasseerd zijn

 3. Harry zegt op

  Zo moeilijk is die regel toch niet ?

  OF je hebt 800,000 THB op een Thaise bankrekening OF je bewijst die 65,000 THB per maand als inkomen, van buiten Thailand, tenzij je een werkvergunning hebt in Thailand.

  Dus, welk inkomen dan ook, die je Thaise in Thailand genereert.,.. zie ik geen verband met die “65,000 inkomen uit buiten TH resp een deel ervan cq of jezelf een werkvergunning hebt in het Thaise verhuurbedrijf van je Thaise partner te kunnen werken.

 4. nico zegt op

  Ik zou volgend jaar willen wonen in Thailand. Ben getrouwd ,geld ok maar ben nog maar 42 jaar. Dus niet mogelijk dan ??

 5. MarcoBKK zegt op

  Allen,

  Dit topic met regels omtrent Visa is bijna wekelijks aan de orde. Helaas zie ik iedere keer legio onwaarheden. Indien je getrouwd bent met een Thaise vrouw is de 50 jaar grens NIET van toepassing. Men dient dan 400,000 THB op een bankrekening (Thaise bank op eigen naam) aan te tonen.
  Recap: Ouder dan 18 jaar, 400,000 THB op Thaise bank op eigen naam en gehuwd volgens de Thaise wet. NL huwelijk kan ook gelegaliseerd worden in Thailand.
  Met ontvangt dan een Non-Imm O-visum met een 90-dagen melding van verblijf. Dit visum dient jaarlijks te worden verlengt en kost 1,900 (single entry).
  Uiteraard zijn er meerdere documenten nodig dan hier vermeld, maar deze zullen normaal gesproken eenvoudig te overleggen zijn.

 6. Hemelsoet Roger zegt op

  Het is wel mogelijk, maar daarvoor moet je inlichtingen vragen bij de immigratiedienst of de Thaise ambassade, welke de voorwaarden in uw geval dan zijn. Die voorwaarden ken ik niet.

 7. Ad zegt op

  Dus je hoeft geen ikomsten te overleggen?ad

 8. nico zegt op

  Merci, Marco. Kun je me ook zeggen waar ik deze documenten kan aanvragen.

 9. Ad zegt op

  Vraag aan Marco ,we kunnen leven van de kamerverhuur hoef ik buiten de 400000 op de bank geen inkomsten uit nederland te overleggen?,mischien ben ik vervelend sorry

  • MarcoBKK zegt op

   Allen,

   Ik zal morgen de totale lijst met benodigde documenten vermelden. Het is nu later op de avond en ik reis morgen terug naar BKK vanaf het platteland.

   @Ad: Op 40-jarige leeftijd ben ik met mijn Thaise vrouw en twee Nederlandse kinderen naar Thailand vertrokken en heb 400,000 THB op de bank gestort. Dit dient er tenminste 2 maanden op te staan (eerste keer) en daarna dient dit jaarlijks te worden aangetoond.
   Geen andere inkomsten verschuldigd. Ik werk pas sinds kort in Thailand en heb ook geen Nederlandse inkomsten.
   Ps: wacht even op de totale lijst van documenten en aanvullende informatie voor een totaal beeld van de aanvraag.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Die lijst staat in dossier Visum Thailand. Mensen moeten gewoon even de moeite willen doen om het te lezen ipv te verwachten dat alles hun kant en kkaar wordt aangeboden

 10. MACB zegt op

  De 800.000 Baht die wordt genoemd is voor het zgn. ‘Retirement Visa’ en is alleen mogelijk voor hen die 50 jaar zijn of ouder. De regels daarvoor zijn simpel en eenduidig.

  U doelt op het zgn. Thai Women Visa. Zij die met een Thai gehuwd zijn, moeten daarvoor o.a. ofwel maandinkomsten van tenminste 40,000 Baht kunnen aantonen, ofwel tenminste 400.000 Baht op hun Thaise bankrekening hebben staan. Daarnaast zijn er bewijzen nodig dat de relatie daadwerkelijk bestaat. Een formele huwelijksakte is maar een voorbeeld van de vereisten. Zie dossier Visum Thailand (links op deze pagina); kijk naar de bijlage.

  Alhoewel u aangeeft aan de ‘400.000 Baht’ eis te kunnen of willen voldoen, en dat uw vrouw u kan onderhouden. zou ik er toch maar op voorbereid zijn dat OOK wordt gevraagd naar uw ‘eigen inkomsten’. Als er helemaal niets is, dan lijkt het mij op zijn minst verstandig uw Thaise banksaldo aanzienlijk te verhogen.

  Bedenk altijd dat de Thaise Immigration beambte bepaalt of u wel of niet in aanmerking komt. Deze ambtenaar moet aan alle kanten ‘gedekt’ zijn. Formele regels zijn daarbij uiteraard de leidraad, maar de beambte mag additionele documentatie verlangen en zal dat mogelijk ook doen in uw geval. Wees daarop voorbereid.

  U meldt niet waar u gaat wonen. Als dat ‘in de provincie’ is, dan kan dat de toekenning van een zgn. ‘Thai Women Visa’ bemoeilijken, want Immigration in de buitengewesten heeft daar niet veel ervaring mee. Meer dan in de grote(re) steden zal veel afhangen van de inzet van uw vrouw.

 11. leo zegt op

  Moderator: lees eerst het visumdossier voor je vragen gaat stellen alles staat daar in: https://www.thailandblog.nl/category/dossier/visum-thailand/

  • leo zegt op

   helaas, dossier doorgelezen en zie door de bomen het bos niet meer !
   Kan nergens vinden of de inkomsten van mijn thaise vrouw uit holland meetellen voor de inkomsten norm om het partnervisum te verkrijgen.

   had gehoopt een simpel antwoord te krijgen op een simpele vraag.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Leo,

    U bent het die het visum aanvraagt dus is het uw inkomen of uw bankrekening.
    Misschien wat creatief zijn met de bankrekening.

   • MACB zegt op

    Er bestaat geen ‘partnervisum’. Elk visum is persoonlijk. Ook het ‘Thai Women Visa’ dat geen visum is, maar een verlenging van een Non-Immigrant Visa O met (telkens) 1 jaar.

    Nederlandse inkomsten van uw Thaise vrouw zijn niet relevant voor dit visum, want uw vrouw is Thais en moet alleen haar Thaise ID overleggen (plus, samen met u, de huwelijksakte en eventuele geboorteakten van de kinderen, bewijs van adres in Thailand, etc.; zie dossier Visum Thailand). De ambtenaar kan echter vragen naar haar inkomsten, en dan spelen inkomsten uit Nederland wel een rol.

    Ik blij erbij dat u er verstandig aan doet behoorlijk meer dan 400.000 Baht op een Thaise rekening te zeteen om allerelei extra vragen en complicaties te voorkomen.

 12. Eddy zegt op

  Het inkomens-eis voor 50-plus is bijgesteld van € 1250 per maand naar € 600 per maand
  Dit voor mensen ouder als 50 jaar

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Eddy,

   600 Euro betreft alleenstaande en 1200 Euro wanneer je partner geen inkomen heeft.
   Het is trouwens niet alleen voor 50+.
   Indien u jonger bent dan 50 komt u ook in aanmerking maar dan moet u wel officieel getrouwd zijn met een Thai of ouder zijn van een Thais kind.

   Staat ook zo in het Dossier Visum Thailand Blz 15.

   “Benodigdheden voor een Non-Immigrant type O (other), single en mulitple entries
   U dient 50 jaar of ouder te zijn om in aanmerking te komen voor dit visum. De volgende
   formulieren/documenten zijn hiervoor benodigd:
   – Uw paspoort, kopie van het paspoort, kopie van de vliegticket/vluchtgegevens, volledig ingevuld en
   ondertekend aanvraagformulier, kopie van uw recente inkomstengegevens, geen
   jaaropgave (minimaal € 600,- per maand per persoon aan inkomsten of €20.000 op een
   spaarrekening).
   – Bent u officieel gehuwd of samenwonend en heeft 1 van de partners geen inkomsten dan dient het
   maandbedrag 1200,- per maand te zijn. U dient dan een kopie van het trouwboekje/huwelijksakte bij
   te voegen.
   Kosten voor een single entry zijn € 55,- per persoon en voor een multiple entry € 140,- per persoon
   (alleen contante betaling mogelijk). Bij een visumaanvraag met multiple entry dient u een reisplan bij
   te voegen. Voor download van het reisplanformulier klik hier.
   – Bent u jonger dan 50 jaar en officieel gehuwd/samenwonend bent met een Thaise ingezetene
   of bent u de ouder(s) bent van kinderen met een Thaise nationaliteit, dan komt u ook voor dit visum
   in aanmerking. We hebben dan nodig, naast de bovengenoemde formulieren/documenten, een
   kopie van het trouwboekje/samenlevingscontract en/of een kopie van de geboorteakte van de
   kinderen.

   Zie ook http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website